Google AMP hatranyai x+1

 ( Hevi | 2018. június 24., vasárnap - 12:32 )

A bongeszo fejlecere kattintva scroll-to-top funkcio nem mukodik :/

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Utalom az AMP-ot :(

Elrejti a kommenteket is pl.

Mi az előnye? Mármint a felhasználóknak, nem a Google számára.

Kevesebb adatforgalom, és gyors. Nagyon.

Nem is a teljes oldal leváltására van tervezve, hanem arra, hogy ha rányomsz a google találati listában, instant megjelenjen, töltés nélkül. Ha van egy kis eszük a készítőknek, van egy "Go to the full website" gomb valahol.

Viszont a hosszutavu erdekeket felaldozni rovid tavu elonyokert nem biztos, hogy erdemes:

https://staltz.com/the-web-began-dying-in-2014-heres-how.html

Bizony, +1

Ize.. miert hasznaljatok akkor? Nekem meg sosem tunt fel ez a feature, mondjuk olyan keresot meg bongeszot hasznalok, amin - gondolom - nincs meg.

--
If you get a good wife, you'll become happy; if you get a bad one, you'll become a philosopher. -Socrates

Marketingesek nyomják hogy kell. Meg vps helyett saját szerverre költözik a WordPress-unk hogy gyors legyen. Mert ez is szamit. Anyjukat a seo-soknak :)

Mert szerinted nem számít?

+1

Ha úgy nézed, a marketinges nem tudta eladni neki, hogy a gyorsaság fontos, milyen marketinges az ilyen? :)

A vicces az, hogy ezt nem a marketingesnek kellene nyomnia, hanem fordítva.

FYI: https://searchengineland.com/google-speed-update-page-speed-will-become-ranking-factor-mobile-search-289904

A programozó egy végrehajtó (ebben az esetben). A google-nek való megfelelés egy marketing eszköz, marketinges kell, hogy felvesse, programozó kell hogy megmondja a költségeket, marketinges és ügyfél kell, hogy eldöntse, megéri-e.

Hint: tulajdonosi szemlélet, proaktív gondolkodásmód, etc.

A Google-nek megfelelés végső soron nem a Google-nek megfelelés, hanem felhasználó- és leadszerzés. Szóval lehet itt jönni mindenféle szabadságharcos frázissal, de valamilyen szinten meg kell felelni a Google-nek, hogy jöjjenek a userek: ha AMP-pal, akkor azzal, ha mással is tudsz gyors lenni, akkor mással.

Figy, egyről beszélünk, csak amikor a programozó javasolja az AMP-ot, akkor a marketinges munkáját végzi el részben. Az, hogy mivel érjük el az ügyfeleket, milyen csatornák vannak, az kommunikáció. Az, hogy erre hogy bírjuk rá a gépet, az a programozás. Nem az AMP ellen vagyok, csak azt mondom, hogy amikor egy programozó rinyál azon, hogy valami új google "szabványnak" kell megfelelni, akkor egyrészt hülye, másrészt, és ez is fontos, nem lett vele megértetve, hogy ennek van haszna, nem csak egy újabb baromság. Mint amikor a BME diákok szidják a bölcsészeket, közben meg olvassák a Trónok harcát.

Szerintem ez továbbra sem a marketinges feladata: ez egy, a szakmába vágó dolog, aminek a létéről tudni illik, és érdemes felvetni (mert tulajdonosi szemlélet), AMP-tól teljesen függetlenül. Ha pedig egy (web)fejlesztő nem szakmai alapokon rinyál, hanem csak azért, mert Google, akkor azt semmilyen érvvel megtámogatva sem tudom elfogadni.

Marketingesek hiaba nyomatjak, hogy USERKENT hasznald, ok a server oldalra vannak hatassal. Ha te pl. Androidos Firefoxon nezed az oldalt, es DDG-val keresel, akkor leszarhatod, hogy amugy a celoldal tamogatna az AMP-ot. De ha jol emlekszem, ez igazabol iOS-es Safarin gond, Guglival, es lehet, hogy meg ott is kikapcsolhato. Szoval ha zavar, user oldalrol megoldhato..

Hiaba tesznek U2 albumot a telefonodra, ha nem szereted, nem kell hallgatnod. (es ha kell a hely, leszedheted)

--
If you get a good wife, you'll become happy; if you get a bad one, you'll become a philosopher. -Socrates

Ha a scroll-to-top-ra gondolsz, akkor bocs, tenyleg kihagytam a kontextust: iOS Safariban ha a bongeszo fejlecere kattintassz, akkor felscrollozodik a tetejere. Baromi kenyelmes feature es nagyon fajo tud lenni a hianya...

Jó kis cucc, tavaly tavasszal/nyárelején hwsw meetup-on tartottam is róla előadást, hogy mi, a régió legnagyobb szállásfoglalási oldala milyen tapsztalatokat szereztünk.

De egyébként az amp-ot fél éve vissza kivezettük. Idővel kollektíven még a blogon is rontotta a konverziónkat. Az ötlet, az elv mögötte jó, de én is mint itt ennek a projektgazdája is már kiábrándultam belőle. :(