A Google nem csak jócég, de jó cenzor is akar lenni

Kiszivárgott egy belső dokumentum, ami arról szól, hogy hogyan kell "az eszmék közvetlen piacából" "a biztonság és az udvariasság érdekében jól rendezett helyjé" válni (Google translate-tel fordítottam).

Itt található az eredeti hír: https://www.breitbart.com/tech/2018/10/09/the-good-censor-leaked-google…

Hozzászólások

Végigolvastam a slideokat, TLDR:
90%-ban bemutatja a jelenlegi helyzetet, példákkal.
A maradék 10%-ban: javaslatot tesz arra, hogy legyenek jobban transzparensek, kiszámíthatóbbak, inkább megnyilvánulás minősége alapján moderáljanak és ne a tartalom alapján és kommunikáljanak többet a közönséggel.

Szóval szerintem semmi különleges, hírértékű nincs benne.

Breitbart :D

--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Egy biztos, e bolygón nagyon más világ lesz 100-200 év múlva, "hála" a már most monopolhelyzetben lévő "amerikai" IT-multinak. Nem biztos, hogy az itt jelenleg komentelők nagytöbbsége jól érezné magát benne. (A pénztermelő haszonállatok totális, centralizált kontrollját fogja jelenteni, bármilyen is legyen az a társadalmi, "birkasági" forma, ami majd kiforrja magát.)

Matrix trilógia megelőlegezte emberi "akkumulátor-jövő" csak egy alulgondolt, rózsaszínű ködfelhőben született, hamvábaholt, feledhető prófécia csupán.