Gwenview helyett

Fórumok

Sziasztok !

Olyan képnézegetőt keresek, amelyikben "összekapcsolható" 2 fotó azonos részletek összehasonlításához. Magyarán együtt mozgatható osztott képmezőben két fotó.
A Gwenview ezt tudja, de az exiv2 fájl hibájának köszönhetően a Pentax képek betöltésekor összeomlik.

Szóval ha valaki esetleg tud hasonló képességű képnézegetőt kérem írjon
Köszi !

Hozzászólások

ezt hogy kell elkepzelni?
feltolenel egy screenshotot valahova?

Neked nem segit, de egy ilyen "keresd meg a 10 kulonbseget" jellegu jatekot ugy oldottam meg, hogy egy screenshotrol gimppel kivagtam a ket kepet, egy image 2 layerere tettem, es beallitottam az egyiket, hogy a layer effekteknel az minuszba hasson. Gyonyoruen latszott a 10 kulonbseg.

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Ezt az ImageMagick is tudja. Nem igazán használható, ha pl. állvány nélkül készítesz valamiről közeli képeket, és a fényviszonyok sem optimálisak, vagy épp vibráló fénynél fotózol. Ilyen esetekben szemmel könnyebb két kép adott területein az élességet és egyéb jelenségeket összehasonlítani, főleg, ha egyszerre több dolgot is figyelembe akarsz venni, illetve ha nem maga a különbség ténye érdekel, hanem annak minősége vagy szubjektív hatása.

:)

Talán nem a képnézőt, hanem a képet kéne megpróbálnod módosítani. Átírhatnád az exiv2 adatokat egy segédprogrammal, amely nem omlik össze az exiv2 hibától. Ha mindezt parancssorból meg tudod tenni, hatékonyan tudod alkalmazni nagyszámú fájlon.

Az igazi az lenne ha a gwenview-et javitanák. Bugreport-ot írhatnál, csatolva pár képfájlt ami kiváltja az összeomlást.

Most pont ezt csinálom gyakorlatilag kigyomlálom az összehasonlítandó képeket és így működik, de már rohadtul unom.

Szar az angolom de már írtam a KDE - Gwenview csapatnak. Aki benne volt a fejlesztői listában azok közül az egyik email cím már nem él a másik meg udvariasan elhajtott az exiv2 csapathoz. Szintén olyan válaszolt aki már nem tartja karban a csomagot de a redhatnál már bejelentették, és szerinte én is írjak hátha...
Több disztró is foglalkozik ezzel a hibával.
Egy HUP kolléga küldött egy leírást hogyan tudnám újraforgatni ezzel az egy sorral (!) kijavítva a forrás csomagot, de bevallom nem jött össze. Ez simán az én hibám, nekem ez még nem megy.

2017 közepe óta biztosan szar a csomag és ahogy láttam szinte azonnal jelezték.

--
Karesz
www.fotokaresz.hu

Azért tudtommal RPM és DEB alapú rendszereknél is létezik a csomagforrás, legfeljebb az lehet a különbség, hogy az ezeket használó rendszerek esetén ritkán kell - és ezért nem nagyon szokták tudni, hogy

- hogyan kell ezeket a csomagfordításhoz szükséges dolgokat elkérni a repóból
- elérni azt az állapotot, amikor a forrás már le van töltve, meg van peccselve és fordításra vár
- hogy aztán odategyük a mi kis saját peccsünket
- és végül legyártsuk a gyárihoz rendkívüli módon hasonló, csak éppen javított csomagot

Szóval azért nem reménytelen a helyzet szerintem máshol se.

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Létezni létezik, de azért az vitathatatlan, hogy az AUR és egy megfelelő helper program használata lényegesen egyszerűbb, mint forrás deb vagy rpm csomagokat fordítani és telepíteni. Nem beszélve arról, amiről itt is szó volt: az AUR kvázi repo szerűen használható, míg az ilyen 3rd party programok forrás csomagjait keresgélni kell, ha egyáltalán vannak, vagy karban van tartva, vagy nincs, ezért aztán vagy lefordul a függőségeivel, vagy nem...

Félreértesz. Neki van egy szabályosan telepített csomagja (mivel valahol szerepel a Fedora szó, ezért tippem szerint egy RPM-et rakott fel). Azt az RPM csomagot pedig egy speciális könyvtárstruktúra és SPEC fájl felhasználásával, erre szolgáló eszközökkel (rpmbuild?) akár te magad is legyárthatod (kivéve, hogy nem lesz RedHat/Fedora/CentOS/stb szignatúrája). A mechanizmus nyilván más egy FreeBSD pkg előállításánál, egy Arch-féle AUR-ból fordításnál, egy Ubuntu .deb vagy egy CentOS-féle .RPM építésnél, de az elvek azonosak. (Töltsük le egy jól definiált helyről a forrás-vA.B.C.tar.gz-t, aztán csomagoljuk ki, aztán peccseljük meg, aztán fordítsuk le, aztán ....)

Kérdezőnek már csak a SPEC fájlt és az eddig használt alkalmazásához szükséges könyvtárstruktúrát kell előállítania. De nem kell, mert általában begyűjthető. És ha ez megvan, akkor kb egy make parancs (no jó, rpmbuild) Lásd pl:

https://wiki.centos.org/HowTos/RebuildSRPM
https://docs-old.fedoraproject.org/en-US/Fedora_Draft_Documentation/0.1…
http://vdt.cs.wisc.edu/internal/native/using-srpm.html
https://unix.stackexchange.com/questions/16904/how-to-unpack-modify-reb…

Szóval én erre gondoltam, és ha van neki csomagja, akkor src.rpm-je (vagy source.deb-je) is nagy eséllyel lehet.

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?