Time lapse kültéri Wifi kamera 4-8MP fotó lehetőséggel?

 ( _Franko_ | 2017. április 28., péntek - 8:56 )

Szeretnék a kert és az udvar változásáról több hetes time lapse videót készíteni, ehhez keresek olyan eszközt, amelyik tud működni kültéri körülmények között és tud több perces időpontokban fotókat készíteni... :)

Az egyik tippem a HP LC100W, de ezt errefelé nem nagyon forgalmazzák. Van esetleg egyéb bevált eszköz, amit ismertek? :)

Update: állványon is mozgatnám x percenként, szóval a falra szerelhető kábeles kamerák nem igazán jönnek szóba.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nem próbáltam még, de ez érdekes lehet:
https://www.axis.com/hu/en/products/axis-q1659

Itthon is forgalmazzák.

Egy cég forgalmazza, 19 napos szállítási határidővel :)

Lehet, hogy egy "sima" WiFi-s DSLR-rel jobban jársz. Beteszed egy lábbal rendelkező madáretetőbe és már vízálló is...

"Lehet, hogy egy "sima" WiFi-s DSLR-rel jobban jársz."

Nem biztos, hogy tud önállóan működni és kültérre elég erősen védeni kellene.

+1

Beállíthatod akármilyen intervallumra a kép készítést hála a Vapix-nek.

Azert azt vagod hogy a HUP-on nem fognak hobbiprojektre kiadni £6,963.60 penzt? :D
Nem csoda hogy nem probaltad...

Biztos, hogy nem akarok ennyit kiadni... :)

Azért ez elég overkill.
Akkor már Axis P1427, ott a 4 megapixele, meg van oldva.
Sőt, M2026-LE is 4MP (és 100 alatt megoldható).

M2026-LE is csak három feltételt nem teljesít: - nem tud time lapse videót, nem nincs rajta Wifi és nem tud akkuról működni... :)

...azt, hogy 400 dollár körül van, már meg se említem. :)

Timelapse? De :)
https://acapshare.wordpress.com/2015/05/14/videolapse-me/

A többire nem tudok mit mondani, de nem volt benne speciben.

Én ezt néztem, itt nem volt: https://www.axis.com/files/datasheet/ds_m2026le_1587735_en_1609.pdf

Felül kell csapni a firmware-t, jól értem? :)

Nem, ez egy ACAP progi, telepíthető a kamerára.

Oké, akkor már csak a Wifi és az akkumulátoros üzem hiányzik... :)

Akkus üzemet nem nagyon fogsz találni szerintem értelmeset.
A wifi meg szerintem szűk keresztmetszet lehet, mindig jobb a kábel.

Ha mindenáron wifit akarsz akkor Axis kamera van wifis, hasonló tudással. Ettől még ezeknek kell áram, innentől meg tök mindegy h. LAN és Poe v. Wifi + húzod a 230-at.

Én valami PoE IP kamerát használnék a helyedben, nem kötelező az axis, de arra pont van ilyen app és létezik értelmes áron 4MP közeli kamera.

Elolvastad, hogy mire kell? :)

Heteken át tartó time lapse videóhoz szabadtérben (kert és udvar), ahol két kép között 30 perc telik el ott egy-két héten át tud működni egy olyan time lapse kamera akkuról, mint amit témaindításnak írtam (HP LC100W)... a Wifi kapcsolat nem folyamatos ezeknél, arra szolgál, hogy le lehessen tölteni az elkészült képeket úgy, hogy ne kelljen mozgatni, szétszedni vagy kábelre tenni... :)

Nézd, amit linkeltem, az $50-70 dollár... ez nem tudom mennyi, de ránézésre két nullával többe kerül. :)

Nekem Hikvision van itthon, az is tud adott percenként képet készíteni és NAS-ra vagy SD-re menteni. Mivel POE-s, ezért csak hálókebel kell neki az áram helyett (is).

Valami ilyen: http://www.biztonsagtechnikai-aruhaz.hu/termek/ip_technologiak/ip_kamera/ip_ir_kamerak/hikvision_ds_2cd2020f_i6mm

Jobban körülnézve egy ilyesmi is jó lehet: http://www.sjcammagyarorszag.hu/spd/ep-sjcam-sj4000-wifi/SJCAM-SJ4000-WIFI-sportkamera-akciokamera-gyari-al

Használt valaki ilyesmi kamerákat time lapse videóhoz? Alapvetően az lenne a fontos, hogy 15-30 perc is beállítható legyen a time lapse képek közötti időpontra, mert olyan gyorsan nem történnek dolgok a kertben vagy az udvaron... :)

Brinno-t is néztem, de vagy nem kapható magyarországi boltban vagy kicsi a felbontása vagy drága vagy nincs vízálló tokja... :/

A BCC100 például kapható, de 80-100e forint, ennyit nem szánnék a dologra, viszont ha szánnék is, akkor sincs kültéri vízálló tokozása és meg nem szeretném begyűjteni egy kiadós esőnél. A TLC100-hoz és TLC200-hoz van vízálló tok, de ezek 1 MP alatti felbontásúak, a BCC100 is "csak" 720p HD felbontást tud... végül maradtam a HP LC100W kameránál, ennek egyetlen hátránya a 66 fokos látószög, de ezzel ki tudok békülni, mert vízálló tokja van, elvileg tud 30 percenként fotózni JPEG formátumba 8MP felbontással és Wifi-n le tudom tölteni a képeket anélkül, hogy le kellene szednem a helyéről... majd beszámolok, ha megjött és kipróbáltam... :)

hali, irtam ios-ra egy ilyet, tavolrol vezerelheto, meg telnet szerver is van benne, allithatsz rajta barmit, ja es azonnal feltolti egy webszerverre.veszel egy regi iphone 5-ot pl meg egy vizallo tokot es kesz, remotetimelapse az app storeban, ha erdekel

Androidra is egy tonna ilyen alkalmazás van, van is tartalék Android telefonom... de: nem igazán bírja a kültéri körülményeket, ha meg veszek hozzá állványra rögzíthető vízálló tokot, akkor csak a tok annyiba kerül, mint egy time lapse kamera mindenféle felszereléssel... :)