Project Whatev. - iOS app

Mivel minel hamarabb szeretnek valami hasznalhato vegeredmenyt a kezemben, ezert a legutobbi update ota elkezdtem baratkozni a CloudKittel, illetve nekialltam az iOS kliens megirasanak.

Okai kozt talalhato, hogy a laptop azert kevesebbszer van kezkozelben, mint ahanyszor otletem tamad, eshat a universal app gondolata sem rossz, mely esetben eleg lenne csak egy kodbazist karbantartani. Ebben az esetben nincs sok ertelme sok energiat fektetni a mostani macOS implementacioba, de mivel azert ev vegere mar szeretnem, ha desktopon, tableten es mobilon is hasznalhato lenne, ezert egy bizonyos szintre mindenkepp muszaj lesz felhoznom: fene tudja, hogy mikor jonnek ki a universal device tamogatassal; elvileg 2019, de hogy eleje? Vege? Az AirPower, meg a Half-Life 3 ota azert en ezt ovatosan kezelnem.

Idokozben tok veletlen ratalaltam, hogy amit igazabol kigondoltam, azt mar masok is kingondoltak elottem (ki gondolta volna? :))

https://en.wikipedia.org/wiki/Topic_map

Beleolvasgatok majd, hatha ad par jo otlet, mert en se szeretnem a melegvizet ujra feltalalni.

https://youtu.be/f693l1Vb_aw

Ahogy latszik is, ezt a reszet a dolognak mar hasznalhatova is nyilvanitottam. Meg meg kene oldani az iCloud szinkronizaciot, meg valami data backup megoldas se artana vesz esetere. Aztan johet a 3D Touch tamogatas (annyi lehetoseget tudok elkepzelni node manipulaciora, hogy egyszeruen nincs eleg gesztus, hogy kenyelmesen elferjenek; a 3D Touch-ot nem tamogato eszkozoket nem is tudom meg hogy fogom megoldani), a linkeles es node mozgatas mostmar eleg fontos lenne, hogy rendet tudjak kicsit tenni, meg ugye ott a tobbi otlet is a videon :)

Elozmeny:

https://hup.hu/node/161262

Hozzászólások

Ja igen! Az animaciok meg nem az igaziak, mert egyelore fogalmam sincs, hogy kellene egy rendes self-referencing segue-t csinalni. Most ugy van megoldva, hogy tappintasra, meg bal edge-swipra frissitem a tablazatot, de azert ez nem az igazi igy. Viszont raktam mar bele haptic feedbacket, valahogy hianyzott, mar ugy megszoktam mas appokban azt a plusz visszajelzest.

Tetszik az irany

Nekem is evek ota megy a fejemben egy projekt management tool. Ott a "kire/kikre var epp a task" kapna egy jobb UX-et, hatterben pedig nem sokkal lenne bonyolultabb a bugzillasnal.