Beragadt billentű kezelés

Fórumok

Játék közben (UrbanTerror) kb 5-6 másodperc elteltével a mintha felengedtem volna a CTRL billentyűt. A karakterem feláll, nem guggol tovább, hiába nyomom tovább a billentyűt.
Azt sejtem, hogy beragadt billentyűnek "gondolja" az ArchLinux. XFCE4-et használok nincs semmi elállítva benne, mármint: beragadt billentyű, billentyű ismétlés, a rendszer alapértelmezettje van bepipálva.
2 hete még Manjaro volt a gépen azzal nem volt gondom.

Hol tudom beállítani, hogy ne higgye beragadt billentyűnek a sokáig nyomott gombokat a rendszer?
Köszönöm a válaszokat.

Hozzászólások

A probléma sajnos nálam is jelen van, mindkettő ioquake3 forknál: Tremulous és Urban Terror. renderer_opengl2_x86_64.so használatakor a probléma nem jelentkezik, csak opengl1-nél, viszont egy újabb probléma születik: AltGr + 1 (~) lenyomásakor megnyitja a konzolt, de ami 1 alatt van, azt is futtatja, tehát ez sem jó megoldás. Ha jól tudom, ez egy köztudott Quake 3 (vagy ioquake3) bug, ami azóta sincs javítva.

A probléma igazából az, hogy a módosító (modifier) billentyűk csak egy KeyPress eseményt regisztrálnak, majd felengedéskor egy KeyRelease eseményt. Ha ez nincs kezelve rendesen, akkor nem fog működni ha csak a módosító billentyűt szeretnéd használni hosszabb ideig, viszont működik akkor, ha emellett más, nem-módosító billentyűt is nyomsz egyidejűleg.

Próbálj meg más billentyűt használni, kerüld a következőket ha egyedül, és több mint pár másodpercig szeretnéd használni: Alt, Ctrl, Shift, és Win. :/

Debian/xfce4 alatt tolom az ut-t, default billentyűzet kiosztassal, nem tapasztaltam még ezt a jelenséget.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség