HP és egy I5 laptop

 ( pch | 2017. május 22., hétfő - 14:42 )

Gratulálok!

Win10-el jött a laptop.
Több mint 10 fosh-t kellett eltávolítani.
Ezután a teljes update ment pénteken 15:00 tól 16:30ig majd ma 7:30-14:40-ig.
Most értem oda, hogy van egy tiszta friss winfosh a laptopon.
Még egyszer mondom i5 proci(!) bár igaz hdd de akkor is.

Ennyi idő alatt 10 manjarot felrakok..

pch

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Tok mind1, hogy Core2Duo/Core2Quad/Atom/Pentium/Celeron/i3/i5/i7 van egy gepben, amig abban lemez(eke)t forgatunk. Egyeduli kivetelnek talan a hybrid eszkozoket tekintem, ha abban kelloen nagy meretu a flash tarolo.

---
Apple iMac 27"
áéíóöőúüű

A frissitesi rendszer inkabb a ludas, nem a proci, es nem a merevlemez... Legalabbis az altalad emlitett merevlemezes pelda nem indokolja, hogy orakba teljen egy frissen telepitett Windows-t frissiteni.

Legutobb mi is hasonloan jartunk, 2 hp laptop, 4gb ram, hdd. Windows frissites tobb ora volt, normalis nettel. Persze, ssd tudom, de akkor is...

____________________
http://szoftvervasarlas.co.hu - szoftverek legjobb áron

gyári új asus aspire e15 i3/4GB hibrid 500 HDD ugyan ez!
2, v. 2 és fél hete telepítettem egy havernak, katasztrófa!

2 napos munka! meg is mondtam neki - gondoltam magamban - még egyszer ilyen szart ide ne hozzon :)

A windózt a 7-es óta tilos merevlemezen futtatni. Aki ssd vagy legalább egy hibrid drive nélkül vesz laptopot, az magát szivatja.

pénzet is adományozol hozzá?

A legolcsóbb lesz legdrágább.

Kicsit vissza kell venni a csillvili külsőből meg a a mittudoménmilyen speckókból, és inkább egy hibrid (vagy SSHD vagy hogy hívják) tárolóra beruházni. Meg aztán bizonyos összeg alatt nem veszünk új szutykot, hanem használtat. Mert nagyon drága lesz különben.

Pl. 90e ft-ot szánsz laptopra, mert nincs több. Ennyiért kapsz 5400-as HDD-vel ellátott Atom-os szart, amiben a proci fele akkora teljesítményű, mint az én 10 éves Core2-esem. Milyen használt gépet kapsz 90 ezerért? Pl. Thinkpad T420 i5 250 GB SSD-vel, garanciával. És vajon melyik géppel jársz jobban?

+1
--
ne terelj

lehet mar nekem kopottak az emlekeim, de amikor a windows7 megjelent akkor nem volt elterjedve az ssd, es megse tartott a frissitesek _telepitese_ orakba

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Amikor a Windows 7 megjelent, nem volt valami sok frissítés hozzá :)

Amúgy rosszul emlékszel, már az SP1 is sokáig települt, de utána aztán tényleg halál volt. Persze az sem mindegy, hogy 32 vagy 64 bites windózod van.

Desktop gépen, normálisabb HDD-vel nem volt annyira gáz, de a laptopokon (főleg az 5400 RPM-es diszkkel) nagyon sokáig tartott.

mert akkor még csak egy helyre telefonált haza, majd letöltött fájlokat a windows a frissítéshez, most nem tudja hol van a haza, az fbi-nál az nsa-nél a m$-nél vagy a ruszki hackereknél. amíg ezen hezitál lemegy a nap.

Azt még tegyük hozzá, hogy az utolsó nagy frissítésük meg telepítés után szépen meg is áll, ha nem talál szervert. Nálam kútba-dobottá vált így egy négy órás telepítés.

Ezt valahogy az MS nem nagyon reklámozza/ta, de a jól kitalált telemetriájuk óta ezt nagyon igaz.

Nálam ugyan a laptopokkal nincsen baj - bár még azok is hdd-sek, de az asztali gépen agyf@aszt kapok az indulás után még öt perccel is kerregő vinyótól, illetve inkább attól, hogy vaskos sávszélességet visz a scannalése. (Nem kell aggódni; kilövöm a pitsába - amíg még ki lehet S)

Arra meg, hogy az ssd-re spóroljuk, tudnék én is írni egy frappánsat: Mi a toszért tartják majd háromszoros áron az ssd-ket? (Ja tudom nem győzik gyártani, igen ez szektor Lola-T -je :). Kisdobosként talán még be is vettem volna ;)

Nem szabad ilyet.
1. Már nem veszünk HDD-vel gépet.
2. Ha van gyári install, az kb. boot nélkül leves, és húzunk rá egy előkészített imaget.
3. Ha mégis tiszta install mellett döntesz, akkor az ms oldaláról vagy akár ncore-ról le kell szedni a legfrissebb updatekkel integrált ISO-t.
--
"Sose a gép a hülye."

"Most értem oda, hogy van egy tiszta friss winf*sh a laptopon." - Biztos az? - Nézd meg félóra múlva ismét..
:)

Mintha valahol azt olvastam volna, hogy hivatalosan a Win10 nem is támogatja a laptop HDD-ket. Az 5400-as diszkek egyszerűen kevesek már hozzá. Nekem is van egy i5-ös Acer Aspire v5-xxx, win 10 használhatatlan rajta. Hiába a sok ram és proci, a winyó a szűk keresztmetszet.
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Hátmég USB-n lévő laptop hdd-n, virtualizálva... Az milyen klafa! (az egyik játszós gépem)
--
"Sose a gép a hülye."

Vannak mazochista beállitottságúak :D
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház