csecsemő és kinti kutya/macska mely bejár a házba

Fórumok

Sziasztok!

Adott két kinti kutya, és egy macska melyek bejárhatnak a házba.
- a kutyák alapvetően kint vannak, télen egy kutyaólban alszanak és tél közepére már elég "izgalmas" illatuk van
- ha a kutyát megsimogatod és megmosod a kezedet akkor korom fekete lesz mosóvíz
- a kutyák felmásznak a szobában a fotelra, kanapéra
- az egyik kutyának nem tisztul magától a bűzmirigye, így "radíroz", tehát leül a fenekére és végbélnyílásán körbe körbe forog (a szőnyegen is)
- a macska egy befogadott kóbor macska ő is be szokott lógni a házba,. egeret és mindenfélét megfog, rengeteg kóbor macskával érintkezik
- erdő melletti terület, az állatokból rendszeresen szednek ki kullancsot.

Ezzel szemben van egy csecsemő aki hetente jó pár órát töltene ebben a közegben.

Vélemények, tapasztalatok?

Hozzászólások

Kicsit lutri, szóval komolyan nem akarnék tanácsot adni(pontosabban jobb lenne, ha e témában inkább egy gyerekorvos nyilatkozna, mint valaki a netről), de ha belegondolsz, hogy a vidéken, nem sokkal jobb körülmények közt felnőtt emberek állítólag egészségesebbek, mint elsatnyult, városi társaik... :)
Meg abba, hogy Indiában a kölkökk mérgeskígyókkal játszanak...

„Indiában a kölkökk mérgeskígyókkal játszanak...”

„Indiában évi 188 ezer ember hal meg vérhasban, amit az utcán való ürítésnek tulajdonítanak”

http://www.blikk.hu/aktualis/kulfold/kabalafigurak-orzik-indiaban-a-koz…

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Igazából ehhez netes tanácsadás sem kell, mert józan paraszti ésszel is belátható, hogy egy csecsemő, akinek jóval gyengébb az immunrendszere, plusz bármit képes a szájába venni/megnyalni (esetleg megfogni és a kezét a szájába venni) nem való ilyen környezetbe.
Azért tegyük hozzá, hogy az egészség és az élet tipikusan nem olyan dolgok, amelyek szabadon cserélhetőek, ha elromlanak.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

A macska miatt necces. A kutyák miatt kevésbé tartom problémásnak, de nem is ez a fő gond. A leírtak alapján... khm... Szóval nem biztos, hogy jó ötlet egy családi "háború" kirobbantásában segédkezni.

Illetve azt nem tudom, mennyire igaz, hogy a kutyáknál ez a seggdörzsölés a férgesség jele (kétlem, de hallottam ilyet)

- a kutyák alapvetően kint vannak, télen egy kutyaólban alszanak és tél közepére már elég "izgalmas" illatuk van
- ha a kutyát megsimogatod és megmosod a kezedet akkor korom fekete lesz mosóvíz
- az egyik kutyának nem tisztul magától a bűzmirigye, így "radíroz", tehát leül a fenekére és végbélnyílásán körbe körbe forog (a szőnyegen is)

Ezek közül melyiket tartod kevésbé problémásnak?

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Miután nem egy ismerősöm (rokonok, osztálytársak) így nőtt fel és a házőrzőre visszavezethető (komoly) betegségről nem tudunk ... a potenciális férgességet leszámítva egyik sem biztos, hogy olyan súlyú gond, amiért esetleg érdemes összeveszni a nagyszülőkkel.

Tudod, régen a kertes házakban, pláne vidéken, nem sűrűn fürdették a kutyákat... és úgy érzem, a nyitó szövegben lehet némi költői túlzás is.

"Tudod, régen a kertes házakban, pláne vidéken, nem sűrűn fürdették a kutyákat..."

De (jellemzően) nem is vitték/viszik be. Nincs is rá ok, mindenkinek megvan az élettere, nem kell osztozni. Ahol "kell", az a város, ahol viszont könnyebb tisztának maradni egy bolti séta közben.

Kifejezetten örültem volna, ha a gyerekek állatok mellett nőnek bele a kamaszkorba, mert fárasztó dorgálás nélkül szoktat felelősségtudatra, de a leírt helyzet nem az egészséges egyensúly a "modern hipochonderek vagyunk, fertőtlenítőszer nélkül egy lépést sem teszünk", és a "szimplán trehányak vagyunk, de azzal palástoljuk, hogy bezzeg a mi időnkben (miközben bezzeg a mi időnkben anyánk 10 testvéréből 5 lett 8-éves)" között - inkább szimplán az utóbbi.

Hááát... biztosan rossz helyen nőttem fel, de nagyon sok helyen bejártak az ismert kutyák, no és a pici kölök sem volt karanténban. És ha láttál már járni még épp csak kezdő gyereket, hogy hogy viszonyul a rongybabának tekintett kutyához :)
Ismereteim szerint, egy leukémiában meghalt ismerőstől eltekintve, ma is él és virul mindegyik.

Én egy harci kutyával(yorki jellegű :D) sétálok. Ha gyerek jön, a szülőknek mindig szólok, hogy simogatható a véreb, de szeret puszilkodni. Nagyon-nagyon ritka, ha ez visszatartja őket. Pedig idegen kutya, ki tudja, két perce mit nyalt fel, de a többség egyébként ezzel tisztában van.

Hogy rossz helyen, azt nem állíthatom, de más helyen.

Persze gyerekként mi is beloptuk a kutyát a házba, de ez a jószág számára pünkösdi királyság volt, annál kellemetlenebb végeredménnyel, hogy az érdekében leszoktunk a csempészésről.
A macska meg helyből tudta, hol van a padláson a kémény melege.

A nálunk jól elhúzódó feudalizmusban az értékes vadászkutyáknak dukált az otthon melege/hűvöse, a többi vastag bundát növesztett, hogy kibírja a hideget-meleget.

"ki tudja, két perce mit nyalt fel, de a többség egyébként ezzel tisztában van"

Csodálkoznék ha tisztában lenne, hogy 2 perccel ezelőtt a tökeit, 20 perccel ezelőtt pedig a fenekét nyalogatta :-)
(arról nem is beszélve, h előszeretettel kajálják fel az ebek az alkohollal átitatott emberi ürüléket amit a homeless-ek hagynak a város bokrok alatt)

Akikkel beszéltem is, azok többségéről kiderült, hogy kutyások. :)
Egyébként ha az nem is, hogy szart esznek, de az, hogy nem épp steril a szájuk, azért elég közismert.
Ha meg tudom, hogy a közelmúltban sikerült megint kijátszani az éberségem és valami humanoid által hàtrahagyott kupacból szemezgetett, akkor eleve oda se engedem.

Azért ez nem az a környezet, ahova egy csecsemő való.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

- ha a kutyák kutyaólban alszanak, miért lesz izgalmas szaguk? ganéba fetrengenek és nem fürdenek?
- a fenti kutyák még kapanéra is feljönnek?
- macska járja szabadon járja a világot?

nálunk előbb volt (kinti-benti) kutya mint csecsemő. a kutya addig nem mehetett be a gyerekszobába, amíg nem volt kb 1év a gyerkőc. ezt leszámítva pl a nappaliban találkoztak bőven, kb a gyerek 1 hónapos korától. kötelező a havi féreghajtás!

A kullancs ellen mi Bravecto-val védekezünk (ettől belehalnak a kutyába) viszont ettől még a kutya hozhat be kullancsot -> ha járod az erdőt v fertőzött területen laksz, erősen ajánlott a fertőző agyhártyagyulladás elleni oltás.

a szőnyegen körbeforgós kutyát én dokival kezeltetném, ez a gyerek szempontjából elég gáz.

az mondjuk nekem nem derül ki, h a csecsemő mennyi idős - mászik-e már v nem.

Emlékeim szerint a kutyámnak akkor volt érezhető szaga, amikor kölyök volt - illetve amikor dögbe v ganéba hempergett. Ettől eltekinte - alapállapotban, azaz pl nem vizesen - nem mondanám, hogy akár kutyátlant zavaró szaga volna.

Fürdetés: samponos mosás vagy vízben fürdés? Előbbiből tényleg megárt a sok. Nálunk évi 2-3 (kivételes esetben 4) alkalommal van. Hosszú szőrü (golden retriever). Vízben meg amennyiszer csak lehet :-)

- az egyik kutyának nem tisztul magától a bűzmirigye, így "radíroz", tehát leül a fenekére és végbélnyílásán körbe körbe forog (a szőnyegen is)

Az a kutya amelyik ezt műveli gilisztás. Adj neki féregtelenítőt.

Éppen gilisztás is lehet, de ahogy a kolléga mondta, ez a bedugult bűzmirigy tipikus jele.
Kicsit csontgazdagabb kajával esetleg elérhető, hogy legyen egy kis erőlködés pottyantás közben, ami segíthet. Állatorvos mindenképpen tud, de kétlem, hogy a vázolt miliővel ez a gondolat összeegyeztethető.

1) rengeteg más oka lehet neki.
2) fentebb írták, hogy a gazdi oldja meg bűzmirigy kinyomását. erről kérdezzetek már meg orvost!!!
(még a kozmetikusok közül sem mindegyik vállalja be ill. tudja, hogyan kell csinálni, mit kell bent megnyomni)
3) féregtelenítés havonta alap. Nyáron olyannal ami a szívféreg ellen is jó (pl Milbemax) ELŐTTE viszont vérvétel, ellenőrzés, mert az nagyon nem frankó,ha kihajtja az esetleg kifejlődőtt férgeket a szívből! (csak jelzem,h déli megyék (pl Csongrád) kifejezetten fertőzött ebben a tekintetben!)
4) csont: van kutya aminek kifejezetten baja lehet a kevés csonttól is. normál esetben kéthetente-havonta kéne csontot adni megfelelő fajtát és mennyiségben - ezzel le lehet tudni a bűzmirigyet is.
5) a bűzmirigy problémának is lehet oka - ami sok esetben megoldható, érdemes ennek is utánajárni

Csecsemo szamara nem tunik idealis kozegnek.

Aki szerint ez nem ideális gyereknek, az meg tudná mondani, hogy miért? Tud olyan gyereket mondani valaki, aki kutyától, macskától halt meg vagy rokkant le tartósan?

Egy kisgyerek immunrendszere (főleg, ha szopik, és oltva van), nem nagyságrendekkel gyengébb, mint a felnőtté. Szerintem az alapszabály, hogy amitől egy felnőtt nem lesz beteg, attól a gyerek se. De persze van pár kivétel, ami veszélyesebb az ő esetükben, pl. influenza szövődmény náluk gyakoribb, és pl. 1 éves korukig javasolt a cumisüveg fertőtlenítése. Viszont több olyan kutatás van, ami szerint a gyereknek jót tesznek a kisebb betegségek (attól fejlődik az immunrendszer), az állatok (kevésbé lesznek allergiásak), és rosszat tesz a túlzott higiénia.

Nyilván ami felnőttnek gyomorforgató, fölösleges kitenni annak a gyereket is, tehát pl. a radírozó kutyát már tegnap el kellett volna vinni állatorvoshoz.

"Tud olyan gyereket mondani valaki, aki kutyától, macskától halt meg vagy rokkant le tartósan?"

Sajnos igen. Az eset után - ahogy lenni szokott - beindult a nagy tisztahomokozó program, aztán - ahogy lenni szokott - el is felejtődött.

http://www.borsonline.hu/aktualis/fertozott-homokozoban-vakult-meg-a-ne…

"Szerintem az alapszabály, hogy amitől egy felnőtt nem lesz beteg, attól a gyerek se."

Te azért nem leszel sok förmedvénytől beteg, vagy "beteg" leszel, de észre se veszed, mert a kamaszkori csavargásaid során, amikor erős voltál, mint a vas, megettél mindent, beleléptél mindenbe, elvágtad a kezed mindennel,ami azzal, hogy nem ölt meg, erősített. Erre egy csecsemőnek még nem volt esélye.
Hálistennek nincsenek cukorból, és nem is kapnak el mindent, de amikor egy ötkilós gyerek elkezd fosni, és egy hétig nem hagyja abba, az picit kritikusabb, mint amikor egy huszonöt kilós gyerek jár így, az már csak egy hasmenés a sok közül, nem lehetőség a kiszáradásra.

Sok olyan dolgot mondtál, amitől egy felnőtt ugyanúgy beteg lesz, én is ezt mondtam. Sok szülő elmesélheti, hogy szinte mindent elkapnak, amit a gyerek hazahoz oviból, suliból.

Egy csecsemőnek nem muszáj evvel a sok förmedvénnyel találkoznia direktben, kap sok antitestet az anyjától.

Nálunk 3 macska mellett növekszik a gyerkőc. Nyilván nem engedjük az alomtálcában játszani. Amúgy meg mindenki jól van.

Lehet, hogy igazad van... de sejtem, hogy inkább egy tartós károsodásos eset, de nem AZ egyetlen, csak a látenciában se a szülő se az orvos nem motivált abban, hogy azt laboroztassa, hogy egy párnapos láz, hányás, hasmenés pontosan mitől is állt elő, ha nagyobb baj nincs (egy fosás-okádást meg mindig rá lehet fogni valamire - legutoljára a házi kedvencre, amit tényleg megértek).

Tudnék mesélni iskolázatlansággal sem vádolható szülők hozzáállásáról, amit járvány idején sem tudnak levetkőzni.

Tényleg nem akarok hangulatot kelteni, de itt van még pár a források közül, lehet válogatni, pár órája éppen csak kiszúrtam az elsőt a kulcsszavak alapján megtaláltak közül... nem volt ez nekem bukmárkban vagy ilyesmi:

https://tenyek.hu/tenyek/30540_megvakult_a_homokozoban.html

https://tv2.hu/neoplayer/tv2/embed/30508_nem_kapott_tamogatast_a_homoko…

http://napidoktor.hu/gyermekbetegsegek/tiszta-homokozokkal-az-egeszsege…

itt pedig az akkor kezdődött kampány végeredménye: http://www.tisztahomokozoert.hu/index.php?option=com_content&view=artic…

Egyébként a szalmonella is ezerfelé taccsra vághatja az embert, de ettől még a HACCP elég zord és kérlelhetetlen.

„amitől egy felnőtt nem lesz beteg, attól a gyerek se”

Érdekes, hogy a „csecsemőhalandóság” a gyakoribb szó, és nem a „felnőtthalandóság”.
Amúgy meg szerintem ez tipikusan az a dolog, amin értelmes ember nem szívesen kísérletezik. Plusz egy betegségnél a felnőtt jó eséllyel el tudja mondani a panaszait, illetve rendelkezik annyi tartalékkal (pl. testzsír), hogy egy betegség általában ne legyen végzetes. Az előző kettő nem mondható el egy csecsemőről.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Sántít az összehasonlítás: előbb-utóbb a felnőttek 100%-a elhalálozik. A gyermeknél azért szeretnénk ha lenne felnőtt...

Szerk: a gyermek halála, vagy tartós sérülése sosem normális. Senkinek nincs joga meghatározni egy %-ot (kivéve zérus), hogy elfogadható gyermek-veszteség.
Felteszem nem ezt akartad mondani, csak ez jött át.

---
"A megoldásra kell koncentrálni nem a problémára."

Nálunk a faluban olyan eset volt, hogy a játszópajtás kutya szőrét sikerült valahogy lenyelnie egy kisgyereknek, aztán ez valami bélcsavarodásszerű dolgot okozott és a szerencsétlen meg is halt.

Mondjuk ez már pár évtizede történt, lehet, hogy manapság ha elviszed a kórházba, hogy mintha fájna a hasa, mert üvölt folyamatosan, akkor valami vizsgálattal észreveszik, hogy mi a gond, és meg tudják oldani.

lehet, hogy manapság ha elviszed a kórházba, hogy mintha fájna a hasa, mert üvölt folyamatosan, akkor valami vizsgálattal észreveszik, hogy mi a gond, és meg tudják oldani.

Erre azért ne vegyél mérget, mert lehet hogy az egészségügy / kórházak ma rosszabb állapotban vannak, mint 10-20 éve.
--

Sajnos regen siman elofordult faluhelyen, hogy a korzeti orvos nem kuldott betegeket be a varosi korhazba, mert nem akarta, hogy a falusiak azt higyjek, hogy o rossz orvos, mert van olyan, amit nem tud meggyogyitani.

Aztan pl. miutan meghalt az legoregebb nagynenem csecsemokent, aztan par ev mulva a masodik is, kb. ket evesen, akkor amikor a harmadik gyerek (az edesapam) ugyanazokat a tuneteket produkalta, akkor egy kis uvoltozes utan az orvos vegul hajlando volt beutalot adni, es a korhazban rendesen kezelni tudtak.

Arra gondolok, ha elviszed a hasfajos gyereket a korzeti orvoshoz, lehet, hogy felir valami hasfajas elleni cseppet. Ha meg elviszed a korhazba, valaki beteszi egy ultrahang vagy akarmi ala, es kiderul, hogy mi a gond.

Aztan fene tudja.

a gyomorcsavarodás kutyákra jellemző, mert a gyomor a két végén "lóg", mint egy szatyor. Ha átfordul, akkor lezár, se ki - se be és egészen gyorsan tud felpuffadni, meg elhalni. (ha "szelel" a kutya akkor jó jel, mert nincs gyomorcsavar :-)
vannak fajták, ahol rutinszerűen hozzávarják a hasfalhoz a gyomrot...

az embernél teljesen más a felépítés, bár a bélelzáródás itt is előfordulhat.

hát, amikor tyúkokkal, kacsákkal játszottam, azok se jöhettek be a házba :-)
viccet félretéve, azért a kutyatartás elég sokat fejlődött az utóbbi években. van, ahol nem a kert kötelező része a kutya (esetleg mindez láncon) hanem (sport)társ.

"...kutyatartás elég sokat fejlődött az utóbbi években... nem a kert kötelező része a kutya ... hanem (sport)társ"

Nem vagyok benne biztos, hogy ez minden esetben "fejlodes".

De a tobbiek nagy resze tetszik a topikban. Szeretem amikor valaki meg van annyira egeszseges hogy egy emberi kisbabat elorebb tesz kutyaknal macskaknal. Ritkasag manapsag az efele normalis logika.

A szőr lenyelése az vakbélgyulladást csinálhat. Nem állatspecifikus, mert hajszál lenyelése is okozhat ilyet. Kicsi rá az esély, de ha vakbél, az 3 nap alatt végez a beteggel. Szerencsétlen esetben 1 szál szőr/hajszál is elég a bajhoz.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.
/usr/lib/libasound.so --gágágágá --lilaliba

Minden allatnak oltast es feregtelenitest (igen, a torveny altal kivetelezett macskanak is)!

A radirozo kutyanak - ha nem hagyja abba a feregtelenites utan - ki kell nyomni a buzmirigyet (be is gyulladhat akar, szoval ezt gyerektol fuggetlenul is kellene)! Ezt orvosra is lehet bizni, de akar te is megcsinalhatod miutan megfigyelted az allatorvosnal.

Bolha es kullancs cseppet kell a kutyakra es a macskara rakni (vigyazz, mert van amit csak egyikre szabad) es a gyerek ne erintkezzen veluk utana egy darabig!

A gyermek es az allatok legyenek jol elkulonitett szobaban (macska se tudjon atugorni racson stb..)! Ugyanis ha nem figyelsz megkarmolhatja veletlenul vagy megnyalja az ujjat, amit utana szop, stb..

Az allatokat - ha bent vannak - illik idonkent megfurdetni, legalabb havonta a gyermek mellett. Mi hetente furdettuk - ami szamukra nem egeszseges - de nekunk lanyunk egeszsege fontosabb volt.

Gyermekkel kozos teruleten (mikor jatszottak) altalaban max furdo utan voltak 1-2 nappal allando felugyelet mellett. Persze jatek utan gyermek kezet/arcat jol meg kell mosni!

A gyakori takaritas is nagyon fontos, foleg ha hullik a szoruk. Nekunk volt hogy naponta kellett porszivozni, mert a kutyak vedlettek, a gyerek meg maszott. A kisebb kutyara (kis olasz agar) kesobb "pizsamat" adtunk, hogy ne hullajtsa ugy a szoret bent.

Az allatokat etesd rendesen (jo tappal vagy/es olyan etellel, amit te is megennel az adott allapotban) es nem fognak dogot enni..

Ja es a macskat ivartalanittasd, ha meg nem tetted meg! Kevesebbet fog csavarogni es egyebkent is..

Macska ivartalanítva lett miután a második alom kismacskát is felnevelte és sikerült a kicsiket elajándékozni.
Ennek ellenére csavarog. A pincében szokott tanyázni és már több kóbor cicát is láttunk a pincébe.

A kutyák rendesen vannak etetve, de mivel kotorék kutyák (egy tacsi és a kölyke) ami él és mozog a portán azt szétszedik. Még a sündisznót is.

Az idegen macskakat meg szoktam kergetni vagy a kutya(ka)t rajuk kuldom, ha eppen ott vagyok. Legutobb az egyik selyemtyukomat kapta el majdnem egy (nem etetik ugye), egy esernyovel rohantam utana, meg az utcan is. Megjegyzik a dolgot es nem kivankoznak vissza. Igazabol ha mindenki etetne es ivartalanitana a macskajat, akkor ilyen problema nem lenne. Chipet es oltast is kotelezove tennem macskaknak is. En macskam (nosteny) peldaul nagyon ritkan koborol, altalaban otthon szunyal, fat maszik, halakat nezi a toban, figyeli a csirkeket, stb.. Azonban igazan idegesit mikor a 3e Ft-os tapjat zabalja mas macskaja. Meg jobban zavarna ha bepofatlankodna mondjuk a pincembe. Akkor a szomszed tacskot kernem kolcson szabasra..

Azt irtad van tacskod es alma is. Azok nem intezik el kobor macskakat? Nalunk kulon tanitani kellett macskat, hogy vigyazzon mert nem minden kutya olyan beketuro mint amit ismer. Szomszedban tacsi szettep mindent. Volt hogy macskat ketto reszre szedett vagy kijott belole a sarga le..

A macska egy kóbor macska aki oda keveredett és befogadtuk. Egy hófehér cica, valószínűleg szobamacska lehetett mert szerencsétlen még kerítésre is alig tudott felmászni.
Azóta annyit változott a viszony, hogy kutyák rettegnek tőle. Nagyon jól kifejlesztette azt a technikát hogyan kell a kutya orrát megmarni hogy ne legyen többé kedve támadni.
Igen, egy tacsi van és egy keverék aki a tacsi kölyke. A tacsi aminek csak lehet nekimegy. Évente 2-3 portára tévedő kismacskát sajnos megöl. A sündisznót szétszedi.
Ennek ellenére mégis van kóbor macska a pincében. Nem tudsz mit csinálni. A macskák sem hülyék, gondolom akkor mennek le mikor a kutya nincs a pince ajtó közelében.

A gyereksírás idegesítené az állatokat. Nem tudnának nyugodtan aludni, és akkor azt csinálni amit szeretnének.
Szerintem ne enged be a gyereket! :)

Én nem szeretem keverni az ilyesmit. Ha kinti az állat, akkor legyen kint. Ha benti, akkor meg főleg bent, időnként kint + időnként fürdetés.

Azt még megértem, ha valaki beengedi a kinti kutyát a házba. De ha annyira koszos, amennyire írod, biztos nem engedném fel a fotelre, kanapéra.
Vagy lenne nekik foglalt fotel, amire ember utána nem ülne le tiszta ruhában.

A csecsemővel kapcsolatban: ha annyira kicsi, hogy fekszik valami hordozóban, mózeskosárban, akkor teljesen mindegy, hogy az ő területén kívül mi van.

Ha nagyobb (később), akkor majd úgyis az anyja dönti el, hogy mi legyen. :-)

Pl. az én gyerekeim anyja szinte biztos nem örülne ilyen környezetnek.

Amúgy sok gyerek túlélt már hasonló körülményeket.

> Amúgy sok gyerek túlélt már hasonló körülményeket.

Sok meg nem. A bérkoldus asszonyoknál tipikus, hogy 2 éves gyermekkel kiülnek koldulni, az betegségben meghal, utána viszik a következő gyermeket, amíg el nem fogy az összes. Nem bírják a gyermekek a koldulást az utcán, meghalnak.

A kérdés, hogy te például hogyan dolgoznád fel, ha mondjuk minden második gyermeked meghalna, a többiek viszont megerősödnének. Ez a természetes szelekció lényege, hogy az alkalmasabb hozzáedződik a környezethez, a többiek elhullanak.

A nőknek eszébe nem jutna ilyen baromságot kérdezni, bocs. Mocskos macskákkal, kutyákkal csecsemőt. Nem azért hozzák világra a babát, gyakran az életüket is kockáztatva, hogy utána az természetesen kiszelektálódjon.

"nőknek eszébe nem jutna ilyen baromságot kérdezni"

X gyermek hetek óta otthon van, legyengült immunrendszerrel pótolgatja be otthon mindazt, amit az iskolában vesznek. Közben persze a suliban adják-veszik a többiek az egyéb bacikat/vírusokat, sosincs ki a teljes létszám.
Jön a farsang: hetek óta beteg és iskolába nem járó gyermekét azzal az indokkal viszo el a buliba _anyuka_, hogy szegény ne maradjon ki ebből is.

Az anyatej általában auto jön a nemi jellegekkel, a többi sajnos nem.

Ez így kezdődik. Nálunk a fiatalabbik gyermek kiscsoportban 50%-ot hiányzott (asztma), az idősebbik 90%-ot, annyit, hogy iskolába sem akarták engedni. Legalább 5 orrüregi műtéten esett át a sok taknyos kölyök miatt, jóformán mindig otthon kellett lennie.

Iskolából már nem hiányoznak. Vannak óvodák, ahol bezsúfolnak kis helyre 30 gyermeket és ha történetesen nem egymást nyalnák taknyosan, akkor is mindent összeszednének. Az óvónéni amikor babát várt, rutinosan lelépett. Nem kellett neki az a környezet...

Dettó. Lányom többet volt itthon, mint oviban az első évben. Mindenki bevágta az oviba a féldög gyerekét, aki megfertőzte persze az egész csoportot. Sokszor orvosi rendelőben ott volt ezért a fél csoport. De mostani marha orvosok is hibásak ezért, majd meggyógyul a gyerek, biztos vírusos fertőzés, stb.. Mikor kislányomnak már a második tüdőgyulladása volt az idióta orvos miatt, akkor megmondtam neki hogy ebből elég volt, nem fog magától meggyógyulni a gyerek és ha maga valami költség vagy statisztika miatt nem ír fel antibiotikumot, akkor elviszem magánkórházba, mert ez egy vicc (ráadásul akivel felvettem a kapcsolatot, ott még a különböző antibiotikumokra való rezisztenciáját is vizsgálták volna a kórokozónak)! Az összeszólalkozás után felírt antibiotikumot, gyermeknek 3 nap múlva már csak orra fojt. Azelőtt pulmonológiára akarták küldeni, meg tüdőröntgenre. Egyre rosszabb dolgokat hallok mindenkitől az orvosokról és sajnos az előző volt az utolsó normális háziorvos generáció. Például édesanyám már több hónapja küzdött a nyelvével, végül kb 10 orvos (háziorvos, szakorvos, főorvos, magán...) látta, több kórházban voltunk, volt vérvétel, ultrahang, MR.. Senki nem tudott semmit sem mondani, hogy mi ez vagy akár javítani a helyzeten. Feleségem megnézte és azt mondta hogy nagyon hasonló ez egy nagyon erős herpeszhez. Kiírattunk egy általunk(!) kiválasztott durva antivirális szert (persze ismerős - teljesen más szakterületű - orvos által, mert akinek ez a szakterülete, az véletlenül sem gyógyítana) és eltűntek a tünetek. És ilyen orvosok kezelik a gyermekeinket!

Mostanában szokták pedzegetni, hogy az allergiát a túl steril környezet okozza. Itt legalább megkapják a szükséges 1 kiló koszt. Én különösebben nem aggódnék, veszettség ellen legyenek oltva az állatok, a többi meg kúrálható, ha esetleg fertőzés lenne.

"Mostanában szokták pedzegetni, hogy az allergiát a túl steril környezet okozza."

Én is ilyen okosakat mondogattam, amíg aktív és domestosmentes falusi gyerek-, kamasz-, és fiatalkor után 30 évesen azt nem vettem észre, hogy olyan városi ficsúrbajom alakult ki az ázsiai eredetű laktózérzékenység mellé, mint a pollenallergia.

Nem, nem az a gond, hogy nem kúrálható valami. Hanem egyrészt az, amit fent írtam: egy kisgyereknél nehezebb a gyógyítás, mert nem tudja elmondani a panaszait. Oké, sír, de miért sír? A hasa fáj? A foga? A feje? Megütötte magát? Lázas? Éhes? Fáradt? Vagy ezek egyszerre? Mire megvan a válasz, már sokat súlyosbodhat a baj.
A másik pedig az, hogy mivel kisebb és fejletlenebb a szervezete, ezért egy „kilengés” is sokkal veszélyesebb. Ahogy más is írta fent: ha egy felnőttnek három napig erős hasmenése van, az általában max. kellemetlen. Egy kisgyereknél meg összeomolhat a keringése a kiszáradás és az ionveszteség miatt.
Van gyerekem és így van némi rálátásom a gyakorlati oldalára is.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Ne célozgass, mondj ha mondani akarsz valamit.

Szomorú dolog de akkor is 1-2 hetente teljes fürdetésen esik át ami részben lényeges. A lényegesebb, hogy az érintkezési felületét a kezét és a száját napi több alakommal tisztítják még az intézményben is. Egy állatnál egyik sem lehetséges arról nem is beszélve, hogy a szőrzet milyen hatalmas és gyakorlatilag tisztíthatatlan felület.

A kutyának nem szükséges tisztítani a fogát, ellenben lehetséges (ha esetleg olyan betegsége van, ami ezt megköveteli).
A szőrzet meg öntisztuló. Bár hihetetlennek hangzik, de a hosszúszőrű kutya este sarasan lemegy a pincébe és (emberi interakció nélkül) reggel tisztán jön fel...

Hát vannak kivételek. :D
Lemegyünk játszani, a pajti játék után is tiszta, a harcikutya meg nyakig sáros.
A másiknak hagyományos bundája van, a vakarcsunknak meg inkább haja (hogy a fodrászát idézzem)
Nagyon szoktam örülni, mikor a játszótárs is ugyanolyan koszos, mint a miénk. :)

Nekünk az első gyermek születése előtt lett minden állat kitiltva a házból és előtte is csak a macskák voltak benn. Minden szempontból jó döntés volt és mindenünk macskaszűr mentes ami egy nagyon jó dolog.

Van állati élettér és van emberi, a kettőt szét kell választani.

Nem értem ezt miért kell magyarázni.

Az állat a nyelvével tisztálkodás, érintkezik mindennel, vélik, vakarozik, ez ürüléket a nyelvével tisztítja és azzal üdvözli az embert is.

Tudom, hogy sokan kutyabik és együtt alszanak vele, ez saját döntésük és saját felnőtt immunrendszeruk. A gyermeknek nem a saját döntése és korlátozott az immunrendszere.

Nem tudom, honnan vetted, hogy a kutyák a nyelvükkel üdvözlik az embert (vagy fajtársaikat).
Arról nem beszélve, hogy a kutya úgy van "tervezve" normál esetben, normál kajánál, hogy az ürülék kiesik belőle anélkül, hogy nyoma maradna az állaton.

Az, hogy az ágyba beengedik, szerintem sem normális, ellenben sokan vannak, akiknek a takarón van egy extra kutyapléd, és a kutya azon fekszik, nem érintkezve sem az emberrel, sem annak takarójával.

Hidd el, hogy egy normálisan (érts kint-benti) tartott kutya esetében semmivel nincs több kockázat, mintha a gyerek egy publikus homokozóban játszik (ahová pl a macska odasz.rik).

A pár hónapos csecsemő esetben tényleg necces lehet a dolog, de amire a gyerek mászik, addigra általában már megerősödött annyira az immunrendzsere, hogy normálisan tartott kutya által behozott kórokozókat nagyobb gond nélkül elviselje.
Azt nyilván nem szabad hagyni, hogy a kutya ganéban fetrengjen, majd ezt reprodukálja a nappali vastag szőnyegén...

Oké. Tartsad benn. Nem kell gondolkodni.

A kutya soha nem tisztálkodik mással csak a nyelvével, esetleg még belehempereg valamibe vagy dagonyázik egyet. A macska csak a nyelvével. Soha nem mosnak fogat és nem szólnak ha betegek.

Lovagolsz itt pár apróságon miközben nem ez a lényeg, sem a kérdés. Egy kutya akkor is elképzelhetetlenül mocskos egy emberhez képest, lehet, hogy Téged nem zavar, az a Te dolgod.

Véleményem szerint egy állatnak állati, embernek emberi élettérben van a helye és ha kevered akkor lehet belőle gond.

"
Hidd el, hogy egy normálisan (érts kint-benti) tartott kutya esetében semmivel nincs több kockázat, mintha a gyerek egy publikus homokozóban játszik (ahová pl a macska odasz.rik)."

Hidd el, hogy ez így nem igaz. Még logikailag sem lehet az.

Inkább írd azt, hogy az állatok által hordozott kórokozókkal és kosszal megbirkózik az immunrendszer.

A kutyám rendszeresen fürdenek természetes vízben, ill. évente többször kozmetikusnál samponnal. Nem dagonyáznak sárban - ha esetleg mégis, akkor házbajövetel előtt lemosásra kerülnek.
Arról nyilván nem hallottál, hogy a kutyának olyan a nyála, hogy (normál esetben) az élősködőkkel megbírkózik. Azaz egy egészséges kutyának 8-10 éves korában is teljesen rendben van a szájhigéniája. Főleg, ha nem hagyod dögöt enni.

Nem tudom, számodra mit jelent a mocsok... Nem azt mondom, hogy egy kutya rosszul érzi magát egy kennelben a kertben - de azt igen, hogy sokkal jobban érzi magát a gazdája mellett.

Valóban vannak rizikói az állattartásnak. De minek nincsenek? Szerintem ettől veszélyesebb cukrot enni, ejtőernyőzni, autóba ülni.

Mindenki maga dönti el, hogy miben lel örömöt és milyen rizikót vállal érte (vagy éppen bele se gondol). Ez nem olyan egyszerű, hogy a kutyának kint a helye. Rengeteg állatot tartanak bent az emberek és többségében köszönik, jól vannak.

Köztudottan nem csak csecsemőt, de kisgyereket (akinek még nem fejlődött ki az immunrendszere) sem szabad ilyen közegbe engedni. Egészségügyi kockázat rá nézve. Ilyen koszos, kinti ólban tartott állatokat ne hagyjátok, hogy simogasson,fogdosson. Ha valami bent tartott, rendszeresen fürdetett házi állat lenne, akkor is kockázatos, de talán még beleférne.

No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

Fergesseg.
Agyhartyagyulladas.
Lyme kor.

Es ez meg csak a lehetosegek tarhazanak a teteje.

Amit leirtal, az gyakorlatilag egy teljesen gondozatlannak nevezheto allatpark, es egy gyerek.
Szvsz, ahol ilyen van, annak egyiket sem engednem meg.
Ha a kutyanak baj van a buzmirigyevel, nem ritka, akkor allatorvos, kozmetikus cirka 4 hetente kinyomja neki.
Macska ilyen szempontbol egy fertozes melegagy, plusz regen szerettek a gyereken aludni, egy nehezebb egyed ezzel akar meg is fojthatja ha rafekszik a mellkasara.

Es meg hat csilliard egyeb.

Termeszetesen egyenileg eldonti, szuloi jogkore, csak utanna ne tessek sirni es vagy milliok elkolteset kovetelni az en es masok egeszsegugyi hozzajarulasa terhere.

Ps: Egy temetes sem olcso, mint vegkifejletek egyike.

Ezeket vennem sorra.

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

A szülői háznál húgomék termetes macskája valamiért nagyon szimpatizált velem annak ellenére, hogy tőlem kapta a legkevesebb törődést. Valószínűleg az tetszett neki, hogy olyan intenzív a hőleadásom, mint egy palotapincsié, ezért a kevés érintésemet minőségi időtöltésként memorizálta.

Hazalátogattam, szokás szerint ablakot nyitottam, mielőtt lefeküdtem. Hajnalban a filmklisébe illő fuldoklós rémálomra riadtam, és az egyáltalán nem álombeli macska neheztelve nézett rám a fejemről lecsúszva, hogy mi a francért zavarom meg a nyugalmát a melegben, amit olyan jól kiérdemelt azzal, hogy kiszúrta a nyitott ablakot és nem félt használni.

Jól jöttem ki a kalandból és nem állítom, hogy tömegsírokat töltenek meg így a macskák, de hogy imádják a kényelmes meleget, az letagadhatatlan és a csecsemők fekhelye pont ilyen; ők pedig nem képesek életmentő felülésre.

Itt bátornak lenni nem szélsőséges hanyagság, de picit hajaz a gyereket nem kell fix gyerekülésbe tenni, mert ellesz az asszonnyal a hátsó ülésen a mózeskosárban, úgyse szoktunk karambolozni felfogásra - elvégre nem csecsemőkkel, hanem bringásokkal, gyorshajtókkal, kisteherautókkal és kaminonosokkal van tele a rendőrségi rovat.

Agyhártyagyulladás, Lyme kór Téged is pontosan annyira fenyeget, ha erdőbe-mezőre mész, v esetleg onnan jössz haza, akkor hazahozod a kullancsot...

Agyhártyagyulladás ellen érdemes oltatni ha sokat jársz természetbe-kertbe mert a kullancsoknak nem nagyon van (megvásárolható) ellenszere, a Lyme kór pedig antibiotikummal kezelhető. (nyilván csecsemő esetén egyik sem túl jó)

Semmiképpen. A kutya, macska házon kívülre való.

Arról ne is beszéljünk, hogy hány kutya ölt meg eddig csecsemőt. Rongybabának nézte és játszott vele. Olyan állatok, akikről elképzelni sem tudták előtte, hogy gyilkolni képesek.

Mióta eszem tudom, mindig volt valamiféle állat a közelemben. Apró kölyökkoromban kutya is, matska is. ... továbbá ló, tyúk, disznó kecske, kacsa, tehén. Természetesen, a házba ezek közül csak a matska járhatott be. (kivéve egy nagyon hideg nyáreleji időszakot, akkor naposcsibék lettek egy dobozban betelepítve az előszobába). Az állatok közelsége jót tesz az immunrendszernek, és a lelki fejlődésnek is. Én ennek a "közeg"-nek a jó egészséget köszönhetem.
Továbbá: a gyereket, ha távol van ettől a "közeg"-től, mindenképpen ajánlatos tehenek közelébe vinni, a tehéntől kapott enyhe himlőfajta immunitást ad a bárányhimlő ellen.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.
/usr/lib/libasound.so --gágágágá --lilaliba