Elhunyt a skizofrén fórumozó, aki operációs rendszert fejlesztett isteni sugallatra

Fórumok

Terrence Andrew Davis, sole creator and developer of TempleOS (née LoseThos), has passed away at age 48. Davis suffered from mental illness -- schizophrenia -- which had a severe impact on his life. He claimed he created his operating system after having spoken with and receiving instructions from god, and he was a controversial figure, also here on OSNews, for his incomprehensible rants and abrasive style towards OSNews readers and staff.

Részletek itt.

Vajon mennyi ilyen lehet még szabadon?

Hozzászólások

Ha jól sikerül az OS, akkor tőlem lehet UFO hívő is :-).

Egyszer kipróbáltam. Az égvilágon semmire nem használható és a VirtualBox-ot is összeomlasztotta, hálózatot pedig nem kezel. Meg amúgy semmit.
Anno ilyen kérdéseket találtam ezzel kapcsolatban:

https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programozas__6881959-e…
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__8443647-erd…

Lehet hogy maguk az OS-ek haszontalanok, de ezeknek az OS-eknek a fejlesztese soran szerzett tapasztalatok egyaltalan nem azok.

Fuchsia is based on a new microkernel called "Zircon". Zircon is derived from "Little Kernel",[14][15] a small operating system intended for embedded systems. "Little Kernel" was developed by Travis Geiselbrecht, a creator of the NewOS kernel used by Haiku.

„Vajon mennyi ilyen lehet még szabadon?”

Ártott valakinek a fickó? Mert ha nem, akkor miért kellene bezárni? Ha mindenkit bezárnának, aki hülyeséget beszél/gondol, akkor ez a világ egy nagy börtön lenne. A nehéz kérdés: Ki vigyázna ránk, hogy ki ne szökjünk?

Van egy rossz hírem. Azokról a skizofrénekről nem nagyon fogsz az imdb-n filmet találni, akik nem agresszívek. Mert azokról nem érdemes filmet készíteni.

Egy hentes csak akkor kerül be a hírekbe, ha valakit megöl és feldarabol. De kevesen hiszik azt, hogy minden hentes darabolós gyilkos.

Pre-crime.

Valószínűsíthető, hogy elkövető lesz, van róla a TV dokumentumfilmben statisztika, vagy csak úgy tudod, hogy skizofrén, ezért egész biztosan elkövető lesz? Vagy kit érdekel az a pár fals pozitív bebörtönzött? Esetleg bemondásra nemierőszakolónak nyilvánításnál is akarod ugyan ezt alkalmazni, mint mércét, hogy ha mondjuk 7 jogos, és 3 jogtalan bebörtönzés történik, az úgy már nettó pozitív?

Egészen biztos vagy abban, hogy más megoldás nincs, vagy csak minek is próbálkozni, ott a kockázat, mindenki aki erőszakra hajlamos lehet, az legyen akasztva-elásva-bezárva-kizárva-listázva?

Pont arról írtam, és lentebb-fentebb is mások, hogy nem, nem mindenki lesz ezek az emberek közül ámokfútó, lásd példaként a témanyitó akiről szól, az az ember sem lett késes gyilkos. Valmaint várom a nagyságrendről szóló hozzászólásra a véleményed, kiváncsi lennék hova raknád azt a mennyiséget, ami jelenleg van ilyen betegekből.

Meg kene tanulnod beismerni neha ha hibaztal -----> itt es most benezted tul gyorsan es elhamarkodottan alkottal velemenyt.

Persze most meg futhatod azt a kort ,hogy te ettol fuggetlenul megis igy gondolod de szerintem jelen esetben ezzel megjobban leasnad magad.

Nem kell minden csatat megnyerned.

Bocsánat, de miért hibáztam volna? Nekem továbbra is ez a véleményem. Hozhatsz ide kétezer embert, akkor sem fog változni. Ebben a kérdésben nem lehet mindenki számára jól dönteni. Neked az a véleményed, nekem ez. Valószínűleg pártok is azért alakultak ki a demokráciában, mert az embereknek különböző a véleménye bizonyos dolgokban.

Szóval, de. Skizofrén, interneten embereket zaklató bolondokat szerintem be kéne zárni.

--
trey @ gépház

- Látszik, hogy fogalmad sincs mit jelent Skizofrén-nek lenni és úgy általában életedben nem láttál még Skizofrént (persze majd itt biztos elmesélsz egy szép történetet, hogy láttál egy fogyatékost és téged zavart, kiabált a buszon vagy valami )
- Ha minden embert be kéne zárni aki interneten zaklat valakit, szerintem kb fél magyarországot le kellene csukni
- A fogyatékosok általános beskatulyázása meg simán tahóság

Neked az a véleményed, nekem ez

Nem a zaklatás orvosilag igazolt, hanem az állapota. Plusz még kiderül, hogy másokat zaklat és közben istentől kap tippeket op. rendszer fejlesztéshez.

Bocs, de ez elég ahhoz nekem, hogy állandó felügyelet alatt legyen és minimum eltiltva az internettől.

Pont úgy, ahogy egy hackert is el lehet tiltani az internettől. Vannak esetek, amikor ez indokolt.

--
trey @ gépház

Én csak azt nem értem, hogy azzal hogy Istennek tetsző oprendszert fejlesztett, mégis mitől volt veszélyes a társadalomra, miért kellett volna, hogy ez bárkit is zavarjon? Nem a Linuxot vagy a BSD-t kezdte aláásni, hanem egy saját cuccot fejlesztett a hite szerint. Kit zavart ezzel?

Disclaimer: Azt, hogy az oprendszer fejlesztés mellett mit csinált, azt nem tudom, meg nem is akarok utánaolvasni. Kizálórag csak az OS fejlesztéses részt nem értem.

Megint csak ez részét ragadtad ki a problémának. Úgy, ahogyan a legtöbben itt. Önmagában szerintem leszarja az ember, ha valaki istennel beszélget op. rendszer problémákról.

De ha az illető annyira skizofrén, hogy már a saját életére is súlyosan kihat, plusz emellett online is agresszív, az már elég ahhoz _NEKEM_, hogy én azt mondjam, el kell szeparálni.

--
trey @ gépház

Volt a hupon már olyan felhasználó, aki nagyon agresszíven reagált a kritikákra, mégis sok hónapig folytathatta tevékenységét, mielőtt kitiltottad. _NEKED_ nagyon sok idő kellett ahhoz, hogy „elszeparáld” az illetőt. Igaz ebben a konkrét ügyben nem volt elég „mondani”, hanem tenni is kellett.

Bocs, de miért kell inkább kizárni azt, akinek van orvosi papírja róla, hogy valami nincs rendben a fejében, mint azt, aki pont ugyanazt csinálja, de nincs orvosi papíra, csak éppen élvezi, hogy másokat zavar? (Hamár itt tartunk, akkor a random troll sokkal utálatosabb, mert nem azért zavar, mert oka van rá, hanem mert élvezi.)

A másik, hogy az elején azt mondtad, hogy minden skizofrént diliházba záratnál, aztán meg azt, hogy aki skizofrén és zaklat. Az utóbbi még oké is lehet, az első viszont nem érthető. Miért ne zárjuk akkor be valahova a sántákat is meg a korán őszülőket is? Miért nem a zaklatókat zárnád el/ki, függetlenül attól, hogy mi az oka? Az a cél, hogy mindenkinek jobb legyen, vagy az, hogy a skizoféneknek rossz (nem mintha egyébként nem lenne nekik elég rossz, ld. pl. József Attila életrajzát, vagy a Nash-t a Beautiful mind-ban).

https://hup.hu/node/160746#comment-2264281 és a topiknyitó (amiből annyit tudunk meg a csókáról, hogy voltak értelmetlen rant-jei, karcos volt a stílusa, és írt egy oprendszert, de azt, hogy zaklatott volna valakit, nem, és feltetted a kérdést, hogy hány ilyen van még szabadon.)

Lehet, hogy nem erre "gondolt a költő", de nekem ebből nem derült ki, hogy elkövetett-e bármi törvénytelent, vagy készült-e ilyenre, csak annyi, hogy kellemetlen alak volt és skizofrén.

Nem azért hagytam ki, hogy csúsztassak, hanem mert nem jött le, hogy mit akartál vele mondani. Ha azt értetted rajta, hogy szerinted öngyilkosság volt, akkor igazad lehet. Én azt olvastam, hogy nem tudni, hogy öngyilkosság volt-e (a vonat ütötte el).
Nem akartalak támadni, csak én így értettem a megfogalmazásod. Annyi jött le belőle, hogy skizofrén volt, néha kellemetlen, kirakták az allásából, és írt egy oprendszert. Azon, hogy kihatott az életére, érthetem azt is (ennyi volt ott), hogy amiatt volt nehezen tolerálható, és amiatt meg munkanélküli. Rákerestem, hogy öngyilkos lett-e, de nem írták.

Tévedsz.

"Elolvastad a szöveget? Meg kell várni, amíg árt valakinek? Egy skizofrén?"

Ez volt a teljes idézet. Az "Elolvastad a szöveget?" egyértelműsíti, hogy itt az "egy skizofrén" ez a skizofrén.

Persze, ha kiragadod a kontextusból, látszhat úgy is, hogy neked van igazad.

Ilyenkor érdemes rákérdezni, hogy nem tévedtél-e.

--
trey @ gépház

"Ez volt a teljes idézet. Az "Elolvastad a szöveget?" egyértelműsíti, hogy itt az "egy skizofrén" ez a skizofrén."

Nem, nem egyértelműsíti.

"Persze, ha kiragadod a kontextusból, látszhat úgy is, hogy neked van igazad."

Kontextusban se jelenti azt, amit egy ideje próbálsz sulykolni.

"Ilyenkor érdemes rákérdezni, hogy nem tévedtél-e."

Bizony. Érdemes lenne.

--
https://iotguru.live

Nyilván nem, hiszen a magyarban a "Meg kell várni, amíg árt valakinek?" az teljesen ugyanaz mint a "Meg kell várni, amíg ártanak valakinek?" vö: minden.

De egyébként, csak, hogy örülj, ha választani kéne, hogy akárcsak egy skizofrént is véletlenül kinn hagyjuk, akkor szó nélkül a zárjuk be az összeset mellett lennék.

Na, erre most már nyugodtan hivatkozhatsz.

--
trey @ gépház

Na, így már tisztább, minek hadakoztál ennyit, ha egyébként is így gondoltad?

Egyébként szerintem addig gondolod így, amíg mondjuk a családodban nem derül ki valakiről hogy skizofrén tüneteket mutat. Vagy akár rólad... és nem, nem fogod tudni előre megmondani, hogy mikor lépi át azt a vonalat, amikor már másoknak is árthat. Azt se tudod egyértelműen megmondani, hogy skizofrén-e vagy még csak jobban aggódik bizonyos dolgok miatt, mint korábban.

--
https://iotguru.live

Nem hadakoztam én semmit, csak nem szeretem, hogy anélkül okoskodsz, hogy én valamit explicit leírtam volna.

"Egyébként szerintem addig gondolod így, amíg mondjuk a családodban nem derül ki valakiről hogy skizofrén tüneteket mutat"

Volt a családban anyai ágon. Megváltás volt mindenkinek, amikor végül bekerült a szutrénba. Nekem szerencsére nem kellett vele együtt élnem.

"Vagy akár rólad... "

Remélem, hogy a józan emberek körülöttem időben meghozzák majd a megfelelő lépést és bezáratnak, amíg nekik vagy másnak baja nem lesz.

"Azt se tudod egyértelműen megmondani, hogy skizofrén-e vagy még csak jobban aggódik bizonyos dolgok miatt, mint korábban."

Már egyszer végigmentünk ezen, ugyanazt a semmit hajtod. Papírja volt róla, hogy skizofrén. Nincs miről itt beszélni.

Egyébként egy disclaimer az itt flamelőktől elférne, hogy most mennyire érintettek ebben, mert aki mondjuk saját rokonát viseli el ilyen problémával, az kurvára nem pártatlan a témában.

--
trey @ gépház

"Volt a családban anyai ágon."

Akkor van azért esélyed, hogy ez téged is érint.

"Papírja volt róla, hogy skizofrén. Nincs miről itt beszélni."

Ez egy igen tág tünetcsoport, amelynek csak a kezeletlen és nagyon szélsőséges formája veszélyes.

"mert aki mondjuk saját rokonát viseli el ilyen problémával, az kurvára nem pártatlan a témában"

Én éveket éltem egy fedél alatt skizofrénnel, voltak nehéz pillanatok, pláne, mivel a paranoid és hallucinációs vonalban volt erős a tünetegyüttes, de továbbra se támogatom azt, hogy be kellene zárni az illetőt, pedig papírja van róla, ám teljesen normális életet tud élni, ha odafigyel magára és odafigyelnek rá.

Nálad valószínűleg az van a háttérben, hogy az illető nem kapott se megfelelő támogatást, se megfelelő segítséget, se megfelelő gyógykezelést. A többségük nem ilyen.

--
https://iotguru.live

"Akkor van azért esélyed, hogy ez téged is érint."

Ennek ellenére (vagy pont azért) sem változott véleményem.

Most is van a közelemben egy, két marék antidepresszánst szed naponta. Alapjában véve "kis beütéses" normális embernek látszik. Kivéve, hogy dühkitörései vannak indokolatlanul. Ismerek több embert, aki fél tőle. Sajnos kénytelenek egy légtérben elviselni.

--
trey @ gépház

"Ennek ellenére (vagy pont azért) sem változott véleményem."

Azért szerintem eléggé rossz véleménnyel lennél a környezetedről, ha egyszer csak beraknának a zártosztályra. Mindegy, hogy azért, mert nem lenne betegségtudatod, vagy azért, mert tudnád, hogy nincs olyan súlyos betegséged, ami indokolná.

"Kivéve, hogy dühkitörései vannak indokolatlanul. Ismerek több embert, aki fél tőle."

Nyilván. A probléma az, hogy ezt nem azzal szokás kezelni, hogy bezárják.

--
https://iotguru.live

"Azért szerintem eléggé rossz véleménnyel lennél a környezetedről, ha egyszer csak beraknának a zártosztályra. Mindegy, hogy azért, mert nem lenne betegségtudatod, vagy azért, mert tudnád, hogy nincs olyan súlyos betegséged, ami indokolná."

Az azért nem úgy működik, hogy valakit csak úgy, orvosi vizsgálat nélkül bezáratnak a zárt osztályra. Főleg azért, mert alig van már ilyen intézmény - talán Gy. Ferenc és társai -, felszámolták a jó részét és nincs hova, meg egyébként sem.

"Nyilván. A probléma az, hogy ezt nem azzal szokás kezelni, hogy bezárják."

És az sem, hogy szabadon lófrálnak, paranoid skizofrének.

--
trey @ gépház

"Az azért nem úgy működik, hogy valakit csak úgy, orvosi vizsgálat nélkül bezáratnak a zárt osztályra."

Az orvos nem állapítja meg azt, hogy valaki mennyire közveszélyes. Azt állapítja meg, hogy az illető tüneteire melyik gyógykezelés a legjobb.

"Főleg azért, mert alig van már ilyen intézmény - talán Gy. Ferenc és társai -, felszámolták a jó részét és nincs hova, meg egyébként sem."

Aham, és 8 év alatt ezt nem sikerült korrigálni? Tényleg tudtak valamit Gyurcsányék, ha már a harmadik kétharmados Orbán kormány teljesen tehetetlen a témában...

"És az sem, hogy szabadon lófrálnak, paranoid skizofrének."

Lehet, hogy te is. Lehet, hogy csak a nem túl látványos tünetek ütköztek ki, mint mondjuk csak a verbális aszociális tünetek és az erősödő empátiahiány.

--
https://iotguru.live

Látod, megint ez a személyeskedés. Nem akarlak elkeseríteni, de valószínűleg komolyabb átvilágításon estem át mint te. Bizonyos alkalmassági vizsgálatok okán átestem pszichológiai vizsgálatokon és átmentem.

Te valaha voltál ilyeneken? Most a "sorozáson eljátszottam a komplett hülyét" dolgokat hagyjuk.

--
trey @ gépház

Ugye azt tudod, hogy a többi mentális betegséggel együtt a skizofrénia sem olyan, hogy ha most nincs, akkor később se lehet... és nem is olyan, hogy ha most nem vették észre, akkor még nincs?

A "te is lehetsz" egyszerűen arról szól, hogy legalább magaddal kapcsolatban gondold át, hogy mikor és hogyan fogadnád el ezt az elzárást, mert olyan vonalat húztál, amibe te is könnyen belekerülhetsz egyszer.

--
https://iotguru.live

Tudod, ha kijelented, hogy be kell zárni mindenkit, akin skizofrén tüneteket diagnosztizáltak (mert ugye ezt most már egyértelműen kijelentetted) és utólag azért végiggondolod, hogy ez a bezárás téged is érinthet, pedig nemhogy köz-, hanem önveszélyes se feltétlen vagy azért, mert skizofrén tüneteid vannak, pláne akkor, ha kezelést is kapsz, attól lehet, hogy jobb lesz a világ.

Egyszerűen az van, hogy láttál viszonylag közelről egy nagyon durva skizofrén tünetekkel rendelkező rokont és azóta úgy gondolod, hogy mindegyik ilyen vagy még rosszabb állapotú, pedig egyáltalán nem ilyen a többség és mind megkapják a pecsétes papírt...

--
https://iotguru.live

Ó és az évente több mint 500 halálos áldozattal járó 15000 közlekedési balesetet okozó autóvezetőkkel viszont nincs baj? A balesetek okozóinak többsége nem vétlen, egészen pontosan tudják, hogy veszélyesen vezetnek vagy olyan állapotban, amikor nem lenne szabad. Ha minden ilyen veszélyforrást ki akarsz zárni, akkor csak ebben az országban minimum másfél millió embert folyamatosan zárva kellene tartani, ami irreális. Tudod, az a baj, hogy nem látszik előre, hogy kiből lesz gyilkos és az előítéletek nagyon-nagyon rossz hatásfokkal működnek ezen a téren is...

--
https://iotguru.live

Nem értem, hogy miért az orvosi papír a fontosabb annál, ahogy viselkedik valaki.

Ha orvosi papírja van, bolond, de egyébként elfogadhatóan viselkedik akkor is kizárnád?

Vagy csak akkor, ha a kettő együtt jelentkezik: orvosi papír + rossz viselkedés?

Számomra, felhasználóként, kizárólag valaki viselkedése érződik (és zavar adott esetben), az, hogy milyen papírral van teli a fiók, az nem zavar.

ÉS kapcsolat van a kettő között.

"Számomra, felhasználóként, kizárólag valaki viselkedése érződik (és zavar adott esetben), az, hogy milyen papírral van teli a fiók, az nem zavar."

Nekem itt ezt ne mondogasd, szerintem nálam türelmesebb moderátor a világon nincs. De ha valakiről kiderülne, hogy nem csak zavaró, hanem még papírja is van róla, hogy klinikai eset, azon nem hiszem, hogy sokat gondolkodnék.

--
trey @ gépház

"...De kevesen hiszik azt, hogy minden hentes darabolós gyilkos."

A vegák/vegánok szerint pedig mégis! :D :D :D

---
"Magic Disco Rádió, ami elvarázsol!"
192kbps Stream: http://live.magicdiscoradio.com:4420/live.mp3
64k Stream (for Mobile): http://live.magicdiscoradio.com:4420/mobil.mp3
And also available on TuneIn: https://tunein.com/radio/Magic-Disco-Radio-s29

Bátor volnék megemlíteni egy másik megtörtént esetet:

Egy csodálatos elme

A film a valódi főszereplő szerint erősen dramatizált, de az alapja igaz.

Mellesleg megjegyezném, hogy Isaac Newtonnak, Albert Einsteinnek (Nobel-díj 1921) és Grigorij Perelmannak (Fields érem 2006, Millennium-díj 2010) erősen valószínűsíthetően, Paul Diracnak (Nobel-díj 1933) bizonyítottan Asperger szindrómája volt, vagyis a mai pszichológiai besorolás szerint valamennyien autisták voltak.

---
Science for fun...

Jelenleg afelé tartunk, hogy az egyszerűen csajokkal félénk srácra is legyen egy besorolás a DSM-ben, szerintem meglepődnének páran, ha elkezdenének beszélgetni egy pszichiáterrel, hogy mi minden van betegségként kezelve, és mi mindenre javasolnak "agyi kémiát előnyösen befolyásoló" gyógyszert. És ezek közül mennyi gyógyszernek vannak eszméletlen fura következményei.

Akkor ebben egy oldalon állunk.

Lényeg, hogy a legnagyobb veszély a te életedre és szabadságodra az állam – ezt a következtetést konnyű levonni a történelemből. Emiatt megadni neki a jogot hogy tetszőleges embereket bezárhasson pont akkora hülyeség, mint megadni a jogot hogy korlátozza a hozzáférést olyan fegyverekhez, amiket az állam maga használ.

Függetlenül a kérdésfelvetés komoly butthurt impaktfaktort hordozó tónusából a válasz, természetesen fenn van a neten. A szkizofrénia prevalenciája olyan 0,8% körül mozog, vagyis a teljes populáció kevesebb, mint 1%-át érinti.
Vagyis, hazánkban olyan durván kicsit több, mint 70 000 embert érint ez a betegség. Ezen kívül, az is biztos, hogy az emberek nagy része küzd valamilyen más mentális és/vagy idegrendszeri eredetű betegséggel - ezek némelyike "skizó" betegeknél jóval súlyosabb tüneteket képes produkálni - szóval ha "ezeket" összesítjük, akkor több százezer ember "szaladgálhat szabadon."

http://www.webbeteg.hu/cikkek/psziches/228/milyen-tunetekkel-jar-a-skiz…

"A skizofrénia (schizophrenia) tünetei nagyfokú változatosságot mutathatnak."

A közvetlen környezetemben van két "skizofrénnek" diagnosztizált beteg, az egyiküknél igen korán felfedezték, kapott valami enyhe gyógyszert, gyakorlatilag teljes életet él férjhez ment szült két gyereket, már unokái is vannak, most a kora előrehaladtával kezd az állapota kicsit rosszabb lenni, de most is csak inkább magára kezd veszélyes lenni (depressziós tünetek).

A másiknál sajnos kicsit későn született meg a diagnózis így a gyógyszer csak azon a szinten tartja ameddig eljutott, ha hamarabb kapta volna a kezelést ő is teljes életet élhetett volna, egy jó darabig képes volt magáról megfelelően gondoskodni, de a kor nála is rontott a helyzeten és most intézetben van, de nem a veszélyessége miatt, hanem mert nem törődik azzal, hogy pl. evett vagy ivott-e már, ő is inkább magára veszélyes.

Ez ugyan az mint, hogy az autistákat is az Esőember alapján képzelik el miközben az autizmusnak igen sok szintje van, az autista egyesületek szerint a film igen sokat ártott az autizmus megítélésének.

Ez az, féljünk a mentális betegektől is! Őrültek, bolondok, furák és visszataszítóak, gyorsan zárjuk be mind, ne legyenek szem előtt és ne kelljen velük foglalkozni! Jézusom...

Ha valaki mentális betegségben szenved és veszélyes magára vagy a környezetére, azt (és környezetét) meg kell védeni. Beteg embereket viszont alapvetően gyógyítani, kezelni, rehabilitálni, integrálni kell, lehetőségek szerint, nem bezárni. Nagyon szomorú, hogy milyen középkori félelmek, tévhitek és tabuk élnek a társadalmunkban a mentális betegségekkel kapcsolatban.

Annak is vannak azért szintjei. Persze ritka a Sheldon Cooper / Esőember fajta. Azért ott is van az a szint ami után már ön és közveszélyes (pl.: nem tetszik neki valami, szétveri a berendezést...stb).
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Nem tudom, hogy ezeket az embereket a saját érdekükben ki kell-e tenni az internet általi veszélyeknek. Kíváncsi lennék egy szakember véleményére, hogy egy labilis embernek mennyire javasolják, hogy internetes flamekben vegyen részt (lásd: topiknyitó). Már csak azért is, hogy a személyiségére mennyire van kihatással, mennyire tudja feldolgozni stb. ha úgy érzi "rászálltak" vagy nem értik meg.

--
trey @ gépház

Nem csak rájuk vonatkozik. Internetet csak alapfokú "net user" képzés után szabadna csak használni. Az internet kemény hely, a sok "belecsöppenő" user csak forgatja a fejét, hogy miafasz történik. Nekünk ez ugye más, mert a technológiával együtt nőttönk fel (56k betárcsázós), ha úgy tetszik mi tettük az Internetet olyanná, amilyen.
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Pffff, nem lenne egyszerűbb azt mondani, hogy bocs túl lőttem a célon, faszságokat írtam? Kb. ezt magyarázom a beosztottaimnak naponta. Ha hibázunk, ha valamit rosszat mondunk, akkor szimplán bocsánatot kérünk, megkövetjük magunkat, elismerjük hogy hibáztunk. Dehogy neked mindig van még egy hozzászólásod, mindig mindent meg tudsz magyarázni, egészen elképesztő.

Ki a tököm mondta neked azt hogy NEM KELL bezárni a közveszélyes embereket? Én erre a kommentedre reagáltam:
"Neked nem kell félni tőlük. Nekünk volt ügyfelünk mentálhigiénés központ, a kollégák, akik kijártak, tudnának mesélni. Van egy-két szép történetük. :D "

Ebből pont azt tűnik ki, hogy kifejezetten empatikusok vagytok (te és a fasza gyerek kollegáid) az ilyen emberekkel. Érintett nem tud erről pártatlanul beszélni? Király gyereknek gondolod magad ezekkel a kijelentésekkel, mi? Biztos lehetsz benne ha az én fiam köz- vagy önveszélyes lesz, ha belerokkanok is én leszek az első aki beadja intézetbe, de attól még kurvára nem kell lenézni ezeket az embereket (akár skizofrén, akár autista, akár közveszélyes, akár nem, mert ez nem az ö döntésük volt).

Elképesztő. Mert nekünk feltétlen egyet kell értenünk, mi? Ez így van a kollégáidnál is?

Nem, nekünk nem kell egyetértenünk. Amíg pedig fogalmad nincs a "szép" történetekről, addig minek kommentálod?

Az pedig tisztán látszik, hogy nem tudsz objektív maradni, a düh süt az írásodról.

--
trey @ gépház

Hogy miért terynek kellene elfogadnia a te álláspontodat és vica versa. Nem kell elfogadni semmit, felnőtt ember módjára el kell viselni a véleménykülönbséget. Lehet csörtézni, de abból csak az endless flame lesz (lásd lentebb amikor nem akarták páran felfogni trey mit mond).
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Dehát éppen ez az, nemhogy elfogadom az álláspontját még én valamilyen szinten egyet is értek vele, hogy ő bezáratná ezeket az embereket, hiszen még a saját fiammal is ezt fogom tenni, ha ön- vagy közveszélyes lesz. Ezen én nem is vitatkoztam. Én egyetlen dolgot tettem szóvá, amit ő mondott:

"Nekünk volt ügyfelünk mentálhigiénés központ, a kollégák, akik kijártak, tudnának mesélni. Van egy-két szép történetük. :D "

Valóban nem ismerem ezeket a történeteket és nem is kommentáltam őket, de amit tudok hogy nincs bennük semmi vicces , ezt tettem szóvá. Ezt lehet magyarázni jobbról, balról mintahogy ő teszi, de ez nem véleménykülönbség, ezt szimplán bunkóság. És igen emiatt dühös bírok lenni...

> ezt szimplán bunkóság

kezdve a prosztó nyitómondattal, csak én nem tudok ezekszerint ilyen egyenesen fogalmazni.

Nem meglepő, gondolom, hogy az sem ment át, hogy egy szimpla bocsánatkérés, ugyan nem elvárás, de később még talán szépen mutathat.

Változik a világ és mindenki - Gábor fele ilyen prosztóságot 10 éve csuklóból törölt. És ezzel, persze nem akarom azt mondani, hogy ezt a blogbejegyzést törölni kellene - tök tanulságos lesz visszaolvasni - pont azért némi önreflexió nem ártana már most, de nekem ezen pl nem múlik semmi - szóval így is jó. :)

10 évvel ezelőtt a világ is más volt, nem akartak minden szart lenyomni a torkomon politikai korrektség felkiáltással.

"Meg változott a világ, én is megváltoztam. Ennyi."

Ahogy öregszem, úgy fordul ki a gyomrom egyre jobban a mai világ erőltetett PC-ségétől.

--
trey @ gépház

Tudod, ugyanez a fiam ajak- és szájpadhasadékkal (ahogy a köznyelv ismeri nyúlszáj és farkastorok) született. Üdítő dolog mindennap az ilyen anti-PC embereknek bizonygatni, hogy az én gyermekem bár máshogy néz ki, de attól semmivel sem kevésbé értékes mint bárki más gyermeke.

Ahogy öregszem, úgy fordul ki a gyomrom egyre jobban a mai világ itélkezésétől.

Mindenesetre kijózanító amit írsz, talán most van itt az ideje hogy átértékeljem ezt az egészet és egyszerűen elfogadjam, hogy a fiamnak nem lesz normális élete. Kössz...

Ne haragudj, de én a fiadról még egyetlen szót sem ejtettem. Valamiért igyekszel a beszélgetés menetét folyamatosan rá irányítani, azt látom.

Nem fogok elnézést kérni olyanért, amihez semmi közöm. Azt mondjuk látom, hogy hogyan sikerül az eredeti témát fokozatosan eltéríteni.

--
trey @ gépház

Akkor innen még 10 év mire kijelented, hogy a viták ideje is lejárt és bezárod a hupon a kommentelést? Szupper, akkor még van időnk! :)

10 éve pont ugyanannyi PC szar volt, mint ma, csak az van, hogy most ez az unom a PC-t duma a menő, tegnap valami más hipszterkedés volt, de el fog ez is múlni, mert pont ugyanolyan tákolmány, mint a PC maga.

Talán még arra is jó lesz, hogy újra legyenek PC-mentes viták - már ha megyegyezünk abban, hogy mi a PC mentesség - mert szerintem az nem teljesen ugyanaz, mint a PC mentesség mögé böffentett nettó bunkóság.

De ez tényleg csak az én véleményem - én eddig is elvoltam a sajátommal - ezután se fáj, ha az enyém marad.

Mellesleg a blogbejgyzésben szerepel, hogy az eltávozott úriember "abrasive style"-al (karcos stílusnak fordítanám) viseltetett az olvasók és a staff felé - lehetséges, hogy ő is unta a PC-t? :)

Mindig egy-egy lépést csináltak, szóval igen, de nem javult LÉNYEGESEN. Sajnos az egész hogyan működik valójában az emésztés és ez hogy hat a test további funkcióira egy nagyon érdekes KUTATÁSI terület, szóval a próbálkozás kategória van :( Ha lenne protokoll, ha lenne gyógyszer, ha lenne ... de nincs. 50 év múlva talán lesz. Csak neki meg most kell megoldani, és a kis javulás is javulás. (én IBS-el szívtam az egészet végig :()

Az is egy jogos kérdés, hogy egy rettenetesen sokváltozós kísérletben, amiben ráadásul van aminek a változását nem is követjük, lehet-e mástól a változás, elvileg részben erre lenne jó a nagy minta, nagy sokaság, amit figyelünk, és egy változást hajtunk rajtuk végig, de ahogy írtam, nekem már az is kérdésessé vált, hogy a változás tartalma egyáltalán számottevő-e minden esetben, nem maga a változás léte az, ami előnyös eredményt hoz. Ejtsd egy rakás ember szerintem többet profitál a konditermi ismerősökből, mint a kondigépen végzett munkából, de hangsúlyozom, ez csak felületes megfigyelés, alakuló felvetés.

Köszi a linket!

Én más okok miatt paleolit étrendet eszek, és elég sokat utána is olvastam az étrend idegrendszeri hatásainak a gluténnek és egyéb allergén összetevőnek, és a szénhidrátoknak is. Mondhatni "hiszek benne", hogy használhatna egy gluténmentes, lowcarb - akár ketogén - étrend. Mert az elmélet egybevág, bizonyíték morzsák vannak, és akit láttam hasonló étrenddel próbálkozni - ilyen olyan okokból -, mindenkinek használt, de legalábbis senkinek sem ártott meg.

Viszont még senkit nem láttam, aki idegrendszeri dolgokra kezdte volna el, vagy olyan szülőt, aki a gyerekén kitartóan végigvitt volna valami eliminációs diétát ilyen helyzetben. Egyszerűen egy eleve problémás gyerekkel egy gluténmentes, ketogén étrendet végigvinni rendkívül nehéz. És aki nem hiszi el, hogy ez segítene, az nem, tudja végigcsinálni.

Az esettanulmányok jó hogy vannak, de a személyes élményt nem helyettesítik. Azt, hogy ott van egy család, beszélgethetsz velük, az ő gyerekük jobban lett az eliminációs étrendtől. Mert annak személyes jellegéből adódóan nagyobb ereje volna.

Plusz probléma, hogy a gluténmentes étrend hatásosságában "hinni" lényegében csak akkor lehet, ha először az orvosokba vetett hitedet elveszíted, hiszen az orvosok 95%-a azt mondja, hogy a gluténmentes étrend hülyeség - kivéve a bizonyítottak cöliákiásokat. Az ilyen embereknek tehát nehéz azt mondani, hogy ebben az esetben viszont jól működik a tudomány és higgyen a pubmed-en található tanulmányoknak.

Összegezve tehát arra jutottam, hogy hiába gondolom én hogy ez egy jó irány volna, meggyőzően nem lehet átadni.

No, akkor látom, más is küzd hasonlókkal. A magyar orvosokkal kapcsolatban nem vagyok túl nagy véleménnyel, egyszerűen baromira le vannak maradva tudományilag.
A fogorvosok jók, a sebészek jók, de ami belgyógyászat/dietetika mentén megy, az kriminális. Jól tetted hogy a pubmed-et olvastad!

A fenti könyv tanúsága szerint van egy legjobb emberi étrend, amitől csak ritka esetben érdemes eltérni, de az az eltért változat is az eredetire hajaz, ha a modern étrend szemszögéből nézzük.

Az, hogy milyen nehéz kipróbálni a gyereknél az étrendet, attól is függ, hogy neki mi segítene. Lehet, hogy csak egy kis változtatás szükséges, hogy eredmény legyen. Ez nem feltétlenül a gabonák elkerülése; lehet a tej is. ( https://divany.hu/egeszseg/2011/06/01/8_nap_tej_nelkul_es_mar_nem_verte… ) (A tejben is van egy ópioid amúgy, a kazeomorfin, de ez csak tipp, hogy az okozza. )

Hogy azt kiderítsük, hogy neki mi segíthetne, ahhoz tudni kéne, hogy pontosan mi a baja.

Persze, ha már valaki eljut odáig, hogy étrenddel egyáltalán érdemes kísérletezni, akkor sokmindent ki lehet próbálni. De általában az van, hogy aki felveti, hogy akár a kaján is múlhat egy látszólag teljesen független betegség, azt szimplán hülyének nézik. Legalábbis engem a legtöbb ismerősöm szimplán hülyének néz, ha ilyenről beszélek. Nem arról van szó tehát, hogy az lenne a kérdés, hogy mit kell elhagyni, hanem hogy egyáltalán érdemes ilyesmivel kísérletezni.

Azt a clickbait címet! Már azt gondoltam, Poliverzum halt meg.

nem ez volt ahol daemon át lett nevezve?

No rainbow, no sugar

Anno egyszer úgy emlékszem ő rá kerestem rá, hogy egyébként emberünk érdemi munkát végzett-e, most nem látom a wiki oldalán, de mintha ott láttam volna, hogy egyébként előtte is ezzel foglalkozott (OS programozás), és érdemi szakmai eredményei voltak. Azt lehet tudni, hogy miből tartotta fenn a project-et?

szerk.: a TempleOS wiki oldalán erről nem írnak, a szakmai múltja, mint OS programozó említve van

How much support code does it take to open a window and draw graphics into it on your operating system? In TempleOS, there is a one-to-one correspondence between tasks and windows, so a single call to DCAlias is enough to return the device context for your window. You can just do this as soon as your main function is called and draw into it. Making a window is surely the most important thing for a windowed operating system - why does it have to be hard? GDI, X11, DirectX and OpenGL could all learn something here.

Hardware & Security

There is no hardware support. By that I mean that TempleOS does not support any hardware other than the minimal core system that makes a PC. There is no support for any graphics card other than VGA, there is no support for any soundcard other than the PC speaker, and there is no support for networking.

TempleOS does not use memory protection. All code in the system runs at ring 0, the highest privilege level, meaning that a stray pointer write could easily crash the entire system. This is a very deliberate design choice:

http://www.templeos.org/TempleOS.html

"It's fun having access to everything. When I was a teenager, I had a book, "Mapping the Commodore 64", that told what every location in memory did. I liked copying the ROM to RAM and poking around at the ROM BASIC's variables. Everybody directly poked the hardware ports."

Terry's philosophy is that growing up in the 1980s, successful machines like the C64 had the same approach. A standardized platform, where you just boot it up and do things on that machine locally. The C64 was a very hands-on machine where the user was all-powerful.

[...]

TempleOS has no file permissions. After all, if there's only one user, who else could you give permission to? To be honest, I've often wondered if Unix wouldn't be better if we just made all security happen at the mount level, instead of micromanaging it per file.

There are no such things as threads in TempleOS, as it doesn't need them. Processes and threads are the same thing, because there's no memory protection. If you need something in parallel, just spawn another process and let it share data with your own."

Amúgy vannak benne érdekes és egyedi megoldások, de ha az összképet nézzük, akkor egy katyvasz, nehéz eligazodni benne. Az egész inkább mérnöki, egy átlagos felhasználó soha nem fogja használni, de még fejlesztő sem. Az, hogy minden fájl egy dokumentum, az azért zavaró (az ötletes, hogy a szöveges fájlok is tartalmazhatnak linkeket), de hogy a konfigfájlok is tulajdonképpen forráskódok és azok tartalmazhatnak képeket is, az teljes agyrém :D Azt pedig nem tudom, hogy honnan jött neki, hogy tankos-lövöldözős játékot építsen be a rendszerbe, nem tudom, hogy Isten ezt mikor sugallta neki :)
Meg az volt nekem még első ránézésre a zavaró, hogy minden megnyitott ablakban villognak a kurzorok és hirtelen azt sem tudod, hogy melyikben vagy, meg highlight-olnak a menüsávon a gombok, az alkalmazásokban, a parancssorban, plusz az ablakok címsorában és központi sávon is megállásnélkül scrollozódnak az infók......... bele lehet hülyülni :)

Érdemes figyelni a reakciókat:
https://www.youtube.com/watch?v=6WgOWrT1yyI

Mi az az (itt sokat hangoztatott) online zaklatas?

Valahogy igy kell elkepzelni?:)
https://www.youtube.com/watch?v=65zCJgBfsIA

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

A mentális betegek jelentős részével semmi baj sincs: szedi a gyógyszerét, eljár terápiára és ennyi. Nem tudom, hogy a cikkben említett srácot miért kellett volna elzárni bárhova, miközben nála sokkal veszélyesebbek pl. a notórius gyorshajtók és piroson átmenők.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Ezzel elő se mertem hozakodni, hogy a ~70-100 ezer diagnosztizált és részben kezelt skizofrén tüneteket mutató embert be kellene zárni, mert veszélyesek, holott alig okoznak problémát, ellenben az évente több mint 500 halálos áldozattal járó 15000 közlekedési balesetet okozó autóvezetőkkel viszont nincs baj.

--
https://iotguru.live

Ebből a threadből kiderül számomra, hogy trey egy beteg állat! Csak nincs róla papírja, ezért nem zárathatjuk be sehova :(

Dehogy beteg állat, egy tipikus ungarische vállalkozó, de legalább abból az okosabbik és dolgosabbik, aki nem hisz sem a szociális hálóban, sem a rossz élethelyzetekben.
De lehet hogy amerikában ez kevés lenne a republikánus párttagsághoz, ott inkább ballib demokrata aktivista lenne :D

Mondjuk amikor eszembe jut, hogy itt egyesek milyen hangnemet engednek/engedtek meg Poliverzummal vagy éppen hajbazerrel szemben, akkor azt hiszem, hogy elég keményen megy itt a képmutatás.

A végén nehogy kiderüljön, hogy én vagyok itt a legtoleránsabb :/

(Helyesbítés: főállású alkalmazott vagyok heti 36+ órában, mellette kisadózó)

--
trey @ gépház

Dr. Bubó: Évtizedes internetes szubkultúrák viselkedéstana.
(Esettanulmány: A hup.hu adminisztrátora és felhasználói)

Becsszóra nem tűnt fel eddig, hogy a flame topikban járok. Szinte mindig a hup.hu/tracker felől szoktam érkezni és nem is nézem a kategóriát, csak a címeket. Így csak egy átlagos hupos vitát láttam, semmi rendkívüli. De tudván is, hogy flame, kicsit meglep, hogy nem a klasszikus linux/windows/android/ios vonalon indul el a sárdobálás, mivel az indító téma egy oprendszer. Mondjuk nem mintha hiányozna egy n+1. vita a témában. Hígulunk, na. =)

_______Peter
I am a stone. I do not move.