Arduino (vagy hasonló) eszköz használata led-ek kezelésére, egyszerűbb feladatokra, programozás nélkül

 ( cherockee | 2018. március 15., csütörtök - 23:07 )

Az igény, amire eszközt keresek: Arduino vagy hasonló eszközre kötött ledek, szervók, ..., vezérlése Android-os (vagy iOS-es) telefonról, Arduino oldaláról előre elkészített programmal, telefon oldaláról közvetlen vezérlési lehetőséggel (digitális és analóg kimenetek szabályozása), vagy előre megadott algoritmus elemekből "script" építése, pl. led felkapcs, vár 5 mp., led lekapcs.

Bővebben: A cél az lenne, hogy ne kelljen a felhasználónak (C-ben) programozni, viszont cserébe nem is elvárt, hogy univerzális legyen, úgyse lesz, arra a programozás van :). Szükség lehet adott bemenetekre kötött érzékelők jelétől függővé tett kimeneti értékre, pl. fényérzékelő értékétől függően kapcsolja a ledet fel.

CSAK már meglévő (vagy fejlesztés alatt levő) megoldás érdekel, technikai megoldhatóság nem kérdés, csak nem találtam ilyen megoldást, de az is lehet, hogy rossz néven kerestem. Oktatási eszköz, fejlesztés alatt levő próbálkozás is érdekel.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Köszi, ezt ismerem, ennél egyszerűbb kell. Nem cél az, hogy nagyon összetett feladatokat lehessen vele végezni, ez a scratch egyébként szerintem jó nem-programozás-ami-programozás megoldás :), de még ez alatti lépcsőfokot keresek.

Tehát amolyan helyi IFTTT-t szeretnél?

Igen, Tasker, IFTTT, ilyen szintű logikákra lenne szükség.

Telefonról IMHO legegyszerűbb Bluetooth-szal vezérelni. Bluetooth shield kell hozzá. Olyat már csináltam, simán működött Java-ból el lehetett érni serial módban a telóról. G szenzorral csináltam távirányítót, ahogy döntöttem a telefont, úgy ment a kis járgány.

A programozást én nem tudnám megúszni.

Vezérlés megoldott, a bluetooth-on keresztüli kapcsolat adott, a nagyobb kérdés a programozás elkerülése, keresgéltem, azt hittem csak létezik valami kit, programcsomag, bármi, amiben annyit meg lehet adni, hogy gombnyomásra D3-on HIGH-LOW toggle, vagy hasonló. De lehet meg kéne csinálnom :).

Valami olyasmi kell, mint amit a http://remotexy.com/ tud adni, csak esetleg komolyabb, vagy valami amivel lehet programozni, csak nem kell tudni (parancsokat) gépelni?
(Mert tényleg nem tiszta most nekem, hogy mi is a feladat. :/ )

Tökéletes, ezt kerestem, amennyire látom (meglestem csak). Köszönet!

fel fel fel.

Mennyi jó dolog felmerült itt! Nem is gondoltam volna, hogy ilyenek vannak. Jó tudni, hasznosak lehetnek.