Milyen hangkártyát coax S/PDIF kimenettel?

Fórumok

75.000 Ft felett találtam (pl. Asus Xonar Essence STX II), de pont az lenne a lényeg, hogy külső DAC-kal használnám (ami már megvan), nem költenék kétszer normális DAC-ra. Optika S/PDIF kimenetes van lényegesen olcsóbban (konkrétan van a gépben is), de a DAC-omon egy optikai bemenet és két coax van és a TV-nek csak optikai kimenete van. Szóval tudtok ennél az Asus-nál olcsóbb, de még értelmes megoldást? Csak stereo-ra kell.

BTW: van valakinek Asus alaplaphoz coax S/PDIF kimenete? Ezt sem nagyon láttam magyar kiskerben + nem tudom, hogy biztosan jól működne e.

Köszönöm!

Hozzászólások

Az én közel 20 éves SB Audigy kártyámon, és az alaplapomra integrált $RANDOM Intel HD Audio hangcuccon egyaránt egy sima 3.5 jack kivezetésen jön ki az SPDIF. (Kell egy 200 Ft-os jack-RCA átalakító, és lőn koax SPDIF)

+1, én is az Audigy2-két használom még, ráadásul egyszerűen építhető egy plusz kártyahely-takaró lemez, egy minőségi, beépíthető rca-hüvely, és egy darab régi, CD-ROM-hoz adott audio-kábel segítségével spdif coax ki- vagy bemenet hozzá.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Ha nem válik be az Ali Express-es csoda, akkor ez lesz. Pontosabban valamilyen PCI-E alapú. Akkor viszont veszek egy durva hangkártyát, lásd poszt. Már az elmúlt 10 évben is megérte volna, ha jobban belegondolok. Ha viszont beválik az Ali Express-es csoda, az is jó hosszú távon. Mióta az eszemet tudom Asus deszkáim voltak.

Köszönöm!
--
https://naszta.hu

Mivel nem tudtam beszerezni ezt a remek kis opcionális kiegészítőt az egyik alaplapomhoz (asus h87-pro), és mivel az spdif-out ki van vezetve a lapon, csak nincs kifejtő hozzá, ezért csináltam egy ilyen hátfal-takarós megoldást hozzá (nyilván csak spdif, toslink nincs, de az nem is kell), és tökéletesen bevált. Ha van a lapon olyan integrált kártya, aminek van spdif-out-ja, akkor ne költs rá nagyon!

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Miért nem veszel egy sima TOSLINK-RCA adaptert?