Skype már megint/még mindig szar

 ( zslaszlo | 2018. január 8., hétfő - 10:40 )

A frissítés után a cpu-t 98%-on pörgeti és befagy az egész szar, úgy hogy csak a feladatkezelőből tudom kilőni. Win7 x64; skype 8.12.0.14 Egyébként is amikor elindítom a "programot" (annak nem is nevezném ezt a foshalmot) szénné lassul az egész gép.
Próbáltam a web.skype.com webhelyen is belépni ma, hogy hátha ott tudnék a kliens nélkül böngészőből videóhívást, de az be sem jött.
Ezúton kívánom a kedves fejlesztőknek, hogy szakadjon a nyakukba egy szakajtó híg fos, és természetesen ne feledjenek sünt szarni sem.
Ps. Androidon egészen jól megy leszámítva, hogy zabálja az akksit. Ettől függetlenül a jókívánságom él.
Ja igen. Valami ötlet, hogy hogyan lehetne működésre bírni?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Szokj hozzá. Nem csak te tapasztalod ezt, nálam is ez a helyzet. Mióta lefrissült ez a retek folyton befagy és lassul mint a barom.

Ráadásul ahogy nézem ez a cucc (Win 7-es verzió) már valami böngésző like cucc, ami egy saját ablakban fut, de pont olyan laggos mintha csak a neteset nyomkodnám. Köszönjük Microsoft.
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

én kb fél éve uninstalláltam, mert rejtélyes módon szép log fájlokat gyártott, gyérítve a szabad lemezterületet az ssdn, és mindezt 20-30GByte nagyságrendben, értelmes/olvasható infó nem volt bennük, úgyhogy most már csak telefonon van, de lassan onnan is repül.

üdv

Balooo

Iskolapéldája annak, hogyan csesszünk el egy jól működő programot. Amihez az ms hozzáér arany helyett sár lesz.

Probalnak belole Facebook-ot csinalni :D

-----
"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

A Skype arról híres, hogy jól működik... Valaki másnál.

:)

A szomszéd Skype-ja mindig működik!

(ja, nem)

A szomszéd Skypeja mindig működik. De ezt nem a Skyperól tudod.

:)

A szomszéd skypeja mindig ződebb :D

------------------------

Nincs a világon se jó, se rossz. A gondolkodás teszi azzá... (W. Shakespeare)

appear.in, es utana mar csak rohogsz a skypeon:)

Kipróbáltuk, de sajnos nem volt túl jó a hangminőség. A kép jó volt, de a hang akadozott, nehezen, alig hallható volt. Valószínűleg a partner nete volt gyenge. Lehet teszünk még egy próbát később.

+1 a szakajtó híg fosra, meg egy taliga aprómajmot is fixálhatna orálisan a CTO, ha már itt tartunk. Én egy ideje csak a webes verziót használom, kivéve mikor az is le van rohadva "karbantartás" miatt, ami mostanában rendszeres.
__
http://fodi.be

+1 appear.in, vagy hangouts

A váltással mindig az a probléma, hogy az ismerősöknek is azt kéne használnia.
Ha pedig előkerül valami újabb, akkor azt megveszi előbb-utóbb valami nagy hal.

Volt az ms messenger, a többség azt használta ezen a környéken.
Volt a skype, szépen áttértek lassan az emberek, megvette az ms.
Volt a slack, kezdtek áttérni az emberek, megvette az ms.
Van az appear.in ... mikor veszi meg az ms?

Persze más régióban meg lehet más program elterjedtebb.
Nővéremék főleg whatsup-oznak, azt meg a facebook vette meg.
Nekem meg vagy 4 féle vackot kell futtatni így vagy úgy, hogy mindenkinek jó legyen.

> Volt a slack, kezdtek áttérni az emberek, megvette az ms.

he?

----------------------
while (!sleep) sheep++;

Hoppá, arról lemaradtam, hogy visszalépett az ms az üzlettől.
http://www.businessinsider.com/microsoft-canceled-8-billion-slack-bid-due-to-bill-gates-and-satya-nadella-pushback-2016-3
A win integráció miatt simán azt hittem, hogy azt is benyelték.

manapság az a szerencse, hogy megjött nekünk ehhez egy webes szabvány és mindenki erre kezdett el alkalmazást fejleszteni. Ezt használja az összes olyan amihez nem kell klienset telepíteni, különbség csak a felületben van. Szerintem ez egy jó irány, mert minimál effort beregisztrálni egy felhasználói fiókot egy szolgáltatáshoz ha éppen az lesz divatos.
Amúgy ha csak hang kell, kép nem akkor ajánlom a Discord-ot az is nagyon jó.

Egy fiókot használni nem nagy effort, de mikor mindenki mást használ, akivel néha kommunikálnál, akkor 30 félén fenn lenni már az. Persze ez a webböngészőbe integrálódó értesítési lehetőség segít ezen valamyennyire, ott is felugrálhatnak az üzenetek, hogy éppen ki melyik rendszeren keresztül akar keresni. Csak lassan eljutunk oda, hogy kellene egy olyan üzenetküldő köntösbe öltöztetett böngésző példány, amibe külön csak ezek vannak felregisztrálva értesítéshez, hogy valamennyire lehessen kontrolálni őket egy helyen a normál böngészőtől függetlenül.

Azt még bele sem vettem, hogy munka kapcsán néha spéci, zárt megoldások is előkerülnek, amihez mondjuk nincs kliens alkalmazás minden oprendszerre.

Köszönöm az ötletet. Ránéztem az appier.in-re és igen szimpatikus. Élesben még nem próbáltam, csak elolvastam amit a honlapon találtam.
Tetszik.

"Ps. Androidon egészen jól megy leszámítva, hogy zabálja az akksit. "
- és a durva lagot, amit a förtelmes erőforrás gazdálkodás okoz.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Reklámok nélkül próbáltad már? Nálam azok okoztak ilyen problémát. Egyszer.

Az olyan bugokról már nem is érdemes szólni, mint:
-felvehetetlen hívások, csak csörög és nem reagál a zöld gombra, csak a pirosra (win 7/10, android, több embernél tapasztaltam)
-ha be vagy jelentkezve telefonon, felveszed PC-n, csörög tovább. Nagyon szeretem, amikor az Android és a WinPhone csörög tovább a másik szobában, amikor PC-n már beszélek
-Nem jönnek meg az üzenetek, azt irja hogy "Elküldve", miközben nem. Több emberrel tapasztalom
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

MS dolgozóktól kérdezem, létezik az "eat your own dog food" szemlélet? Biztos vannak videokonferenciák, azt vajon Skype-pal nyomatjátok?

A Google-nél Hangoutsot használunk a belső meetingekre és nagyon jól működik, olyan nem fordulhat elő, hogy ne működjön.

Igen. :)

Meetingek Skype for Business-en keresztül, webinarok és események közvetítésére Skype Meeting Broadcast. Az üzleti Skype-pal nem szokott gondom lenni, a consumer Skype-ot pedig nem ismerem.

Ez igy ebben a formaban nem igaz, rengeteget szivunk a SfB hibaival, konferenciahivasoknal pl. 10 user felett haldoklik.

--
L

a klódos verzió v. onpremises?
--

zoom.us? A minap kezdtem el hasznalni vagyis becsatlakozni masokhoz ezzel - igy meg sok tapasztalatom nincs. De android/tabletrol jol megy, deb csomag van hozza (csak meg nem probaltam), szoval eselyes hogy eletkepes alternativa :)

+1 Mi is használjuk céges szinten és a Skype-hoz képest semmi késleltetés nincs az USA-ba még a Skype-al 2-3 másodperc is van. késleltetés.

Nálam ma WinUpdate visszafrissítette 8.12-ről 7.3-ra, majd ismét 8.12-re. Ekkor egy ideig mindkettő futott párhuzamosan, gondoltam eltávolítom a régit, de sajnos ezzel a 8.12 is összeomlott. Végül eltávolítottam mindet és a weboldaláról felraktam a 8.12-t. Egyelőre működni látszik. Csak a beragadt "Downloading..." figyelmeztetés takarja ki az input mezőt, de nem nagy gond, vakon is tudok üzenetet írni.

+1

A skype az a produktum, amirol nem tudom eldonteni, hogy a fejlesztocsapat vagy a management az, aki mar a halalba kivanja az egeszet, es legszivesebben megolne.

Appear.in - 1-2 eve migraltam ra. Just works

Nagyon kerülitek még az említését is, így kicsit félve kérdezem meg: mi a baj a Viberrel?

c:\Users\....\AppData\Roaming\Skype\.....\media_messaging\ mappából töröld a cache mappákat.

Rácsatlakozom a műsorfolyamra, win10 alatt ma megszűnt a skype működése (nem konnektált), elkezdtem keresgélni honnan tudom letölteni a frissítést, mert frissíteni sem akart - a store-ba irányított, hogy onnan frissítsek! A frissített skype kinézete gyökeresen megváltozott, egy áttekinthetetlen, ormótlan, primitív felületet kaptam, de a legsiralmasabb, hogy nincs többé konfigurációs lehetőség, a beállításokban csak a hangeszközök betallózása lehetséges, de nincs mikrofon teszt - a kivezérlést sem mutatja, az echo123 pedig nem rögzíti a hangot, csak egy általános szöveget mond el, ami viszont semmit nem segít a konfigurálásban.
Van valami módja annak, hogy visszaállítsam az eredeti felületet?

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség