Ingyenes online kurzust milyet?

 ( Erendis42 | 2017. június 8., csütörtök - 0:21 )

sziasztok!

már megint / még mindig nincs munkám.

azt szeretném kérni, hogy ajánljatok olyan online elvégezhető kurzust, ami ingyenes, de jól mutat a CV-ben, ha egyáltalán létezik ilyen.

előre is köszi a válaszokat!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Már kaptam is egy megkeresést munkaügyben, ennek örülök! :)

Hajrá! :)
----------------
CO

Azért még maradjon a téma:) engem is érdekelne az ilyesmi még ha fizetős is.

Nézd meg ezeket és válassz igény és érdeklődési kör szerint: edx, coursera, futurelearn, udemy, udacity, codeschool, codecademy, lynda (linkedin), mongo university. (Cert-et általában már nem adnak ingyen, de tanulni lehet belőle.)

+1 for edx

Tudtam, hogy valamit kihagyok: Khan Academy.

mindenképp valami papír kéne, tehát ami hamarabb megvan mint a diploma, de mégis jobban tudnék tőle keresni.

lock

?

Alapvetően azt kel eldöntened, hogy mennyire vagy elszánt?
- Mennyi időt szánsz rá?
- Csak ingyenesben gondolkozol, vagy olyan is jó ami bezérfonalat ad és célirányosan továbbképzed magad mellette?
- Hajlandó vagy egy év alatt netto 500 órát nyelvtanulásra rászánni?

mindenre elszánt vagyok! :)

viccet félretéve OSCP lenne az elsődleges célom, szerintem menne is most már, de nincs 300 dolcsim, pedig az úgy tudom, elég értékes.

penetration testinggel szeretnék foglalkozni, egyelőre eddig jutottam: https://www.wechall.net/profile/Erendis42 , de referenciának szerintem ezt sehol nem fogadják el... :3

Cetelem, Provident és az első havi fizubol visszaadom a 100e ft-ot. Ennyi pénzed sincs? Miből fejleszted a géped? Jövőbe való befekteteskor illik hozzányúlni a megtakarításhoz...

egyrészt diákhitelem van, másrészt már ez is zavar. nem szeretnék hitelt felvenni soha többé, ha nem muszáj, de ha a körülmények belekényszerítenek, lehet ez lesz a vége...

szerk.: aha, az a 300 dolcsi inkább 800, de mindegy, mert ez még nem vészes végülis. de mi a garancia arra, hogy OSCP-vel fel is vesznek valahova? na jó, drukkoljatok, hogy el tudjam intézni *fingers crossed*

szerk2.: aha, kopp. előbb kell, hogy legyen munkám... tud valaki kölcsönadni 300 ezer ft-ot? szívesen írok alá szerződést, hogy ha megvan, nála dolgozom, minimum, amíg vissza nem fizettem az egészet. (mire elkezdődik az egyetem, meg tudom csinálni.)

Ha pentest, akkor ez még nem hangzott el: https://www.cybrary.it/
Bár a cert az alapvetően itt is fizetős...

--
Debian 8.8 Jessie, Android 6.0.1 Marshmallow, OpenWrt 15.05.1 Chaos Calmer, Armbian 5.24, Free MC Boot 1.953+OPL 0.9.78-DB, Boyue C60 20140410 (Gentoo)

ez ígéretesnek tűnik, mindenképpen meg fogom nézni, köszönöm! bizonyára könnyebben előteremtem a cert-re a pénzt, ha jegyzetekkel tudom bizonyítani, hogy már csak az hiányzik belőle...

ááá, de a labor hozzáférés ennél is fizetős, ugyanott vagyok így vele...

megőrülök, baszd meg. engedjetek már haladni!

Önnek hatalmas szerencséje van, Uram! Cégünk olcsón, gyorsan, jól dolgozik! Ön ebből kettőt választhat!

--
Debian 8.8 Jessie, Android 6.0.1 Marshmallow, OpenWrt 15.05.1 Chaos Calmer, Armbian 5.24, Free MC Boot 1.953+OPL 0.9.78-DB, Boyue C60 20140410 (Gentoo)

Láttam pár plakátot egyetemen, ahol ilyen juniorokat keresnek, hogy tanulj/dolgozz náluk.
Amúgy akkor már érdemes lenne az égész biztonság témakörére lőni. Audit, meg hasonlók. Tudom kihez kell menni OE-n ilyen ügyben, Ő a soft-ab dolgokat tanítja, de álláslehetőségek tekintetében is fog tudni segíteni a témában. Ha érdekel írj priv-et és megmondom kit kell megtalálni, de mondjuk az egyetemen akit érdekel a dolog, kb mindenki tudja, de ha te véletlenül nem akkor persze segítek.

Mérd fel mit akarsz, lődd be hogy milyen certek-et érdemes a célodhoz megszerezni. Fogadd el, hogy a cert-ek pénzbe kerülnek és hogy 150.000ft/szemeszter költséggel nyugodtan számolhatsz. Ingyenes izébizék senkit nem fognak érdekelni, amit elismernek az pénzbe kerül. Pont ezért ismerik el, mert időbeli, szellemi és anyagi erőfeszítés szükséges a megszerzéséhez. Angol nyelvtudás felfejlesztése német nyelvvel még piacképessé tud tenni. De legalábbis el tudsz menni egy olyan állásba vele egy év után, ahonnan majd tudsz tovább lépni. Az nem baj, ha nincs rá pénzed, tegyél félre rá. Ingyenes anyagokkal jól fel tudsz készülni, de a fizetős cert fogja bizonyítani, hogy valószínűleg tudod.

"Az nem baj, ha nincs rá pénzed, tegyél félre rá."

1) Ha nincs pénze - mert mint írta is a nyitásban, állása sincs -, akkor miből is tegyen félre? :-D
2) Ok, tegyen félre - de akkor abból mikor lesz annyi zseton, hogy elindulhasson tanfolyni? Csak mert neki most nincs állása, tehát jó lenne most haladni és elkezdeni az okosodást, nem pedig a micsodát vakargatni!
3) Persze, minderre megoldás lehet hitel. A bankok szeretik is, tolják is a reklámot - akinek meg kis esze van, az nem veszi be. Későbbi hozzászólásban szerepel, hogy diákhitel már van, az is zavaró. Tehát ez nem igazán jó megoldás.
Na ezért maradt az az irány, hogy ingyenes tanfolyás kéne, ami tudást is ad és az sem ártana, ha el is fogadnák. ... arra viszont nem kell gyűjteni. :-)

Ezek elég zs kategóriás kifogások. Ha nincs pénz rá, akkor el lehet menni egy köztes állásra amiből _majd_ lehet pénzt allokálni. Imádom azokat az elképzeléseket amikor kb. az van lefestve, hogy a kiindulási helyzet meg az álom állás közt egyenesvonalú kétlépéses út létezik csak. Lehet pénzt allokálni és _közben_ egy tanterv mentén haladni. A hitelkérdés nem is értem hogy jött ide, gondolom ha valaki pénzügyileg félművelt és túl sok ideje van reklámokat nézni a tévében, valóban felmerülhet mint érv.

Köszi a "zs kategóriás kifogást". :-D
Azt gondolom, alapvetően egyet értünk, de:
- én arra a részre akartam reflektálni, hogy a nincsből macera félre tenni és ha valami most kell, akkor ezzel a peremfeltétellel most rögtön csak ingyenes jöhet szóba
- a topic nyitó kérdés nem az volt, hogy mi a probléma megoldása, hanem hogy tud-e valaki ingyenes tanfolyást?
Egyébként egyetértek veled, vélhetően valóban az a jó megoldás, hogy lépcsőket beiktatni, tehát most gyorsan elmenni valahova alapvetően pénzért, esélyesen nem álomhelyre, majd az így nyert zsetonból félretenni és haladni a hosszútávú cél felé - csak ez már nagyon indirekt a topic eredeti kérdésének kapcsán.

Pont ezért írtam az alap webes tudást, azzal nagyon hamar el tud helyezkedni, aztán majd továbblép.

Mindig mindenki mindent gyorsan szeretne, de ilyen sajnos nincs. Hacsak nincs rá egy hatalmas anyagi keret és rengeteg szabadidő. A nincsmibű eset nem hiszem, hogy itt fennáll. Ha van egy diákhitel aminek a törlesztése folyamatban van, akkor csak van valami diplomaközeli tudás, és nyilván a törlesztés is halad valamiből. Tehát cert-re félretenni sem lehetetlen. Ahogy a hobbiproject ami munkareferencia lehet, szintén járható út. Ha meg tényleg nincs rá pénz, akkor is lehet a céloknak megfelelő online kurzusokat darálni. Viszont azt tudni kell, hogy cert, diploma, OKJ papír nélkül nehéz lesz interjúig eljutni. Hacsak nem tud közepesen németül, mert akkor pl. a T-systems felszippantja úgy, hogy akár ki is képzi és le is vizsgáztatja. Közepesnémetül ingyen, jelentős elszántsággal 3-4 hónap alatt meglehet a beugró szint.

Udemy-n az AWS kurzusok neha 10-15 USD korul futnak - igaz a vizsga mar huzosabb. Nalunk az analyst gyerek epp most vizsgazott rohogtunk is hogy a csapatban tobbunknek nincs csicsas AWS cert-je csak kezdo gyereknek akinek meg a bejelentkezsre is neha segitseget kell kernie :) De kinek van ideje tobb oranyi videot megneznem meg csak azert hogy levizsgazzak valamibol amit latastol mikulasig tolok...

mi az a nálunk? van felvétel?

subscribe

Nem tudom milyen területen mozogsz, de nekem az a tapasztalatom, hogy a referencia munka többet ér, mint a képzés álláskeresésnél.

sajnos nem vagyok abban a helyzetben jelenleg, hogy hobbiprojektbe öljem az időmet, muszáj lenne elkezdenem dolgozni, mert a szüleim egyre idősebbek, én pedig lassan magamra maradok.

> nem vagyok abban a helyzetben jelenleg, hogy hobbiprojektbe öljem az időmet,

hú ilyet ne írjál le. Nem tucc diplomát virítani ez lesz az első, amit kérni fognak.

--
GPLv3-as hozzászólás.

folyamatban van a diploma! (mérnök infó BSc-n vagyok az OE-NIK-en)

Esti vagy nappali?

--
ingatlanturista.hu,
ingatlanturista.blog.hu /érdekes kísérlet ház eladásra,vicces ingalanos történetek, többit az oldalon./
Frissités: eladtunk, weboldal hasznositáson még gondolkozom.

estin vagyok és legjobban heti 30 órás munkának örülnék.

Az egyetem mennyi időt visz el egy héten?
(Nem kínálok állást. Csak jelentkeztem én is oda, de még fogalmam sincs, hogy mennyire fog nekem beleférni.)

Ez mit jelent, hogy heteid, vagy max 1-2hónapod van, vagy pedig azt, hogy célirányosan kell menned, de van rá több időd? Kell valamilyen cert., vagy csak a tudás? Milyen irányba mennél?
Ha van időd, de célirányosan valami cert kell, akkor megfontolnám a mesterképzést, esetleg estin és keríteni mellé állást. Most nagyon népszerű a data science-big data-machine learning vonal, valamint a robotika. Ehhez viszont erős matek tudás kell. szerencsére MIT-s matek BSc szintre kint vannak youtube-on. abból meg lehet tanulni.
Robotikából ott van a Stanfordos, és MIT-s orák, valamint a mechanikából is szintén a két egyetem anyaga.

Ha "fejlesztőnek" mennél és nincs sok időd akkor a fent említett oldalak felé menjél. de gyakorolj is, mert akkor marad meg leginkább, a "komolyabb" vonal mehet majd utánna, ha marad időd.

Esetleg még jó irány lehet ha picivel tőbb időd van, de az elsőre nincs időd, akkor megnézheted a mikrokontrollerek programozását. Itt nem az arudinora gondolok, hanem komolyabb cuccokra, mint pl TI meg a többi az iparban használt kontrollerekre. Azzal is szépen lehet keresni.

Kezdhet épp Arduino-val is, kezdőnek talán egy fokkal barátságosabb és nem megy el az egésztől a kedve. De utána nyilván lehet fejlődni, amint körvonalazódnak például az Atmega328 korlátai. (Viszont ha mikrokontrollerezne, akkor ahhoz minimális elektronika sem árt.)

Szimplán munkát keresőnek mesterképzést ajánlani? Wtf?

Nem egészen erről van szó. Tanulnivalót keres, amivel növelheti az esélyeit, mind a meló megtalálására, mind a fizetésre. Nem csak mesterképzést ajánlottam, hanem egy egész palettát, több esetet figyelembe véve.
Feljebb van egy másik hozzászólásom, ahol konkrétabbakat írt a kérdező, ott pontosabban is mondtam tippet.

Ha etikus hackelés felé mennél, akkor ajánlom a Deloitte-ot: http://hackerleszek.hu/
Juniorhoz nem kell biztonsági előképzettség és ha jól tudom, támogatják az oscp megszerzését.
-----
A problémáim velem kezdődtek és utánam megmaradnak. Ez az én hozzájárulásom az Emberiség Nagy Művéhez.

Alap html/css/js-t tanuld meg, hozzá esetleg még valami fw-öt, és jelentkezz be valahova junior fejlesztőnek. Igazából ennyi.

Nem szopni akar, hanem dolgozni ;)

Ha tényleg OSCP szintű a tudásod, akkor egy fejvadász szerintem könnyen talál neked junior szintű pozíciót.

+1, Ismeroseim OSCP szintu tudassal mar siman konzultalngatak SME-nek.

[tactical subscription comment]

--
"It all keeps adding up / I think I'm cracking up / Am I just paranoid? / I'm just stoned"
/Green Day - Basket Case/

Jelentkezz ide.

Esti nekem heti 3 nap volt délután 16-22 kozott. Meg amit itthon tanultam.

--
ingatlanturista.hu,
ingatlanturista.blog.hu /érdekes kísérlet ház eladásra,vicces ingalanos történetek, többit az oldalon./
Frissités: eladtunk, weboldal hasznositáson még gondolkozom.

Az otthoni kb mennyi munkaóra volt per hét?

Szintén érdekel.

☆☼♫♪♫♪☼☆
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Erre a téma érzékenysége miatt, csak priviben.

--
ingatlanturista.hu,
ingatlanturista.blog.hu /érdekes kísérlet ház eladásra,vicces ingalanos történetek, többit az oldalon./
Frissités: eladtunk, weboldal hasznositáson még gondolkozom.

deleted
-----------------------------------------
Linux parancsok, kezdőknek