Tanya csenöl

Tanyán lakom már vagy 9 éve. Sokan nem értik miért, sajnálkoznak stb. Én jól megvagyok itt. Most, hogy kicsit több időm van elkezdtem egy "realITy" csatornát csinálni. Ha gondolkodsz rajta, hogy otthagynád a várost lehet pro vagy kontra segít dönteni.
https://www.youtube.com/channel/UC11TuAPp-tMHjyoa71T8FIw

Hozzászólások

egyszer én is kiköltözöm, szerintem jó ötlet.
én biztosan nem sajnállak, sőt.

márcsak tartalom kéne a csatornára :)

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Feliratkozás

--
Én TUDOM, hogy igazam van. És ha nincs is, akkor is NEKEM van igazam, mert én vagyok az Admin. Ennyi!

Ecetfa vagy bálványfa? Ha esetleg összekeverted, akkor készülj fel, hogy az utóbbi inváziós faj: Szinte semmire sem jó, ellenben elképesztően szaporodik, magról és a föld alatti gyökérzetből egyaránt, nagyon nehéz kiirtani és mivel idegenből behozott fa, nem igazán akad természetes ellenfele itthon. Vidéki vagyok és sok ismerősömnek van tanyája, birtoka, mindnek megvan a véleménye erről a fáról. Egyikük amikor a tanyáját vette, egy kisebb erdőnyit örökölt és nagyon komoly munka volt leszámolni vele, folyamatosan irtani kell még most is az előbukkanó hajtásokat, pedig elvileg a fák nedveinek nyár végi gyökérzetbe húzódásakor rendszeresen megkapta a mérget. Az állami, önkormányzati, műveletlen területeken lehet jól megfigyelni, milyen ütemben terjed. Például Budapesttől az M5-ös autópályán nagyon hosszan látni, néhol a középső elválasztó sövény helyét vette át, de az autópálya menti erdők szélén, ahol fakitermelés miatt ritkították a fákat, már átvette az eredetiek helyét és a pálya menti kerítés határán is nő, mint a gomba.

Öröm látni, hogy van, aki a természetet választja, a kezdeti nehézségek ellenére is, hajrá-hajrá! Követsz mezőgazdasági/kertészeti és erdészettel kapcsolatos csatornákat?

Valójában bálványfa volt, csak mivel mindenki ecetfának ismeri ezért használtam ezt. Óriási volt már nehéz volt kivágni, hogy ne dőljön a házra. Felmásztam és az ágakat visszavágva fentről haladtam. Kivágás előtt körbe fúrtam olyan 14 centi mély lyukakat a törzsén és pár deci (3-4) tömény gyomirtót öntöttem bele. Mikor már fonnyadtak a levelei akkor vágtam ki. Idén csak nagyon későn és csak pár satnya hajtás jött fel, azok is kaptam gyomirtóval, szóval remélem kiirtottam. :)
Csak a Bálint gazda fácse oldalát követem.

--
Rózsár Gábor (muszashi)

Jobb úgy hogy nincsenek linkek a videóban, legyenek inkább a leírásban.

A yt videókban előugró linkek meg feliratok nagyon zavaróak.

----
"Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat."

nagy kiralysag! Btw. honnan tudod, ill. mas honnan tudja, hogy meddig tart a birtok? Ill. lehet tudni, mennyiert vetted az egesz haciendat?

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

Köszi!
A mellettem lévőnek szántója van a másik oldalon kukorica a fenti szomszédnak a szőleje kezdődik. Szóval mindenki tudja meddig tart. Ha nagyon keressük, akkor a földmérők által leszúrt kis jelzések is megtalálhatóak, de mindenki tudja a határokat. Néha a mellettem lévő szántón kicsit beleszántanak a szántó túloldalán felmenő útba az kellemetlen, mert néha marad 10 centi az út szélén és ha esik az eső irgalmatlanul csúszik a sár, akkor hamar bent találja az ember az autót a szántásba. Olyankor szoktam mondani, hogy na a ****i parasztok az utolsó 10 centit is beszántja.
2008-ban vettem, 2.6 milláért. ...azt is hitelből, mivel az előző asszonynál mindent otthagytam, így pénz nélkül jöttem el. De szerencsére már jó ideje nincs hitelem.

--
Rózsár Gábor (muszashi)

ha maskor is csinalsz kerti felveteleket, akkor egy telo+csiptetos mikrofon segitsegevel vedd fel a sajat hangodat is, es azt tedd ala a videonak. (az idozitest konnyu beloni, mert az operator felvetelen is megvan a hangod, csak neha kevesbe hallhato)

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Igazából ahogy néztem a kapunál volt nagyon zavaró a szélzaj. Az egész felvétel egyébként telóval készült, nem kamerával sajnos. (Redmi Note 4) Olyan is a minősége ezért, de ahhoz képest hogy egy 40 ezres telefon elmegy.
Szívem szerint használnék rendes eszközöket, de mivel letoltam kb 6 évet televíziózással így a rendes eszköz számomra, az elég drága eszköz. :) Ha elindulok ezen az úton, hogy kimaximalizáljam a dolgot akkor az a végére nagyon sokba kerül, azt majd akkor ha dől a bevétel a youtube reklámokból. :) :) Egyelőre azzal "vigasztalom" magam, hogy jobb is hogy van egy ilyen amatőr bája, mert ettől (is) válik hitelessé.

--
Rózsár Gábor (muszashi)

Gabi bácsi - feliratkoztam! :D -, fogadd meg kérlek a tanácsot... használj egy másik telót akár a külön hangért. :-| Amiben kikapcsolod az AGC-t. Ez nem az autenticitás kárára megy, hanem a NÉZHETŐSÉGÉRE. :-(
Köszönöm szépen, hogy meghivtál a birtokodra és megnézhettem. :D Nagyon tetszik - riszpekt maximum!
S hezza kell fűzzem - később, amikor majd megjelennek a csatornádon a Dunning-Krugeres hülyegyerekkiscsirák (sic!) sok erőt! :-/ Akkor se add fel - habár, obsitos pedagógusként, gondolom, sokat birsz... ;-)

Őszintén szólva nincs is másik teló. Ezt most vettem, az előző összetört, jelenleg ez az egy van. Sajnos az is kiderült azóta, hogy kevés fénynél nem talál fókuszt...
Egyelőre ebbe nem akarok nagy pénzeket fektetni, nézegettem kamerákat olyan 250 felett lenne kicsit használható használt. :) Kameraprogramot nézek másikat, hátha lesz olyan ahol kikapcsolható az AGC. Ha tudsz ilyet javasolj kérlek. ...egyébként most nagy szél volt, azért ekkora szélben nem lesz gyakori a "forgatás"

Köszi a feliratkozást! Valahogy sikerült 7 feliratkozót eltüntetnem közben. :( Ha ugyanis frissen jött valaki a csatornára azt írta ki nincs tartalom. Ezt orvosoltam a "Csatornád elrendezésének testreszabása" pont kikapcsolásával és eltűnt egy csomó feliratkozó. Vissza is hiába kapcsolom. Hmmmm...

--
Rózsár Gábor (muszashi)

Ez sem fontos, fénykoromban 2-3 kocka csúszást észrevettem szemmel. Igaz az rendes eszközökkel volt, itt a program eltosz ennyit/többet vágáskor. :)

Találtunk egy elfekvő mini disc-et, azzal lehet hangot felvenni van hozzá csipis miki is. Ugyanakkor pl favágáskor vagy ilyesmikor nem nagyon lehet hova tenni, hogy ne legyen nagyon útban.
Azt hiszem jelenleg ami legjobban fáj egy statív hiánya, mert reményeim szerint lesz fa ültetés is és azt gyorsított felvétellel kézből LOL .... Lehet leverek egy karót és hozzá szigszalagozom a telót. :D

--
Rózsár Gábor (muszashi)

minidisc is jo, vagy asszony teloja vagy barmi, amit magadnal tudsz tartani. a felvevo cuccot zsebre rakod, a mikrofont meg felcsipteted, de nemkell sokszazezres cucc a videohoz, boven eleg a mostani telo is.

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Ott is van gigabites net occsóér'? :)

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Úgy gondolom, hogy egy település belterületén épített családi házhoz képest a külterület és az infrastruktúra hiánya az ami lényeges különbség és nehézség is egyben. Ezért írhatnál egy picit részletesebben pl. a közművekről (villany, víz, csatorna, internet).

- Mi volt meg a telek vásárlásakor és mi nem.
- Ami nem volt meg azt hogyan és mennyiből sikerült összehozni.
- Ami egyáltalán nem lehetséges (pl. víz, csatorna) arra milyen alternatívát találtál és hogyan, mennyiből sikerült összehozni.
- Mik a tapasztalatok ezeknek a közműveknek a használatával üzemeltetésével kapcsolatban.
- Milyen rendszeres (havi) költségekkel járnak ezek a közművek.

Lesz itt mindenről folyamatosan infó... ...hamarosan például a folyamatos konkrétan értendő lesz. :)
A mi volt az nagyjából látható a linkelt képgalériában egy romos ház.
Villany és víz, nos az hamarosan látható hogyan volt... a víz változott a villany még nem, ahhoz kéne sok pénz, jövőre azt is kezdem mert most nagyon gáz...

--
Rózsár Gábor (muszashi)

Frappáns volt az eleje :) Várjuk a többi részt.
Amúgy az fps egy kicsit gyenge, nem tudnál rajta javítani?

--
arch,debian,retropie,osmc,android,windows

A telót 25-re állítottam (legyünk szabványosak), de már attól agyfaszt kaptam hogy kiírta kb 25. Mi az, hogy kb???? Ha 25 akkor legyen annyi vagy mondja azt nem tud annyit. Aztán az egyiket 24-el csinálta a másikat 18-al a harmadikat 20-al. LOL. Nem ehhez vagyok én szokva. A kamerán annyi amennyit beállítok. Aztán vágáskor meg elcsúszott a hang meg ilyenek, mert a program várta a normális frame/sec-et.
A gyári kamera programon meg beállítás se volt, vette amivel gondolta na az is össze-vissza dolgozott. LOL

--
Rózsár Gábor (muszashi)

Végeztem egy mini közvélemény kutatást és a többségnek nem esett le a poén. Pedig azt gondoltam, hogy ez egy viszonylag "kommersz" darab és a későbbiekben jobban eldugom a kikacsintásokat, hogy finomabb legyen, de úgy tűnik már ezzel is nagyon eldugtam. :D

--
Rózsár Gábor (muszashi)

Nem akarod feldobni a videókat néhány légifelvétellel?

Ave, Saabi.

Tetszenek a videók, bár csak átfutottam őket. Ha van rá keret és eszköz, nem lehetne, hogy nem egy krumplival veszed föl őket? :)

Sok sikert a belakásához!

--
„Spiró ótvar, Konrád átok, Nádastól meg mindjárt hányok!”

Nalam a Turkensztani szilfak (csodasoveny) tenyleg nottek 1.5meter/ev.
Most olyan 4-5 meteresek lehetnek, es 2 evesek.
Szaporitani is sikerult oket. Az torzsatmerojuk olyan 8-10cm lehet most.

Gyumolcsfakat elso evben ultettem, eddig meg egyet se permeteztem, csak leveltetu ellen az almafat muszaj volt. De az sajat lottyel (ecet, cukor, mosogatoszer, stb).
A leveltetu mind megpusztult, de majdnem a fa is:) Kicsit tomeny lehetett...

Jovore mar varok rajtuk termest, lehet, hogy akkor tenyleg ra kell szannom magam a permetezesre. De az is lehet, hogy elobb telepitek valamifele allatot (fulbemaszo, lodarazs, ilyesmi).

Az internet nalam gazabb. Eddig tererom se nagyon volt, de most szolgaltatot valtottam (Telekom a legjobb errefele), es most a dombteton van:)
Viszont masik telefonnal van mindenhol, akar hazon belul is.
Szoval valoszinu a 1+1 antennaja lehet ubergagyi.
Meg nem talaltam olyan mobiltelefont (lg, sony, htc, samsung, apple) ami ennyire rossz lenne, mint a Oneplus One terero szempontjabol.

Ettol a Xiaomi kamerajatol nem kell hasraesni na. Szoval a franc se tudja milyen telot vegyen az ember. Pedig ellennek meg az 1+1-gyel par evig. Nincs semmi baja egyebkent...

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Na az tök jó!

Itt minden vár olyan 5évet aztán indul meg, ez alól egyetlen fa volt kivétel egy őszibarack itt az udvaron, az már következő évben termett. A többi jó pár évig szinte semmi, aztán megindul. A szilek olyan 5-6 évesek :)
Permetezni kell, itt a legnagyobb ellenség a monília. Sok meggyfa van nekem is és a környékemen is és azt imádja rágni. Ha meg bejutott elindul végig befelé az ágon... Első években nem permeteztem, aztán csak őszi-téli lemosó, de tavaly már a meggy katasztrófa volt. Idén 4X permeteztem monilia ellen, kicsit jobb a helyzet. Az öreg meggyeket kivágom a kevésbé öregeket meg vissza fogom csonkolni és veszettül permetezni. Mivel most a fertőzött ágak, levelekről megy tovább a gomba így ezt drasztukisan fogom minimalizálni. Sajnos tökéletes megoldás nincs, mivel a környéken is sok döglődő megy van. A monilia fructilia sajnos elindult már a barakcra is, egy kis barakcfa volt az első áldozat.

Nincs valami mikrós net szolgáltató? Régebben én is mobilnettel toszakodtam, de sok éve már így van netem.

Hát igen, elég gyenge kamera, előtte nexus4-em volt de azt már nagyon összetörtem. Szerintem a célra egyébként elég, sokat kéne beletolni pénzbe hogy jelentős minőség javulás legyen és mivel ez a dolog pénzt nem hoz, így nem is költök erre. 10 éve marhára örültünk volna ilyen telefonos kamerának. :)

--
Rózsár Gábor (muszashi)

En permetezni kulonosen utalok. Valoszinu, hogy kiepitek valami fix csovet, ami automatan fogja permetezni. Nekem csak 12 farol van szo.
(venturi cso elven gondoltam, fix kpe cso lenne kiepitve a fakhoz, es egy-egy helyi hordo ahol venne a cuccot).

Nalam tavasszal a meggy meg az egyik cseresznyefa nem indult be. Valoszinu, hogy sokaig volt vizben a gyokere a teli olvadas utan.

Igazabol az osszes fa megpusztult (cseresznye, meggy, mandula) ami egy vonalon van.
Most gondolkodok, hogy szerezzek-e be uj csemeteket mostanaban. Csak lehet, hogy meg talajrendezni kellene, hogy a viz sose alljon meg arrafele.

A gyumolcsfakkal az a baj, hogy 5 ev, mire termest hoz. Igy lehet az a legjobb taktika ha minden even ultetsz parat... :)

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

a tanyasi élet enyhe IT fűszerezéssel jobban érdekel, mint a második videód, tehát 1>2
az írom csak, hátha előrébb vinne. mármint engem, az ízlésem kiszolgálandó' :)

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Nem tervezem, bár valószínű kicsit ritkábban lesznek a részek majd, most eléggé holt idő van, de ha dől épp a meló akkor nincs ennyi szabadidőm :)
(és lassan kinéz egy ASP pályázat migráció, ahol egyelőre nem tudtam meggyőzni a polgit, hogy bízzanak meg valakit az adat migrációval és a szabályzatok készítésével valamiért azt gondolja ez fog menni saját dolgozókkal, szerintem meg nem. :) -vannak ezekre ajánlkozó cégek és van is rá pályázati pénz-

--
Rózsár Gábor (muszashi)

videjozhatnal a szomszedokrol is. Gondolom, nalatok lehet csapatni a zenet hangosan, nem fognak szolni erte. Legfeljebb a kecske nem ad tejet 2 hetig utana :-)

Btw. milyen a szekuriti? Mert - hacsak nem tavmunkaban tolod lehetoseg szerint, akkor - nekem eleg para lenne, hogy ha amig oda vagyok, addig bejon valaki, betori az uveget, aztan hipp-hopp, mar benn is van. Lattam, van kutya is, de hat ha a testvirek (vagy masok) eleg elszantak, akkor aligha allitja meg oket.

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

Szomszéd jelenleg a fenti "utcában" van ez olyan 500 méter. Egy idősebb hölgy (Mária) van mellettem és fönt van a háza, mivel az én földem nem ér fel fentig, így a fenti szomszéd meg Jóska, ő se sok vizet zavar.
Persze lehet, néha éjfélkor is üvöltetem. Vagy ha beleizzadtam a melós ruhába, akkor simán az udvaron leveszem, hogy ne vigyem be a koszt, azaz egy szál pélóba tudok mászkálni. Maximális szabadság.
Securityről nem beszélnék nyilvánosan. A kutya azért előny, tesók tartanak tőle, bár tény az előző kutyám (Zoé) nagyobb elrettentő erővel bírt. Amúgy mindenkit halálra nyalt, gyerekek lovagoltak rajta, de egyszer nyitva volt a kapu, mi az udvaron beszélgettünk erre kint jött az úton két kóbolró, erre az arany csöndes Zoé (sosem ugatott, csak ha embert látott) kirongyolt, felállt a kapu előtt az útra, letámasztott és olyan hörgő hangokat adott ki, amit sose hallottam. Nem is mertek tovább jönni, amíg meg nem fogtam a nyakörvénél. Nem csinált az semmit, csak ott állt és jelezte, hogy nincs tovább. Most egy befogadott kutya van, de a bullmasztiff az bullmasztiff :)
Korábban tanítottam, így keveset voltam otthon, most azért sokkal jobb a helyzet az időm 70-80%-ban otthon vagyok és amúgy is kiszámíthatatlanul vagyok vagy nem.

Értéket az ember nem tart otthon, amúgy is spúr vagyok. A gépen például egy fx-6300-as procival szerelt jószág egy elég alap videókarival és 16 GB RAM-al. Persze nem esne jól ha eltűnne, de nem sok százezres kár. A kerti gépek, láncfűrész, fűkasza, fűnyíró, nos azokból se lenne jó ha eltűnne, de azok se stil-ek. ...mondjuk van is velük gond, de a legtöbbet megtákolom magam. ...a fűkasza mondjuk pont nem a legolcsóbb volt 60 rugó és máris kellett egy kuplungot cserélnem benne 10-ért, az kicsi fájt, pedig csak 8X használtam, de gar ideje lejárt. A fűnyírón már házat is cseréltem, gyakorlatilag a motor eredeti, de azt már 8 éve nyúzom és alap oldalkidobós gép. Jelenlegi értéke nem sok, persze ha egy újat kéne venni az egy 60-as. (ezért cseréltem pl házat, mert új házat szereztem bontottan 10-ért és minden ment tovább, akkor minek vennék újat a motor örök élet, ha van olaj cserélve)

Éjjel meg elég éber alvó vagyok, ha kint felkapcsol a refi mondjuk a kutyára, akkor arra felébredek. Otthon meg van reflex íj, bokken és katana is és mivel tudom, hogy ilyenkor simán elvágnák a torkom, így nincs veszteni valóm, szóval vagy ő vagy én, akkor inkább ő. :)

--
Rózsár Gábor (muszashi)

kutya helyett alternativa:
bika (eleg kiszamithatatlan), lama :), valamilyen oriaskigyo (de ez legyen koztudott:),
libak.

Egyik ismeros ismerosenek (szoval en csak hallottam, sajat szemmel nem lattam) egy aligatorja van a garazs elott egy kis toban. Elvileg 3 meterre no meg. Mostmar vagy 2 meter tuti van.

En a magam reszerol a libakon gondolkodok. Elvileg harcolnak is, de baromi jo jelzok (hangosak). Talan meg a pavak is jeleznek, de azt nem tudom biztosan.

Van egy macskam az morog, hogyha neszt hal, meg kimegy a tornacra.
De tamadni nem tamad, ennyiben kimerul a "hazorzes".

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

egy aligatorja van a garazs elott egy kis toban.

aha, nyilvan. Gondolkozzunk mar egy kicsit! Mit csinal(na, ha tenyleg lenne neki) krokoval a -15 fokban? Beteszi a kecoba a kandallo melle? Arrol nem is beszelve, hogy tanitja meg krokonak, hogy kit lehet berantani a garazs elotti mocsarba es ki a jofiju. Szoval hagyjuk mar ezt a meteres BS-t...

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

betanitani gondolom nem lehet.
Mivel nyaron meselte a sztorit, igy a -15C nem merult fel. De jar a pluszpont!:)
Ha egyszer talalkozok meg vele, akkor rakerdezek.
Bar remelem, hogy nem futok vele ossze... :)

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

nekem is van itthon 2 levetett netbook. Most ujbol engondolkodom, hogy mire lehetne hasznalni (legalabb az egyiket). De az is lehet, hogy 2 rpi3 kozul kene az egyiket csataba kuldeni...

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

Home szervernek tökéletesek, nálam már vagy 3 éve futott. Ha nem kerül elő ez a pár százezer fájl rendszeres rsync áthúzása kérdés, valószínű még hosszú évekig így marad. Most elkezdhetek gondolkodni, hogy mire használjam majd fel a felszabadult eeepc-t. :)

--
Rózsár Gábor (muszashi)

:) Jó az a háznál. :)
Műsorváltozás lett, a következő rész még nem az a "botrányos" lesz, hanem most egy másik jön, amihez kapcsolódik témában egy el sem készült még és a kettő közé lesz ez beszúrva. :) Szóval a következő utáni lesz az ominózus. :)

--
Rózsár Gábor (muszashi)

az a hordo azert nem tunik annyira sterilnek, valami homokrol is beszeltel. Gondolom, mosogatni, meg furdeni jo, de nem iszol belole. Masik kerdes: hova vezeted a szennyvizet, pl. a mosogatoszeres, egyeb (el)hasznalt vizet?

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

Kirakódik rá a vízbül mindenféle dolog, minden évben tavasszal felhozom és kimosom meg a hordó aljáról kiborítom a homokot. Fürdéshez, mosogatáshoz, mosáshoz ezt használjuk, inni és főzni palackos vizet használunk.

A WC-ből egy emésztő tartályba megy a szennyvíz a zuhanyból és a mosdóból meg a fűzfához...

--
Rózsár Gábor (muszashi)

> A WC-ből egy emésztő tartályba megy a szennyvíz a zuhanyból és a mosdóból meg a fűzfához...

Es csodalkozol, hogy nem no a turkensztani sziled ... :)

Ez ilyen adhoc jellegu, vagy utanaolvastal a gyokerzonas tisztitasnak?
http://etdk.adatbank.transindex.ro/pdf/fold_aszalos_POSZTER.pdf
http://www.constructedwetlands.net/Constructed_Wetlands_total_hon_sec.p…

Csak mert oda kell tofolia, meg egy kisebb foldmunka is.
A nagyobb foldmunka meg akkor amikor befullad az egesz... :)

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Borsodiasan: DIKK.

A témához hozzászólva: én falun nőttem fel, nem az én világom. Van, aki bolondul ezekért, de én max majd csak nyugdíjas koromban.
Szóval ez embere válogatja.

Mindesetre érdekes a csatornád, csináld :)

Én pesti gyerek voltam (VIII. kerület majd később XI.), a nyarakat sokáig vidéken töltöttem nagyszülőknél. Igazából először "kényszer" volt a váltás, mert valahova menni kellett, de akkor sem volt gondom azzal, hogy vidék, a kényszer alatt azt kell érteni, hogy erre futotta akkor, hitelt sem kaptam volna. ...ha mégis, akkor is inkább ez, mint egy 30 nm a VIII kerület mélyén és 60 éves koromig hitelt nyögve.
...de nem bántam meg azóta sem, nincs az a pénz, amiért beköltöznék egyelőre a városba.

Köszi, jó néha a visszajelzés jó-e az irány a csatornával.

--
Rózsár Gábor (muszashi)

Én is falun éltem húszon-akárhány éves koromban, aztán költöztem be Pécsre. Jobban érzem magam a városban, nem szeretnék visszamenni falura. Igaz, jó helyen lakunk, csendes, nyugodt hely, hatalmas, zöld, fás-parkos udvar (100 lakásos társasház), munkahely-óvoda-iskola a szomszédban, belváros gyalog kényelmesen megközelíthető.
Megvan még a falusi ház, nem is szándékozom eladni, hétvégente ott töltjük az időt a gyerkőcökkel. Így jó, hétköznap város, hétvége, szabadság falun.

linux-wikihez:

www.linuxpedia.fr

----
"Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat."

ehehe, cserebe itt egy vicc a kezrol:

Fiatal legeny elmegy apos-anyosekhoz, es nagy hatarozottan bejelenti, hogy
- Szeretnem megkerni a lanyuk huvelyet!
- Khmm, ... kisfiam, a lanyoknak a kezet szoktak megkerni.
- Kezem az nekem is van!

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

Régi motorosok vagyunk. Még levél subjectbe is kerülöm az ékezetet (persze egyest nem adnék érte :)).
Múlthéten engem azzal szívattak meg hogy db adatbázisba (oracle) számmal kezdődő táblákat tettek. Rutinrókák minden ilyet kerülnek.
Amúgy meg az hogy tanítasz gyerekeket, függetlenül attól, hogy kapsz e érte suskát, nagyra becsülendő dolog (részemről).

Én se írok ékezetet subjectbe :D
...bár ezért nem adnék egyest én sem, csak a mentett feladatok fájl nevére harapok, de arra nagyon. ...és az ékezeten kívül még szóköz helyett alsó vonalat kérek a fájlnévben. ...tudjuk miért :)

Valamit fognak fizetni, bár még nem utaltak eddig. :) ...de ha levonom a benzint és a gépjármű kopást, az oda-vissza út hosszát, ilyen mekis órabér marad nettóban. :) ....ha meg hozzáteszem az órákat, amit eddig a gépterem gatyába rázására fordítottam csak úgy puszira, akkor aztán annyit sem. :)

--
Tanya Csenöl az új csatorna

azok a magyar utak..

0:30-0:40 körül úgy remeg a hangod, hogy gondolkodtam mit csinálsz most kocogsz a kocsiban vagy mi? dehát csak meg kell nézni azokat a gusztustalan foltokat pfejj. ehhez viszont részvétem, az autószerelők álma az ilyen.

ui a forrás részeként használt 2.0 Orosz László videó elég kemény. fél éve láttam először: nem lő nagyon mellé, pár emberrel meg lehetne nézetni :)

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

azert neked is elkene a farokkorbacs: mi az, hogy "legidealisabb"? De amugy jo sport a favagas. Btw. mi lesz, ha elfogy a fa, mivel fogsz futeni? Mennyire jon ki a teli futes per ho? Ill. nem gondolkodtal meg azon, hogy napkollektort szerelj/tess fel?

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

Valóban, jár a korbács. Kivágok még pár döglődő meggyfát is. :) Rendeltem fát, de nem hoztak. :( Mivel elég lájtosnak tűnik az ősz eddig és van is most fa itthon, így fabrikettet rendelek. Drága dolog, de tiszta és száraz. ...fát ugyanis most nem lehet kapni a környéken... ..és mivel remélhetően nem fog annyi kelleni, így nem olyan érvágás a brikett. ...amúgy tapasztalataim alapján nem éri meg, olcsóbb fával fűteni, mint brikettel.
A tűzifa egyébként évente közel 20%-ot drágult.Utoljára 180-volt a teljes fűtési szezon. Szeptember->május első hete. Ami nem olcsó móka.
A tető nem nagyon bírta volna el korábban, amikor még bitumenes lemez volt, oldalfalon gondolkodtam sörkollektoron egy időben, de a szomszéd akácosa is jól megnőtt, nekem is nő a barack fa és a fenyő, így sok értelme nem lenne, elvetettem azt is végül.

--
Tanya Csenöl az új csatorna

Magam vágom, de nem egyszerre. Kora tavasszal szoktam kivágni. Helyszínen darabolom kazán hosszúságúra, behordom. Hagyom száradni pár hónapot. Van egy hasogató gépem, azzal nyáron esténként összehasogatom, megy a helyére. Igazából tényleg sok munka lenne egyben, de így nem akkora...

ez de király így. tetszik.

csak billentyűzet mellől okoskodok: mivel ez a fél hektár már sötétben is jól látható terület és ugyebár akác van rajta - nem méhészkedsz mellette? azok a rém aranyos kis rovarok piszok sok pénzt összehordanak a vállalkozó kedvű gazdáknál. a vállalkozó kedvvel nálad úgy érzem nincs baj :)

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

na az a godor nincs meg 1x1-es. Bar az a te szerencsed, mert ha kicsit arrebb bukfencezel, aztan a kutya meg rad hanyja a foldet, akkor maris hogy nezel ki... :-)

Btw. hany ev mulva lehet rola mandulat szedni?

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

Az 1*1 az még meg is volt kb csak csalóka a kép, de a 80 centi helyett olyan 60 volt a mélység csak. Nagyon kötött a talaj, jó is volt lepihenni. :D ...pár éve még jobban ment.
Ha tavasszal kihajt /azaz túléli/ akkor leghamarabb 6 év múlva lesz azon valami. De a fönti két öregen terem, illetve egyet kicsapok majd, de egy termő akkor is marad, ha kerül rá virágpor valahonnan. :) ...na jó egy bokor is van még fent, ami egy kiszáradt, kivágottból hajtott fel.

--
Tanya Csenöl az új csatorna

Mondjuk normális ásót se lehet már kapni sehol. Még szerencse, hogy régóta gyűjtöm a sok évtizedes normális anyagból készült, kovácsolt szerszámokat. Azok még száz év múlva is jók lesznek. A ma kapható vackok elgörbülnek, kicsorbulnak már attól, ha megfújja a szél.

En vettem egy normalis kovacsolt asot nyiregyen. Lemez dolgokat nem veszek semmibol, max a sima lapat az. (kapa, gereblye, aso, sarlo, kasza, mind-mind kovacsolt csak).

Viszont ha vegre kifog az ember egy kovacsolt asot, akkor a nyaka hajlik. Meg eletlen.
Szoval egy jo orat flexeli az ember, hogy kenyeret is lehessen vele szelni:)
Aztan egy masik orat hegeszti hozza a vasakat, hogy megse hajoljon el.

Aztan jon a masik problema, hogy nem lehet ertelmes hosszusagu nyelet kapni az asohoz.
Egy aso nyele akkor eleg hosszu, hogyha ugy lehet vele asni, hogy az ember dereka vegig egyenes marad.

A videoban szereplo lemezaso hegye elore szokott hajlani... :)
A nyele meg olyan minimum 20centivel rovidebb, mint kene lennie. Ezert jo a fa nyel, mert azt le lehet vagni. Bar en meg egyiket se vagtam le.
Lehet sajat magam csinalom meg a nyelet, mint nagyapam. 200cm hosszut sehol se kapok. Max 180-at kaptam, ami pont rovid sajna.

Dehat ez is olyan, mint a foci. Mindenki ert hozza... :)

Jo, a videot vegignezve, konkretan az egy gyalogsagi aso. Muszashi gugolva askalodik.

Amikor en astam, akkor 1mx1mx1m volt a kituzott cel,
de sajnos csakannyal kellett asni a fold miatt... :-\
12 fat aszem 4 napig tartott elasni.
Mindegyik godorbe vittem viragfoldet is (8 db 50L-es zsak + egy 50L-es tragyazsak).

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

A szerszámnyeleket (is) magam szoktam csinálni, mert amit kapni lehet, ahogy te is írod, mind rövid a 190cm-es magasságomhoz, én meg nem hajlok meg a munka előtt, és guggolva se szeretek dolgozni :-)
A kertben levő akácosban mindig van nyélnek való, amiből szoktam válogatni és kilógatom száradni, hogy mire kell, addigra tökéletes állapotban legyen.

Nagyapam a villa, gereblye nyelet fuzfabol csinalta. A szekerbe akacrudat tett.
De akacbol szerszamnyelet sose, mert feltori nagyon durvan az ember kezet, hogyha komolyabban (minden nap:) dolgozik vele.

Amit kapni lehet szerszamnyeleket azok mibol vannak?

De kerti szerszamnak lehet idealis, amikor tavasszal-osszel eloveszi az ember a gereblyet, hogy osszesoporje a lombokat... :)

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Hobbitoknak gyártják, mint a felmosó nyeleket. Én nem vagyok olyan bántóan magas (175), de fáj a derekam és minden bajom van ezektől a rövid szaroktól... Aztán végre találtam egy helyet, ahol lehet kapni normális méretű nyeleket. Így most kb. akkora, mint én, és kényelmes. :)
--
"Sose a gép a hülye."

hááát az előző ásólapáthoz képest sokkal jobb, az görbült. Előtte meg volt még egy kovácsolt vas ásóm is, az meg eltört a fenébe. Nem lehet ma már normális szerszámot kapni. Ez még egész jó a mostaniak között, de messze nem olyan, mint öregapáméknál volt.

--
Tanya Csenöl az új csatorna

ha a hulladékudvarról beszélünk onnan legálisan nemigen hozol ki semmit még pénzért sem. próbáltuk többször is, nagy összegért is, több terméknél is - de nem nyertünk. inkább bezúznak meg lezárnak mindent, csak te nehogy haladjál. btw lehet, hogy a személyzet jóindulatán is múlik, de az itt Debrecenben nem nagyon van.

az előző galeri (8-10éve) olyasmikkel ajándékozott meg, mint Pentium Pro processzor, Gravis kártyák, sárgadinnye méretű betekintős kvarcjáték, csodaszép hajlított karfás szánkó ~50yo, egy rakás 287/387 társprocesszor, kézzel faragott mesemotívumos kisszekrény a gyereknek, Videoton TVC, stb. mára nincs ajándékozás, sőt eladás sem.

nem vagyok amúgy guberálós, de a hulladékudvar nyilvánvalóan kincsestár azoknak akik ott dolgoznak. mindjárt keresek egy fájó sztorit, majd linkelem. szerk: nem találom :/

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

> de messze nem olyan, mint öregapáméknál volt.

Jah, amikor a piacon titanium asot lehetett kapni, amikor az oroszoknal rengeteg gyarat bezartak, es "hasznositottak" a benne levo nyersanyagot... :)

Biztos falusi legenda...:)

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

amíg az idő engedi menjetek ki szalonnát sütni aztán egy sörözős-szalonnás-hagymás-kolbászos videóban meg lehet vitatni az elmúlt pl. két hét IT és tanyavilág szopásait.

én télen lehet megnézném akár másodjára is - csak legyen jó nagy tűz; nehéz harapnivaló; sör; meg sebtében elkerített tábortűz távol a háztól (ne dedikált szalonnasütő a kert elején). a nagy tűzről jut eszembe, a kukoricást azért ne gyújtsátok be :)

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Szüleimnél falun egy kilyukasztott aljú lemezvödör fejjel lefelé fordítva van berakva egy furikba (talicskába) alápakolva 2 téglával, hogy kapjon levegőt is alulról a tűz. Így nem égetjük ki a füvet, a lecsöpögő zsír javarészt a furikon belül marad és a láng is áthelyezhetővé válik pl arra az esetre, ha nyáron a reggeli szalcsisütés elhúzódik akkor ne tűzzön bennünket a nap, arrébb tudunk pakolni (arrébb gurítani a tüzet), hogy árnyékban maradjunk.

Szóval a kérdésem a következő:
Ez a megoldás vajon dedikált szalonnasütőnek minősül? :)

te figy, amikor felhívnak mondd bátran, hogy "leszarom a kínod, a hup miatt éppen [sörös-öblös büfögés, a vonal végén a hagyma is kiérzik] szalonnázunk és a múltkori problémádon meg a faszságaidon röhögünk a bokánkat is lehugyozva"

hang vagy, nem mered XD

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

The Windows 7 license does not permit you to use it as a production SQL Server. It is licensed for a single user, with an exception that allows up to 20 other devices to connect to it, but only for "File Services, Print Services, Internet Information Services and Internet Connection Sharing and Telephony Services".

Innen

Vagy

Only the single primary user of the licensed device may remotely access his/her Windows desktop OS without the need for an additional license. In the scenario you provided - I read that you are treating Windows 7 Pro as a server. If so, then each accessing device would require either active SA or Windows VDA.

Emminnen

Persze feltételeztem, hogy nem egy user használja távolról. ;)

en kvm-bol szoktam. (bar meg a videot nem neztem meg)

Igaz lassabb, mert a virtualis vinyo driveretol kifagy az egesz, de nem zavaro.
Most egy ilyen belepteto kapu adminprogamjanal pontleszarom kategoria, hogy 0.1 vagy 1 sec-et kell varni indulasnal.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Ez 800 valamennyi + áfa nem olyan sok az. Eleve a 3 db 4 TB-os Gold winyó se olcsó, ez a jobbik Write back-es Raid vezérlő, hozzá backup unit, mégiscsak egy szerver alaplap managmenttel, meg xeon proci nem is a legszarabb és hát a gari kiterjesztés 5 évre se kevés. Van aki ennyiért vesz gémer laptopot. :) ...mondjuk az hülye. Vagy 3 iphone X :D

--
Tanya Csenöl az új csatorna

Tehát nem 400 forintnyi tejből, hanem 800 forintnyiból lesz 100 g vaj. Akkor még jobb. :-) Ha hozzáadjuk, hogy van vele legalább 30 perc munka, és az még McDonnald's-os fizetés mellett is kb. 500 Ft, akkor aztán pláne megéri. :-)

„és a tej megmarad.”

Ízlések és pofonok kérdése. Mi kétszer vettünk zsírszegény tejet. Először, és utoljára. :-)

Nekem csak az árakon való szörnyülködéssel volt gondom. Nincs azzal semmi baj, hogy magad készíted a vajat. Régebben nekem is megfordult a fejembe, de akkor is az jött ki, hogy anyagi oldalról nem éri meg. A trükk az, hogy a tej felvásárlási ára 100 forint alatt van, így a tejüzemek más feltétellel indulnak a versenyben.

...no ez a tej még mindig zsírosabb ám, mint 3,5-ös legalábbis érzésre biztosan jobb, szóval én a megmaradt közel 4 literrel azért számolnék a helyedben. :) ...de ha nem csinálnánk vajat, akkor is olcsóbb mint a bolti tej és össze sem lehet hasonlítani.

Mi egyébként nagy vajevők vagyunk, de amikor hirtelen felment 4XX-ről 6XX-re, akkor gondoltuk hogy hasznosítsuk a házi tejet erre is. :)

--
Tanya Csenöl az új csatorna

Nem akarlak lebeszélni a vajkészítésről, csak tisztázni szeretnék néhány kérdést.

A tehéntej zsírtartalma 4% körül van, a tehén fajtájától és az elfogyasztott tápláléktól függően. Minél több vajat sikerül készíteni a tejből, annál alacsonyabb a visszamaradt tej zsírtartalma.

A pasztörizált tej minél kevesebb zsírt tartalmaz, annál íztelenebb. Viszont a nyers tehéntejnek eleve sokkal intenzívebb íze van, mint a feldolgozott és pasztörizált tejeknek, így emiatt érezheted jobb ízűnek.

A matek része:
- A tej fajsúlya 1,03-1,06 kg/dm^3 (zsírtartalomtól függően). Számoljunk a kedvezőbb 1,06-tal
- 4 l tej 4,24 kg.
- 4%-os zsírtartalommal, 4 l tejben van ~170 g zsír (4,24*0,04)
- Készítettél ~110 g vajat, legyen a zsírtartalma 70% (ez a szendvicsvajak jellemző értéke)
- 110 g vajban van 77 g zsír
- Tehát a 4 l tejben levő 170 g zsírból kivettél 77 g-ot, azaz a tejben maradt 93 g
- Azaz a zsírtartalma 93/170-ed részére csökkent.
- Mivel 4%-kal kezdtük a számítást, így ez azt jelenit, hogy kb. ~2,2% (4*93/170) a művelet után a tej zsírtartalma.
- Ha tej zsírtartalmát 3,8 és 4,2% között változtatjuk, akkor kb. plusz-mínusz 0,1%-kal változik a végeredmény. Azaz 2,1-2,3% százalék a visszamaradt zsírtartalom.

Lehet, hogy így van, én azonban csak szubjektív oldalról közelítem meg. A tej is finom ami megmarad, a vaj is jó és úgy érzem nem volt drága a dolog. ...és jobban esik, hogy nem vettem meg 300-ért a tejet. :) ...ha nem csinálnánk vajat, akkor is sokkal olcsóbb lenne a házi tej 200-ért, mint a bolti, a vaj készítés már csak gratis.

--
Tanya Csenöl az új csatorna

Én már annak is örültem, amikor a sok papírt arrébb rakták a szerverek közeléből. :D Mondjuk most már, hogy csak egy szerver maradt, egész biztonságos távolságban van a papírkupac. :)

No elkészült egy új rész, de nem tudom fel merjem-e tölteni. Egyrészt 1 órám volt összerakni, szóval a technikai kivitelezés lehetne jobb, másrészt khmmm elég rendhagyó adás lett. :D

--
Tanya Csenöl az új csatorna

ahhahah dehülye vagy :)

király amúgy, ezt lehet megnézem majd mégegyszer. egy kis fricskát becsempésztem volna: RTL-es nullskilles hírolvasást imitálva járt volna a szemem jobbra balra, még a háromszavas mondatoknál is. esetleg egyszer kiszóltam volna valamelyik irányba, hogy "Antónia, te félsz a kamerától??"

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Az első rész ma elérte az 1000 megtekintést! Köszönjük! ...és csak így tovább! :D
Nézzétek, iratkozzatok, lájkoljatok!
Kell az a kurva Lamborghini! ;)

--
Tanya Csenöl az új csatorna

A tej és a cukor: van a ki tesz bele, van aki nem. A tejtől lágyabb, kalács szerű lesz az állaga. Nem kell bele, de lehet. A szárított élesztőhöz viszont tényleg nem kell cukor. Viszont ha egy kicsit édeskés ízű kenyeret szeretnél (~ hamburger zsemle), akkor kell bele cukor. Tehát ezek elsősorban az ízlés körébe tartozó kérdések.

„Viszont kimaradt egy rendes dagasztás. Majd kelesztés után átgyúrás,…”

Keress rá a dagasztás nélküli kenyérre. Szinte minden weboldal, ami kenyér készítéssel (is) foglalkozik, tartalmaz ilyen receptet. A világ változik.

„Esetleg rendes sütőben mellé még egy edénybe víz.”

Fatüzelésű kemencében nem kell mellé víz. Gázsütőbe sem kell. Egyedül az elektromos sütő esetében kell, hagyományos sütés esetén. A nagyobb páratartalom miatt a kenyér külseje egy kicsit lassabban sül, így vastagabb lesz a héja. Viszont ott kb. a sütés félideje után ki szokás venni a vizet, mert különben túl lágy lesz a kenyér héja. A videóban szereplő módszer esetében a sütés elején a kenyér egy többé-kevésbé zárt edényben van, így a kenyérből elpárolgó víz az edényben jelentősen megnöveli a páratartalmat. Ezzel ugyanazt a hatást érik el, mintha lenne egy tálkában víz a sütő alján.

"dagasztás nélküli kenyér"

Eddig sok receptet kipróbáltam, sokféleképpen. Azt vettem észre, hogy a megszokott, kemény, roppanós héjú kenyeret csak úgy tudok készíteni, ha 3-4x megkelesztem, átgyúrom. Ez nagyon sok idő, 6-8 óra, viszont hatalmasat dob a kenyér állagán.

Az uccso tök jól néz ki, olyan mint a zöld csíkos dinnye. Tetszik. Igazából nálunk ez vesztartalek, ha elfogyna a kenyér vagy nincs kedvem boltba menni. Havi 1 max 2 alkalom, szóval nem cifrazom magokkal meg ilyesmivel. Igen a folyadék most sok lett, lehet azért is lett ilyen nagy vegul, csak 6 deci kell, de a tejes üveg alján volt még egy korty, nem akartam mar meghagyni. ...csak mint látszott az a korty utólag +1 deci volt. :) Szóval így 7 deci lett. Hiába az élő felvétel varázsa. :) Igyekszem mindent elsőre felvenni, lesz amilyen lesz, de őszinte legyen. Így lesz realIT. :)

__
Tanya Csenöl az új csatorna

Kamera kerestetik!

Kicsit besokalltam már a telefon kamerájától, így vennék valami jobbat. Persze egyszerű apáca módjára, szóval jó lenne baszni is meg szűznek is maradni. ...tehát pénzt nem nagyon költenék, de jót akarok. :D

Így alapvetően valami jó használt cucc kellene, ha tud esetleg valaki valamit.

Ami fontos:

* HD
* memória kártyára menjen a rögzítés
* legyen külső mikrofon bemenete is

Ez utóbbi azért is érdekes, mert időnként az asszony dolgait is felveszem és ott is jó lenne egy külső miki (fuvolában utazik, https://www.youtube.com/channel/UCGShDHS6_T7n48GTaXDqAIw )és eddig mindig kölcsön kértem erre egy khhhm nagyjából megfelelő kamerát, de akkor már ilyen felvételt is saját cuccal oldanék meg.

Ami jó lenne még:

* manuális fókusz gyűrű (hahahaha)
* zoom gyűrű (hahahaha)
* manuális WB (ez nem akkora kívánság)

Nehéz ügy, mert anno profi eszközökkel dolgoztam, szóval agyfaszt kapok a menükben turkálásos állítgatástól, de tudom hogy ennyiért nem lesz, csak hátha. Ja mennyi az annyi? Háááát olyan 100k-nál nem nagyon szánnék rá többet.

Újonnan ezt találtam, ebben kb a három kötelező első pont van benne és árban is nagyon a plafon, szóval ennél várnék valami jobb ajánlatot. (igen a 2/3" -nál kisebb érzékelő sem nagyon kéne már)

https://www.arukereso.hu/digitalis-videokamera-c38/panasonic/hc-v770-p2…

...később meg valami nem túl szétkopott statív is érdekes lenne majd.

--
Tanya Csenöl az új csatorna

Arra gondolsz, amikor a karommal letámasztottam a lécet és arra felé vágok vele? Az közben nekem is eszembe jutott, hogy nem jó ötlet és azért is váltottam pozíciót, csak rohadtul szédültem és támasztásnak pont ideális volt, hogy ne dőljek el. :)

--
Tanya Csenöl az új csatorna

:D :D :D

Egyébként a 10.000 megtekintéshez már alig több, mint 900 kell csak. Szóval ha nem változtatott volna nemrég a jutúb, akkor mindjárt partner lehetnék. :)
...de változtatott, most már nézési idő kell (ami mondjuk meglesz simán) és 1000 feliratkozó. Na ettől rohadt messze vagyunk 155-el.

Érdekes egyébként milyen algoritmus alapján tehet előkelő helyre egy listában, például a váltóolaj csere videó nagyon beindult és inkognitó ablakban a youtube-on a váltóolaj csere keresőszóra 3. találat ez a videó, tehát ezért nő a nézettség, mert szem előtt van. (Rákerestem ugyanis, hogy mitől ugorhatott meg) Más videók, amiknek a címében szintén van valami téma, sehol sincs az adott szóra rákeresve. Érdekes.

--
Tanya Csenöl az új csatorna

Kérdés.
Mit gondoltok arról, hogy legyen-e egy olyan játék, hogy minden epizódban a vége főcím után mutatok egy a tanyán található tárgyat/élőlényt vagy nagyon közelről vagy speciális szögből vagy speciális fényviszonyokból nézve és ki kell a találni mi az és a videó alá kommentelve beírni a tippeket. A következő részben meg a kezdő főcím előtt kiderülne a megfejtés, a vége fúcím után meg egy új feladvány. Ez lehetne a "Mi a tök?" rovat.
Csináljuk? Marhaság?

Szavazz!

--
Tanya Csenöl az új csatorna

szerintem amíg ilyen kicsi a látogatottság, addig csak fékezi a hízást. aki harmadjára is lemarad róla vagy nem érdekli egy rész (mármint az előző) annak kedvét szeged, mert spoilert lát majd mindegyik elején.

ha ezresével néznék akkor más lenne: ott már automatikusan nem a "játék" része érdekes - hanem a saját agytorna, hogy eltalálod-e.
^ezt benéztem, rosszul értelmeztem.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Háááát nem volt egyértelmű, kitörő lelkesedés. :D Alszom még rá egyet, legyen-ne legyen és ha igen, akkor hogyan. Lehet külön rövid filmecskék lennének inkább, függetlenül számozva a "klasszik" TCS részektől

Most töltődik fel az utolsó rész ami ide kerül, a többi résznek akkor a kérésnek megfelelően csinálok külön bejegyzést (valószínű harmincasával lesz 1), hátha Trey nem feszít keresztre érte.

Változás is lesz, törekedni fogok a jövőben a rövidebb részekre, átlagos cél idő 6 perc lesz, de a 8 perc a max. Ha másként nem megy szétszedem több részre. Például az Így fűtök mi címűt most három 5-6 perces darabra vágtam szét (ez utáni mozi lesz)és majd pár nap szünettel mennek fel a részek. Remélhetően, így könnyebb lesz megnézni.

Egyéb építő javaslatok, ötletek?

--
Tanya Csenöl az új csatorna

Én is úgy láttam, hogy a telóm sokkal jobb. Pedig messze van az is a minőségtől, akár még egy otthoni handy-től is.

Mindenesetre kb 160 gramm a tokkal együtt, szóval elvben olyan 6,4 db átlagos 40 cm-es héliumos lufival fel kell emelkednie, szóval veszek 8-at és valami erős damilt...

--
Tanya Csenöl az új csatorna