Informatikai Nagyker - Ki a legjobb?

 ( zebul0n | 2017. július 27., csütörtök - 14:21 )

Kedves Fórumozók!

Érdekelnének a tapasztalataitok, hogy melyek a legjobb informatikai nagykerek jelenleg hazánkban?
(Ár, Raktárkészlet, Gyorsaság, API támogatás, Ügyfélszolgálat, stb.)

Mik a tapasztalatok?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Te valami kisker viszonteladói rendszert akarsz csinálni és nincs kedved mindegyiket illeszteni, csak a legnagyobbakat/legjobbakat.

De szerintem legjobb nincs, mindegyikkel érdemes tárgyalni és elmondják, hogy mit vállalnak. És nyilván legalább kell 5db, amivel lefedheted a termékek 75%-át.

+1

Ha lenne legjobb a többit ki választaná?

indulási alap, ramiris, comparts, chs . Hajrá.

+compmarket, de lehet csak azért, mert arra megyek hazafelé általában.

CM határeset. Árban jó, de garanciával lehet gond. Bár mintha újabban kevesebb lenne a tesztokés, garba visszaküldött cucc.
ramiris viszont -, sőt --, horror, az egyik legdrágább.

Ha leírnád, hogy milyen informatikai termékekről/szolgáltatásokról lenne szó, akkor sokat segítenél.
A kérdésed amúgy elég furcsa...

define "legjobb".
legjobb de mi? ar? raktarkeszlet nagysaga? termekpaletta lefedettsege? garancialis ugyintezes? kiszallitas? muszaki segitseg? hitelkeret?

ez csak par szempont, egyik ebben jo masik abban. egyik sem tokeletes.

A'rpi

Küldik az árut 90-120 napos fizetési határidővel! :)
Az ár nem számít úgy sem lesz kifizetve. :D
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Gyakorlatilag minden elektronikai eszközt le szeretnék fedni, viszont nagy raktárkészletet kezdetben
nem szeretnék felhalmozni, ha nem muszáj.

A saját tapasztalataitokra voltam kíváncsi, hogy melyik nagyker mellett mi szól (előnyök/hátrányok)
Kik a hazai piac legnagyobb szereplői informatikai nagykereskedés kategóriában?

"nagy raktárkészletet kezdetben nem szeretnék felhalmozni, ha nem muszáj.": később meg rájössz, hogy a drop-shipping a nyerő, soha nem lesz raktárkészleted.

Üzleti "tanács": Ki kell fejezned magadnak és másoknak is érthetően tudni elmagyarázni, hogy miért vagy Te jobb valamiben! Az kevés, hogy Dunakeszin nyitsz egy kis számtech boltot. Mi lesz az előnyöd a többiekhez képest (pcx talán még ilyen "boltocska" sok átvételi ponttal, de kong az ürességtől, mint sok kis bolt), pláne az internetes világban, ahol sok gép alkatrész érkezik aliexpress-en is. (Szomorú)

Ez a drop-shipping módszer nagyon szimpatikus, érdekelne, hogy hazánkban ezt mely informatikai nagyker támogatja? (ha egyáltalán létezik ilyen)

HRP-nel azt hiszem van

CHS-nél van ilyen.

Gondolkozz el még kicsit az üzleti terven. Ha boltot nyitsz, és oda valaki bemegy, akkor ezt azért teszi, mert OTT és AKKOR akarja azt a valamit, ami miatt bement hozzád. Nem fogja megvárni, míg nagykerből berendeled. Még akkor sem, ha mondjuk másnap reggelre ott van a cucca. Mivel viszont mindenki ezt csinálja, így mondjuk a raktárkészlet az pont egy ilyen dolog, amiben ki lehet tűnni. Csak az meg ugye költséges. Ha meg webshop-ot csinálsz, abból meg már annyi van mint égen a csillag.
Mindenképp nagyot kell gurítani valamiben, hogy kitűnj a tömegből.

Kizárólag online értékesítés a terv, nem lokális értékesítés egy kis üzletben.
Viszont azzal én is tisztában vagyok, hogy kell valami, amivel kitűnök a többi 10-20+ ilyen cégtől! :)

Röviden: felejtsd el.
Hosszabban: döglődik az egész hw biznisz amúgy is, az árrés is kicsi, és tele az ország bejáratott webshopokkal. A nagy bizniszekre nincs esélyed, szóval "gyúrhatsz" a fillérbaszó olcsójánosokra, akik tőled veszik ha te vagya legolcsóbb az árgépen.
Szóval gyúrjunk a legolcsóbb címre, eladsz cuccot havi 10 mihály + áfáért, ebből az árrésed mondjuk 400e, és a költségeid, az adók, járulékok, a könyvelő és minden szar után marad jó esetben nettó 200-ad. Ennyit buszsofőrként is megkeresel, és nincs kockázatod.

Mert sok olcsójános küldi majd vissza neked garidő vége előtt 2 héttel a "meghibásodott" termékeket, amiket lazán visszapattint rád a nagyker, te pedig megszoptad.
És jön majd a karácsony, amikor 10 pistike rendel tőled félmilliós konfigot, aminek örülsz majd, mint majom a farkának. Egészen addig, amíg nem közlik veled szilveszter előtt, hogy elállnak a biznisztől, mert igazából csak kölcsönkérték a gépeket gémelni a téli szünetre. Te pedig buksz egy 7 számjegyű összeget rajtuk az elállási jog miatt...

Hát....tömören összefoglaltad a lényeget.
Maximálisan egyetértek. + 1000000000000. :) vagy :( ?? nem tudom......

Biznisz döglődik, árrés kicsi, költségek és a szopás nagy. Azért, hogy az ember dolgozzon,- értsd eltöltsd az időd semmiért, nincs értelme.

"Te pedig buksz egy 7 számjegyű összeget rajtuk az elállási jog miatt..."
Szerencsére nem.

http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=167547.260043
29. § (1) A fogyasztó nem gyakorolhatja a 20. § szerinti jogát
...
c) olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak;

OK, akkor külön rendel tápot, alaplapot, procit, RAM-ot, SSD-t és vidokályhát, és külön külön küldi vissza pár nap múlva. Te pedig majd használtként eladhatod a 400k-nyi cuccot 30% buktával...

Mindenkinek kell valami, amiben hihet. Ha te ebben akarsz hinni, én nem foglak ebben meggátolni.
De szerencsére ez sem teljesen így van :) (én azt hiszem kitekerem a fekete cimkés jack nyakát)
(nem egyedül vagyok okos, hanem ügyvédi hátszéllel ;) )

Jó, hát én tulajdonképpen leszarom, nem vagyok érintett a hw bizniszben. Mindenesetre a törvény elég egyértelműen fogalmaz a 14 nappal kapcsolatban, szóval kötve hiszem hogy az ügyvédeddel ezt "meghekkeled". De mondom, leszarom.

énis azon gondolkodnék, hogy milyen vevőre akarsz lőni. Pl. server-grade cuccokra: HP alkatrészek, stb., vagy lakossági sz@rokra: 1TB HDD legolcsóbban, stb.
Rövid kísérősztory: minap kellett egy sz@ros 800as firewire kábel, 1 hét volt, mire meglett, de még az istyle is hülyén nézett: van nekik TB-firewire pigtail kábel, az nem jó? Jófej voltam, nem küldtem el az emberkét a halál f@szára.

Szóval +1, tudd, hogy kinek akarsz eladni.
Továbbá: a halálom, hogy holnapra megrendeljük. Történetesen elég sok mérget (gyógyszert) szedek, a halálom, hogy azzal altatnak, hogy "jaj, pont elfogyott, holnapra megrendeljük", aztán vagy sikerül, vagy nem:
bemegyek:
- kell ezésez.
-nincs holnapra meglesz,
-mikor?
-délután.
-Ígérd meg,
-Jó!
-ígérd meg,
-Jójó!
-Ígérd már meg!
-Jójó, meglesz.
másnap délután:
-no?
-jaj, nem jött a futár, jaj, jaj.
-Bzdmeg 3szor ígérted meg, gyakorlatilag átb@sztál.
-jaj, de nem az ő hibája!
-tán az enyém, neem?
-nem, deeeeeee, jaj, nem tehet róla,
-tán én tehetek. Figyó, ebben a buliban ketten vannak: én (nálam a kasszakulcs) meg te. Ha nem én szúrtam el, akkor ki?
-nincs, na, takaroggyál
-BZDMEG, megígérted, nem mondom el, milyen csúnya lesz nekem a holnap reggel, ha ezt este nem eszem meg.

sokadik eset.
Amúgy compmarket-et szerettem. Ramiris-t nem annyira, HRP-t meg semennyire.
Szerk: Ja, volt ingram is, azt nagyon szerettem, mondjuk volt jó személyes kapcsi.

Tipikus számtech kisker... :D
Nálunk is volt egy ilyen a ház aljában. Kellett valami párszáz Forintos apróság (kábel vagy ilyesmi), gondoltam leugrom, megveszem, emiatt nagykerig nem megyek el, többe kerül az idő meg az üzemanyag, mintha kifizetem a hasznát.
Mondom embernek, hogy mi kéne. Nincs. DE tudok rendelni, holnapra itt van. B+... nagykerből én is tudok rendelni, és még ma megkapom, mert most beülök a kocsiba és elmegyek érte... Úgyhogy hagyjuk, köszi. Szóval végül mégis a nagykerben kötöttem ki.
Na ez a bolt kb. 3 hónapot élt.

Azért azt érzed, hogy egy számtek kisker aki adott esetben nem Budapesten üzemel, de akár ott is, az nem teheti meg, hogy felhalmoz _mindent is_ raktárra ?

Vannak próbálkozások, meg poros "dobozos" termékek a polcon, ami ott áll 5 éve, mert senki nem vette meg.

Ne legyen már ez a kisker hibája, hogy épp akkor és azonnal nem tudott kiszolgálni az adott csillió termék közül ami létezik a világban.

Létezhetetlen mindenből mindig raktárkészletet fenntartani, nem nagyker vagy és akkor sincs _mindenből is_.. Miért is találták ki a nagyker/kisker kombót hm. Hát lehet ezért.

Az hogy a bolt 3 hónapot élt, az más kérdés. Manapság már nem lehet megélni egy cégnek csak és kizárólag abból, hogy rámegy a HW eladásra. Lehetetlen. Ez a piac "elmúlt". Mellette kell szolgáltatást is biztosítani, stb. Több lábon álló cég a siker, ami "eltartja" a HW boltot is. Ennyi.

+++

A legtöbb nagykernél a forgalom függvénye a kedvezmény!
Havi 10 milliós forgalomnál megéri.
Név nélkül, 10 milliós forgalomnál lépsz dealer 1-re.
És 8 fokozat van.

TizenX év alatt már mindegyikkel szívtam nagyokat, de messze a legrosszabb a "nagyok" közül a ramiris. Mostanra teljesen leépítettük velük a kapcsolatot, olyan szintre, ha csak nála kapható valami (volt már ilyen), inkább azt mondom az ügyfélnek, hogy nem tudom beszerezni (vagy megkérek egy másik "nagykert", hogy szerezze be a ramiristől ^_^ )

---
az élet olyan, mint az ásás - mindig felbukkan néhány gyökér. Ásóval jól rájuk kell b@szni, és haladni tovább - amarillo

Én a Ramirist egy dolog miatt szeretem, mert ők legalább konstans módon parasztok voltak velem/velünk. Hülyén hangzik, de tényleg így van. Ez lehet is előny. Ezt legalább tudtuk, hogy ilyenek. Így van mihez igazodni, és nem érnek váratlan meglepetések. :)
Ha valami kell és Ramirisből van csak, akkor elmondjuk, hogy milyen feltételekkel tudjuk beszerezni. Ha kell az ügyfélnek, akkor elhozzuk, ha meg nem, akkor elengedjük az üzletet, és megkönnyebbülten sóhajtunk.
Mostanában már mi is csak néha-néha esünk be oda. Emlékszem még jó pár éve volt, hogy órákat vártunk az árukiadásra. Most meg ha bemegyek egy pendrive-ért, akkor a kocsiból való kiszállástól max. 10 perc telik el addig, míg kilépek az ajtón.

Az mit jelent, hogy parasztok?
Ismerős cégénél korrektek voltak.
Ja hogy van éves limit?
Ez nagyker, ha 1 évben 1 valami kell, arra ott van a Pistike BT.

Annak fényében, hogy az egyik (ha nem A) legdrágább nagykerről beszélünk, kicsit merész tőlük a minimum forgalom.

úgy általában, a hozzáállásukat tekintve. A pénztárosok a mai napig akkora parasztok, hogy köszönni nem bírnak, a raktárosok is nagyjából szívességet tesznek, hogy odaadják a cuccot. Én ezekről a dolgokról beszélek.
Viszont a legemlékezetesebb ilyen dobásuk az volt, mikor sok-sok éve a decemberi hajrában berendeltünk tőlük milliós nagyságrendben notebook-okat. a darabszámra pontosan már nem emlékszem, olyan 20db körül, mind felsőkategóriás gép volt (külföldi ügyvédi iroda magyar kirendeltségébe mentek, tehát pénz nem számított). Kifizettem kp-ban, mert akkor még kp-sok voltunk (szerintem már ekkor is bőven túl voltunk az éves limiten). Miután lebonyolítottuk az üzletet, felhívtam őket, hogy akkor esetleg innentől nem-e lehetne-e, hogy átutalunk, mert ilyen tételeknél fáj az összeg, amit a bank kp. felvétel címén felszámol?
Válasz: Hát adjunk be erre egy kérvényt(!!!), és azt majd a menedzsment elbírálja(!!!), de idén már nem, majd csak jövőre, mert már mindenki szabadságon van.

Na, ezen a ponton fogalmazódott meg bennem, hogy "Na, elmentek ti a szerelmi szabadfoglalkozású édesanyátokba, még én kuncsorogja, hogy pénzt költhessek nálatok?!?!" Azóta tényleg csak néha-néha megyünk be, havonta egy-két alkalommal, pár tízezer Ft-os tételekért, mert amúgy megoldjuk olyannál, aki a pénzünkért nem tesz szívességet. Vagy ha mégis, azt nem érezteti.

szerk: amúgy nem tudom, hogy van-e egyáltalán náluk még éves limit? Ha van is, nemigen foglalkoznak vele, mert szerintem így most náluk az éves vásárlásaink nem érik el a 200e Ft-ot se. És eddig még a kutya nem szólt, hogy nem szolgálnak ki. Pedig asszony munkahelyére majdnem minden hónapban ott vesszük a kávét (~15e Ft brttó). :D

Sok sok éve volt, hogy KP-ról szerettünk volna átállni utalásra. Nem volt semmi akadálya (a forgalom is megvolt), elénk tolta egy kitöltendő nyilatkozatot, miszerint a Kft. tulajdonosa a saját személyes vagyonával felel a Kft. ügyeiért. Nem nevettünk nagyon hangosan, á nem.

---
az élet olyan, mint az ásás - mindig felbukkan néhány gyökér. Ásóval jól rájuk kell b@szni, és haladni tovább - amarillo

ár/gyorsaság: dotcomp
ügyfélszolgálat: chs és talán a demand
spec szerződéses termékek elérhetősége és ezek ára: chs

akad még pár amit használunk, de akit kihagytam attól nagyon kevés árut kérünk ahhoz, hogy megítéljem. van vagy két vödör nagyker/disztribútor :)

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Ez, amit szeretnél 1 kérdésben megtudni, amúgy komoly idő és energiabefektetést igényel. Ráadásul ezt nem fogod megúszni, mert minden vállalkozásnak mások a preferenciái egy beszállítóval szemben. Ami nekem jó, az nem biztos, hogy jó neked. Pl. az egyik 5 percre van a lakásomtól kocsival, tehát az NEKEM egy jó nagyker, ha hirtelen kell valami, másik egy ismerős cége, sok éves üzleti kapcsolt van már közöttünk, nekem olyat is bevállalnak, amit utcáról beesett embernek nem, szóval a személyes kapcsolat sem utolsó szempont.
Ismerős csinálta induló webshopnál, hónapjai mentek el rá, hogy felkutassa a számára releváns beszállítókat, és mindegyikkel leüljön tárgyalni. Végül kiválasztottak 5-öt, amivel a termék kínálatot 90% körül le tudták fedni.

nekem az ASBIS is bejön

Teljesen jó az Asbis.

sok évvel ezelött találkoztam egy ilyen céggel, ami pont azt csinált amit te szeretnél, vicces volt nézni a termék azonosítókat, mert benne volt a nagykerek azonosytója, (hrp, jtc, dem stb :) )

Egyébként akik még szerintem jók: ingrammicro

--
ESET és Synology hivatalos viszonteladó

meg mindig megvannak es koszonik jol erzik magukat... markit.eu

Én úgy tudom, hogy hála az okos ÁFÁs trükkök százainak, a tiszta alkatrész kereskedelem elég nehéz pálya.
Nézd meg a konkurrenseket, mennyit raknak rá. max ~5% van rajta, ezért állod a garanciát (nem a nagyker, TE állod, mert simán beragad közéd és a nagyker közé 50-100E értékű alkatrész), foglalkozol a vevővel, feladod a csomagot

Ha csak online-ban gondolkodsz éhenhalsz, vagy nagy kockázatú problémákat veszel a hátadra (NAV).

Gépberhelő+online shop-al lehet max megélni, de az se könnyű, mert kb mindenkinek van egy "Pistike" a környezetében, tehát hozzád csak a nagyobb problémákkal mennek, a 40-ezres gépekkel, amiért nehéz 5-8000-es óradíjat kérni.

Előtte mindenképp csinálj üzleti tervet!

Rossz helyre ment

Hát nem tom, de nekem az 5 éves alaplap garanciám nem sikerült érvényesíteni. Pedig a gyár szerint járt volna.

Ajánlani tudom a Computer Emporium-ot:
https://www.computeremporium.hu/cegunkrol

Üdv:
Dw.

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."