Solus Linux

Fórumok

Amióta Debian alapú disztribúcióként indult Solus inkább teljesen saját lábra állt egyre népszerűbb. Már 5-ik a distrowatch népszerűségi listáján.

Solus 3 Brings Maturity and Performance to Budgie

Solid, Stable and Fast

Solus 3 Linux OS Review - Looking Good

Steam integrációja nagyon jól sikerült.

Hozzászólások

Már egy jó ideje ezt használom, Debian után, kizárólag itthon, személyes használatra. Nincs vele gondom, a csomagkezelésen még lehet javítani, de alapvetően teljesen rendben van. Ha valakinek nincsenek túl extra igényei, teljesen jól használható desktop környezet.

Még annyi, hogy szerintem amióta ezt csiszolják, messze többet tudott desktop fronton felmutatni, mint az Ubuntu. Ez nem flame akart lenni.

--
robyboy

En is kiprobaltam VM-kent.

Elso olyan distro (talan meg a Deepin ilyen) ami szamomra egyseges operacios rendszer erzetet kelti, foleg design-ban. A legtobb disztro annyira "osszetakolt" (meg a nagyok is), nincs egyseges felulet.

Szerintem nagyon jol hasznalhato, szep, stabil rendszer. Miota a 3-as verzio gyarilag tamogatja a snap-ot, az appokkal sincs baj, nem hianyoznak a deb/rpm csomagok.

Èn azt látom, hogy minél kevesebben fejlesztenek egy rendszert, az annál összeszedettebb. Nyilván rizikó, hogy könnyeben véget ér emiatt egy disztro, de amíg tart, addig bizony összeszedettebb. Valahol ez logikus is, hiszen sokkal könnyebb a koncepciót így összerakni, és a cél is világos minden fejlesztö számára. Ezen felül még a kódbázis is egységesebb, letisztultabb. Ebböl meg pont az következik, hogy szép, stabil, jól használható.

Ha így fejlödik tovább, akkor még akár az Ubuntu-t is lenyomhatja egy napon desktop vonalon, úgy hogy mekkora hátrányból indult ahhoz képest.

--
robyboy

Vannak apróságok, amik erösítik az emberben az érzést, hogy jó az, amit használ. Egy példa:

Solus default telepítés Budgie desktop-pal, a beállításokon belül van egy "megosztás" opció, ahol alapból csak a samba-t lehet egyszerüen konfigolni.
Gondoltam, csinálok dlna-t a laptopon, fel is raktam a rygel-t (kb. az eopkg install rygel paranccsal). Ezek után a megosztás opció alatt automatikusan megjelent a mediashare is, be-kikapcs, illetve mappák hozzáadása, eltávolítása. Pont, ami kell.
Pár napra rá kicserélnem a 2.4GHz-es Wi-Fi kártýát egy 5GHz-esre, persze a TV nem találta meg többé a laptopot. Megnéztem a megosztás alatt, ott figyelt a régi Wi-Fi kapcsolat inaktív módban, és az új, ahol egy kattintással aktiváltam a megosztást. A régit meg töröltem. Ennyi és müködik megint.
Ja, az sem utolsó, hogy a Wifi kártya neve is ugyanaz maradt, szóval nem kellett a dbus alatt sem semmit hegesztgetni.

--
robyboy

Csatlakozom. Sok év Ubuntu/egyéb deriváltak után Solus-t használok és eleddig nagyon elégedett vagyok. Remekül összerakott cucc, az alkalmazás "bolt" kifejezetten tetszik.