Videó felvétel Mediaklikkről

 ( Ritter | 2018. március 11., vasárnap - 16:20 )

A Mediaklikk 7 másodperces mp4 szeletekre vágja az élő tv adásokat. A fájlnevek egy hosszú számból állnak, amelyek egyesével növekednek. Korábban mindig csak az aktuális mp4-et streamelte. Ezért egyszerűen lehetett írni scriptet rá. Böngészőben meg kellett nézni az adott tv adáshoz és megfelelő felbontáshoz tartozó fájlnevet. Utána akár wget vagy curl-lel letölteni a fájlokat egymás után. Mire elindul a script ugyan már nem aktuális a megnézett fájlnév. De ez nem probléma meg egy hibaüzenet után meg tovább a következő fájlnévre a script egészen addig még eléri az aktuálisan streamelt fájlt. Onnan megy problémamentesen az mp4 szeletek mentése. Azaz csak ment.
Mert a Mediaklikk fejlesztéseinek köszönhetően ma már nem az aktuális szeletet streameli hanem sok mp4 fájlt, több percnyi anyagot. Ezeket sem streameli hanem normál fájlként lehet őket letölteni. A régi script így túlfut az aktuális mp4 fájlokon hamar és a jövőbeli mp4 fájlokhoz ér. Azoktnál természetesen hibaüzenetet kap mivel még nem is léteznek. Eléggé alapjaiban át kellene írnom a régi scriptet.
Ezért kérdezem van valakinek esetleg mai Mediaklikkel működőképes scriptje? Akkor bele sem kezdek. :-)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

s/De ez nem probléma meg egy hibaüzenet után meg tovább a következő fájlnévre a script egészen addig még eléri az aktuálisan streamelt fájlt/De ez nem probléma mert egy hibaüzenet után megy tovább a következő fájlnévre a script egészen addig még eléri az aktuálisan streamelt fájlt/g

Ha ez hls (a szeletekre szabdalt streameles miatt annak tunik), akkor ezt egy vlcvel transcode nelkul el kellene tudni menteni ha megadod neki az m3u8 playlistet, nem?

---
Apple iMac 27"
áéíóöőúüű

Az a probléma, hogy még korábban az utolsó (és akkor egyetlen aktuális) mp4 szeletet valós időben streamelte. Addig ma csak kirakja a medialikk szerverére a már elkészült mp4 szeletet, a régebbiek pedig folyamatosan törlődnek. Bármelyik letöltő, wget vagy curl pedig nem valós időben tölti le hanem az elérhető internetes sebességgel. Ha a vlc viszont valóban valós időben menti le akkor működhet a mentés vele. Ki fogom próbálni.

VLC legrosszabb esetben kell egy streamcopy filter is es megadni, hogy a megjelenito legyen a masik celpont. Ebben az esetben tuti, hogy realtime fogja mutatni.

---
Apple iMac 27"
áéíóöőúüű

[Feliratkozás]

+1 a vlc-re, és ha már szóba került, egy kis reklám. :)

Szóval ilyen is van! Köszi :-)
A jövő heti Szembesítés című filmet akarom felvenni.

vagy nem szopatod magad, es lekapod "masik" online video tkbol ;)

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Ha az ncore tékára gondolsz, ott csak sd felbontással van meg xvid codeckel. Ehhez képest a mediaklikk 720p h.264 videója sokkal jobb minőség. Bár a tökéletes egy dvb felvétel lenne. Csak nincs kedven a dvb-t antennájával bajlódni, dvb-c vevőm meg nincs.

2001-es filmrol beszelunk, nem mernek nagy osszegben fogadni hogy az a 720p az eredeti 720p lenne...

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Nem tartom valószínűnek, hogy VHS-re forgatták Szabó Istvánék a filmet. 2001 sem volt olyan régen. Ha 35mm -es filmre forgatták akkor abból nemcsak FHD Bluray de még 4k kiadást is ki lehet hozni.

Kipróbáltam úgy, hogy bemásoltam a megfelelő helyre és megnyitottam a https://www.mediaklikk.hu/video/mindenki-akademiaja-nemes-laszlo-einstein-es-a-kemia-leteznek-e-molekulak/ URL-t a VLC-ben.
Nem történt semmi, mit rontottam el?

A fenti playlist parsert még nem tudtam kipróbálni. Szóval passz, hogy jelent-e ekkora kényelmet.
Egyébként meg ennyire nem egyszerű. Chrome böngészőben Inspect, majd Network, azon belül All (más oldalakon ahol kevesebb a kavarás Media). Itt fogod látni az mp4 videószeletek url-jeit. Itt videofájl szeletek mellett pár más fájl is látható amire most nincs szükségünk. Ami kell azok a .ts végű videó fájlok. Azt is láthatod, hogy a fájlnevük egy szám, ami egyesével növetkszik. Érdemes előtte autóról arra a felbontásra beállítani fixen a videót amire szükséged van. Különben ugrálhat a felbontások között és azzal változnak a fájlnevek is. Kimásolod az egyiket, például https://c402-node61-cdn.connectmedia.hu/1002/01393a5923ce807da8c66dd760d467a9/5aa58ec0/20180310T131818-01-38846332.ts
Erre írsz egy scriptet ami legyárt egy m3u listafájlt. Nem kell semmi extrára gondolni, elég ha ezek az url-ek vannak benne egymás alatti sorokban. Természetesen az fájlnév szám utolsó blokkjában egyesével növekvő számokkal. Mivel egy .ts fájlszelet 7 másodperc nagyjából meg tudod saccolni mennyi szeletre lesz szükséged. Érdemes nyilván kicsit túllőni.
Na az így elkészített m3u listafájlt kell megadnod a vlc-nek.

A vlc-nek nem az oldal url-je, hanem a video urlje kell. Az m3u8 playlist allomany cime ebben a videoban ez: https://c202-node62-cdn.connectmedia.hu/4501/vod/_definst_/r/mtva/2018/03/07/2018-000140-M0033-01/index.smil/playlist.m3u Ezt nekem le tudja jatszani a VLC.

---
Apple iMac 27"
áéíóöőúüű

Elsőre azt mondanám hogy nem sikerült megfelelően "telepíteni", mivel nálam működik a link amit írtál. Debug üzenetekből esetleg kiderülhet mi ment félre, nagyjából ezt kell látnod:

lua debug: Trying Lua scripts in C:\Users\BaT\AppData\Roaming\vlc\lua\playlist
lua debug: Trying Lua playlist script C:\Users\BaT\AppData\Roaming\vlc\lua\playlist\mediaklikk-video.lua
lua debug: Lua playlist script C:\Users\BaT\AppData\Roaming\vlc\lua\playlist\mediaklikk-video.lua's probe() function was successful
...
lua debug: mediaklikk-video: Extracting Player URLs...
lua debug: mediaklikk-video: Player URLs: https://player.mediaklikk.hu/player/player-external-vod-full.php?hls=1&token=U2FsdGVkX1%2BXHCw0MyLBPY4pE82hWA49QjC9ygp%2BasglI3mnq1TfTjLtgmIEmXALUj6rAhBBFxEFaUqHj47kZVePzu%2Fx5IAexCNBpIgMgDV53RKVObXEPNcQdMsO8wDq0nSyheDdTCeLVqOrND9MsmVgoIDtpmtEq9JXTnuiyWM%3D
lua debug: mediaklikk-video: Extracting Paths...
...
lua debug: mediaklikk-video: Paths: http://mtva01.vod.cdn.connectmedia.hu/4501/vod/_definst_/r/mtva/2018/03/07/2018-000140-M0033-01/index.smil/playlist.m3u8?keys=ydMpoGfJNhAqC7eeyfE4XQ&keyt=1520818426
lua debug: Path: http://mtva01.vod.cdn.connectmedia.hu/4501/vod/_definst_/r/mtva/2018/03/07/2018-000140-M0033-01/index.smil/playlist.m3u8?keys=ydMpoGfJNhAqC7eeyfE4XQ&keyt=1520818426
lua debug: Title: Mindenki Akadémiája, Nemes László: Einstein és a kémia. Léteznek-e molekulák?
lua debug: ArtURL: http://mediaklikk.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/4/2017/11/mediaklikk_fb_default.jpg

Nem script, de ezzel, minden kvarás nélkül lejön Firefoxból ringyózon a fentilink:
https://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/video-downloadhelper/

Még az Internet Download Managert szokták használni de az fizetős. Én jobban kedvelem a saját, vagy opensource megoldásokat.
A fenti Firefox addon az élő adás streamekkel is meg tud birkózni? Vagy csak visszanézhető videókkal tesztelted?

Linuxon is megy. Nem kell tökölni.

Élő adásra sajnos nem működik.

su

+1

Ha megnézed a network traffic-ot nincs egy m3u fájl megnyitáskor az elején amit az ffmpeg-el megetetve tudnád mint stream-et rögzíteni?

Én ezzel futnék neki:

ffmpeg -i ":url" -t :duration -c copy -bsf:a aac_adtstoasc :filename.mp4 -nostdin -nostats

Nem lenne olcsóbb és gyorsabb egy USB-s DVB-T tunerrel az élő stream-et "levegőből" felveni?
Vagy olyan adás kell ami kódolt, mint az M3? (mondjuk a többin úgy sincs semmi, migránsvideó meg már a youtubén is van, tegnap is 5 percenként szakított meg egy külföldi Amiga újraélesztő videót állítólagos migránsok hőbörgése)