Hordozható TV kórházi ápolás idejére

 ( GergA84 | 2018. július 23., hétfő - 10:55 )

Sziasztok,

Abban kérném a segítséget hogy családunk egyik idősebb tagjának(kor 69) szükségesség vált egy minimum 1 hónapos kórházi kezelés.
Sokat fog feküdni és szeretnénk neki egy kis hordozható TV-t vásárolni. A Tabletet nem gondolom jó megoldásnak mivel apósom még soha nem használt tabletet és okostelefont sem. Szóval könnyíteni szeretnénk az életén nem pedig komplikálni :-)

Nem vagyok tisztába igazából azzal, hogy hogyan működik ez a DVB, DVB-T kártyás téma és, hogy jelenleg mit lehet előfizetés nélkül fogni és mit digiTV-vel. És a digiTV-het kell e vlamilyen külső antenna.

Valamilyen megoldást keresek, hátha valaki már találkozott ilyen problémáva.

Szempontjaink
- Szégyen - nem szégyen benne vana pakliban h ellopják tehát ne legyen túl dráa az egész szett (max 30-40k)
- Kijelző mérete legyen minél nagyobb. Minimum 7"

Jelenleg az alábbi készüléket néztem ki, gondolom előfizetés nélkül ez sem fog semmilyen adót fogni
https://hordozhato-televizio.arukereso.hu/orion/opdtv-750d-p88717113/#termek-leiras

köszönöm a segítséget

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ugye az analóg sugárzást lelőtték pár éve, de van helyette DVB-T alapú MinDig TV (nem digi!), amiben 7+akárhány töltelékcsatorna ingyenes, ez vette át az analóg ingyenes adók helyét. Mi otthon tetőantennával előfizetés nélkül használjuk, rtl-tv2 meg a köztévék amik néha érdekesek lehetnek.

Elvileg ez az eszköz, ha van 10-20km-es közelben egy TV adó és még mázlitok is van a környezeti viszonyokkal be tudja hozni ezen ingyenes adókat, de sajnos a digitális tv érzékenyebb, mint az analóg, ami régen még nagyon zizisen bejött, azzal már nem biztos hogy boldogul a digitális tv, megbicsaklik a hang és a kép, semmit nem lehet majd látni-hallani.

Meg kell nézni, hogy a közelben milyen adótornyok vannak és milyen a lefedettség:
https://mindigtv.hu/elerheto-nalam/lefedettseg/lefedettseg-ellenorzese

Gondolom ez az emlegetett CA modul belemegy ebbe a kis készülékbe. Vag yazoknál ott kellene lennie h CI modul bővíthetőség?

Na akkor nem értettél meg. Most nem elég az INGYENESEN fogható 7+valahány csatorna RTL-lel TV2-vel Dunákkal és M akárhányakkal?
Mert ezekhez nem kell semmilyen kártya.
Mi is úgy használtuk a legolcsóbb mindenféle kártyamodultól mentes STB-vel, valamint most az új lapos TV-ben sincs se modul, se kártya, se semmi. Antenna bedug, szken, oszt jónapot.
Inkább az a kérdés, hogy lesz-e elég jó vétel a kórházban. Mert ha az ingyenesek nem mennek akkor 99.9% hogy a fizetős sem !!!!!!!

Ja és ez a földfelszíni sugárzású DVB-T rendszerű Mindig-TV. Mert az összes többi szolgáltató más technikát használ, amikhez, ha a netes streaming szolgáltatásaikat nem számítjuk nem létezik hordozható vevő szobaantennával vagy teleszkópos antennával!

Tökéletesen megértettelek. Sorry ha rosszul ment a válaszom. Nem írtam le az egész gondoltatmenetet.

1. Szóval ki kell próbálni h megy-e a kórházban mindenféle kártya nélkül (Szeged). Ha nem akkor sajnos nem fog semmi.
2. Ha az adók jól működnek akkor előfordulhat h előfizetünk még több adóra. > Innen jött a kérdésem hogy azokhoz már viszont kártya kell 3. Inenn jött a kérdés h ebbe a készülékbe bemegy-e a kártya amit a mindigTV ajánl.

Konkrétan mely tv csatornákat nézné? Nem lehetne "valahonnan beszerezni az internetről" a kedvenc műsorait és egy jó nagy SD kártyára felmásolva azokat nézhetné egy filléres tabletről?

Jellemzően ATV,RTLK,TV2,Hírek,Ismeretterjesztő csatornák (Legutoljára valami kardkészítős műsoron pörgött a History channelről :-)))

Sajna az ATV előfizus, a többi nem, és néha mutatnak természetfilmeket is a Dunákon.

Ha ez látótávolságban van, akkor van sansz a MindigTV vételre:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Szegedi_t%C3%A9v%C3%A9torony

PS: Ha jól néztem, akkor az onkoterápiás központ légvonalban nincs 1km, működnie kellene az általad linkelt TV-nek.

Azért én adnék egy esélyt egy tablet+mobilnet+telenor MyTV kombónak.
A mobilnet adatforgalma elvileg nem kerül felszámításra (semmelyik csomagban), a MyTV app elindítása faék egyszerűségű, ott meg a pár kérdéses csatornát megnyitni olvasni tudó embernek szintén.

+sok, mobilnet, biztos lefedettség, nagyobb kínálat.

Nalunk a Telekom miatt a TVGO szolgáltatás jöhet szóba. Az egész familiának ott van a TV meg a telefon is.
unánanézek bele számít-e a TVGO használat a mobilnetbe

+1 a mytv-nek. Prepaid telenoros kártyával is adatforgalom felszámítás mentes, amíg van felhasználható általános adatkeret rajta. Ha lefogy az adatkeret más miatt, akkor viszont a tévét is blokkolják (nmhh döntés miatt).

Lehet hűség nélkül online rendelni, percek alatt beüzemelhető.

A szobában nincs tévé? Tavaly édesanyám volt benn pár hetet, kettő vagy háromágyas szoba volt, és volt egy tévé is a szobában (Szeged, traumatológia).

Sajnos nem tudom. Majd kiderül. (Sugárterápia, nem tudom mennyire jók a kórtermek)

Szerintem érdemes lenne először ennek utánaérdeklődni, és csak utána költeni (ha szükséges).

Sugárterápia: szerintem ott nincsenek kórtermek (mármint ahol a kezelést kapja), úgy gondolom, hogy inkább valamelyik kapcsolódó részlegen helyezik el (tüdővel pl. Deszken, onnan hozzák-viszik a betegeket).

A családban nálunk épp most kellett ugyanerre a célra (igaz nem kórház, hanem tüdőgondozó).
Volt központi antenna, de elég vacak volt rajt a vétel.

7"-nál mi mindenképp nagyobbat akartunk, így egy 24-27" körüli kis TV-t vettünk végül. Az éjjeli szekrényen még elfér, nem 5 cm-ről kell nézni. Teszi a dolgát.
Amit fontos megnézni: a gyártók újabban elkezdték lehagyni a fejhallgató és egyéb portokat a készülékekről, ami ilyen helyen nagyon kellhet.
Én mindenképp ellenőrizném a CA foglalat jelenlétét is, bár az lehet hogy törvényi előírás, ezt nem tudom.

7" kategóriában ilyen autós szettekben érdemes körülnézni, de a DVB-T képes kis TV-k száma elég korlátozott ebben a méretkategóriában.

A CA foglalat vagy akár a beépített kártyaolvasó modul nem hiszem, hogy törvényi előírás, simán kapható eszköz e nélkül is, csak a TV-kről ritkábban spórolják le, gondolom jobban megéri ezzel adni.
https://edigital.hu/set-top-box-vevo-egyseg/strong-srt-8114-dvb-t-mpeg-4-hd-belteri-egyseg-p392848

A CA foglalat csak akkor kell ha nem elég az ingyenes (kódolatlan) kínálat, és nem kötelező.

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Tudom hogy csak a kódolthoz kell, ettől még _én_ nem vennék olyat, amiben nincs.

Vegyél egy olcsó android tabletet, takaritsd le az asztalról az összes ikont, tedd fel a Mindig TV appot (közmédia egy része (m1, m2, duna, m4, m5), 1-2 egyéb tv, + az országos közmédia rádiók ingyen fogyaszthatók vele). Internetkapcsolat mondjuk valahogy fog kelleni (nem tudom van-e wifi a kórházban de gondolom nem, így tethering kell majd egy másik eszközről vagy simkártyás tablet kell). Ugyanígy pepitában mehet bármelyik tv-s szolgáltatói app, most már van egy csomó (telenor mytv és társai).
Szerintem azt a 2-3 mozdulatot meg lehet simán tanítani (kinyit + app megnyit + rábok az M1-re, profit).

A DVB-T rendkívül érzékeny jószág, jó antenna kell hozzá, jól kell betájolni és a vevő tuner se lehet kínai gagyi. Nekem mindegyik adott, és még így is behangyázik a kép ha picit meglököm a szobaantennát.

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead