Villaminterju Viktorral

Mostanaban szeretett viktorunk nem igazan vallalt be olyan szitukat, ahol kenyes kerdesekre kellene valaszolnia. A napokban azonban elkapta egy forgatocsoport, akikkel kivetelt tett, es nehany kerdesukre megis valaszolt. Bar amit a kiscsavok kaptak, azt nem teszik zsebre. Ime: https://www.youtube.com/watch?v=K6tAm8ww7jY

Hozzászólások

"Mostanaban ..."

Egész érdekes időbeli fogalmaid vannak. Van, aki azt mondaná, hogy ebben az évtizedben még nem annyira eröltette...

Bödőcs pedig ahogy szokott lenni, nagyon találó.

Nívótlan, primitív. Nem is csodálkozom, h kinek a posztolási ingerküszöbét üti át...

Most függetlenül attól kinek mi a pártpreferenciája, ez a videó annyira szánalmasan ócska, h én szégyenlem magam miatta. Semmi szellemes nincs benne. Már a koncepció is sántít, miszerint a kellemetlen kérdések elöli menekülés lehetne a humor tárgya. Arról már nem is szólva, hogy a választások elé pozícionált politikai humor nem igazán tud őszinte mosolyt csalni az ember arcára - hacsak nem kivételesen szellemes. De az effajta showderklubbos (mintha ott szerepelt volna ez a fickó) bugriskodás messze van attól.

HZ-t ritkán védem, most se teszem :D. Ma magyarországon a humor élő királya Tibi. Sajna ilyen politikusokat így lehet csak kiparodizálni, különben inkább sírnánk rajtuk. Ja hogy miniszterelnökünk nem kerül olyan helyzetbe, hogy egyedül marad egy riporterrel, akit nem ő választott, ez nem a humorista hibája, de kívánt már komoly kérdésre kellemes ünnepeket, valamint mondott már olyat is, hogy nőügyekkel nem foglalkozik, úgyhogy annyira nem elrugaszkodott.
Ha megnézed pártállástól függetlenül a politikusokat, hogy menekülnek, ha nem a nekik tetsző riporterek nem a nekik tetsző kérdéseket tennék fel, akkor a videó nagyon is tipikus és valós jelenséget mutat be.

"Ma magyarországon a humor élő királya Tibi."
Én nem kétlem, h ez így van - de remélem azt nem várod h ennek örüljek! ;-)
Egyébként magam részéről úgy vagyok az un. humorral, mint az ecceri rendőr: érteni értem csak nem szeretem. Egyre inkább nem.
Sztem a magyar léleknek nem igazán jellemzője a humor. Nem véletlen, h a századelő pesti kávéházaiban kabarétréfákat magyar nyelven körmölő szerzők, meg az azt előadók is zömében egy bizonyos rasszból kerültek ki. És ezen poénokban az ő kispolgári létezést kóstolgató lelkiségük mutatkozik meg. Mindig is ezek akartak lenni: elébb egyenrangú polgárok, utóbb már urak. Ők, akiknek sok száz éven át még helyük sem volt a társadalomban. A "hagymát is hagymával" nevezetes poén valójában pontosan erre utal...
Általában valami kínos szituáció van tekergetve: rajtakapják a nővel; kisember fél a nagyembertől; elsikkasztotta a pénzt stb. Ha megnézi az ember ezeket a kabaré jelenteket, most túl azok avittságán korrajzot kap ezen rassz képviselőinek volt gondolatvilágáról. Ahogy mostani társaik sajátos pszichéjéről az amerikai vígjátékok árulkodnak - pl az ürülékhez fűződő beteges viszonyukról.
Szóval ez a nadrágomat letolom, pucsítva segget mutatok majd ezen - mint a nagycipős bohóc - térdet csapkodva röhögök, -fájdalom, de - nem igazán intellektuális műfaj.

Korabeli karikatúrákon is picinek mutatták, bár azt hiszem, ez nem annyira a fizikai magasságáról szólt, hanem az emberi "nagyságáról". :)

(170 centi az minek számít? Jó, mellettem törpe, én meg akkor érzem így magam, mikor a környékbeli TEKesek jönnek a boltba bevásárolni és én is épp ott vagyok :D)

imadom azt, amikor valaki deklaralja, hogy mi jellemzo a magyar lelekre. Namost a jelek szerint egyedul te vagy itt az egyetlen igazlelku, echte szittya-magyar. Ha a magadfajta keseru balfaszokra gondolok, akkor szivesebben lennek zsido (ha mar egy bizonyos rasszrol van szo), azoknak legalabb bizonyitottan van humorerzekuk (Btw. ha valakinek mindenrol a zsidok jutnak eszebe, annal sulyosabb gondok is vannak).

De szerencsere a teteled (=a magyar ember humortalan) netto ostobasag. A te esetedben a bolond lyukbol bolond szel fuj. Megszoktuk. Kontrollcsoportnak azert jo vagy. Na meg elrettento peldanak.

Mondjuk az igaz, hogy a nagy vilagban sok minden nem intellektualis mufaj. De teged aligha EZ zavar, mivel magad is csak egy sarga bogre komplexitasu debil vagy...

--
A rendszervaltas jeloltjei: https://rendszervaltas2018.hu/

"Sztem a magyar léleknek nem igazán jellemzője a humor... "

Akkor azok a hülye néprajzosok az összes Moldvában, Erdélyben, a Felvidéken, stb. összegyüjtött több száz évre visszamenő vidám, pajzán, néha eléggé vaskos népi szólást, mondókát, népdalt, játékot rosszul értették - vagy ők maguk találták ki a főzsidó Bartókkal és Kodállyal az élen.

Mikszáth meg például palóc volt. Véletlenül sem MAGYAR.
És a pénzügyminiszter reggelije se nem aktuális, se nem humoros. Nem beszélve az Új Zrínyiászról.

Ilyen formán igen, jellemzője! Minden népdal, népi szólás stb. legyen bármennyire is pajzán vagy vaskos, mint ősforrásból eredőt kell igaznak és érvényesnek értékelnünk. De az ezekből áradó derű, vidámság nem azonos sem a gátlástalanul bármit nevetség tárgyává tenni próbáló Bödöcs féle vonaglás, sem a humoros kabaréjelenetek keltette érzésekkel.
Éppenséggel Bartók és Kodály nem léha kuplé-dalokat, verkli-futamokat hagyott ránk. Illyéssel van vitád, ha itt humort keresel. Ez a zene nem kedvünkre van, nem elandalít - ellenkezőleg: felébreszt. Nem az álomból, hanem a nem-tudásból... a világra. Arra világra amiből ez a Bödőcs, Nóti, Kabos, meg a "pestiesen" szóló Kellér és hasonszőrű társaik bár más-más nívón, de egylényegűen kívánnak viccet csinálni.

És nem csak kívántak viccet csinálni, de csináltak is! És mit szólsz, a "nép" nevetett, mit nevetett, röhögött, a hasát fogva kacagott rajta - és manapság is jókat lehet derülni a műveiken. Persze lehet, hogy ez azért van, mert az ország lakosságának döntő hányada nem (lásd előző hsz.-oamt) az 1720-as mintegy 1.6 milliónyi, etnikailag "magyar"-nak tekintett lakos leszármazottja... Ha te az vagy, illetve annak tartod magad (bár ha a neved az, ami a nicked, azt nehéz ősmagyar névként eladni, de mindegy...), hát így jártál - te nem tudsz rajta mulatni, az emberek jelentős része viszont igen.

Na ja... A Petrovics csemetéről is tudjuk, hogy mennyire volt magyar, talán ezért is írt olyat, mint az Ezrivel terem a fán a meggy című örökbecsű :-)

Egyébként meg define "Magyar", erthogy ezzel kapcsolatban is elég sok kérdőjel felmerülhet bár messzire vezet, de néhány szám...: 1720-ban a lakosság olyan 3.2 millió fő volt. Ennek nagyjából a felét lehetett akkortájt etnikailag "magyar"-nak tekinteni. Az akkori állam által szervezett, illetőleg spontán bevándorlás 1780-ra egészen 9.2 millióig növelte a lakosság számát. A következő száz évben a bevándorlás/betelepítés folytatódott, ami további 4-5 millió új lakost jelentett az országnak.
Szóval akkor 2018-ban definiáljuk már, hogy mit jelent a "magyar" - merthogy matematkailag szinte biztos, hogy nem azt, hogy valamennyi őse Árpáddal idekeveredett keleti migráns, vagy mit is beszélek, hős honfoglaló volt... :)

Túltolja, ez tény, nem is szeretem a műsorait, de ennek a videónak is voltak előzményei. Ezt kezeld úgy, hogy a viktátori maszk a fideszes politikusok összességét jeleníti meg, nem csak A Vezért.
Ha nem csak az origo és a hirado.hu a forrásod, akkor láthatod, hogy egyre gyakoribb jelenség, hogy az elvtársak lelépnek a riporterek elől, kitiltják őket az egyébként nyilvános rendezvényekről, mert ellenzék és kényes kérdéseket feszegetnek stb.
És némelyiktől az útszéli stílus sem áll távol.

Egyébként a Showder klubnak egy baja van, túlságosan elmentek a vulgáris+altesti humor irányába. Ezt leszámítva, nincs velük baj (értsd: az igényeket elégítik ki, megfelelő közönség esetén néhányan színvonalas műsorra is képesek)

Választások előtt minden egyes szó mérlegre van téve, néha az a nyerő, hogy nem nyilatkozik "negatívoknak". Másrész minden vezető politikus egy "gazdi-hatalmi" érdekcsoport szócsöve is. Meghatározhatják neki, mit mondjon és mit ne mondjon, a jól felfogott saját érdekükben.

(Dizájnerekkel, marketingesekkel, kommunikációs tanácsadók regimentjével dolgozó "stábok rendszere", valódi "showbusiness". - Ezen különösképpen nincs is mit humorizálni, ez maga a paródia.)

Nyilvánt nem a logikád kifordult, amikor azzal az előfeltevéssel él, hogy egy primitív, nívótlan alanyt csak primitív és nívótlan módon lehet parodizálni. Mert kb ez a zanzája a mondandódnak. Egyébként meg itt nem Németh Szilárdot parodizálták, hanem OVi-t -akit azért egyáltalán nem lehet primitívnek titulálni.
Ami Németh Szilárd féle kommunikációt illeti v. általánosságban mondjuk Fideszét migrációval kapcsolatban érdemesnek tartom figyelembe venni, hogy nem feltétlenül helyes az embernek önmagából kiindulnia. Nyilvánvaló, h egy értelmes ember kormányzati kommunikáció nélkül is fel tudja mérni, h milyen veszélyt jelent a migráció. De ha már voltál valaha lakógyűlésen akkor lehet sejtésed arról, h a társadalomnak milyen mélyrétegei vannak, akiknek a szájukba kell rágni a dolgokat. Pl. úgy h éjjel-nappal ez folyik a tv-ből. Odaállítják Szilárdot bekapcsolják és mondja. És ez így jó.

Megnéztem, mbael-nek csak ez az egyetlen hozzászólása volt. Ebből kifolyólag azt kell hogy mondjam, jelenleg ebből a mondanivalódból (pontosabban az első bekezdésből) tökéletesen levezethető, hogy a szerinted primitív Bődöcs a primitív Viktort figurázta ki. Aztán meg a kettővel ezt követő mondatban közlöd, hogy Viki nem primitív. Kérlek, döntsd el! Viszont addig, amíg ezt eldöntöd magadban, légy szíves hagyd abba a rejtett és kevésbé rejtett zsidózást, egyszerűen azért, mert az adott témánál rohadtul nem releváns.

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Én majd' beszartam rajta. :D

Legalább annyira, amit amikor Gyurcsányt vagy más politikust karikíroz ki. Ha én lennék Orbán, szintén röhögnék. Szerintem így is tesz.

--
trey @ gépház

Terveztem egy hasonló témájú szavazást kiírni, azonban ezt meggondoltam amikor olvastam a szabályok között, hogy tilos politikai témájú cuccot posztolni. Erre itt van ez.

Ne értsetek félre, nekem tetszik ez a videó, mert reflektál a valóságra. A kormány és holdudvarának emberkéi általában tényleg így szoktak viselkedni amikor nem a nyalonc média képviselői közelednek feléjük. Nem akarom a fideszeseket sem megsérteni: a maszoposok szintén ugyanezt csinálták amikor ők regnáltak.

A lényeg: Csak arról van szó, hogy nem értem a szitut...

subs

Tudtam, hogy ez lesz... :D

Nyilván igazad van, én viszont emlékszem arra, hogy valaki éppen a Medgyesitől szeretett volna valamit kérdezni, ő meg beszaladt a liftbe és utána csak szimplán mosolygott. Attól még, hogy én erre emlékszem, te nyilván tudsz egy csomó ellenpéldát hozni.

Viszont az alapkérdésemet még mindig nem válaszolták meg. :D