Baglyasalja Magyarország 25 legnagyobb városa között

 ( Zahy | 2018. november 7., szerda - 0:57 )

Nem hiszed? Felejtsd el a Wikipediat, vagy épp a WorldAtlast! Ha tudni akarod, menj el az egyébként nagyon hasznos https://time.is/hu/Budapest oldalra, és görgess lefelé szorgalmasan! És a lap alján megtalálod. (A másik nagyon nagy meglepetés számomra, hogy Parádsasvár lekörözi Egert, Sopront, Tatabányát, de még Szolnokot is.)

Az ember mindig tanul valami hasznosat.

“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta őket.” (Petőfi Sándor)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Petofi plagizalt ? Mert ez Abraham Lincoln idezet. Vagy a mufordito volt es igy mar sajat szellemi termek ? :D

Nem tudtad? Amikor eltűnt Petőfi, akkor éppen északi államok szövetségének tengerészgyalogosai tartottak hadgyakorlatot Segesvár mellett, akik rátaláltak a sebesült Petőfire majd Amerikába szállították, ahol felvette a nem túl ismert harmadik keresztnevét (Petrovics Alexander Maximiliam Abraham), és előbb mint Linkoln Ábrahám testdublőre vett részt az amerikai történelem menetében, majd egy sikeres de eltitkolt merénylet után, kicserélték az igazival, így mikor másodjára is sikeres merénylet történt, nem maradt több Lincoln és kénytelen voltak elismerni a halálát.

Szerintem a Wikipédia tévedése terjedt el (ld. még urban legend), miszerint Baglyasalja Salgótarján egyik városrésze. 1950-ben csatolták a városhoz.. Valójában Salgótarjánt csatolták 1950-ben Baglyasaljához. Ha ezt tudtad volna, akkor nem lepődtél volna meg.