[Keresek] HP ML350p Gen8 6LFF Cage-et

Üdv

HP ML350p Gen8 -hoz keresek 6LFF bővítőt.
Tudom ebay, de nem nagyon van, vagy ha igen akkor indokolatlanul drága.

Köszi.

Hozzászólások

Brand New 3.2k HuF

Ez indokolatlanul sok ?

Mennyi kellene legyen ? Pont ezt nezegettem.

Van esetleg azzal tapasztalat, hogy SFF mellé LFF-et tett valaki és működtek? Pont ilyen gépbe nézegetjük a lehetőségeket. Azt persze megtaláltuk, hogy nemszapportált és papíron nem megy, de a gyakorlat lenne az érdekes.

A backplane-nek mindenképp, ami benne van. Ezen kívül még a P420 is megsértődhet, ha két különféle dobozt lát, a jóég tudja. Mivel már mindenféle "misztikus" issue-val találkoztam, amikor nem-támogatott konfiggal kísérleteztem, próbálok óvatos lenni. :)

Elképzelhető, hogy tudunk kölcsönbe szerezni LFF cage-et bele, akkor mindenféle opciókkal végig tudjuk tesztelni és kiderül. A doksiban lévő "hátnemmegy, nemtámogatott" dolgoktól, azért olyan könnyen nem ijedünk meg, nem egy esetben sales oka van, illetve soha se tesztelték le. Pont az ML350g8-nál világos hogy, hogy nem akartak olyat árulni, ami önmagában nagytárhelyes és gyors tömböt is ad. :)

Pontosan ezt is le szeretnénk tesztelni. Vezérlő van épp raktáron, amivel tudunk tesztelni. LFF nincs. A tesztek azért is fontosak, mert be kéne tudni árazni a történetet, hogy a célközönségnek tudjunk mit mondani. Egy elfekvő g8-as van, 3,5"-es diszkek is vannak, meg vannak SFF diszkek is, szal egy korrekt masinát tudnánk összerakni költséghatékonyan.

A P420 kizárólag néhány SAS expadert támogat, de azt pl. nem, amit a P410-hez kell használni egy G7-ben, de ami a DL380g8 25 SFF backplane-en van, azt igen... Az ML350g8-hoz van sima SFF vagy LFF és van ezeknek expander-es változatú cage-e, amik felfűzhetőek. Ha jól láttam összesen 3-4 cage-et eszik meg a szerver, ami azért masszív. :)

nem teljesen értem. Rosszul gondolom, hogy 1 szerver max két cage-t lehet belegyűrni? (egy van benne alapból)
A másik, hogy szerintem egy refurbished raid vezérlő olcsóbb lehet, mint egy megfelelő expander.
Egy HPD2700-at már baromira olcsón megvehetsz (megkockáztatom, hogy vetekszik az ára egy G8-ba való drive cage-el)
ha nagy kapacitást akarsz, nem lehet, h ez olcsóbb megoldás?

Van valami terv, vagy "ezt is meg tudjuk oldani" kategória? :-)
Mert utóbbi esetben az is érdekes, hogy éppen milyen lemezt támogat a vezérlő. A G8 pl nem eszi meg az SFF WD black vinyót - cserébe a WD RED-et igen...

A terv az, hogy derüljön ki mit lehet kihozni a G8-ból és utána abból lehet ajánlani valamit a kedves felhasználónak. :) Jellemzően minnél egyszerűbb konfigot szeretnénk ajánlani és persze árérzékeny is a történet, mert miért ne lenne az... Én is a második P420-ra hajlanék, azzal nincs variálás.

E szerint https://h20195.www2.hpe.com/v2/GetPDF.aspx/c04128239.pdf "Hot Plug LFF SAS 72TB 18 x 4TB" vagy "Hot Plug SFF SAS 28.8TB 24 x 1.2TB", illetve SATA-val hasonló számú eszköz, de más kapacitás. Szóval 3db cage-et esznek. :) Az 59-es oldalon a magyarázó.

Diszkből szerintem WD Reddel készült eleve a fővállalkozó kolléga, SFF vonalon meg kap 6x600G-t a géphez. Már csak egy teszt LFF cage vagy konkrét tapasztalat kéne vagy mindkettő. :)