Az SQL trigger

SQL Create Table-t irtam epp (PostgreSQL-hez):

[...]
gender bool NOT NULL,
[...]

Hozzászólások

Legalább is_female vagy is_male lenne. De gender mint bool? Wtf.

Szerencsére ez nem szeret-nem szeret kérdés. Az is totál érdektelen, hogy csak két érték van. Ez szimplán a primitive obsession nevű antipattern.

Mutatok egy példát, hogy hol van jelentősége:

new Gyros(true, true, false, true);

vs.

new Gyors(Hus.Include, Kaposzta.Include, Hagyma.Exclude, CsiposSzosz.Include);

Code reviewen utóbbi sokkal egyértelműbb lesz, mint a true-false hegyek.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Attól még létezik a primitive obsession SQL-ben is. Ha van neked egy kételemű értékkészleted, miért true/false-al meg mágikus számokkal jelölöd, ha egyértelműen, nevesítve is tárolhatod?

Itt főleg értelmetlen, mikor neked egy egyértelmű értékkészleted van, ami se nem true se nem false, hanem az, hogy férfi vagy nő.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Esetek 98%-ában a karbantarthatóság többet ér, mint az a nüansznyi performance.

De erre még mindig a kedvenc példám az előző munkahelyemen a weboldal: jöttek többen, hogy fú, nem lassú a PHP? kimértük, az oldal generálási idejét átlagosan 90%-ban a PostgreSQL válasz kivárása tette ki. Tanulság az volt, hogy csak ott optimalizáltunk, ahol tényleg gond volt és inkább kampányszerűen mértünk lassú queryket és ott is csak a leglassabbakkal foglalkoztunk, vagy ahol túl sok query volt és lehetett egybevonni, egyszerűsíteni. Meg mikor szervercsere volt, kibuliztunk még kb. 200k-t vasra pluszban.

Eredmény? Összességében olcsóbban, töredék mérnökórából is megvolt az elvárt teljesítmény és tudtunk olyan featurekkel foglalkozni, amik bevételt hoztak. És a kód is karbantarthatóbb maradt.

Persze, nyilván mérlegelés kérdése, hogy mikor mi a jó stratégia. De sosem a kakasvérrel és a feketemágiával érdemes kezdeni.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

> Ha van neked egy kételemű értékkészleted, miért true/false-al meg mágikus számokkal jelölöd, ha egyértelműen, nevesítve is tárolhatod?

+1

Az embereknek egyszeruen nincs a fejukben az enum az esetek nagy reszeben, ezert sem hasznaljak, pedig baromi jo es hasznos dolgokat lehet vele csinalni.

Peldaul ha a kontroller altal hivott servicek altalaban enumot adnak vissza, akkor brutal egyszeru es egyertelmu lesz hogy melyik view-hoz kene routolni. De barhol, ahol egy kezelheto mennyisegu valasztasi lehetoseg van, ott erdemes lehet megfontolni az enum alkalmazasat.

Szerk:


ImportantResult myVeryImportantResult = doSomethingWithTheRequest();

switch (myVeryImportantResult) {
  case SUCCESS:
   doWhatever();
   break;
  case WHOOPS:
   handleWhoops();
   break;
}

...

Miközben a feminácik és a liberálterroristák ellen küzdenek a tudatlanok, a maradék normálisak nevében üzenem, hogy a társadalomtudomány valóban foglalkozik társadalmi nemekkel, amely nincs teljes átfedésben a biológiai nemekkel, mivel _másról szól_.

--
arch,debian,retropie,osmc,android,windows

Na igen, már a 444 is cikkez róla, hogy talán mégsem volt jó annyira felrúgni a kialakult társadalmi normákat (persze, ezt már nem mondják ki): https://444.hu/2017/10/03/atomjaira-hullik-a-maganyos-fiatalsag-a-tarsa…

(Az más kérdés, hogy a végkövetkeztetés megint egy tipikus fasság és pótmegoldások sorozata.)

De ugyanúgy egészen meglepő, mikor a mindenféle agyament safe spaces véleménynácizmus ellen szintén a 444-en kelnek ki.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Ez igaz. Végülis, a társadalomtudománynak valahogyan kategorizálnia kell egészségesek és a sérültek együttélésekor a sérültek morfológiai alakjait.
Például a transszexuális nő kifejezés egyértelműen jelzi, hogy a társadalomi kockázatot jelentő, mentálisan sérült, szexuális ragadozó férfit.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Oh, igen. Picit előitéletesen hangzik, de lássuk be a valódi transszexualizmusnak az előfordulási aránya a mérhetőség határán van. A valódi transszexualizmus, ami a kimérák azon speciális esete, amikor az elnyelt ikertestvér biológiai neme nem egyezik a testvérével és az összeolvadás/elnyelés során az elnyelt testvér nemi szervei lesznek a dominánsak. A test különböző pontjairól vett minták genetikai elemzésével kimutatható az eltérés.
Minden más esetben a biológiai nem és "megélt nem" közötti eltérés, hormonális megbetegedést, vagy pszichés megbetegedés (skizofrénia, exhibicionizmus ), vagy szexuális viselkedési zavart (fetisizmus), vagy szexuális opportunizmust (párszerzési előnyszerzés), vagy társadalmi opportunizmust (prostitúció), vagy ezek kombinációját rejtheti. Mindegyik kóros, így áll a "hiba van a dobozban" megállapítás.
Vagy talán faszosfeminácinak teccik lenni?
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

De csak akkor ha a fedora trilby és a nyakszakáll megvan!
Az a probléma, hogy túlságosan, és röhejesen, szembetűnőek a modern feminista, trans és egyéb egyenjogúsági, társadalmi igazságossági mozgalmak szereplőinek a motivációi. Ezek a tipikus szocializációs vesztesek, akik találtak maguknak egy kis rést, és azt hiszik, amibe a hópihe mentalitásukkal beékelődhetnek, hogy kihasítsanak belőle maguknak egy szeletet a jóból. Titkon azt remélik, hogy sikoltozással, protestálással, elérhetik azt ami az átlag embereknek alapból is megy. Hogy végre valaki végigcsókolgatja izzadt, mosdatlan, szőrös testüket, elveszthetik szüzességüket, nem kell versenyezniük a tehetségesebb, jobb képességekkel rendelkező átlagemberekkel. Egyszer, végre, valakinek érezhetik magukat. Csak egyszer, egy pici hatalmuk lehet.

--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Le is írtad a megoldást: segítsünk egymásnak, hogy ne ilyen nőjön ki belőle.

Le is írtad, mi a problémánk: erővel küzdünk ellene, elnémítani, lenyomni próbáljuk, ami meg csak hergeli.

(Egy jólirányzott érdektelenség néha meglepő eredményekhez vezet, bár nem tudom, itt jó-e)

Egyébként John átlag Hupper nőkhöz való hozzáállását olvasva a nőkhöz, azért van alapja a nők ilyetén hozzáállásával.

Számomra a társadalomból, a vezetésből nagyon hiányzik a női empátia, a női gondolkodás, figyelmesség. Csak ezt a domináns férfi nem engedi: sikeresen kiirtjuk a nőt, mert az él túl, az érvényesül, aki férfiként viselkedik.

Van egy eleg komoly atfedes az 1. CEO es az alapito kozott.

Ha a nok tobb CEO poziciot szeretnenek, akkor cegalapitassal megoldhatjak maguknak. Csak aztan a sok nogyulolo no nehogy kevesebbet fizessen maganak, mint a ferfiak! (ahogy most van)

--
Worrying about killer AI and the superintelligent robots is like worrying about overcrowding on Mars. - Garry Kasparov

Az esetek tobb mint 90%-aban a CEO rendelkezik tulajdonresszel. Az meg kockazat nelkul nem lesz. Azert van tobb ferfi CEO, mert tobb ferfi jatszik tulajdonreszekkel. Leven tesztoszteron hatasara szeretsz kockaztatni. Ahogy a kaszinokban is inkabb ferfitarsaiddal talalkozol, a noket nem vonzza.

> Az a "gond", hogy elég sok nő elvárja, hogy a férfi legyen határozott és tudjon vezetni.

Nem is csoda, ha ranezunk a statisztikakra (Breakdown).

A nok altalaban inkabb Judging jegyekkel rendelkeznek Perceiving helyett. Ez azt jelenti, hogy nincs helye kerdeseknek, ha ez el lett dontve, akkor el lett dontve.

Ez azt is jelenti, hogy a nok tobbsegenek a perceiving ferfi teszetoszanak tunik. "Mit lehet ennyit gondolkozni ezen, ott van, csinald!". Ha nem vagy benne biztos, hogy az a legjobb dontes, mivel nincs elegendo informaciod, akkor hatarozatlannak, komolytalannak tunsz. A kerdesek, a bizonytalansag a nok nagy reszenek remiszo. Ok mar meghoztak a dontest, jol vagy rosszul, de meg lett hozva. Nincs apellata.

Szerk: itt talan jobban latni.

Nincs semmi bajunk a nokkel, a gond azzal van, aki megprobalja nekunk megmagyarazni, hogy hogy viselkedjunk veluk. Foleg, ha arra a viselkedesre teljesen logikus magyarazatunk van.

Nem surun lattam olyat, hogy valaki aki pl. felszolalt a catcalling ellen (jogosan), pl. "kinyalnalak/megudgnalak" kiabalasa random lanynak, belement volna, hogy van elfogadhato, mindket oldalrol megerositett finomabb kezdese is az utcai ismerkedesnek (pl osszemosolyogtok, egymasra integettek, ha mar ez sincs returnolve, elengeded, stb., nem egybol a seggere csapsz, elobb megfigyeled hogy nem huzta el magat mikor veletlen hozzaertel, stb.).

Es az a baj, hogy itt a ket szelsoseg a leghangosabb: hangosan harcol egymassal a "szerintem titokban elvezik a lanyok a catcallingot/random elismero seggrecsapast idegentol" suttyok csoportja es a "ne kiabalj utanam az utcan" feministak csoportja. Az awareness kampanyok meg pont azokat a basement dwellereket erik el, akik ezelott se nagyon mertek es tudtak not megszolitani, es - mivel nem eppen alfahimek - nem is kellenek senkinek, legalabb validalhatjak, hogy "nem is kell nekik probalkozniuk". Ennek megint csak orulnek a nok - legalabb a creepy-k nem probalkoznak "ha olvassak". A komuves ekozben csak a csocsos kepeket fogja lajkolni, nem jut el hozza a feminista cikk, nem fog semmit elolvasni ami 3 sornal hosszabb aztan masnap megint a lanyok utan futyul. (Hozzateszem ez a komuves meg mindig "vonzobban ferfias", mint egy creepy basement dweller golyoi hianyaban).

Masik - ami egyik nonek serto, azt a masik veheti boknak, a harmadik veheti viccnek (akar hasonlot visszaviccel, vagy o kezdte), de egyre inkabb olyanokat olvasni mindenkitol hogy "mindenkinek minden serto lehet, ne csinaljuk mar". Az exem szerette ezt a viccet, de ne csinaljam, mert egy masik lany PTSD-s lehet tole? Szoval "tul erzekenyek" lettunk, es minel tobbet beszelsz eloszoban a tarsadalom tagjaival, annal inkabb rajossz, hogy ezt sokan erzik.

"Számomra a társadalomból, a vezetésből nagyon hiányzik a női empátia, a női gondolkodás, figyelmesség."

Pont hogy még most is túlzásba visszük politikai szinten. Nem véletlenül találták ki az ókori sztorit, ami arról az empatikus figyelmes nőről szólt, aki talált egy megfagyott kígyót és a keblén melengette. Na, ilyet egy férfinak sosem jutna eszébe csinálni. Pont ezért alkalmasak politikusnak.

Lásd: https://duckduckgo.com/?q=defense+minister+russia+norway&iax=1&ia=images

https://onsizzle.com/embed/i/netherlands-germany-albania-russia-iran-it…

Érdemes a testbeszédet is nézni:

https://www.theguardian.com/world/2014/feb/02/female-defence-ministers-…

Mar csak egy gender <> interested_in check constraint kene bele, aztan lehetne mondani logokat olvasva, hogy "Valamelyik buzi mar megint nem tudott regisztralni" :D

jó a kép

----
"Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat."