Pet-project - GraphMindNote

 ( Hevi | 2018. szeptember 22., szombat - 18:49 )

Update:

https://hup.hu/node/160970

-------------------

Update:

https://youtu.be/gOdK8fY00AY

- Semantic UI
- find
- node details
- remove
- link

Sajnos mikor valami frissul a grafon, akkor mindig olyan hulyen rajzolja ujra magat, pedig a randomSeed-et kikapcsoltam. Ha ezt fixalom, sokkal atlathatobb lesz. Meg sokkal hatekonyabb, miutan a shortcutokat is implementaltam :)

-------------------

Azert alakul ez, na.

https://www.youtube.com/watch?v=EsRkPeXk8hg

Nem kell aggodni, nem ez a nev marad, de valahogy csak kellett hivnom addig :)

Elozmeny:

https://hup.hu/node/160934#comment-2268845
https://hup.hu/node/160713#comment-2263596

"Gyakorlatilag egy mindmap-be oltott notepad app, elsore CLI alapon, mert PoC, meg mert konnyu osszerakni;"

https://hup.hu/node/158554

"Olyasmit kell elképzelni, mint a helyszínelős sorozatokban a feliújság, amire random fotók, névjegykártyák, újságcikkek, stb. vannak kitűzve, és piros madzaggal összekötve az összefüggések mentén. Na ezt kéne, csak digitálisan. :)"

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Kíváncsian várom mi sül ki belőle. Egyelőre nekem elég kaotikusnak néz ki viszont tetszik a szabadsága. Ezt ismered: https://atom.io/packages/markdown-mindmap ?
Elég jól néz ki és markdown-ból csinál mindmapet, csak alapból nem nagyon lehet variálni rajta.

Az a gond, hogy jelenleg egy hibrid allapotban van a program, miszerint a UI bongeszoben van, de barmilyen egyeb interakcio meg a konzolon :) Van ami meg meg azon se... Epp most vezetem ki a command promptot a UI-ra, onnantol mar kellemesebb lesz hasznalni.

Ez a markdown-mindmap eleg jol nez ki, de ugyanaz a bajom vele, mint a tobbivel (pedig a MindNode-ot is probaltam, es komaltam), miszerint csak fa strukturat, vagy valami nagyon elbarmolt linkelos rendszert tudnak.

Viszont nagyon sok dolog nagyon sok masik dologgal is osszefugg, ez majd szerinem latszani fog a videokon; a teszt adat a projecttel kapcsolatos otletek, megoldasok, egyebek lesznek. Ha konnyen atlathatonak es hasznosnak bizonyul mar a fejlesztes alatt is, akkor valoszinuleg produktiv munkara is alkalmas lesz (hiszen lenyegeben eddig is produktiv munkara lett hasznalva :)).

Szoval a graf szerkezet az mindenkeppen muszaj, kicsit bajban is voltam, hogy hogy jelenitsek meg valamifele strukturat. Ugyan van egy otletem, az talan jo lesz :)

Szerk: ja meg amugy sokat is benaztam :) Az a baj, hogy a konzolban nem tudom elkapni a billentyuleuteseket sehogyse. Kerestem itt is, kerestem ott is, de nincs meg. A Spring Shell API-n csak sorolvasra van lehetoseg, pedig tab-completion-t meg kinal, amit meg valahol ugye el kell kapni... Mar a jLine-t is atneztem, es ugyan kozel vagyok, de meg mindig nincs meg az, hogy hogy tudnek keyDown eventet implementalni.

Pedig valami vim szeru, vagy shortcut alapu kezelesre gondoltam, ez az enterre iteraljunk korbe a beviteli modok kozott ez jo workaround, de azert nem az igazi. Mindenesetre amennyire csak energiam engedi megprobalom billentyuzetrol vezerelhetove tenni, az sokat javit a hasznalhatosagon altalaban.

> Ha konnyen atlathatonak es hasznosnak bizonyul mar a fejlesztes alatt is, akkor valoszinuleg produktiv munkara is alkalmas lesz

Ez tényleg jó lenne :-)

> Szoval a graf szerkezet az mindenkeppen muszaj, kicsit bajban is voltam, hogy hogy jelenitsek meg valamifele strukturat.

Igen, a gráf struktúra elég fontos lenne nekem is, meg hogy szabadon tudjam pakolgatni mondjuk a nodeokat vagy legalább szépen nézzenek ki ha rendezem őket.

Kollega kerdezte multkor, mikor magyaraztam neki, hogy mit akarok, hogy "Google-t akarsz a jegyzeteidre, mi?" :)

Hat mondom ja, csak kicsit jobb vizualizacioval. Oda kellene eljutni. (Marmint a par evvel ezelottiig, mostanaban olyan furak a resultok neha).

Szerk: nem akarok nagyon spoilerezni, de valoszinuleg ez a view is szerepet fog kapni left-right elrendezesben - jobbnak tunik a listas nezet, talan az megszokottabb az embernek (http://visjs.org/examples/network/layout/hierarchicalLayout.html).

Lesz egy Pinboard, ahova node-okat lehet ki-pinelni (ld. kedvenc note alkalmazasod folder strukturaja), es annak a node-nak a gyerekeit x melysegben valosziunleg igy fogom megjeleniteni. Meg nyilvan indented plain text / markdown, de az mar csak reszletkerdes :)

Érdekes lesz, amit összeraksz, tetszik a CLI.

A TiddlyMap is hasonló koncepció, mint amit most kiraksz, a VisJs Showcase alatt van rá link.

Nem rossz, de meg mindig nem az amit keresek :)

A problema ezekkel a programokkal nekem egyreszt az, hogy tulsagosan megkovetelik a tudatos hiearchizalast, a spontan, asszociacio menten kialalulo ad-hoc graf struktura helyett. masreszt nem feltetlenul gyors gondolatbevitelre, -keresesre es kapcsolatok kialakitasara vannak optimalizalva.

Meg talan vizualizacioban ez van a legkozelebb, csak en nem startupokat, meg mifeneket, hanem a jegyzeteimet es kulonbozo tudasanyagomat szerveznem hasonlo stilusban. Gyakorlati pelda: Kesobbiekben, ha mar valamennyire stabil a dolog, lehet Dockerizalom majd az eddigieket es kiteszem valahova, hogy egyszerubb legyen hasznalni. Ha mar hasznalnam a programot egy ideje, akkor siman csak megkeresnem a jegyzeteim kozt, hogy hogy is oldottam en ezt meg meloban, es hozza linkelnem ehhez a projecthez is. Mivel ezen modon hozza van linkelve a jelenlegi project egy hasonlo projecthez, ezert amikor az ember valamire megoldast keres, vagy otletel, akkor eleg csak vegigmenni a korabbi asszociaciokon, hatha van valami hasznos leirva. Kenyszermegoldas addig, amig nem lesznek a memoriaimplantok a mindennapok reszei :)

subscribe

.