Távmunka

Több mint 3 éve dolgozok be egy közösségbe (külföldi oldal). Kriptográfiával foglalkoznak (hasító táblák).
Fizetést nem kapok (önkéntes, open-source).
A ténylegesen elvégzett munkád alapján kerülsz értékelésre.
Azt azért tudni kell, hogy ez kredit rendszer alapján működik.
Support után ha elégedett az ügyfél, kreditet (+rep) tud kiosztani a supportot ado kolléga felé.

2015-ben úgy alakult hogy felmondtam a jól fizető állásom egyik itthoni vegyipari cégnél. Az hogy miért, nem fontos. Úgy voltam vele, hogy ez csak az előnyömre válik. Ráadásul ezzel nagyon sokat tanulhatok, azzal foglalkozom ami érdekel. Jelentkeztem, jelenleg moderator jogokkal dolgozok.

Nekem ez az módszertan viszont nagyon bejön. (Nincs snooz-olásra lehetőség pl....)

Van tapasztalatotok ezzel kapcsolatban? (Távmunka only, kapcsolattartás: gpg encrypted email, forum és titkosított xmpp chat.)

Hozzászólások

kicsit kusza lett ez: 3 ev remote work utan kerdezed meg, hogy van-e ezzel tapasztalat? Vagy meg sose hasznaltal gpg titkositott levelet, es ebben akarsz kerdezni?

--
"dolgozni mar reg nem akarok" - HZuid_7086 'iddqd' zoli berserk mode-ba kapcsol

Jól értem, hogy három éve fizetés nélkül dolgozol egy open source project-ben?

Az én apró kis cégem elég nyitottan áll a távmunkához, több kolléga csak távmunkás, másik városból/országból, tudunk együtt dolgozni, nincs gond, én inkább bejárok az irodába, ott kényelmesebb a szék és nagyobb a monitor. De pl. hazalátogatáskor szoktam én is remote lenni napokat/heteket.

18 éve tolom távmunkában, jó sokat lehet aludni munkaidőben :)

Novemberben lesz 7. éve, hogy Linuxos rendszergazda vagyok, szigorúan távmunkában, részmunkaidőben. Igaz, az állapotom miatt másképp nem is tudnék.

A munkaidőm kötetlen, önállóan dolgozni tudok és kell is, de ha segítségre, információra van szükségem, azt gyakorlatilag azonnal megkapom. Kollégák jófejek, nem kezelnek másképp, csak azért, mert én itthonról tolom, amit ők az irodaházból.

A cégvezető szintén szuperjó fej, bármi problémám van, vagy kérdésem, kérésem, fordulhatok hozzá. Ehhez nyilván az is kellett, hogy ők bizalmat szavazzanak meg nekem, én pedig tegyek le valamit az asztalra.

7 év után sem érzem magamon a born out-ot, és eszemben sincs munkahelyet váltani.

--
-- Üvegfiú - Csontkemény harc
Tégy Jót!®

Én multinál dolgoztam (kártyás beléptetőrendszer, perc alapú nyilvántartás mettől-meddig vagy a munkahelyen). Vannak előnyei is, hátrányai is.
Úgy döntöttem, hogy mást szeretnék csinálni. (A párom viszont ezt nem nagyon díjazta...)
Végül is egyszer élünk. Nem bántam meg.
Nagyon sokat lehet fejlődni, tanulni egy nemzetközi csapatban. Ráadásul itt mindenki úgy áll hozzá, hogy a legtöbbet adja. Egymásnak segítünk ha elakadunk. Időbeosztás kötetlen. Nyilván van tartva ki mennyit van on-line (és ez publikus), a lényeg az hogy ne legyen fennakadás, a munka el legyen végezve.
Nálam ez elsődleges, egy idő után a feleslegesen kiadott és elvégzett munka rányomja a bélyeget a munkamorálra.

Sziasztok! Én megtapasztaltam mindkét forma előnyeit-hátrányait. Multinál dolgoztam, heti 2 nap távmunka lehetőséggel. Tulajdonképpen semmi olyan nem volt, amit otthonról ne tudtam volna elvégezni, leszámítva a team meetingeket. De azért nem vagyok a 100% távmunka híve: jó néha emberi szót váltani a kollégákkal, együtt ebédelni, kávézni. Igaz, hogy előnye a távmunkának a rugalmas időbeosztás, de az ember hajlamos elodázni a feladatokat, aztán jön az éjszakai kapkodás. A család sem nagyon tolerálta, hogy éjszaka vagyok online.
Most, hogy változtak a körülményeim, már inkább bevállalnék teljes munkaidős távmunkát, mert így rugalmasan alakíthatom a napomat. Persze ez bizalmat feltételez a megbízó részéről, úgy értem valamit le kell tennem az asztalra, hogy hosszú távon működjön a dolog.

Én multinál dolgoztam nemzetközi csapatban (kártyás beléptetőrendszer, eleinte 2 nap HO, később támunka, senkit sem érdekelt mettől-meddig vagy a munkahelyen). Vannak előnyei is, hátrányai is, de nagyon sokat lehet fejlődni, tanulni egy nemzetközi csapatban, a lényeg az volt, hogy ne legyen fennakadás, a munka el legyen végezve.
A cég úgy döntött, hogy máshol szeretnék valamit csinálni.
Most egy kisebb cégnél egy nemzetközi csapatban vagyok, (kártyás beléptető rendszer, 10-től 15-ig core time egyébként senkit sem érdekel mettől-meddig vagy a munkahelyen)
Végül is egyszer élünk. Nem bántam meg.
Nagyon sokat lehet fejlődni, tanulni egy nemzetközi csapatban. Ráadásul itt mindenki úgy áll hozzá, hogy a legtöbbet adja. Egymásnak segítünk ha elakadunk. Az időnyilvántartóban önbevalláson alapul, hogy ki mennyit dolgozott, a lényeg az hogy ne legyen fennakadás, a munka el legyen végezve.
Teljesen új területen vagyok, nem tudom megállapítani a feleslegesen kiadott és elvégzett munkát, de minden nap tanulok valamit.

Kizárólag távmunkára épül a cégünk, idén vagyunk 11 évesek.

En 5 evig olyan helyen dolgoztam, ahol nem volt gond a home office - a csapat egyik fele amerikaban volt, a masik itt. Hetente egy napot maradtam itthon (altalaban szerdan, mert az volt a legkenyelmesebb)
Most olyan helyen dolgozok (ket honapja meg csak) ahol nincs itthon iroda, teljesen nemzetkozi csapatban.
Igazabol ebben a ket honapban azt vettem eszre, hogy nekem nem lett tobb szabadidom - pedig ez volt a celom, hogy kenyelmesebben menjek a gyerekekert az ovodaba, es tobb idom legyen veluk delutan - mondjuk igaz, hogy pont egy eves nagy karbantartas elott kezdtem par hettel, szoval kicsit felgyultek az olyan munkak, amikor egyeztetni kell a kollegakkal (meg hat egyelore nem is tudok nagyon onalloskodni) szoval ez valoszinuleg jobb is lesz.
Nekem az a tapasztalatom az otthonrol dolgozassal, hogy amikor olyan jellegu munkak vannak tobbsegben, amikor egy-egy nagyobb lelegzetu projekten lehet molyolni, kifaszazni, akkor sokkal jobban lehet egyedul haladni, mint masokkal, kevesebb a zavaro tenyezo, ilyesmi, de ha olyan jellegu dolgok vannak, amikor egyeztetni kell, akkor sokkal kenyelmetlenebb, hogy nem tudtok csak osszeulni ot percre, es megoldani a dolgokat, hanem online kell kommunikalni, ami persze azt jeletni, hogy jonnek az uzenetek, emailek, folyamatosan van valami, amire oda kell figyelni.
En egyebkent azt hittem, hogy nehez lesz egyedul lenni, de az a helyzet, hogy elegge elvezem, nem visz el egy csomo felesleges idot az olyasmi, hogy kavezunk, egymast varjuk, szenvedunk, hogy mikor menjunk enni, ilyesmi, cserebe viszont ugy erzem, hogy netto sokkal tobbet dolgozom mint korabban, aminek nem feltetlenul orulok. Kicsit az volt az elvarasom megmondom oszinten, hogy a netto munkaidom megmarad, ami azt jelenti majd, hogy a brutto lecsokken. :D Hat nem igy lett. :(
Nekem egy dolog ami amugy eleg nehezen megy igy teljesen remote: nagyon hianyzik a metakommunikacio. Rossz, hogy ne latom azt sokszor, akivel beszelek, nem hallom a hangjat, ilyesmi, az irott szovegbol egy csomo informacio hianyzik, ami pedig jo lenne neha, ha meglenne.