#futureofeurope

https://twitter.com/search?q=%23futureofeurope

https://ec.europa.eu/consultation/runner/Future-of-Europe?surveylanguag…

10 perc volt kitölteni, végén opcionálisan meg lehet adni e-mail címet, amúgy névtelen.

hivatalos EU-s felmérés/konzultáció, hírekből olvastam, hátha hasznos kitölteni.

Hozzászólások

Nemzetikozi Konzultacio 2018 yay (amugy mar tegnap kitoltottem - vagy talan tegnapelott)
Talan az a legnagyobb kulonbseg, hogy ezt nem Viktor es csapata dobja kukabaertekeli ki, akire szavaztak emberek (nem en), hanem Juncker, akire nem.
A feleletvalasztos kerdesek ugyanugy "manipulaltak". Mindenesetre a szovegeket megirtam angolul, hogy legalabb forditaniuk ne kelljen, ennyivel en is hozzajarultam ehhez a kozos felmereshez.

--
Any A.I. smart enough to pass a Turing test is smart enough to know to fail it. -Ian McDonald

Gondoltam megnézem mennyire igaz, ennél jobban beégni nem is lehet, újragondolnád a hasonlatot?

Kérdés:

Az alábbiak közül melyik jellemezné leginkább az Európai Unió ideális jövőjét?

Válaszok:

Minimális szintű egészségügyi ellátás biztosítása az összes Európai Uniós országban

Egy valódi kormány az egész Európai Unió számára

Oktatáshoz való igazságos és egyenlő hozzáférés mindenki számára Európa szerte

Magas szintű biztonság

Egyenlő munkabért ugyanazért a munkáért az Európai Unióban

Nemek közötti egyenlőség biztosítása mindenhol

Megújuló energiák fokozott használata

Élelmiszer-pazarlás csökkentése

Biogazdálkodás növelése

Minimális nyugdíj biztosítása az egész Európai Unióban

Egyéb, éspedig:

Nem tudom milyen szemleleted/eletfilozofiad van, es ennek mi felel meg. De azert nezzunk meg parat a felsorolt valaszok kozul:

-Magas szintű biztonság
Ha ezt kipipalod, mit fognak csinalni? Nem invitalnak meg tobb (potencialis) terroristat, vagy rendorallamot alkotnak, az Internet teljes kontrolljaval, es lecsukjak, aki akar viccelni is mereszel ezzel (brit modell).

-Nemek közötti egyenlőség biztosítása mindenhol
Nagyon jo felvetes. Ugye a legtobb EU-s allamban van olyan torveny, ami kifejezetten a noket (most maradjunk a ferfi-no leosztasnal az egyszeruseg kedveert) hozza kedvezobb helyzetbe, forditva egy sincs. Korabbi nyugdijbavonulas, valasnal o kapja a gyereket+a vagyon nagy reszet (amiert a ferj dolgozott meg), ferfiaknak cserebe kotelezo katonasag jar. Ha kipipalod, ezeket a nyiltan diszkriminalo torvenyeket fogjak megszuntetni, vagy tovabbiakat hoznak az egyenloseg neveben? (equal opportunity vs. equal outcome)

-Egyenlő munkabért ugyanazért a munkáért az Európai Unióban
Ez a kereslet-kinalat fuggvenye. Az equal opportunity vs. equal outcome itt is all.
szerk: illetve ott az 1000x megcafolt "pay gap"

-Minimális szintű egészségügyi ellátás biztosítása az összes Európai Uniós országban
Ha ezzel egyetertesz, akkor az azt jelenti, hogy minimalisra szoritjak az ellatast (es ezzel parhuzamosan az erre beszedett adokat is remelhetoleg), vagy azt jelenti, hogy meg jobban lehuznak, hogy egy plusz minimalis szolgaltatast biztositsanak? (jelenleg pl. baleset eseten ellatnak, az orszagok meg lerendezik egymas kozt)

-Megújuló energiák fokozott használata
Nagyon szep dolog. Oke, akkor bezarnak a szennyezo hoeromuveket, vagy a teljesitmenyre vetitve tiszta atomeromuveket? Nagyon nem mindegy. Raadasul az utobbi eseten az energiabiztonsag is kerdesesse valik, ha a nemetek utan ezt unios szintre emelik.

-Minimális nyugdíj biztosítása az egész Európai Unióban
Az egeszsegugyhoz hasonloan ez azt jelentene, hogy mostantol mindenki tenyleg valami minimalis nyugdijat kapna csak, a tobbit oldja meg magannyugdijbol (ez nalunk kulonosen vicces), vagy azt, hogy az osszes adodat a jelenlegi (szja+tb+afa+papirtologatasi koltseg+egyeb lehuzas) kb. 70% szintrol tovabb emelnek? Mindkettonek vannak elonyei-hatranyai attol fuggoen, hogy a szerszam melyik vegen allsz.

-Oktatáshoz való igazságos és egyenlő hozzáférés mindenki számára Európa szerte
Imadom az igazsagos es egyenlo dolgokat. Az iPhone-hoz (*) mindenki igazsagosan es egyenloen fer hozza, ha szeretne maganak - es kifizeti - megkapja. Ez a felvetes most azt takarja, hogy en fizessem ki a te szifonodat, vagy azt, hogy tovabbra is megveheted, ha szeretned. (ha beavatkozol a piacba, elerhetsz teljesen mas hatast, ld. mondjuk a sved lakaspiacot)

(*) vonatkozik a tobbi tejtermek keszitoire is.. illetve az afa es adok kulonbsege, az arfolyam meg a bolt berleti dija meg hasonlok miatt nyilvan lesznek elteresek

A biogazdalkodassal, meg a kajapazarlassal igazabol nincs bajom, de azokra is ki tudok talalni olyan javaslatot, ami utan az egesz EU-n ehinseg sopor vegig, pusztan joszandekbol. Az EU-s kormanyt meg mindenki el tudja donteni maga is, az talan a legdurvabb javaslat mind kozul.

A spanyoloknal a 2008-as valsag utani munkanelkuliseg miatt hoztak olyan intezkedest, ami nagyon megnehezitette emberek kirugasat. Mire eletbelepett, megszabadultak akitol tudtak (fiatalok koreben - ha jol emlekszem - 40%-os lett a munkanelkuliseg), rajtuk nem segitett. Viszont azota sem tudtak talpraallni, mert pont az akkor hozott intezkedesek miatt nem mernek felvenni embert a vallalkozok, mert ha nem valik be, nem lehet tole megszabadulni, akkor sem, ha semmit nem csinal. Szoval magas a munkaerohiany, es magas a munkanelkuliseg is. A torvenyt meg nem tudjak visszavonni, mert politikusok hoztak, es ha visszavonjak, soha tobbe nem szavaz rajuk senki sem. Patthelyzet.

Remelem kelloen koruljartam, hogy mire gondoltam. Ha valamelyik ugyre bovebben is kivancsi vagy, szolj, es keresek hozza linkeket.

(ja, es tudom, hogy ott volt az egyeb, illetve volt kulon szoveges resz.. kitoltesnel nalam az utobbiakon volt a hangsuly)

--
Any A.I. smart enough to pass a Turing test is smart enough to know to fail it. -Ian McDonald

Egyébként szerintem a legnagyobb gond, hogy nem egyértelműek a kérdésekre adható válaszok.

Pl. te egy csomót teljesen másként értelmeztél, mint én, pedig mindketten magyarul olvastuk őket, és feltételezem neked is magyar az anyanyelved, mint nekem.

Nem az a lényeg, hogy melyikünk értelmezte jól, hanem az, hogy ha valaki A-nak érti, és ezért választja, a másik B-nek érti, és ezért nem választja, akkor ha tényleg A, vagy B, akkor egy jó és egy rossz válasz született. Ha meg C, akkor két rossz :-)

Örülnék ha nem arra válaszolnál amit úgy gondolsz meg tudsz magyarázni, hanem a felvetésedet kellene megvédeni, vagy azt mondani, tévedtem ez nem hasonlít a NER kommunikációhoz. Erre mit csinálsz? Kritizálod a válaszokat egy random kérdésre...
Nem lehet mindenki számára megfelelő kérdőívet létrehozni, ha van egyéb gyakorlatilag lefedtél mindent, már csak arra kell törekedned hogy az ismert problémahalmazból olyat tegyél a kiválaszthatók közzé ami érdekli az embereket, honnan tudhatod? Sajtó, közvéleménykutatás, előző kérdőív, sok választási lehetőséged nincs. Direkt kérdés megoldására pedig a spektrum minél jobb lefedése. Szerintem elég jóra sikerült.
Namost ez az egész hóbelevanc lehet került 10000EUR-ba összeállítani és kirakni (a leírtak alapján ez túl sok)
Hogy a fenébe mered állítani hogy bármi hasonlóság van a NER felmérés és e közt? (Papír, pénz, direktált kérdés/válasz)

Arra utaltam - ha nem volt egyértelmű -, hogy meglepően sok kultúrmarxista válaszlehetőség volt a kérdőívben azzal kapcsolatban, hogy mi legyen az EU jövője.
Megelőzvén, mivel a következő kérdésed feltételezhetően az lesz, hogy miről "zagyválok", álljon itt John Laughland filozófus egyik esszéje. Természetesen a kérdőívben nem csak a Laughland által említett problémák jelentek meg, de egy része biztosan. Jó olvasgatást.

Beletrollkodsz egy szálba anélkül, hogy utánagondolnál a felvetésnek csak azért, mert valami olyat olvastál, ami veszélyezteti az ideológiai buborékod, amibe bezárkóztál. Elolvastad, amit Laughland írt? Utánagoldoltál, hogy esetleg lehet benne valami? Vagy rögtön olvasottabbnak és képzettebbnek gondolod magad egy olyan embernél, aki Oxfordban doktorált és évtizedek óta ezzel foglalkozik. Elképzelésem nincs, honnan jön az a fokú nárcizmusod, hogy mindent és mindenkit nevetségessé próbálj tenni és lesöpörj egy mozdulattal érvek és gondolkodás nélkül csak azért, mert szerinted Te jobban tudod. Mi alapján?
Az, amit itt művelsz körülbelül olyan, mint a hároméves toporzékoló gyerek a bolt közepén, aki szentül meg van győződve arról, hogy a viselkedése helyénvaló, miközben a környezete érzi kínosan magát. Kíméld meg kérlek a körülötted lévőket ettől a fokú arroganciától, és ha már véleményed van valamiről, akkor azt értelmes vitában, érvekkel fejtsd ki, de mivel egyértelműen látszik, hogy nem vagy olvasott ember társadalomtörténetben, politikában vagy csak alapból történelemből, ezért kezdhetnéd az egészet azzal, hogy elmész könyvtárba és tanulsz, tájékozódsz, mielőtt meg akarod váltani a világot és a saját arcodra szabni.

sajnálom, de az én ideológiai buborékom nem tartja veszélyesnek sem a neo-marxista jövőt, sem a náci európát:)

mindkettő egy-egy fantazmagória.

pont erre mondtam, hogy ki-ki félelmei, és reményei szerint.
ugyanakkor meg van az ilyen félelmeknek az a veszélye, hogy néhányak komolyan veszik, az eredménye pedig az lehet, hogy a briteket követi más is. esetleg pont ellentétes félelmektől/hiedelmektől vezérelve.

nem kell minden fontoskodó ijesztgetéseit, v. rémálmait feltétlenül komolyan venni.

Kitöltve. (plusz pontért: a Privacy statement-ben még nem a GDPR-re hivatkoznak :) )

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Gondolkodtam azon, hogy kitöltsem-e, de szerintem csak eszköz lenne a kezükbe, hogy mi az, amit megfelelő dezinformációval, intenzív propagandával el kell majd jobban fedniük. Kétségünk ne legyen, nem a nép akaratához igazítják a programjukat, hanem keresik a kommunikációs megoldásokat ahhoz, hogy a nép minél kisebb ellenállása mellet vihessék keresztül azokat az elképzeléseket, amelyeket az európaiak többsége nem szeretne. Továbbá semmi kedvem felkerülni egy európai feketelistára. Lehetnek még goromba idők a jövőben.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A bohócok. Az ilyen Juncker-félék.

"Az EU-s országok együttműködésének erősítése a migráció kezelése érdekében"

3. éve ugatják az összefogást, ebben a kérdőívben is, mindenféle konkrét lépések foganatosítása nélkül.

Van egy olyan érzésem, hogy Junker nem éri már meg azt, hogy valami konkrét történjen is.

--
trey @ gépház

A bohócok.

Melyik bohócok?

mindenféle konkrét lépések foganatosítása nélkül.

Mármint azokat a konkrét lépéseket, amiket egyedüliként (!) magyarisztán vétózott meg? (https://444.hu/2018/04/26/magyarorszag-megvetozta-az-eu-afrika-csucs-me…)

Van egy olyan érzésem, hogy Junker nem éri már meg azt, hogy valami konkrét történjen is.

Amíg sértődött hülyegyerek stílusban, propaganda-eszközként a magyar képviselők így viselkednek, valóban.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Vezető ország alatt ezek szerint értesz MINDENKIT, kivéve a magyarisztánt... te figyu má', nem lehet, hogy kivételesen tényleg nem mindenki más a hülye és mi vagyunk a helikopter?

BTW, azok az idióta vezető országok (továbbra is: MINDENKI minusz magyarisztán!) legalább _valamit_ próbálnak csinálni. Milyen alternatívát mutatott ehelyett magyarisztán mélyen kurvaanyázott kormánya azon túl, hogy "amit ti csináltok az nem jóóó...."? Mert ez óvodás szint, értelmes ember előállna egy reális alternatívával, amit minden félen át lehet vinni (értsd: EU _összes_ tagországa és az az országok/azok az országok, amikkel éppen szerződést kötni készülnek...)

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

mindannyian felültetek a miniszterelnök/kormány/fidesz libikókájára

miközben ordibál, hogy ide bevándorló be nem teszi a lábát..
.. aközben csak idén több illegális bevándorló kapott menekültstátuszt, mint tavaly egész évben

miközben ordibál, hogy ott kell segíteni a bevándorlókat, ahol vannak, v inkább el se induljanak..
..akközben megvétózza az afrikai országokkal kötendő eu-s egyezményt, hogy azok fékezzék az elvándorlást.

csak egy célja van, működésképtelenné tenni az uniós intézményeket, és megvezetni mindenkit. göbbels forog a sírjában:)

ja.
mivel voltak olyan hülyék, hogy az unios szertődés(ek) szerint minden egyes országnak vétójoga van a többiekkel szemben.

pont erről szólt az a javaslat, hogy egyszerű többséggel is el lehessen fogadni döntéseket az ep-ben, ill. hogy a demokrácia deficittel álló országoktól meg lehessen vonni a szavazati jogot, és ne is vehessenek részt azokon az üléseken, ahol róluk van szó, valamint a kohéziós alaphoz is hozzá lehessen nyúlni.

erre mondta OV, hogy ha ezt meg akarják lépni, akkor lengyelország, és magyarország megvédi egymást, és egymás ügyében vétózni fognak..

Nem választhatom, ugyanúgy kell adót fizetnem a geciknek. Én az EU-nak akarok csak pénzt adni, akár többet is adóznék mint most ha erre lenne lehetőség. (Egyébként itthon csak KATA-zok, minden más külföldön van, ne aggódj)

Ugyanígy a magyar állam állítja ki a dokumentumait, amikben az szerepel hogy én magyar állampolgár vagyok. Azt szeretném hogy az EU állítsa ki, és EU állampolgár legyek, és ez az egész bagázs hagyjon a faszba békén mindennel.

mi lenne...orban basid, megint ellopbasz par szazmilliardot a geci EU-s plakatokra es az osszes lakajmediaban reggeltol estik a "nyomjak krahacsot" cimu musor lesz az ideologia moslekod amit zabalhatsz..aztan az EU majd megfenyegeti hogy nem ad tobb penzt es akkor az alcsuti megint becsicskul es egy szep pavatanccal csondben megszavaz mindent..hacsak..putyinbol nem sikerul megint valami hitelt ujra kiszopnia...

ez csak propaganda, bár jó fizet:)

az unió jelenleg a magyar gdp 8-10%-t nyomja bele magyarországba, miközben magyarország jó ha 3-4%-os növekedést mutat fel, ennek is legalább a negyede, de inkább fele csak papíron létezik.

mit gondolsz honnan van 1300 milliárd eurós 'öröksége' a 'csengeri violám, kisangyalom'-nak amit csak úgy félkézzel odaajánlkozna kósának?:)

és az benne volt, hogy ki kell nyírni a közmédiát, az ügyészséget, az alkotmánybíróságot, a közoktatást, a társadalombiztosítást, a magánnyugdíjrendszert/magánvagyont, a bíróságot..

ja egyébként az uniós szerződés az nem egy, hanem sok kétoldalú szerződés, ha csak egy megunja, és felmondja, mint trump az iráni atomegyezményt, repülünk az unióból..
csak ezt még eddig nem pedzegette senki, és akkor lőttek az orbánbányáknak - még az is lehet, hogy szó szerint :) -

:)

Mikorra várható a NAGY MEGTORLÁS és REPÜLÉS (aka. Judgement Day) az EU részéről ezért?

Csak mert az az érzésem, hogy ha igaz lenne, amiket állítasz (erre majd még várjuk a bizonyítékokat), akkor az EU minimum bűnrészes, hogy hagyta ezeket.

(Hint: balfasz EU)

--
trey @ gépház

pl. arra hogy a jobboldal jelenleg többségben van az ep-ben, ill a tanácsban.

de ha a fidesz leszakítja a jobboldali néppárti szövetségről a szélsőjobbot, ez a többség megszűnhet.

akkor meg már nem fogják megvédeni a fideszt, - v. ha úgy tetszik magyarországot :) - már csak azért sem..

pavatanc, illiberalisbol egy bukfenncel keresztenydemokracia.
liberalis partbol egy uresedes miatt konzervativ partta valtozas egy ejszaka alatt.
muszlim orszagokat egy kis kolcsonert vegigtarhalo miniszterelnok par het mulva a muszlim hitet a vilagellensegenek tartja..

jah..ezek hazaarulozzak le a maskepp gondolkodokat..migranssimogatozzak az altalanos emberi jogokat fontosnak tartotkat...

erkolcs?...pfff.

> orbánbányáknak
En tovabb megyek, az egesz magyar politikai elitet ruhellem. De most nem az lett volna a kerdes hogy ki/mit/hogyan csinalt.

Koteles egy orszag (barmelyik orszag) szo nelkul lenyelni amit az EU az arcaba nyom? Es demokratikusnak nevezheto-e az a kozosseg, ahol elpitsaznak (ismet: barmelyik orszagot) ha nem ugy tancolsz ahogyan futyulnek?
____________________
echo crash > /dev/kmem

a szerződést be kell tartani..

azonfelül hogy ez a magyar jogrendszer alapja, a nemzetközi szerződések felülírják az alkotmányt is. - bocsánat gránátszilárdságú alaptörvény -

de ez mind smafu, mert még ov is kinyilvánította a romai jog eme alapelvét!
igaz akkor épp neki kedvezett, és azóta sem emlegette:))))))

Ugyan, mikor pitsázták el a magyar kormányt? Nem mintha nem adott volna rá elég alkalmatlan, szvsz. vállalhatatlan, amit művelnek és teljesen jogos EU-szerte a felháborodás.

Az EU jelenlegi legnagyobb problémája, hogy nem tudja a saját érdekeit rendesen képviselni, pl. magyarország szavazati jogának a megvonásával (ha már sportot űz abból, hogy a közös európai értékekkel kapcsolatos döntéseket ahol lehet, megvétózza) vagy a támogatások megvonásával (ha már sportot űz abból, hogy lenyúlja és/vagy felesleges faszságokra költi [kisvasút felcsúton megvan?]); egyszerűen azért, mert az egyik megvédendő európai érték a demokrácia, ami (a fenti két esetnél szükséges egyhangú szavazattal) összeegyeztethetlen a fél-diktatórikus rendszerekkel és az azok közti szövetségekkel (lásd: a két renitens ország, magyarország és lengyelország közölte, hogy meg fogják vétózni a másik ellen kilátásba helyezett szankciókat).

Egyébként pedig nem kell rábólintani; de a "de nem, mert ez hülyeség, mert ti mondtátok meg eleve Soros" jobb helyeken nem elég érvelés. Adjanak alternatív javaslatot.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

En altalanossagban kerdeztem, de ha neked jol esett belevonni a kisvasutat, hat egeszsegedre :)

Igen, te általánosságban mondtál (többször) valamit, amit még mindig nem támasztottál alá (gyk. elpitsáz az EU bárkit). És igen, a kisvasút a hazai korrupció iskolapéldája, úgyhogy tökéletes példa arra, hogy nincsenek az elpitsázáshoz megfelelő eszközei az EU-nak (jelentsen az bármit, mert még mindig nem tudjuk, mire gondoltál)

Itt most mirol beszelunk? A migrikrol?

Úgy általában, mindenről. pl. kiindulási alapnak ez jó (Alajogi Charta, 2000-ben fogadták el, a belépésünkkor már érvényben volt, vitya is úgy kapálózott a felvételünkért, hogy már élt ez a szabályzat): http://eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/?uri=CELEX:C2012/326/02

Triviálisan vitya a második pontig sem jutott, mielőtt belekezdett a "hát azért el kéne gondolkodni a halálbüntetésen" monológjába...
Triviálisan kubatov elvtárs nem olvasta a 8. cikkelyt...
Triviálisan vitya a 13. cikkelyt láthatóan figyelmen kívül hagyta, amikor elkezdte baszogatni a CEU-t.
Triviálisan...

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

> a kisvasút a hazai korrupció iskolapéldája
Google mutat szebbet a multbol. Ha mar :)

> a 13. cikkelyt láthatóan figyelmen kívül hagyta
Mar vartam hogy valaki CUE-zzon egyet. Vannak a sorosozok es a CEU-zok, egy kaptafa, egy szinvonal.
____________________
echo crash > /dev/kmem

> kisvasút felcsúton megvan?

Gyerekkoromban kisvasutaztunk a Királyréti vonalon és beszélgettünk a jegykezelővel. Ő mondta, hogy: "kétféle ember van: aki szereti a kisvasutat és aki nem". És igaza volt. Aki a kisvasutat szereti rossz ember nem lehet. Aki viszont nem szereti az legalábbis gyanús!

Orbán szereti a kisvasutakat, és ezzel újra megmutatta népének, hogy jó lelke van.

Mi is kipróbáltuk a vonalat. Valóban nem az ország legszebbje a vonal (nehéz lenne, hiszen erős a mezőny Gemenccel, Lillafüreddel, Nagybörzsönnyel), de jó hogy van. Az állomásépület kifejezetten szép. Voltak rajta utasok rajtunk kívül is, nem is kevesen. Hazugság, hogy ne lennének utasok. Nézd meg magad is! És ha már ott jársz, fel is szállhatsz egy útra! Felcsút vasutállomástól például el lehet utazni az Alcsútdobozi arborétumig.

Én egyszerűen nem értem azokat, akik ezt a kisvasutat támadják. Hogy lehet a kisvasutat nem szeretni?

De legalábbis addig, amíg a kormány azt játsza, hogy EU-s támogatásból megcsinálja pl. az energetikai felújítását (Széchenyi 2020, azt hiszem az EFOP, fotovoltanikus rendszer, retek sok kórház országszerte, lásd lent a pályázatkereső), aztán (és innen, mivel ezek a projektek még futnak, csak a korábbi tapasztalatokra tudok hagyatkozni) a következő költségvetési évben az energia-költségek pályázatban foglal százalékának árával csökkenti a kórház költségvetését. Vagyis: kurva sok fejlesztésre szánt pénz elköltésével marad ugyanolyan minőségű az ellátás.

Csak remélni merem, hogy megcáfol a kormány. Azaz már remélni sem, mert tudom, hogy nem.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

És ha már ott jársz, fel is szállhatsz egy útra!

Ennyire nem jön össze magától a hazudott utaslétszám, hogy téríteni kell?

Fentebb már írták a kórházakat... én egy kicsit tovább vinném. https://emir.palyazat.gov.hu/nyertes/ Válaszd ki mondjuk az EFOP-ot, rendezd megítélt összeg szerint csökkenő sorrendbe. A 20. oldaltól kezdve (10/oldal beállítással) kezdődnek a 600 milliónál "olcsóbb" projektek. Összesen 516 oldal van. Szeretheted akármennyire a nulla funkcionalitású játék közlekedési eszközöket, de azt azért el kell ismerned, hogy a másik ~4900 projekt társadalmi hasznossága "talán" picit magasabb, mint hogy egy retkes porfalu kapjon egy kisvasutat...
És igen, tudom, hogy az operatív programokon belül a támogatási konstrukciók is előre leosztott arányban szerepelnek... de szerencsére az Átlátszó adatigénylésében [amiből nem lett semmi] szerepel a projekt azonosító: KDOP. Ott "csak" 34 oldalnyi másik projektet előz meg... megnézném támogatási konstrukción belül is, de valamiért a "E-15 Kiemelt és integrált vonzerő-, termék- és infrastruktúrafejlesztések támogatása" konstrukcióban csak ez szerepel... mondjuk lehet, hogy értelmesebb lett volna turisztikai fejlesztést olyan helyen csinálni, ahol van turizmus...

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

> Mert ez óvodás szint, értelmes ember előállna egy reális alternatívával, amit minden félen át lehet vinni (értsd: EU _összes_ tagországa és az az országok/azok az országok, amikkel éppen szerződést kötni készülnek...)

Lathatolag a korabban beterjesztett sem volt ilyen.

> Kétségünk ne legyen, nem a nép akaratához igazítják a programjukat, hanem keresik a kommunikációs megoldásokat ahhoz, hogy a nép minél kisebb ellenállása mellet vihessék keresztül azokat az elképzeléseket, amelyeket az európaiak többsége nem szeretne.

Ez nem újdonság

Végre tanultak valamit Orbántól! Megirigyelték a 2/3-ot? Elkezdtek ők is konzultálni. Mondjuk ha egyenesen rákérdeznének, hogy elégedett-e a nép az EU fő célkitűzéseivel, az kicsit tökösebb volna.

Kitöltöttem. Bevallom, naiv vagyok, tetszik, hogy konzultálni akarnak. (A nemzeti konzultációk ötlete is tetszett, anno azokat is kitöltöttem.)
A kérdések szerintem is manipulatívak voltak, de volt néhány értelmes is, ott igyekeztem konstruktív pontokat megadni.

Arra nagyon kíváncsi vagyok, hallok e még az egész felől. (Megadtam nekik az email címemet. Dolgozom velük eleget, úgyis tudják ki vagyok.)

Amúgy én több EU-t szeretnék látni, de csak úgy, hogy ha figyelembe veszik a jónép akaratát, érdekeit. Plusz, ha nem akarják nálam jobban tudni, hogy mi a jó nekem, és nem akarnak gondoskodni rólam. Ha ez a konzultáció ennek az első lépése, akkor rajtam ne múljon. Na jó, tényleg naiv vagyok.

--
Csaba

De, programszerűen gondoskodhatnának minden EU-polgárról, hogy az EU-ban a megélhetés gazdasági feltételei mindenkit, egyaránt a képességei, tehetsége, szorgalma alapján "hozzon helyzetbe", az EU területén bárhol éljen is. - Hogy ne maradjanak "leszakadó zónák" sehol az EU területén.

Az emberek gazdasági "népvándorlása" nem teszi egyértelműen hatékonyabbá és boldogabbá az emberi életet és a fejlődéshez szükséges humánerőforrás felhasználását sem teszi szervezhetőbbé.

A világon mindenütt a területeltartóképesség megteremtése, (és-vagy) növelése lehetne a globálizáltabb gondolkodás elsődleges célja és az Emberiség fejlődésének alapja. Brüsszelben ne mindenki a saját zsebének tömködését tartsa legfőbb feladatának, ha már bürokrata státuszban feszíthet ott, és ha már sikerült létrehozniuk egy "európai államok szövetségféléjét".

Megtanítani mindenkit egyenlő elbánás elve alapján "halászni", és megőrizni, biztosítani hozzá a vizekben a "halakat". Ennek reményében szavazott mindenki az unióra, nem kvótákért.

> De, programszerűen gondoskodhatnának minden EU-polgárról, hogy az EU-ban a megélhetés gazdasági feltételei
> mindenkit, egyaránt a képességei, tehetsége, szorgalma alapján "hozzon helyzetbe", az EU területén bárhol éljen
> is. - Hogy ne maradjanak "leszakadó zónák" sehol az EU területén.

Ezt hogyan képzeled? Mert ehhez a "nemzeti kormányoknak" volna azért egy-két szava.

> Brüsszelben ne mindenki a saját zsebének tömködését tartsa legfőbb feladatának,

Furcsa, hogy nemzetállami szinten is ugyanez történik, de egészen lemehetünk idehaza az önkormányzatok szintjéig is. Amíg a helyi kiskirályok ellopnak mindent, addig - még ha csak feltételezzük, hogy az eu-s bürokraták erkölcsileg hópihék, akkor sem sülne ki belőle semmi jó. Hiába gondoskodna az EU, ha a láncban a tagállami szintől a helyi önkormányzatig a lenyúlás a legfőbb motívum.