Képrejtvény Nr2 (BKK TVM havibérletek) - épületháló exkurzussal

BKK TVM-ek 4 féle havibérlet 2. képernyő összehasonlítása. Mi(k) a kakukktojás(ok)?
https://imgur.com/a/jGSmZeJ

Először egy rövid exkurzus (on-topic spoiler lentebb).

Akinek kutyája, macskája, rokona, ismerőse, vagy ő maga élt olyan épületben, ami reklámcélra engedte felöltöztetni magát épülethálóval, annak feedbackjét köszönettel veszem lentebb, mivel kaptunk egy kellemes ajánlatot (x ft épülethálós reklámért cserébe, sacc vmi ilyesmi lehet: http://massimedia.hu/protfolio/epulethalo/), de nincs tapasztalatunk, hogy mire figyeljünk, milyen várható pro-con dolgok jönnek majd, ha felkerül a háló. Ami eddig felmerült:
- fényáteresztő faktora a hálónak, hányadrésze marad szabad a felületnek, mennyi fény fog bejönni
- légáteresztő faktora a hálónak, mennyire lehet szellőztetni majd, ezután a szomszéd konyha/egyéb helyiségének eddig nem tapasztalt illataira is fel kell-e készülni, lehet-e egyáltalán hatékonyan szellőztetni egy ilyennel az épületen
- feltételezem egy állványra kerül a háló, félelem, hogy betörési statisztikákra kihatással van, de ezt úgyis megkérdezzük a kapitányságon
- egyéb?

[spoiler]
Gyanús volt a felsőoktatási bérlet kezelése a TVM-ben - kártya formátumú vezetői engedélyt választottam ki nagy megkönnyebbülésemre, hogy hű hova fejlődtünk már, még úgyis csak ideiglenes flepnim van. A BKK irodában tájékoztattak, hogy az ÁSZF alapján a felsőoktatási bérletszelvény csak akkor lesz érvényes, ha a diákigazolvány sorszáma vagy az oktatási azonosító kerül rá a bérletszelvényre, a többi menüpont csak a kóbor apácák megtévesztésére van ott. Triviálisnak tűnik a magyarázat, de én sok évet nem BKK-ztam, így nekem nem volt az, nekem inkább az volt a gyanús, hogy nem kell-e még bérletigazolvány, elsődlegesen e miatt mentem be az irodába. Merthát a szelvényen a sorszám csak azért van, hogy személyhez legyen kötve, ami bizony bármelyikkel megtörténhetne azok közül amik a menüben fel vannak tüntetve. A diákigazolvány úgyis kell mellé a féléves matrica miatt, értem, hogy ez van az ÁSZF-ben, de értelme lenne annak is ami a TVM menüjében van. És ha nem ez van az ÁSZF-ben, akkor hogy kerültek ezek bele a TVM-be? Nem a 250 Ft miatt pampogok ami az ÁSZF miatt járt a BKKnak a bérlet javításáért, hanem a szoftverergonómia/megtévesztő user interface miatt. Még azt is megértem, ha valaki azt mondja ezt tudnom kellett volna, de miért csak ebben a menüben vannak rosszul testreszabva a választási lehetőségek, és jók a többi opciónál? Amúgy OK, de a UI ergonómiája max 2-es IMHO - mert nem releváns megtévesztő menüpontokat tartalmaz amivel a vásárlást sikeresen abszolválni lehet. (miért nem lehet levenni azokat a kiválasztási lehetőségeket a menüből amik irrelevánsak?)

Egyébként a fotókon alig látszik sajnos, de le van írva, hogy részletek az információ menüpontban, de sor állt mögöttem az automatánál, és nem számítottam rá, hogy kóbor apáca gombok is vannak a menüben.
+ a Welcome screenen ehavi aktuális üzenet van, tehát a tartalmat/menürendszert úgy tűnik nemrég tartották karban/aktualizálták.

Amúgy nyilván viszonylag kevés embert zavar, mert csak az első felsőokatatási bérlet vásárlásánál lehet beleesni ebbe a verembe, de azért meg kell hagyni megásták azt a vermet...
[/spoiler]

Hozzászólások

A fővizsgáló se fogja soha a büdös életben nézni azt a számot, nemhogy a sima ellenőr...

Valszeg nem véletlenül lett így beállítva az ajánlati karbantartó, de ha 4 év alatt nem sikerült lecserélni a szoftvert (az általad talált reklám változik csak kb), annak ellenére, hogy a 2.0 tervei azóta megvannak, nem most fogják emiatt.

Valszeg már eleve a közbeszerzés gyatrán (lehet szándékosan) volt kiírva, hogy minden apró karbantartásért újra kell írni a szoftvert, és az üzemeltető nem tud ilyen első ránézésre apróságokat javítani. (Nyilván Telekomnak nem érdeke, hogy az üzemeltető BKK érdemi tartalmi karbantartást tudjon önállóan végezni a TVM-eken ha ez nem volt követelmény a közbeszerzés kiírásakor. Kapitalizmusban élünk.) Abszolúte nem vagyok meglepve, kb erre is számítottam, ugyanakkor tényleg csak ez a menüpont van elgyurcsányosítva. (inkább a 250 Ft-ot fizettem mint kockáztattam az ellenőr jóindulatára alapozva, következő hónapra meg már tudom, hogy melyiket szabad használni a felkínált menüpontokból).

Az a “menü” amit látsz az valójában egy dropdown automatás változata, és az értékei adatbázisból jönnek minden valószinűség szerint.

Hogy miért nem ért egyet a kontakt center (ügyfélszolgálat) és a díjszabási osztály (akik ezt az adatbázist karbantartják) hogy mik oda a helyes értékek az jó kérdés, de az ország ennél jobban működik mint gondolod.