Phishing - Digitális Nyomozás - avagy hogy járj a támadó előtt P3

 ( rodneymullen2 | 2018. január 13., szombat - 15:14 )

Ez csak egy rövid bejegyzés lesz mivel az előző részbe belefért elég sok dolog.

A lényege az lenne ennek a résznek hogy sokszor nem olyan egyszerű mint ahogy látszik. Így hogy leírtam lépésről lépésre úgy tűnik mintha mindig jó helyre nyúlt volna az ember, mindig jó helyen kereste volna az adatokat, és pontosan azt találta volna meg amit kellett. Azt azért tudni kell hogy sokszor kerül az ember zsákutcába és nem talál infót, aztán egyik napról a másikra eszébe jut valami új dolog hogy hogy lehetne még keresgélni. Van mikor hetek/hónapok is eltelnek mire meglesz az ember, de ami még többször van az az hogy egyszerűen nem találod meg azt akit keresel. Sajnos ez a dolog ilyen, nem tudsz mindenkit megtalálni, sőt a negyedét se az adott eseteknek. Mindig lesznek nálad okosabbak vagy szerencsésebbek.

Én elég vizuális típus vagyok szóval le szoktam rajzolni a dolgokat, szóval itt egy példa. Egész sok adatot találtam de nem tudtam melyik irány a jó irány. Sajnos nem sikerült megtalálni azt akit kerestem. Mindenképpen nagy méretben kell megnyitni:

Itt egy sima phishingKIT-et találtam még bevetés előtt, és próbáltam megtalálni ki lehet mögötte.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Azt hiszem kierdemelted a hup oknyomozoja titulust.

az afrikaiak reme;)

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

jo cikkek, ugy erdekesebb ha csak naponta 1 jelenne meg

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

"csak naponta 1 jelenne meg"

-1

Jojjon amilyen utemben jolesik :)

Erről az jut eszembe, amikor az Index-es nagy mesélő - Földes András, aki rendszerint kiválóan hozza a "náív figurát" (a'la A Tanú) - interjúztatja a menekültet, aki éppenséggel pont nem egy agysebész, hanem egy _gambiai számítógépes grafikus_. Direkt nem linkelem.

rodneymullen2: téged ezért fizetnek, vagy csak úgy magán szorgalomból csinálod? Ha az utóbbi, akkor irigyellek, hogy ilyen sok szabadidőd van!

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Is-is. Van mikor cask magamtól szórakozok és próbálgatok dolgokat, de dolgoztam olyan helyen ahol ez konkrétan a munkám része volt.