Master-Slave elosztó milyet?

 ( sudosu | 2018. április 27., péntek - 17:03 )

Sziasztok!
A kérdésem a következő lenne: Milyen Master/Slave elosztót javasoltok?

Van egy TV-m amelyre Jack-en keresztül van kötve egy hangfal. Olyan megoldást keresnék amely áramtalanítja automatikusan a hangfalat, ha a TV stand by "kikapcsolt" állapotban van. Nem vagyok túl tapasztalt a témában, ahogy olvasgattam, talán egy ilyen elosztó lenne a megoldás. Ha hülyeséget írok nézzétek el nekem és kérlek javasoljatok megfelelő megoldást.

Milyen kockázatai vannak egy olcsóbb megoldásnak?
Esetleg mire kellene odafigyelnem egy ilyen vásárlásakor?

Elfogadok konkrét termékajánlatokat is!

Köszi!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nem tudok ra megoldast, de erdekel. (subscribe)

Nalam a szamitogep, es a rakotott hangfal jelenti a problemat. Amikor a szamitogep be van kapcsolva, a hangkimeneten csend van, de ha kikapcsolom, elkezd zajt jatszani a hangfal, ami zavaro.
Nem gondolokodtam meg rajta sokat, de a szamitogeprol, USB-n (esetleg Arduinoval) vezerelt rele/phototriac az, ami egyelore jonak tunik. Esetleg ESP8266 wifin. A PC terhelese tul sok dologtol fugg, aram alapjan en nem kapcsolnam.

Nalad a TV-n nincs veletlenul olyan USB csati, amirol leszedi a tapot, ha kikapcsolod? Ugy eleg konnyen tudnad detektalni, hogy mikor veheted le rola az aramot. Esetleg a hangfalad nem vezerelheto infran? (a komolyabbak igen, egyik ismerosome olyan)

--
Any A.I. smart enough to pass a Turing test is smart enough to know to fail it. -Ian McDonald

Bármilyen normálisabb jó lesz, van egy minimális áram (ez állítható is talán mindegyiken?) ami felett kapcsol, alapvetően nem különböznek funkciójukban.
Legrand, Bachmann, legyen praktikus a felfogatása is (ezért vettem picit drágább Legrandot pár hónapja). Ha már úgyis benne vagy akkor legyen benne túlfesz védelem is, sosem árt, de meg lehet külön is oldani. Ha szétszedhető akkor az még jobb, akár javítani is lehet majd.

Nekem két ilyenem van, semmi gond velük, immár egy évtizede.
http://everflourish-europe.eu/images/doc/Steckdosenleisten/EMP426SATT.pdf