Alien Covenant

 ( robyboy | 2017. október 12., csütörtök - 17:54 )

Spoiler-es.

Láttam. Kár volt, kár érte. Ez a film az Alien univerzum meggyalázása. Idióta, eszetlen horrorfilm lett, bárgyú hülyeségekkel teletömve. Azt is unom már, hogy Hollywood nem tud új ötletekkel előállni, és mindenki Remake-eket gyárt. Túl öreg vagyok :) Aki először lát egy ilyet, "Z" generáció, annak bejön. Nekem még mindig az Alien az etalon a témában. Az egy kerek egész történet volt, kár volt folytatni, úgy mint általában más filmeket is. Azzal nem voltak problémák, nem akart filozofálni, stb... és nem is volt horror, bár félelmetes volt. Az analóg élienbébi meg félelmetesebb volt, mint a digitális marionettek.

Ezzel a baromsággal meg Ridley Scott végleg feltette a pontot az i-re. Állítólag meghajlott a nép akarata előtt. Ha tényleg így van, akkor a "nép"-et is minősíti, nem csak a rendezőt.

Egy "zs" kategóriás eszetlen horror lett belőle.

Amikor mondja David, hogy ő halhatatlan, egyből Ash jutott az eszembe, akit Yaphet Kotto egy rúddal szétvert, vagy a folytatásban a másik droid, akit az Alien tépett szét. Hát ja, tényleg halhatatlanok. Persze az is lehet, csak egoistának lett beállítva, akkor oké. Végülis Wayland sem volt normális. A Dávid szobor, ami kinő a szobából is vicces. Művészi utalgatás bármire is, nekem az volt az első gondolatom, hogy elbaszta a tervező a házat. Persze én egy Alien filmtől racionalitást várnék, nem filozofálgatást. Nem is illik a bevezetés a későbbi henteléshez egyáltalán, mintha külön filmeket látna az ember.

Az meg, hogy idegen bolygóra mindenféle felszerelés nélkül lépnek ki (hányadszorra is?), az még viccnek is rossz. Persze tudjuk, hogy a felszerelés sem védi meg a szerencsétlen áldozatokat a sorsuktól, de legalább logikusabb lett volna. Annak tudom be, hogy megspóroltak csomó pénz a "felesleges" szkafanderek legyártásán. Jól van na, Hollywood-ban is fontos a büdzsé.

Az meg, hogy egy csirkecomb nagyságú élien leteperi a felnőtt embereket, vicc. Az is vicc, hogy pár perc alatt kifejlődik a spórából. Meg az is vicc, hogy belelőnek, és még az is túléli - bébikorban, holott pl. az Aliens-ben elég szépen hullottak a kifejlett példányok a lövésektől, sav ide vagy oda. Itt még sav se nagyon volt. De pondró korában simán el kellett volna pusztítania a két nőnek, akár puszta kézzel is. Egy csirkecombban fizikailag nem lehet akkora erő, hogy elbánjon két nővel.

A végén az utolsó élő legénységi tag meg hibernáltatja magát, de minek? Minek akar odaérni az eredeti célbolygóra egyedül? Inkább a Passengers féle megoldás lett volna jobb, hét év út hátra nem a világ, simán kibírhatta volna éberen is, David-del. Az meg akkor nyírta volna ki, amikor csak akarta volna. Persze így lett látványos -és előre borítékolható- "meglepetés" a film lezárása.

Kár ezért a filmért. Nem volt elgondolkoztató, nem volt szórakoztató, viszont káros a gyerekekre nézve, akik érzelemmentes zombikká fognak válni az eszetlen, túl véres, felesleges és céltalan pusztítástól. Mondjuk ez a legtöbb videojátékra is igaz, amik hasonlóak. Persze tudom, mi sem lettünk zombik. De vadul a világ rendesen, nézzetek csak körbe.

Jöhetnek az ellenvélemények :)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Az elso alien film volt amire azt mondtam ,hogy ezert kar volt. Meg az idiota AVP filmekben is volt valami ami tetszett vagy erdekes volt.
ebben kb semmi. Az nekem sem tetszett ,hogy kiskoruktol kezdve kb halhatatlanok es gyilkologepek. Nekem amugy a masodik resz a kedvencem (Aliens) ott kellett volna abbahagyni az egeszet.

Az első film érdeme, hogy újat hozott a filmtörténelembe, akár csak azzal is, hogy abban volt először női főhős (Ripley). Meg persze anélkül nem indult volna be a biznisz sem. Az Aliens jól sikerült folytatás, igazi jó Sci-Fi akciófilm lett, Carpenter csúcskorszakából. Lehet tényleg ez volt a témakör csúcspontja. A többi felejtős.

Minden filmet a maga korában kell értékelni, amikor készült. Baromi kevés olyan alkotás van, ami kiállja az idő próbáját. Mai szemmel nézve már a 70-es évekbeli filmek is túl lassúak/vontatottak. Ma pörögni kell ezerrel, ezért fejlődik ki az Alien is 3 perc alatt a spórából.

Itt van pl. a 2001 Űrodüsszeia, amit istenítenek mai napig, Top10 Sci-Fi, stb... Szerintem 10-ből 7-en feladják már az első 15 percben, amikor fekete képernyő előtt meghallgathatják a szimfóniát. Más kor, más korszellem.

--
robyboy

Felreertesz. En szeretem az Alien es Aliens filmeket. Az elso alatt az elso a sorozatbol (nem idorendben) ami szar es azt mondom ,hogy kar volt ----> Covenant

Ah oké, értem.

--
robyboy

"igazi jó Sci-Fi akciófilm lett, Carpenter csúcskorszakából"
James Cameront akartál írni, gondolom. :)
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Szerintem a régi filmek sokkal brutálisabbak voltak, nem a mostani filmektől vadulnak az emberek. A mostani filmektől max epilepsziás rohamai lesznek az embernek a sok dobálózástól, kapkodástól, városrombolástól, rángatózó kamerától.
Minek ölte volna meg Danielst? Kell a gazdatest a "gyermekének". Unatkozzál te hét évig egy űrhajón, ha van lehetőség hibernálni :) És nem egyedül van, a telepeseket szállította az űrhajó.
De amúgy kb. egyetértek :)

Ja tényleg! A telepesek! Mintha nem is léteznének. 7 év... és miért ébresztették a legénységet? Mert majdnem elpusztult a hajó. Meg látta a férjét elégni a kapszulában. Hát, ezek után én inkább a 7 év unalmat választottam volna, meg felébresztettem volna a telepeseket is :) valami kamu dumával, Passengers 2. módban. Ha nem is az összeset, mivel a hajó tuti nem volt felkészítve ennyi ember ellátására.

--
robyboy

Nem emlékszem már pontosan, a nyáron láttam moziban. Azért ébresztette a legénységet, mert fogták a jelet a bolygóról. A telepesek embrióformában voltak az űrhajón nem?:) Oda tette melléjük a frizsiderben az arctámadó embriókat. Amúgy meg az alienben mindig hibernálnak, én is azt tenném :) Bár azt hiszem most nyilatkozták, hogy a köv. részben kevesebb lesz az alien, tehát akár lehet passengers2-t forgatni Daviddel, és Danielsel :)

Tényleg embriók voltak, most esett le. És ki horda volna őket ki, és mennyi idő alatt???

Az ötleted megér egy Hollywood-ot, lehetne a Brokeback Mountain Sci-Fi remake-je a két droiddal, egy színésszel. Low cost, high profit.

--
robyboy

Gyorsan megvettem és megnéztem, 15 fős legénység, 2000 telepes, 1140 embrió. Hogy ki hordta volna ki, passz, gondolom tart már ott a technológia akkora, hogy "kitenyésszék" őket. Ezeket az ötleteléseket fejezzük be, mert a végén rácsapnak :)

Pedig nagyot ütne, végre valami eredeti!

--
robyboy

A Covenant olyan mint a Die Hard ötödik része :)

Még moziban néztük. Egynek elment.

Ha esetleg az előzményeket (mármint a korábban forgatott részeket, akár a Prometheus-t is beleértve) nem ismered, és az elvárásaidat is úgy igazítod (sci-fi-akciót vársz), nem annyira szörnyű. Semmi újat nem mutat, de szerintem (sajnos) nem is volt célja senkinek. A mai kor filmfogyasztóihoz kell igazodni (gyors akció, nem lehet elhúzni, karaktereket/történetet felépíteni), különben buksz.

Ahogy mondtam, egynek elment. Meg kellett nézni neten néhány képet, hogy beugorjon, mi is volt - szerintem ez sokat elárul.

A régi filmeket - mondatni - szeretem. A Prometheus csak a lassúságban emlékeztetett az eredeti filmekre, unalmas volt, viszont szép. A Covenant pedig egy mezei szar volt. Idióta karakterek (a karantén csak disznek van, be kell menni mert csak...), story 0, David elment. Alienek, rettenetesek, az összes. Az Alien név nem méltó ezekhez a förmedvényekhez (ami mellesleg ronda volt, mármint a CGI). Nem adott hozzá a "Kánonhoz" semmit.
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Ezek az alienek az eredeti Alien film első terveiben szerepeltek. Sőt, voltak még sokkal "rosszabb" tervek is.

A CGI meg már sok esetben teljesen elrontja a filmeket. Bár így lehet piszkos gyors mozgásokat mutogatni; sokszor olyan súlytalanok, kidolgozatlanok, hogy egyszerűen nem tudják becsapni az emberi agyat. Itt is.

Arról nem is beszélve, hogy pl. az első részben nem is voltak gyors mozgások, mégis a frász kerülget a mai napig, ha meg-meg nézem. :D Ezek a magas fűben rohangászó alienek meg jó eséllyel el lettek lőve a Jurassik Park második részében, csak ott veloci raptor skint kaptak. ;)

Az Alien-ben zseniális a megoldás, amikor már a mentökabinban megjelenik a csövek között a lény, és lassan mozdul kifelé. Ott a lámpák villogásával simán folyamatossá tették a báb mozgását, így becsapva a szemet.

--
robyboy

nalam is az Aliens az etalon. A 3. resz szodaval elmegy, de ott mar tenyleg abba kellett volna hagyni. Ripley is meghalt, game over...

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

Elsőre nem szerettem a 3. részt, aliens után mást vártam. Utólag már jó filmnek tartom. A 4. viszont kezdetektől fogva nem tetszett, tényleg be kellett volna fejezni a 3. résszel.

A 3. részből is csak a rendezői változat jó.
---------------------------
Oszt jónapot!

Jaja! De az nagyon :D

+1
------------------------
{0} ok boto
boto ?

Szerintem nem lesz sok ellenvélemény...
Scott bácsinak szépen nyugdíjba kéne vonulnia, a Fox-nak meg hagyni, hogy Weaver néni meg csapata rendbe szedje a megtépázott mundért...

> BERUS
Motor: Mageia 6; Lubuntu 17.04 LTS; OpenBSD 6.1; Windows Phone 10

"Egy csirkecombban fizikailag nem lehet akkora erő, hogy elbánjon két nővel."

made my day ;DD

"Egy csirkecombban fizikailag nem lehet akkora erő, hogy elbánjon két nővel."
Hát ez nem is olyan csirkecomb ami 3 hónap alatt fejlődik ki. :D Ennyi erőből a sci-fik 99%-át kritizálhatnám. Sci-fiket a saját maguk által felállított világban kell kezelni. Ott kezdődik a gáz ha saját maguknak mondanak ellent. ... Na ilyenkor szokták rebootolni. :D

Az előző részben is idegbaj volt, hogy az emberiség egyik legfontosabb felfedezésére egy halom antiszociális idiótát visznek. Már egy megbeszélésen is veszekszik. Leveszi a sisakját egy franc tudja milyen környezetben. Majd nem talál ki egy barlangból ahová az előbb ment be. Totál ismeretlen fajjal kezd el cicázni egy idegen létesítményben. A Noomi Rapace-nak jó volt ahogy összeszögelte a hasát. Őt bírtam.
Ez a sisak levétel a Covenant-ban is meg volt. Ugyan úgy mint a 10 óra alatt kifejlődő Alien. Egy kalap kaka volt az egész. A díszletek nagyon faszák voltak. Allen Ripley a hősöm. Kár, hogy így elbaszták.

Nem moziban néztem! - Jellegtelen, unalmas sablongyűjtemény. Az az érzésem, Hollywoodban algoritmusok analizálják az elmúlt évben legyártott filmek minden másodpercét.., (és a filmek jeleneteinek legnagyobb tetszésindexe alapján, azaz a mozikban legnagyobb számban a filmeket megnéző korosztály igényeivel, tetszésével tökéletesen megegyezőt kell legyártani, maximálizálva így az előre kiszámítható bevételt. - Még az is lehetséges, hogy a CGI-nél kalkulálnak az előzőleg már legyártott és már régen kifizetett objektek, snittek újrahasználhatóságával, - költségcsökkentés okán.)

A rendező a kalkulációk eredményének megvalósítását szolgálja. Ha önálló ötlete van máris "lapát". - Ridley meg beállt a sorba, van az a pénz... De az évben a másik nagy csalódásom, Besson is a "Valerian"-nal. (Na, azt moziban sikerült, - óh, de minek is..!)

Katasztófa és nem filmművészet a szórakoztatás ilyen módja. (Besson határozottan fusztrált engem, mivel az általam látott összes előző filmje több volt, mint a szokásos szórakoztani akaró "Hollywood" . Ridley "iparosmunkája" már nem is annyira csalódás, mert ez esetben nem engedtem meg magamnak a mozi luxusát.)

A "Big Data"-án keresztül is, az emberekkel megetetik a saját sz*rukat. - A szó szoros értelmében.
:(

Meg hogy nem filmtorteneti alkotas?!

Szerintem ebben a filmben voltak meleg robotok eloszor.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....