Meetingekhez mikrofonos fejhallgató

Fórumok

Sziasztok.

Ezen a téren a tapasztalataim elég hiányosak. Egy nagy közös irodatérben online-meetinghez keresek jó mikrofonos fejhallgatót.

Jelenleg Genius HS-400A illetve HS-05A van vegyesen. Mindkettővel ugyanaz a probléma. A mikrofon minden apró zajt felvesz a környezetből. És a körülöttem beszélgetők nagyon tisztán hallhatóak... ami ez esetben komoly gond.

Értelemszerűen 3000 Ft-tól mit várunk. Viszont tényleg rendbe kéne hozni a dolgot. A keret úgy 10-12e Ft. Nem baj, ha esetleg zene is hallatszik rajta valamennyire :) De a hangsúly a fent leírt mikrofon probléma jó megoldása, Mégiscsak munkaeszköz :)

Elsődlegesen 2 jack-es megoldások érdekelnek.

Van valakinek jó ötlete?

Hozzászólások

Ha ez a fő probléma, akkor ezt ennyiből nem fogod tudni megoldani.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

A leírásod alapján a probléma ott gyökeredzik, hogy a zajos közegben (nagy, közös irodatér) a mikrofon, érzékenységéből adódóan mindenféle háttérzajt összegyűjt és koncentráltan továbbít - így ha még érzékenyebb mikrofonra cseréled, akkor csak rontasz az eredményen! A jó megoldás nyilván a szeparáció (a beszélő elkülönítése a háttérzaj forrástól) és egy normális interkom-rendszer kiépítése lenne, ahol a mikrofonok jele egy noise/gate-en keresztül kerül továbbjátszásra, így a gate zajküszöbét a háttérzaj fölé emelve, csak a hasznos jel kerülne feldolgozásra.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

https://ipon.hu/webshop/product/jabra_evolve_20_ms_stereo/813029

Nekem jók a tapasztalatok vele. Igaz nem két jackes (ami neked szempont volt) de USB-s hangkártya a kis kerek cucc hozzá. Kihúzható belőle, akkor egy jackes, szóval én telefonhoz is sűrűn használom headsetként.
szerk:
rájöttem hogy nálunk a 40-es van, és az nem ez az árkategória:
https://ipon.hu/webshop/product/jabra_evolve_40_uc_stereo/891255

:( Bocsi

Nem ez az USB hangkártya a kulcs?
Azaz a háttérzaj kiszűrése inkább szoftveresen megoldandó feladat mint hardveresen, nem?
Mobilokon ritkán hallani háttérbeszélgetéseket, akár normál mobilhívás akár voip hívás van. Adott netmeeting szoftver mellett ami ezt nem tudja persze ilyen megoldás kell.

Jó márka a Jabra, amit említettek már, és openoffiszba 30k-tól felfele keress nagy (fület betakaró), noise cancellation-ös cuccokat.

Mi is jabra-t hasznalunk, a noise cancellation elsore szó szerint felelmetes!

Amugy ha cegnel hasznalnad, mint munkaeszköz, akkor nem a cegnek kene megvenni? (Nalunk az vette)

Hello!

Nekem Jabra 65-ös van, szerintem jó, de arra figyelni kell, hogy a Jabra-nál van aktív és passzív noise cancellation (ANC/PNC). A 65-nél passzív, ami azt jelenti, hogy a füles takarja a füled, és fogja valamennyire a külső hangokat. Open office-ban teljesen jól használható, de vszleg az ANC más liga felfelé.

Üdv.

Mikrofon szűrésre plantronics (30k, helpdesk-en bejött), füles szűrésre ha fix helyed van, akkor asus rog vulcan (30k, passzívan is kiszűr sokmindent és kényelmes, aktívan félelmetes), ha nem, akkor taotronics (13k meglepő, hogy agybadugós olcsó fülesként milyen hatékony az aktív szűrése).

Olyat ami mind a mikrofon, mind a füles oldalon jól szűr, nem találtam :/

reszemrol Senheiser HD471, meg vagyok elegedve vele maximalisan

Az életben nem olvastam még erről a Jabraról. Ez valóban ennyire jó lenne vagy csak ügyesen megetetett egy csomó embert a magyarországi forgalmazó és most a visszhangokat halljuk? :-)
Sennheiser, Sony, Bose, AKG, Samsung. Ezekről lehet olvasni ebben a kategóriában.

Normális HUP-ot használok!

hát így ránézésre nem egy referenciamodell :)
kicsit utánaolvasva: "Passive Noise Cancellation
Simply wear the headset to eliminate high-frequency noise, such as human voices – all thanks to the specially designed ear cushions. We call this “passive noise cancellation”."
- magyarán, jó vastag a szivacs és természeténél fogva nem ereszti át a zajokat, de a fejhallgató hangjait is ugyanúgy szűri - akkor már egy zárt füles klasszisokkal jobb eredményt szolgáltat - igaz, ott nincs ez a marketingszagú "passive noise cancelleration"-jelző :)

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Call centerekbe jabra füleseket vesznek, ahol szánnak rá pénzt. Az árán lehet vitatkozni (saját zsebből én se venném meg a top kategóriában levő típusokat, mert sajnálnék rá ennyi pénzt), de a minőségük felsőkategóriás. Irodában Jabra/GN Pro 9465 van (az tud DECT-et, irodai telefonnal összekötöd, aztán telefonálás közben elmész a szomszéd boltba meg vissza anélkül h. megszakadna a hívás).
A Plantronics (amit linkeltem fentebb) szintén ilyesmi profi kategória. Van persze olcsósított belépőszint kategóriája minden gyártónak, mert muszáj árulni vmit a spórolós klientúrának is (de vigyázat, azok is 10 ezer körül vannak, tehát az olcsósítást úgy értsd h. az 50-80 ezer HUF-hoz képest olcsóBB). Na azok ált nagyon gagyik a felső szintűekhez képest (nahát!). Sennheiser dettó, a belépőszintű headset-je ócskakemény műanyag, smirglipapír szivacs, kényelmetlen fejméret állítási lehetőség stb. Ezekre kell gondolni, mikor belépőszint-felsőkategóriárol vakerol valaki.

Itt van egy jó lista MSFT mit ajánl skype for biznic-hez:
https://partnersolutions.skypeforbusiness.com/solutionscatalog/personal…

Csak halkan kérdezem, ma mit kapsz a boltban 10 ezer Ft-ért, mióta az Apple pofátlan túlárazásától vérszemet kapott a világ többi gyártója is?
--

Nem tudom, nekem rendre az a tapasztalatom, hogy amikor ilyen szituációban beszélgetek, leginkább rossz hangminőségű átvitellel, zajos, tompa, halk (stb.) hangminőséggel találkozom. Általában rosszabb a hangminőség, mint ha szimplán bármilyen két telefonkészülék között folyna a beszélgetés. Ez lenne a jabra?

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Telefonvonal minősége, ha mobilos az egyik fél rossz térerőve stb. millió oka lehet a szar hangminőségnek.
Ilyen kategóriás headset-tel (USB v. Bluetooth) viszont 2 skype for buss. kliens között (PC-to-PC eset) olyan a hangminőség, mintha szemtől-szembe állna a 2 fél és úgy beszélnének.
Az esetek többségében nem a headset a baj, hanem a telefonvonal. Ezek a kütyük 1000x többre képesek, mint ami végül átmegy a PSTN-en.
Ezért is értelmes(ebb) az ilyesmit Voip-hoz venni, mint PSTN-hez (bár utóbbinál is jobbak mint 1 ócska típus).

ez a fajta jelenség a call centerek sajátossága, nem pedig a telefonvonalé - hd-hang-hívásnál a mobiltelón kristálytisztán hallom a másik felet, míg a call centerek esetében szinte folyamatosan jellemző a szar hangminőség, szólnom kell, hogy nem hallom beszéljen hangosabban, stbstb...

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Nekem egy Sennheiuser DW Pro2 van; tokeletes.
Hangszur, zajszur, mittom en, es drotnelkuli.

Ha USB is szóba jöhet (miért ne, kb. mindennel kompatiblis) akkor Logitech B530, ha még találsz valahol (én vettem egy másodikat használtan hogy legyen ha elromlik).

Ami nagyon jó benne (hangminőség/mikrofon érzékenység mellett) hogy piros led van a mikrofon belső végén, vagyis látod hogy mikor vagy némítva (a némító gomb a teljes oldala a fülrésznek).

--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."