Üres lapot nyomtató HP CLJ2500N

Fórumok

Fenti nyomtató egy jó ideje azt csinálja, hogy teljesen rapszodikusan a teljes nyomtatási folyamaton végigmegy, de a végeredmény egy üres papír. A tonerek nem üresek (többek között azért, mert olyankor hibaüzenettel megáll és nem is próbál nyomtatni), és semmilyen hibastátuszt nem ad vissza. Gyakorlatilag ha színesben próbálok nyomtatni, akkor sosem lehet eredményt kinyerni, ha viszont fekete-fehérben, akkor hangulattól függően 20-90 %-os hatásfokkal megy a nyomtatás. Ezt stabilan tartja, akár Windows, akár Linux, akár FreeBSD alól megy a nyomtatás, nem igazán segít az eredmény(es|telen)ségen, hogy PS vagy PCL drivert használok. Mi lehet a megoldás - "nyilván a cserélj nyomtatót" - módszert én is ismerem? (A nyomtatót jelenleg hálózaton keresztül érjük el, nem is szeretnék visszatérni USB-re.)

Hozzászólások

Múltkor nekem is csinált ilyet az egyik nyomtatóm. Bár nem 100%, de azt hiszem az usb kábel volt kicsúszva részben. Szóval ellenőrizd/cseréld a kábelt.

Egyik user adott windows/office/driver kombinációval volt képes kinyomtatni excel-t oldalanként 1 cellával...

Ennél viccesebb volt egy kyocera mita km 5035, aminek a drivere alapértelmezésben pcl-t küldene. Csakhogy a windows valamelyik update-je lecserélte a pcl drivert (7 és 10 alatt is, kb 2 éve) és attól kezdve végtelen mennyiségű 1-2 soros ascii karakterhalmaz dőlt belőle. Ha valaki nem ment rögtön oda nyomtatás után, akkor addig, amíg a lapadagolóból ki nem fogyott az 1-2x 500 lap.

A megoldás az volt, hogy kpdl-re (saját natív nyelvére) kellett átállítani.

De emlékszem olyan általános problémákra is, hogy bizonyos nyomtatómegosztás esetén az adobe reader által átküldött adat fejléce megsérült. Szóval az alól nem lehetett nyomtatni.