[Megtaláltam] Tanári órarend appot keresek

Fórumok

Olyan alkalmazást keresek (akár fizetőset is, ha nem túl drága), ami segítene a heti órarendemet és tennivalóimat rendben tartani. Szükséges lenne, hogy tudjak többféle csengetési rendet is kezelni (péntekenként nálunk korábban kezdődik a tanítás és más a csengetési rend, illetve délután is vannak szakköreim, egyéni fejlesztések, ide jó lenne megjegyzéseket tenni. Plusz jóság lenne, ha ügyeletes vagyok, azt jelezné a szüneteknél, de ez már tényleg extra és nem fontos.
Szerk. 2-3 tárgyat tanítok sok osztályban, ezeket kellene átláthatóbbá tenni.
Ki mit használ?
Köszönöm!

Hozzászólások

Ja, voltam tanár... beletoltam a naptárba év elején és év végéig jó volt és mindezt egy Palm-on... 20-30 tételről van szó, amit évente egyszer kell megadni, aztán esetleg az év közbeni változásokat beletenni, egyszerűen értelmetlen erre külön alkalmazást írni, kevesebb idő alatt megvan ez, mint amennyit itt erről beszélünk.

Megtaláltam: https://drive.google.com/open?id=1vQJLBBz3klEh2FYf7UzEJ4btQmg1SpJGjg

--
https://iotguru.live

Normál naptár pl a google? Nem szemetelném tele az iskolaival, mert bőven van azon kívül is esemény benne. Létre lehet hozni valami iskolai alrészt benne ami elkülönül a napi dolgoktól?

tudsz letrehozni masik calendar "csoportot", es oda is tudod tenni az iskolai orakat, stb.
google calendar applikacioban is lehet kikapcsolni ideglenesen, hogy lasd. normalis widgeteknel is be lehet allitani hogy melyiket mutassa (nekem is ketto van a hatterkepen, egyik a sajat calendar, masik egy csoport esemenyeit mutatja)

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Nem is értem... Annyi App kerül a store-ba havonta, és lenne bőven diák és tanár felhasználó is. (Még 10 fejlesztőnek sem jutott eszébe valami profi, droidos órarendet összerakni?)

Pl. az, hogy a naptár alkalmazásokban a kezdő/záró időpontot neked kell kézzel beállítani, egy "csengetési rend"-et kezelő app-nak csak azt kell megmondani, hogy az így létrejövő "slotok" milyen tevékenységet (órát) tartalmaznak. Ez egy-egy eseménynél nem gond, de heti 20+ eseményt így összepakolni, karbantartani kellően méretes szívás.
Ha többfelhasználós a móka, akkor az órák cseréjét, helyettesítést is értelmesebben lehet kezelni, minthogy a naptárbejegyzést pakolászni kézzel egymás között.

Csak tipp: Főleg kényelmi szempontokról lehet szó. Ne kelljen minden tantárgynál megadni hogy mikor kezdődik, hanem csak azt, hogy csütörtökön 3. óra és pénteken 3. óra. Mint kiderült az OP-ból pénteken máskor kezdődnek az órák, és ezt automatikusan tudhatná az alkalmazás. (Miután bevitte, hogy melyik nap milyen időbeosztás van.) Illetve egy óra csak 45 percig tart, és legtöbb iskolában a szünetek sem egyforma hosszúak, tehát legtöbbször az sem igaz, hogy az óra xx.00-kor kezdődik.

Én ilyen esetben valószínűleg abba az irányba indulnék el, hogy egy scripttel generálnám a naptári eseményeket, és API-n keresztül tenném be a kiválasztott naptárba. A scriptben lenne a szükséges „tudás”.

Taskwarrior - van Androidra is (bár ott nem próbáltam).
Tanárként ill. munkaközösségvezetőként számomra igen hasznos - bár az órarendemet, szakköreimet fejből tudom (néhány hét elteltével), többféle csengetési rend nem zavar be.

Annyi ido alatt mint amit itt elb*sztal, vehettel volna egy papir alapu naptart es kezzel
beirhattad volna az orakat es utanna felvehetted volna barmelyik calendar alkalmazasba is.

Én felvenném a csengetési rendeket és órákat Google Sheetsben, abból képletezve kijönnének az események adatai, és Apps Script segítségével venném fel Calendarba a konkrét eseményeket.

De őszintén szólva én sem értem, miért nem egyszerűbb rögtön Calendarba felvenni az eseményeket. Új órarend fél évente van, legyen egy héten 20 órád, egy ismétlődő eseményt felvinni 1.5 perc, tehát évente 1 órát töltesz vele. Mennyi időt is spórolnál, ha lenne valami alkalmazás? Abba is be kellene írni a csengetési rendeket és a fél évente változó órákat, nem? Lásd https://xkcd.com/1205/