kék halál

Fórumok

Üdv!
Dell Vostro 3650 rajta windows 10 Enterprise amit kinyír egy win 10-es frissítés. Van itt valaki akinek hasonlóak a tapasztalatai??
ÜDV:Gábor

Hozzászólások

1. Köszönjük a komoly segítő és a probléma megoldására irányuló választ.
2. Mert a híresen szuper win update az tuti user error.
3. Én sem értek hozzá, de legalább nem szívózok.
Az apt és a yum nekem sem szedi szét a rendszert update után, de ez nem segítség a kérdezőnek.
Na ezt upvótoljad vizibirka

Az I\Ocsemetének írtam a hasonlóan segítôkész válaszára reagálva, shit happens, rendszer függetlenül. Gyártótól leszedni a leguccsó driverrket és memtest valamint SMART testek, de pl a komolyabb Dell cuccok firmwareben van rendszerdiagnosztika, mert lehet egy kékhalál möhött hw hiba. Az meg hogy neked a yum meg az apt hibátlan egy- két gépen, én meg 40 gépbôl vagy ötnél kevesebbel volt gondom nagyobb upgradeknél, de Linux disztrókon is futottak bele pofonba, ezért érdemes tesztelni vagy legalább menteni frissìtés elôtt.

Pro frissítéseit is lehet késleltetni. Úgy van belőve, hogy néha inkább kézzel noszogtatom a gépeket, ha valami sürgős, valamint elvileg még a WSUS is jó lehetőség előszűrni a frissítéseket, de nálunk a halasztás és a LAN only DO úgy néz ki, működik (bár volt olyan verzió, mikor lehalasztotta a WAN vonalat LAN only beállítással is, de QoS szabályokkal kezeltem a dolgot).
Én mindig mikor bejön egy nagy frissítés, két gépen frissítem a rendszert (1 asztali 1 laptop). Most is már az első visszavonás előtt teszteltem a 1809-et, és nem jött ki gixer (ami persze azt mutatja, hogy hiába tesztelem és működik két munkaállomáson, más gépeken még lehet baj) ugyanakkor a két gépen kívül egy munkaállomás se húzta még le nálunk automatikusan a 1809-et.

Jó, jó, trollkodás volt részemről, mert elfogult vagyok. Az igazság kedvéért teszek mindenféle cél nélkül néhány megállapítást:

- egyetlen Windows 10-es géppel kerülök napi szinten közelebbi kapcsolatba, ez a munkahelyi gépem. Ezen egyetlen frissítés sem okozott problémát, adatvesztést, de tervezem, hogy rdiff-backup-ot futtassak rajta időnként. A sajtóban eléggé aggasztó hírek jelennek meg néha. Eddig szerencsém volt. Mondjuk olyan volt, hogy frissítés miatt fél munkanapon át nem tudtam használni a gépemet.

- linuxos gépekkel sokkal több tapasztalatom van, ezek mind általam telepített Fedorák. Magamnak és ismerősöknek. Itt még sohasem volt problémám, viszont ez részben hozzáértés kérdése. Ha a Windows nem indulna, kétségbeesnék, ha a Linux nem indul, még az ingerküszöbömet sem éri el, megjavítom. Tény viszont, hogy a Fedora 29 annyira fércmű lett, hogy először fordul elő, hogy nem frissítek az aktuális verzióra a notebookjaimon, a desktopon meghagyom, hogy lássam, mivé fejlődik ez a szörny. Fedora 28 viszont nagyon jó.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Pont annyira erelmes volt az upvote-om mint a kerdes.

2: Win update: erdekes, de nekem eddig meg mindig rendben vegigment (ja es fast ringen vagyok), de hogy ne magambol induljak ki a melohelyen is mindig vegig ment, pedig ott a mintavetel kicsit nagyobb (~2000 gep)
3: lattam en mar apt-ot is, meg yum-ot is szetszarni a rendszert, szoval, lehet, hogy neked nem csinalja, de megnyugtatlak azert elofordul. Tovabbmegyek, lattam en mar megborulni ugy linux-ot, hogy bebootolni se sikerult neki, egy kernel update utan.

Na ezt upvotljad zslaszlo