Bekerült a keringésbe az egyik e-mail címem :(

 ( locsemege | 2018. november 13., kedd - 23:57 )

Úgy tűnik, valakitől illetéktelen kezekbe került az egyik e-mail címem. Nem szoktam spam-eket kapni, csak elvétve egyet-egyet. Ma 17 spam fogadott az elektronikus postaládámban, többnyire rövid idő alatt irreálisan le akarnak fogyasztani, de talán kaszinó, meg a fene tudja, még mi minden volt közöttük.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Hamarosan hatalmas dudáid és farkad is lehet, valamint orosz barátnőid.

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

es akinek mar ezek megvannak ?

Azoknak még nagyobb. Esetleg várható még mindenféle örökös nélkül elhalt személy képviseletében egy-két ügyvéd, banki ember, stb. Bár mostanában már nem nagyon követem az ilyesfajta levelek változatos sztorijait.

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Én hasonlóképpen jártam a több, mint húsz éve regisztrált Freemailes címemmel.
Már régen nem használom levelezésre, amolyan történeti okokból állítottam be a levelezőrendszeremben, nem sok vizet szokott zavarni...

Tegnap már elgondolkoztam rajta, hogy megszüntetem a fiók automatikus letöltését.
Rákerestem és találtam egy "e-mail listát", amiben benne volt, az oldal tetején pedig egy e-mail-cím eltávolítása mezőt.
Mivel más címet beírva látszólag eltávolította a megadott címet, beírtam neki a sajátomat is, sokat nem veszthetek vele alapon... ma már talán csak egy SPAM jött rá - nem tudom, van-e köze hozzá, de nem baj, ha nem listázzák azon a címen...

Egyébként mindegyik SPAM-nél szerepel a "https://freemail.hu - a legjobb e-mailt! <3" sor az üzenet végén, és gyanúsan az első láncszem a "web-out.onbox.hu", főként egy validateaccount kukac szintén freemail domainhez tartozó usert emlegetve... - lehet, hogy az összes e-mailt a webes felületükről küldik?

Megtaláltam a saját e-mail címemet még c3.hu végződéssel egy SQL-ből kiszedett user+hash adatsoron.
Lehet, hogy még régebben feltörték volna a Freemail mögötti adatbázist, és a még mindig azonos jelszavakkal bejelentkezve bombázzák a többi usert?
Hmm...

Nekem is freemail-es cím, az általad idézett részlet is megvan. Remek. :((


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Én pont ma töltöttem le Thunderbirdel a leveleket. 22000 levél volt ebből kb 3000 volt saját a többi spam. No, de nem is a félelmetes hanem (a medve) az, hogy ez a kb. 19000 kb. 3 nap alatt érkezett meg valamikor augusztusban.

melyik a legjobb levelező kliens spam szűrés szempontjából?

Én sok éve TB-t használtam, de nagyon nem jött be ez a része (sem). De legalább szépen gyűlt a SPAM-folderben a tanító anyag. Aztán Claws-Mail-re váltottam, amihez spamassassin és bogofilter plugin is volt (nem tudom, ez bővült-e azóta). Én az utóbbival használtam, a korábbi TB-vel összegyűjtött anyag alapján volt a kezdő betanítás, és nagyon hamar nagyon jól működött.

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Eddig nem használtam spam filtert, de ha így megy tovább, kénytelen leszek. Mivel magam is Claws Mailt használok, így köszönöm a tippet. :)


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE