Sasszem műtét itt is

 ( scottscott | 2017. november 13., hétfő - 20:47 )

Talán éppen trey blogja miatt kezdtem el idén tavasszal utána olvasgatni, és konkrétan telefonálni a lézeres kezelés miatt. Én is jó pár éve (kvázi gyerek korom óta) szemüveges vagyok, és bár nem romlott évek óta, elkezdtem barátkozni a gondolattal, hogy kés / lézer alá fekszem.

El is mentem végül, viszont sajnos 6 hónap kényszerpihenőre került a projekt, mert a szaruhártyám nem volt tökéletes, és kíváncsiak voltak, hogy változik-e a dolog (betegség miatt van) vagy már így születtem, gyárilag ilyen. Utóbbi esetben lehetséges a műtét.

Nos visszamentem pár hete, most már volt pupilla tágítás is, és kiderült alkalmas vagyok a PRK vonalra. Szomorú, mert a FEMTO kényelmesebb, viszont drágább, örülünk, mert legalább műthető. A céldátum november vége, lesz pár elég szar nap, de ha minden jólmegy elfelejthetem a szemüveget.

Télen ugyis sokkal jobban utálom a párásodási probléma miatt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Sikeres műtétet, én is tervezem...

Hajrá!

Teljesen más világ szemüveg és kontaktlencse nélkül. A PRK kényelmetlenebb, de kibírható. Van legalább 5 ismerősöm, aki PRK-zott.

--
trey @ gépház

Sok sikert!
Én 2011 januárjában műtettem meg (intralasik lebenyképzéses eljárással), életem egyik legjobb döntése volt, -6,5 dptr-ből lett nullás.
--
ne terelj

Hajrá, hajrá!
Nekem is PRK volt, még 2011-ben. Nem annyira vészes. Én inkább szétuntam magam 1-2 napig, mert nem igazán tudsz sok mindent csinálni. Mondjuk nem is nagyon akarsz. A téli időpont egyébként praktikus a műtétre, mert sokáig és korán sötét van, ez segít óvni a szemet az UV sugárzástól.

Sok sikert! :)

Jöhet majd tőled is beszámoló, ha úgy gondolod.

---
| Dropbox |

Sok sikert!

Én hétfőn megyek a Sasszembe a hónapos kontrollra VisuMax után, csak ajánlani tudom őket. A cilindert is rendbe rakták.

Szurkolok!
Nekem is volt, es meg nem bantam meg. Egyeduli kenyelmetlenseg, hogy este kicsit rosszabbul latok, mint ahogy emlekszem :)
LASIK szoba se jott a beszelgetes alatt?
---
Lambda calculus puts the fun into functional programming

Ahol en csinaltatom (sasszemkinika), ott ha jol lattam nincsen: http://sasszemklinika.hu/cimkek/lasik-lasik-kezeles

"Ritkán ugyan, de súlyos szövődmények léptek fel, a lebeny sérült a műtét során, vagy később egy oldalirányú erő le tudta szakítani a lebenyt. A LASIK nem bizonyult közel sem olyan biztonságosnak, mint a PRK kezelés. A Sasszemklinika nem végez LASIK kezelést."

____________________
http://szoftvervasarlas.co.hu - szoftverek legjobb áron