FreeBSD - (TrueOS!) alatt támogatott hangeszköz..

Fórumok

Ha valakinek volt-(van?) gyakorlati tapasztalata..? - a hardver kompatibilitási listában felsorolt eszközök közül kinéztem a "ESI Juli@" hangkártyát. Csak jó hangminőséget szeretnék, (digitalizálás, konvertálások, hang- vágás,sáv-szerkesztésekhez,) nincs szükségem "hobby-zenész" funkciókra, (persze, játszani néha szoktam sampler-ekkel, de semmi komoly,) - jelenleg egy ezeréves Creative-Live 5.1-es kártyát használok, jól működik, de ennél valamivel jobb hangminőségre vágyom. Szerintetek jó választás a jelenleg elérhetők közül, vagy kb., ebben az árkategóriában van jobb is, amit támogat a BSD 12? (És persze, - ha valaki kipróbálta már a gyakorlatban, - a "snd_envy24ht" támogatással nincs szoftveres probléma..?)

Hozzászólások

nem vennék már pci-csatolós kártyát, viszont a valóban jó hangminőséghez érdemes többet költeni rá - fontos még a digitális bemenet is.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Nem, ez egy szimpla audio workstation kártya, semmilyen effekt, hangszer-pakk nincs hozzá, viszont kurvajól szól, professzionális minőségű ki-bemenetek (aes/ebu is, nemcsak spdif és toslink) és referencia pontosságú audio analizator szoftver jár hozzá.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

ez egy erős középkategória, nyilván vannak jobban szóló cuccok (pl. ua apollo, de az már más kategória). Én főként mikrofon jelet rögzítek aes/ebu-n, vágok, masterelek vele (tehát nem kell a többlet szolgáltatás, a sok csatorna, a pluginok), viszont kell a stabil driver, az alacsony latency, a tiszta hangzás. Sajnos 50e körül nem találni olyat, amivel nagyot tud lépni az ember az sb-szinttől (én sb audigy 2zs-t cseréltem le, próbáltam m-audio-t, emu-t, stb, de az RME egy más hangzásvilág, azonnal hallgató különbség a többihez képest). A csere után azonnal azt éreztem, hogy egy mosott, tompa, dinamikátlan hangot hallgattam előtte.
Ja, saját készítésű csoportkábel az analóghoz, neutrik és klotz cuccokkal, speckó d-sub csatival, nem olcsó, de megéri..

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Hasonló hangkártyám van. Debian 9 alatt használom és nincs vele gond.
Előtte egy SB Audigy volt, egyértelműen hallható a minőségi különbség az ESI MAYA44 javára.

-------------------
https://onlinestream.hu/ - A legtöbb magyar rádió és TV egy helyen!