Skype már megint/még mindig szar

A frissítés után a cpu-t 98%-on pörgeti és befagy az egész szar, úgy hogy csak a feladatkezelőből tudom kilőni. Win7 x64; skype 8.12.0.14 Egyébként is amikor elindítom a "programot" (annak nem is nevezném ezt a foshalmot) szénné lassul az egész gép.
Próbáltam a web.skype.com webhelyen is belépni ma, hogy hátha ott tudnék a kliens nélkül böngészőből videóhívást, de az be sem jött.
Ezúton kívánom a kedves fejlesztőknek, hogy szakadjon a nyakukba egy szakajtó híg fos, és természetesen ne feledjenek sünt szarni sem.
Ps. Androidon egészen jól megy leszámítva, hogy zabálja az akksit. Ettől függetlenül a jókívánságom él.
Ja igen. Valami ötlet, hogy hogyan lehetne működésre bírni?

Hozzászólások

Szokj hozzá. Nem csak te tapasztalod ezt, nálam is ez a helyzet. Mióta lefrissült ez a retek folyton befagy és lassul mint a barom.

Ráadásul ahogy nézem ez a cucc (Win 7-es verzió) már valami böngésző like cucc, ami egy saját ablakban fut, de pont olyan laggos mintha csak a neteset nyomkodnám. Köszönjük Microsoft.
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

én kb fél éve uninstalláltam, mert rejtélyes módon szép log fájlokat gyártott, gyérítve a szabad lemezterületet az ssdn, és mindezt 20-30GByte nagyságrendben, értelmes/olvasható infó nem volt bennük, úgyhogy most már csak telefonon van, de lassan onnan is repül.

üdv

Balooo

appear.in, es utana mar csak rohogsz a skypeon:)

A Jitsi igen, de a WebRTC alapú Meet nem létezik azóta.
Itt - 2015-ben - még nem nevezik nevén a gyereket: https://hacks.mozilla.org/2015/06/firefox-multistream-and-renegotiation…
De még a szintén WebRTC alapú Firefox Hello is a Jitsi Meet előtt volt, 2014-ben.

(PS: nem minden Jitsi, ami ilyet tud. Maga a Jitsi is a Google által fejlesztett Jingle-t használja a videóhoz, 2011 óta.)

+1 a szakajtó híg fosra, meg egy taliga aprómajmot is fixálhatna orálisan a CTO, ha már itt tartunk. Én egy ideje csak a webes verziót használom, kivéve mikor az is le van rohadva "karbantartás" miatt, ami mostanában rendszeres.
__
http://fodi.be

A váltással mindig az a probléma, hogy az ismerősöknek is azt kéne használnia.
Ha pedig előkerül valami újabb, akkor azt megveszi előbb-utóbb valami nagy hal.

Volt az ms messenger, a többség azt használta ezen a környéken.
Volt a skype, szépen áttértek lassan az emberek, megvette az ms.
Volt a slack, kezdtek áttérni az emberek, megvette az ms.
Van az appear.in ... mikor veszi meg az ms?

Persze más régióban meg lehet más program elterjedtebb.
Nővéremék főleg whatsup-oznak, azt meg a facebook vette meg.
Nekem meg vagy 4 féle vackot kell futtatni így vagy úgy, hogy mindenkinek jó legyen.

manapság az a szerencse, hogy megjött nekünk ehhez egy webes szabvány és mindenki erre kezdett el alkalmazást fejleszteni. Ezt használja az összes olyan amihez nem kell klienset telepíteni, különbség csak a felületben van. Szerintem ez egy jó irány, mert minimál effort beregisztrálni egy felhasználói fiókot egy szolgáltatáshoz ha éppen az lesz divatos.
Amúgy ha csak hang kell, kép nem akkor ajánlom a Discord-ot az is nagyon jó.

Egy fiókot használni nem nagy effort, de mikor mindenki mást használ, akivel néha kommunikálnál, akkor 30 félén fenn lenni már az. Persze ez a webböngészőbe integrálódó értesítési lehetőség segít ezen valamyennyire, ott is felugrálhatnak az üzenetek, hogy éppen ki melyik rendszeren keresztül akar keresni. Csak lassan eljutunk oda, hogy kellene egy olyan üzenetküldő köntösbe öltöztetett böngésző példány, amibe külön csak ezek vannak felregisztrálva értesítéshez, hogy valamennyire lehessen kontrolálni őket egy helyen a normál böngészőtől függetlenül.

Azt még bele sem vettem, hogy munka kapcsán néha spéci, zárt megoldások is előkerülnek, amihez mondjuk nincs kliens alkalmazás minden oprendszerre.

Köszönöm az ötletet. Ránéztem az appier.in-re és igen szimpatikus. Élesben még nem próbáltam, csak elolvastam amit a honlapon találtam.
Tetszik.

"Ps. Androidon egészen jól megy leszámítva, hogy zabálja az akksit. "
- és a durva lagot, amit a förtelmes erőforrás gazdálkodás okoz.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Most ez a divat. Lásd még Facebook Lite, Messenger Lite, Google Maps Go, stb...
Csinálnak egy appot, telrakják minden hülyeséggel, aztán csinálnak egy másikat, ami csak a core funkcionalitást tudja. De ez utóbbit azért úgy csinálják meg, hogy ha nem muszáj azt használni inkább a teljes verziót használd.

Pl a Skype Lite szépen üzemel, de nincsenek benne egyéni hangok. Nem hiszem, hogy azon a plusz pár tíz kilobájton múlt volna, viszont nagyon hiányzik, hogy ha üzenetem jön, akkor a szokásos Skype pittyenést halljam a telefonom default értesítőhangja helyett.

A Messenger Lite majdnem tökéletes, csak épp nincs videochat támogatás. Örültem volna, ha azt nem veszik ki, csak a csicsát, meg a sok social funkciót.

De hát ők tudják.

Skype Lite is optimized for 2G and unstable network connections, so you can stay connected with friends and family.

Excellent performance
Lightweight, battery-friendly and runs smoothly on new and old Android mobile devices.

Save money
Skype Lite also includes a reduced data usage mode for video calls. You can even find out exactly how much data you’re using with one tap.

Built for India
One app for all your Skype chats and SMS messages – you can even separate promotional SMS messages from the messages that matter most. Explore the world of Skype bots designed especially for India. Skype Lite is also available in Bengali, Gujarati, Hindi, Kannada, Malayalam, Marathi, Odia, Punjabi, Tamil, Telugu and Urdu.

https://www.skype.com/en/skype-lite/

Ennyit ír most a Skype lite hivatalos oldala.
A 2G optimizálás érdekes. Vajon hanghívás is működik gprs/edge kapcsolat mellett vagy csak text? Az utóbbi nem nagy szám.

Normális HUP-ot használok!

Az olyan bugokról már nem is érdemes szólni, mint:
-felvehetetlen hívások, csak csörög és nem reagál a zöld gombra, csak a pirosra (win 7/10, android, több embernél tapasztaltam)
-ha be vagy jelentkezve telefonon, felveszed PC-n, csörög tovább. Nagyon szeretem, amikor az Android és a WinPhone csörög tovább a másik szobában, amikor PC-n már beszélek
-Nem jönnek meg az üzenetek, azt irja hogy "Elküldve", miközben nem. Több emberrel tapasztalom
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Kiegészítem azzal, hogy amikor több eszközzel használod egyszerre hajlamos pont azon az eszközön nem kicsöngeni (jellemzően Android) amin amúgy felvennéd.

Illetve pont ma történt: megszakadt a vonal, újrahívtam az illetőt, de ő is ugyanakkor újrahívott. Nálam úgy tűnt, hogy én hívom őt, viszont látom a gépemen (én teleforól hívtam) hogy bejövő skype hívás van.

MS dolgozóktól kérdezem, létezik az "eat your own dog food" szemlélet? Biztos vannak videokonferenciák, azt vajon Skype-pal nyomatjátok?

A Google-nél Hangoutsot használunk a belső meetingekre és nagyon jól működik, olyan nem fordulhat elő, hogy ne működjön.

Amíg ott dolgoznak, addig nem várhatsz valódi őszinte véleményt (még ha esetleg az illető tisztában is van a bajokkal), mert munkaszerződésben / titoktartásiban le van írva h. coki rossz színben feltüntetni a munkaadót. Ld. Oracle-Sun mérnök kirúgása. A MSFT meg pont ugyanolyan amcsi cég mint Oracle; vonatkozik ez arra is ha MS Magyarország kft-ről beszélünk.
Marci lelécelt, egyből sokkal reálisabban írt kritikai dolgokat, amiket előtte nem :)
Majd ha gelei is lelépett, akkor kérdezd meg tőle újra.
--

zoom.us? A minap kezdtem el hasznalni vagyis becsatlakozni masokhoz ezzel - igy meg sok tapasztalatom nincs. De android/tabletrol jol megy, deb csomag van hozza (csak meg nem probaltam), szoval eselyes hogy eletkepes alternativa :)

+1 Zoom, Linuxról és Androidos mobilról is használom probléma nélkül.
Igaz, ugyanerre a Hangouts is megy.
És a Slack is.
Sőt, félve vallom be, tegnap még egy 10+ szereplős Skype hívást is sikerült abszolválni Linux alól.
Sajnos mind a négyet rendszeresen kell használnom, mindig épp azt, amit az ügyfél óhajt. Ha csak rajtam múlna, én Hangoutsot használnék mindenhol.
--
Csaba

Nálam ma WinUpdate visszafrissítette 8.12-ről 7.3-ra, majd ismét 8.12-re. Ekkor egy ideig mindkettő futott párhuzamosan, gondoltam eltávolítom a régit, de sajnos ezzel a 8.12 is összeomlott. Végül eltávolítottam mindet és a weboldaláról felraktam a 8.12-t. Egyelőre működni látszik. Csak a beragadt "Downloading..." figyelmeztetés takarja ki az input mezőt, de nem nagy gond, vakon is tudok üzenetet írni.

A skype az a produktum, amirol nem tudom eldonteni, hogy a fejlesztocsapat vagy a management az, aki mar a halalba kivanja az egeszet, es legszivesebben megolne.

Appear.in - 1-2 eve migraltam ra. Just works

Nagyon kerülitek még az említését is, így kicsit félve kérdezem meg: mi a baj a Viberrel?

Mivel a Viber-fiók telefonszámhoz van kötve, és egy pc-nek általában nincs ilyen. Tehát felrakod arra a telefononra, amelyiknek a számával használni szeretnéd, majd a PC-s szoftvert telepítve a telefonra kapott kódot kell beírni a programba, így fogja tudni, hogy melyik számhoz tartozik. Ha ez megtörtént, akkor a telefont a továbbiakban már el is rakhatod a fiókba.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Nem kell hozzá okostelefon. A Viber egy sms-ben küldi el a kódot. Okostelefonnal annyival egyszerűbb az életed, hogy automatikusan beírja magának az ellenőrző kódot. Ha egy butatelefonban van a használni kívánt telefonszám kártyája akkor is megkapod az ellenőrző kódot, ha jól emlékszem egy német telefonszámról, majd ezt neked kell bepötyögnöd a pc viber kliensbe. Még az is esélyes, hogy felhív egy automata hang és bemondja az ellenőrző kódot ha sms fogadására képtelen vezetékes telefonra akarod regisztrálni. A Google tud ilyet. Vibernél nekem még sohasem kellett beszédhangos hívás.

Normális HUP-ot használok!

c:\Users\....\AppData\Roaming\Skype\.....\media_messaging\ mappából töröld a cache mappákat.

Rácsatlakozom a műsorfolyamra, win10 alatt ma megszűnt a skype működése (nem konnektált), elkezdtem keresgélni honnan tudom letölteni a frissítést, mert frissíteni sem akart - a store-ba irányított, hogy onnan frissítsek! A frissített skype kinézete gyökeresen megváltozott, egy áttekinthetetlen, ormótlan, primitív felületet kaptam, de a legsiralmasabb, hogy nincs többé konfigurációs lehetőség, a beállításokban csak a hangeszközök betallózása lehetséges, de nincs mikrofon teszt - a kivezérlést sem mutatja, az echo123 pedig nem rögzíti a hangot, csak egy általános szöveget mond el, ami viszont semmit nem segít a konfigurálásban.
Van valami módja annak, hogy visszaállítsam az eredeti felületet?

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Nem ez a baj. Illetve ez nem lenne baj, ha jó alkalmazást tudnának csinálni. Most friss win10 telepítésnél letöltöttem a telepítőt és kiírta, hogy az áruházból frissítsem. Nem működik. Telepíteni nem lehet, frissíteni nem lehet. Jellemző MS gondolkodásmód. Csinálunk egy szar alkalmazást (áruház), ahová a kutya se tölt semmit, majd ráerőszakoljuk a felhasználóra. Csak épp nem működik. A win 10-zel alapból települő skype pedig nem enged bejelentkezni. Frissítési lehetőség nincs. Kör bezárult...

Ha egyébként minden erőforrás rendelkezésre áll egy szoftver fejlesztéséhez, - és az MS-nél miért ne lenne így.., - és "soft" ennyit "betegeskedik" az újabb fejlesztőórák "beleölése" után, arról azt kell feltételezni, hogy nem is akarják megcsinálni. (A "munkavégzés" célja már tervezetten a felhasználók elrettentése, elűzése lehet.)

"és az MS-nél miért ne lenne így."

Attól, hogy egy nagy IT cégnél sok a fejlesztő, még egyáltalán nem következik, hogy könnyű erőforrást találni egy adott feladatra. Sőt, szerintem kisebb cégben néha könnyebb unatkozó embert találni. Nem lepne meg, ha a Skype fejlesztő csapata kb. 5 ember lenne. Ha hirtelen kellene +2 ember, hogy gatyába rázzák a Skype-ot, akkor lehet, hogy attól fontosabb/pénzesebb dolgoktól vennék el az erőforrást, és ezért marad így.

http://lmgtfy.com/?q=skype+changelog

Én nem használok Skype-ot, de úgy látom, sok minden került bele az utóbbi években. Van az úgy, hogy úgy érzi a team, belefér egy kis technical debt, hogy az új feature határidőre elkészüljön. Aztán néha a vezetés engedi, hogy ezt később kijavítsák, néha meg bent marad, és növekszik.

Azért a Gúglinak is lenne tennivalója a Hangouts körül. A böngészőbe ágyazott webkliens jól működik de a mobil klienssel vannak bajok. Például gyakran beragadnak a voip és videohívások. Már régen nem beszéltek de a Hangouts úgy látja még mindig tart a beszélgetés. Ezért persze nem lehet újra sem hívni a felet. Eléggé zavaró hiba.

Normális HUP-ot használok!

A 7.4-es verzió még használható egy darabig, ezt telepítsd a store-os helyére.

---
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.
Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leü

Érdekes, nekem már ezt nem engedte, de ha mégis felhekkelem, ki tudja meddig fog még menni? Ma csinalt az újonnan telepített csoda egy olyan jelenséget, ami miatt maximálisan rászolgált a "megbízhatatlan"-jelzőre, szigorúan egyoldalú kommunikáció folyt felém és csak fel nap után derült ki, amikor is érdeklődtek, hogy hol van már a megrendelés, amit egyébként egy fél napja már visszaküldtem. :/

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Ez azért valószínűtlen, mert amikor keresték rajtam a dolgot, és a beszélgetés közben újraindítgattam a Skype-ot, akkor a háttérben hallottam, ahogy a kolléga mondta, hogy megjött amit vártak. Rákérdeztem, hogy mégis mikori időbélyeggel, és azt mondták, hogy délelőtti. Tehát elküldte valahová, csak ők nem kapták meg (vagy nem tudom...)
Egyébként tanúlságos a magyar felhasználók visszajelzése az oldalukon: https://www.microsoft.com/hu-hu/store/p/skype/9wzdncrfj364?rtc=1

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

új fejlemény (válaszolok is magamnak :))

- win10 alatt a skype hivatalosan már csak a store-ból frissíthető, a store-ban viszont egy skype-nak csúfolt hulladék található, ami viszont ezer sebből vérzik és használhatatlan.
Viszont nem hivatalosan is felrakható, ha a letöltött Skype-8.17.0.2.exe futtatása előtt az exe kompatibilitási módját win7-re állítjuk. Ekkor rendben települ és (egyelőre még legalább is) kitűnően működik...

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Ki mit használ instan messengernek Skype helyett? Ez a szutyok két napja csak próbál loginolni, most untam meg.