Advent of Code 2017

 ( nydn | 2017. december 1., péntek - 10:28 )

2015 óta futó kódoló játék az év utolsó hónapjára, minden nap új feladatokkal (2/nap).
Jó gyakorlási lehetőség lehet egy új nyelvhez, esetleg kis kikapcsolódás valamelyik szünetben.

http://adventofcode.com/2017

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Az első feladat könnyű és érthető.

+1 (rejtett sub)

+1

+1

+1, megcsináltam, de pontot nem kaptam érte :(

Csillagot lehet kapni érte, minden feladatért egyet.
A felső sorban a neved mellé is kiírja, illetve a Naptár részen az adott nap mellé is kiírja.

+1

Készítettem egy eredménytáblát a HUP-nak, csatlakozzatok:

208872-d2744c97

Szépen alakul a csoport, már ketten vagyunk! ;-)

most már három :)

Érdekesen alakul a statisztika: http://adventofcode.com/2017/stats

és mi benne az érdekes szerinted?

Például a megoldások számának viszonylag gyors csökkenése. Vagy az, hogy csak az első feladatot megoldók száma kevésbé változik. Annak ellenére, hogy ha az első feladat megoldásának birtokában a másodikat már viszonylag kis módosítással meg lehet oldani.

szerintem meg csak a szokásos, a kezdeti hype és érdeklődés után kevés az olyan, aki ténylegesen foglalkozik is vele hosszabb távon. a másodikra meg már mincs idő, vagy kedv (mint pl a tegnapi nap nálam)

A harmadik napi feladat nagyon nehéz volt, szerintem sok ember kedvét szegte rögtön az elején.
A negyedik napból pedig még bőven van idő.

Biztos volt rá valami okos matematikus megoldás. Én az első részét papíron számoltam ki, de a másodiknál már úgy voltam vele, hogy ott egye meg a brútforsz, nincsen nekem erre időm =)

_______Peter
I am a stone. I do not move.

Az első részre fel lehetett írni egy képletet, ezért ahhoz nem kellett implementálni a tárolást. A második részhez viszont én sem találtam más megoldást.

Ha az első résznél tároltad egy mátrixban, akkor már triviális volt a megoldás. A második rész már csak 3-4 nem túl lényeges változást igényelt az elsőhöz képest. Szerintem.

A tippem, az eddigiek alapján: Ha úgy oldod meg a feladatot, ahogy a feladat kiírói elgondolták, akkor a második feladat már könnyen megoldható. Ha más módszert találsz, akkor általában a második rész miatt teljesen át kell írnod a megoldást.

Például a checksum-os résznél úgy döntöttem, hogy az első rész megoldása táblázatkezelőben a legegyszerűbb. Viszont táblázatkezelőben a második feladat megoldása elég macerás lenne. Így aztán megírtam az első részre is a programot, amit kicsit módosítva meg lett a második megoldása is.

Egyre inkább hajlok rá, hogy újra megcsinálom a második részt egy rekurzív függvénnyel.

_______Peter
I am a stone. I do not move.

ejj, egyszer nem volt időm foglalkozni vele reggel és egyből hátracsúsztam. úgy látszik muszáj lesz korábban kelnem holnaptól :D

Sajnos nekem sincs lehetőségem 6:00-kor nekilátni, kb 30 perces késéssel futok neki minden nap...

Nekem lenne, de emiatt nem fogok előbb kelni. Én (szinte) mindig akkor kelek, amikor magamtól felébredek. ;-) Ráadásul hétvégén még rosszabb a helyzet, volt olyan, amit csak másnap tudtam megcsinálni; most szombaton is vélhetően csak délután, este fogok tudni nekiállni.

Én ezt nem versenyként kezelem, de nem zavar, ha mások meg úgy. Pl. az sem zavar, ha az utcán sétálok és valaki megelőz ;-)

+1 :)

Megnéztem a mai eredményeket. Az első feladat első megoldása 3 perc 17 másodperc alatt lett meg. Ez igen. Nyilván vannak nagyon profik is. Nekem legalább 1 percet vett igénybe amíg elolvastam a feladatot. Nyilván van aki sokkal gyorsabban olvas.

Aztán megnéztem az 1 napi első feladat top100-asait is. A legelső megfejtés 57 másodperc alatt érkezett be. Na ne. Ha 5 másodperc alatt elolvasta és megértette a feladatot, a hátralevő 52 másodperc akkor sem elég arra, hogy megírja a programot, és az eredményt bemásolja az input boxba.

A legelső megfejtés 57 másodperc alatt érkezett be. Na ne.

Szerintem sokaknak már megvannak ezek az algoritmusok más "versenyekről" (pl. korábbi advent, vagy spoj) és egyszerűen csak futtatják az új eredménnyel.

Az első feladat első megoldása 3 perc 17 másodperc alatt lett meg. Ez igen.

Valóban szép, gratulálok!
Én mondjuk a ma délutáni eredményemmel is elégedett vagyok: 9 perc 40 mp. Igaz, hogy 3 pálinka és egy üveg sör után született ;-)

„Valóban szép, gratulálok!”

Nem nekem, hanem első megfejtőnek. :-) Leért a sör-pálinka keverék?

Ja, ezek szerint félreértettelek, de hát az említett italok még mindig hatnak! ;-)