A Google nem csak jócég, de jó cenzor is akar lenni

 ( asch | 2018. október 10., szerda - 19:19 )

Kiszivárgott egy belső dokumentum, ami arról szól, hogy hogyan kell "az eszmék közvetlen piacából" "a biztonság és az udvariasság érdekében jól rendezett helyjé" válni (Google translate-tel fordítottam).

Itt található az eredeti hír: https://www.breitbart.com/tech/2018/10/09/the-good-censor-leaked-google-briefing-admits-abandonment-of-free-speech-for-safety-and-civility/

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Erre van igény.
A Gab volt már?
https://gab.ai/

Meg: Google removes Gab app for violating hate speech policy (amúgy a topicindító doksiban is hivatkoznak rá)

Ezek rosszabbak lesznek, mint a Microsoft volt.

Megvan a cukormazos PR, de ugy hazudnak, mint a vizfolyas...

A különbség, hogy az M$ csak a pénzedért jött, a goolág viszont a totális információkontrollt akarja bevezetni, ami mellett az 1984 leányregénynek fog tűnni.

Az ms is azt szeretné, csak neki nem akar sikerülni...

+1

Azt jól látják hogy Európában a szabadság sajnos nem számít értéknek:
https://media.breitbart.com/media/2018/10/AmEuro1.png

Végigolvastam a slideokat, TLDR:
90%-ban bemutatja a jelenlegi helyzetet, példákkal.
A maradék 10%-ban: javaslatot tesz arra, hogy legyenek jobban transzparensek, kiszámíthatóbbak, inkább megnyilvánulás minősége alapján moderáljanak és ne a tartalom alapján és kommunikáljanak többet a közönséggel.

Szóval szerintem semmi különleges, hírértékű nincs benne.

Breitbart :D

--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Semmivel sem hiteltelenebb, mint barmelyik masik altalad olvasott hirportal

Egy biztos, e bolygón nagyon más világ lesz 100-200 év múlva, "hála" a már most monopolhelyzetben lévő "amerikai" IT-multinak. Nem biztos, hogy az itt jelenleg komentelők nagytöbbsége jól érezné magát benne. (A pénztermelő haszonállatok totális, centralizált kontrollját fogja jelenteni, bármilyen is legyen az a társadalmi, "birkasági" forma, ami majd kiforrja magát.)

Matrix trilógia megelőlegezte emberi "akkumulátor-jövő" csak egy alulgondolt, rózsaszínű ködfelhőben született, hamvábaholt, feledhető prófécia csupán.

said the end.