"Agilis" fejlesztéshez szerződés

 ( dragi | 2018. szeptember 7., péntek - 9:21 )

Tapasztaltabb kollégákat kérdezném.

Hosszabb ideig tartó szoftver (ERP) fejlésztéshez milyen szerződést érdemes kötni?
A megrendelő természetesen variálna, akár menet közben is, ez már most látszik. Konkrét határidőt ezért is nehéz lenne mondani. Leírás van tehát az alapján menne a fejlesztés, de ugye az sem lehet 100%-os. Valamilyen keret összeg van, de azt elfogadja a megrendelő, hogy lesznek plusszok. Ezért is látnám értelmét egy agilis szemléletű fejlesztésnek, ahol kedvére variálgathat egy modult, amíg jó nem lesz és akkor mondjuk utána fizet (rész teljesítés).

Előre is köszi az ötleteket/tanácsokat.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Time and material

Köszi.

+1

TM alapon kell szerződni. Ha másik oldalon büdzsét kell definiálni akkor meg lehet mondani h hány sprintre szól.

--
Gábriel Ákos

Köszi

Ha jol tudom, felenk (Romania) ezt kb ugy oldjak meg, hogy ugymond "eladjak" az embereket. Vagyis az alapjan fizet a kliens, hogy hany ember milyen oraberrel hany orat dolgozott. Vegeztek egy elozetes elemzest, hogy az aktualis keresekkel kb 3 embernek 8 honap a szukseges ido (persze a klienssel egyeztetve, hogy mennyire surgos neki es mekkora havi osszeget hajlando erre aldozni). Onnantol kezdve pedig minden honap vegen szamlazzatok az elvegzett oraszamot az adott ember utan megallapodott oraber alapjan. Mikor jon egy plussz keres, felmeritek, es szoltok, hogy egy plussz 2 het. Igy a kliens annyi modositast eszkozolhet, amennyit csak szeretne, szamotokra teljesen mindegy.


Sic Transit Gloria Mundi

T&M, vagy milestone-onként, sprintenként tesztek vállalást.

Ilyenkor kilóra adod el magad. Vagy keretszerződést írsz, ahol minden egyes sprintre külön vállalkozol a leszállítandóval.

--
https://iotguru.live

Köszi mindenkinek, ahogy nézem egy fele mutat a dolog.