Sérült fájlrendszeren videó keresése

 ( _Franko_ | 2018. május 25., péntek - 11:37 )

Van egy HP LC100W kamerám, ami videózás közben lemerült és utolsó leheletével összekuszálta a fájlrendszert. Szerintetek van arra lehetőség, hogy az SD kártyán lévő videó töredékeket kinyerjem, akár úgy, hogy az egész SD kártyát odaadom lejátszásra és a lejátszó lépje át azokat a blokkokat, amelyeket nem tud lejátszani? :)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

ffmpeg biztos megoldaná :), de lehet, hogy előtte egy photorec-et megérné ráereszteni, az ha darabokban is, de jó eséllyel megtalálná a videót.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

dd
getdataback

--
Any A.I. smart enough to pass a Turing test is smart enough to know to fail it. -Ian McDonald

+1

Már vagy ezerszer elmondtuk, de akkor 1001-szer is.
A sérült médiumon nem játszunk(le)/nem piszkálunk semmit. Szépen csinálsz róla egy lemezképet dd-vel (mint ahogy azt már javasolták)(esetleg dd-rescue-val), majd a lemezképről is csinálsz egy másolatot, és ezen lehet bűvészkedni. Első körben FS javítás próbálnék, aztán ha az nem megy, akkor photorec. Vagy valami hasonló. Ha elbaszódik a másolat másolata, akkor is ott van a mestermásolat, arról újra másolat, és lehet próbálkozni tovább.

---------------------------------------------------------------
Ritkán szólok hozzá dolgokhoz. Így ne várj tőlem interakciót.

"A sérült médiumon nem játszunk(le)/nem piszkálunk semmit. [...] majd a lemezképről is csinálsz egy másolatot, és ezen lehet bűvészkedni. [...] Ha elbaszódik a másolat másolata, akkor is ott van a mestermásolat, arról újra másolat, és lehet próbálkozni tovább."

Nagyszerű, ezen már rég túl vagyok, nem ez a kérdés.

"Első körben FS javítás próbálnék"

FS javítás nem jött be, se Linux, se Windows nem tudott vele mit kezdeni.

"aztán ha az nem megy, akkor photorec."

Nem ez volt a kérdés, de majd megnézem. :)

Ez azert van, mert a kerdes nem volt jol felteve.
Az ilyen lejatszokban valami minimalis FAT32 driver szokott lenni, ami arra eleg, hogy irjon ra kepet/videot. Esetleg a konyvartamogatast meg megcsinaljak, hogy ne a kartya rootjaba szemeteljen. A memoria es a kod erosen korlatozott, meg nem is erre van. Ahogy pl. Arduinohoz is van fat32 meg sd kartya driver, tudsz vele pl. meresi eredmenyeket tarolni, de ha valamit osszekuszal, akkor mar nem tud vele mit kezdeni (es mindezt 8 biten 2k RAM es 32k flash mellett, ugy, hogy meg marad mellette a feladatra is).
Szoval nem, a felvevo nem erre van. Cserebe van photorec meg getdataback meg egyeb hasonlo, ami meg pont erre jo, akkor is meg tud menteni adatokat, ha torlodott a fat tabla, es mindenfele heurisztikakkal osszeszedi a file-ok darabkait.

--
Any A.I. smart enough to pass a Turing test is smart enough to know to fail it. -Ian McDonald

"Ez azert van, mert a kerdes nem volt jol felteve."

Akkor javítom úgy, hogy egy PC-n egy lejátszó képes-e arra, hogy átugrálja a hibás blokkokat. :)

Na. Ez így teljesen más kérdés. A válasz: formátumtól, meg az alkalmazott codec-től függ. Meg a "megszakadás" mikéntjétől.

Az kijelenthető, hogy a hibáknál mindenképpen összetört képed, nyávogó/ufó hangod lesz.

Tehát mplayer/mplayer2/mpv/ffmpeg-n válaszd a reindexet (pl --forceidx). Ha ez nem segít, akkor még megpróbálkozhatsz az újrakódolással.(mencoder/avconv/ffmpeg) (ilyenkor a nyers adatokat megpróbálja újracsomagolni)

---------------------------------------------------------------
Ritkán szólok hozzá dolgokhoz. Így ne várj tőlem interakciót.

Szerintem, ha töltés után bekapcsolod a kamot eröst valószínű, hogy rendbe fogja tenni a kártya FS-ét... Ettol még csinálj mentést!

Nem tudta rendbe tenni.

sub

Eloszor is csinalj dd-vel egy masolatot a kartyarol particiorol akar masik kartyara, de sokkal inkabb fileba (masjd csinalj masolatot a filerol, hogy ne kelljen ismet a kartyahoz nyulni).
Ezek utan ezt a file-t losetup -pal hozza tudod lenni egy loop interface-hez, es megprobalhatsz rajta futtatni fsck-t vagy valamilyen getdataback-et.

Amennyiben a kartya nem volt tele, es nem volt fragmentalt nagyon, ugy jo esellyel a teljes elkeszult video egyetlen blockot fog kepezni es jo esellyel viszaallithato.