Mikrofon tovabbitasa windows kliensrol RDP-vel Virtualis gepre (debian) majd hang kikuldese kliens gepekre LMS-el

 ( Vamp | 2018. január 30., kedd - 15:03 )

Sziasztok!

A cimben benne van a kerdes is :)

Adott egy VM (Debian) amiben nincs hangkartya. adott egy Windows 7 kliens, amivel RDP-vel csatlakozunk a szerverre. (Xrdp)

A szerveren egy logitech media server, amivel gond nelkul tudok audio fajlokat lejatszani Rpi kliensekre. Viszont szeretnenk, ha lehetne mikrofonnal is a kliensekre kuldeni hangot.

A logitech media server waveinput pluginja tudja tovabbitani a hangkartya inputjait a kliensekre, csak valahogy el kene juttatni a mikrofon hangjat a szerverre...

Mivel a VM-ban nincs hagkartya, ezert lehetseges valami virtualis hangjartyat foltenni, amivel RDP mikrofont lehet folvenni?

Egyaltalan Xrdp-vel at lehet vinni a kliens mikrofonjat, vagy ez csak windowsok kozott mukodik?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Idézet:
Egyaltalan Xrdp-vel at lehet vinni a kliens mikrofonjat, vagy ez csak windowsok kozott mukodik?

Idézet:
We added an propriety implementation of microphone redirection inside rdpsnd channel, it works only with NeutrinoRDP client.

https://github.com/neutrinolabs/xrdp/issues/849

Egyelőre AFAIK nem.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Kozben mar tovabbjutottam, mar sikerult "bevinni" hangot a serverre, ugy, hogy windows alatt futtatok egy pulseaudiot, a tavoli debian serveren meg .xsession-ben ezt a windowsos pulseaudiot allitom be forrasnak.

Igy a hangteszten latom h a debian szerveren szepen kileng a miki erossegszabajozoja ha beszelek, tehat a hang "bejut"

sajna viszont a logitech media server waveinput pluginjanak meg kene adnom a bemenetet, viszont mivel tenyleges fizikai hangkartya nincs a gepben, nem tudom mit allitsak be...

Jelenleg ha nyitok egy tavoli asztalt, akkor (null) nevu hangeszkozt latok... ettul fuggetlenul pl a hangteszt rendben lefut, hallom a kliens gepen a hangot, viszont pl egy serveren inditott mp3 hangja mar nem jon at...

locsemegét kéne iderángatnod meg jól, ő az igazi pulse mágus, egyébként nem kéne, hogy akadálya legyen ennek (egyszer egy blogposztban megemlékezett hasonlóról: https://hup.hu/node/154222?comments_per_page=9999).

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

hatha benez :)

Most ilyen "felmegoldaskent" addig eljutottam, hogy a LMS source konyvtarat raallitottam a Debian default recorder programjanak a kimeneti konyvtarara, igy a felvett hang egybol megjelenik a manager-ben.

Letrehoztam a Pi-kbol egy group-ot, igy a lejatszott hang kimegy minden cliens-re.

az "elo" hangon meg gondolkodnom kell, de kezdetnek ez is teljesen jo :)