RDP "belső hiba"

 ( peta | 2017. augusztus 3., csütörtök - 9:12 )

Üdv!

Adott egy Windows 10 kliens, ahonnan kapcsolódnánk távoli asztali kapcsolattal egy másik gépre, és a tárgyban levő informatív hibaüzenetet böffenti vissza a windows.

A kliensről másik gépre szépen megy az rdp, és a cél gépre is megy az rdp egy másik kliensről. Ennek a kettőnek a párosa nem megy csak, aminek kéne.

Ami nehezíti a dolgot, az az, hogy messze vagyok a géptől, körülményes a távsegítség is. A kliens logjai mondhatnak bármit is erről a belső hibáról?
Első körben javasoltam a kollégának, hogy üljön át egy másik autóba, akarom mondani üljön le egy másik gép elé, onnan működni fog a távoli asztal.

Ötletek? Járjunk esőtáncot, vagy hagyjuk a francba, és menjünk krumplit kapálni?

Az rdp-vel elérni kívánt gép egyébként egy virtualboxban levő Windows 7 valami. Ha fontos meg tudom mondani pontosan, mert - innen ahonnan nem kell hogy menjen az rdp - innen megy.

Köszönöm előre is a válaszokat!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Próbáltad újraindítani az RPD-vel elérni kívánt gépet ?

Próbáld ki, hogy egy jó (de ugyanolyan Win verziójú) és a rossz gépen is exportálod a kapcsolódás előtt a beállítófájlt (.rdp), aztán eressz rá egy diff-et (ill. próbáld ki, hogy egy jó gépről exportált beállítófájllal működik-e a rossz gépen).

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

a cél gépen (nevezzük szervernek) milyen Win fut? Illetve amilyek kliensről megy a "szerverre" az rdp, ott is érdekelne a win oprencer.
Valamikor XP-vista váltáskor fejlesztett valamit az MS az RDP-n, ezért kérdem az oprencereket.

a nevezzük szervernek szerver az Windows 7 akármi, a kliens pedig Windows 10 Pro.

Nekem akkor csinált ilyet, amikor lejött a remek 1703-as frissítés és bacott elindulni a Windows, kérdezz-felelek-et játszott a local userrel az elindulás előtt. Na akkor belső hiba volt nekem is az rdp-n, autózhattam negyven km-t...

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Időközben szólt a kolléga, hogy magától megoldódott. Úgy fest esőtánc se kellett neki.

mert ez műanyag akarom mondani microsoft...

Ha később előjönne, akkor még B tervnek próbáld ki a tightVNC-t. Van Javás kliense is.

Jogos. Olyan rég használtam már vnc-t, hogy (most is vlc-nek gépeltem) eszembe se jutott.

Kellett ez a B terv. Eljutott odáig a VM-ben futó Win7, hogy két gépről sem tudtam bejelentkezni rá ugyancsak "Belső hiba"-ra panaszkodva.

Szia!

Én is összefutottam ezzel a hibával. Alapvetően kétféle megközelítés működött:

  • Próbálkozás Win7 virtuális géppel
  • Win10 alatt elindítod az RDP-t -> Beállítások megjelenítése -> Minőség -> Bitképek állandó gyorsítótárazása (pipa ki) és Újrakapcsolódás a kapcsolat megszakadása esetén (pipa ki)

Én ezzel a kattővel szoktam játszani, előbb-utóbb valamelyikkel összejön. Ha nagyon unod már, akkor érdemes másik géppel is próbálkozni, az egyik kollégám gépéről általában pöccre szokott menni (fingom sincs, hogy mitől, mezei Dell ultrabook win10-zel).

A "távoli" gép a mi esetünkben Win7 embeddedet futtat.

Remélem segítettem.