FORPSI domain regisztráció után Indiai spam

 ( Artanis | 2018. május 2., szerda - 8:22 )

Sziasztok,

Múlt héten regisztráltam egy domain-t a forpsinál. Feltűnt, hogy azóta rengeteg (eddig kb. 30) emailt kapok indiai szakiktól akik felajánlják, hogy megcsinálják a weboldalam, kereső-optimalizálják ésatöbbi.

Mivel ez életem első általam regisztrált domain címe így nem tudom, hogy mennyire normális ez de rohadt idegesítő. Más is szokott tapasztalni ilyet vagy ez csak forpsi sajátosság? Egyáltalán hogy szerezték meg az e-mail címem? Ki adta nekik oda?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Új domain, új weblap. Nincs kint ott a mail cím?

Nincs. Ha beírom a címet böngészőbe akkor csak egy Forpsi-s "A domain név regisztrált" üzenet fogad.

és a postmaster@ nincs rád irányítva?

oda szokott ömleni.

KoviX

Nincs. A domain nincs konkrét weboldalhoz vagy akármihez kötve, tanulási célból vettem egy domaint aprópénzért mondván, hogyha majd egyszer lesz időm rá akkor tanulgatni a web- és mail szerver építést jól fog jönni.

Biztos fel vannak iratkozva a domainriadó hírlevélre, és az új regisztrációkat megszórják. :D
Viccet félretéve, nem tudom, én még ilyennel nem találkoztam.
--
"Sose a gép a hülye."

Így van. Godaddy .com-os regisztráció után nálam is jöttek Guptáéktól levelek arra a mailre amit meg lett adva a regisztrációkor.

a saját mailed ostromolják (amivel regisztráltál), vagy egy a regisztrált domainhez kapcsoldó cimet (már ha hoztál ilyet létre)?

Voltam olyan hülye (mármint ezek szerint nem volt jó ötlet), hogy a FORPSI-s mail címem amivel regisztráltam és a domainhez tartozó mail ugyanaz.

Nemrég regisztráltam egy .net domaint, azután nekem is jönnek a levelek, hogy majd ő így-meg úgy megcsinálja a weboldalt...

--
openSUSE 42.2 x86_64

Mi azt figyeltük meg a nemzetközi domain regeknél, hogy a domainhez megadott email címekre érkeznek ezek a biorobot levelek. Több .com/net/org domain regisztrátort megkérdeztünk, és nem tudtak rá magyarázatot adni. Azt feltételezzük, hogy valamelyik regisztrátortól szerzik be az infókat, mintha valamilyen központi adatbázisból szinkronizációs megoldással tudnák meg az új regisztrációkat.

Nálam 30-40 perccel a regisztráció után már jönni szoktak az ajánlatok az indiai jómunkásemberektől...

--

En 4-5gbit linken szoktam megkerni a leiratkozom a levvlistarol linket. Elso esetben csak 1-2 percig, ha nehezen erti meg fel napig is.
Eddig mindig sikerult leiratkozzak mindenhonnan. :)

Hát, itt még leiratkozás sincs.
Azért próbából válaszoltam az egyikre, "szépen" megkérve, hogy hagyjanak békén. Kopp-kopp azóta nyugi van.