"Állitsuk meg Magyarországot!"

Az EB válasza az "Állitsuk meg Brüsszelt" kampányra: http://europa.eu/rapid/attachment/MEX-17-1116/en/Commission%20answers%2…

Csak egy dolgon akadtam fenn, mégpedig:

5. pont
"az EU igen jelentős mértékben támogatja a magyarországi munkahelyteremtést. A 2007–2013-as ciklusban az Unió több mint 21 milliárd eurót (6,5 billió forintot) folyósított Magyarországnak a növekedés és a munkahelyteremtés támogatására. A magyar hatóságok jelentései szerint e finanszírozás több mint 150 000 munkahely létrejöttéhez járult hozzá."

Számolgassunk:
6,5 billió forint (1 billió az ugyebár 1000 mrd, esetünkben 6500 mrd, kiirva: 6500 000 000 000 000 Ft) . Ezt ha elosztjuk a 150k munkahellyel megkapjuk, hogy egy munkahely 43 333 333 Ft-ba került (43 m)...

Ha a wiki által is jegyzett angol nyelvterületi billió jelentést vesszük, akkor is 4,3 m / munkahely.

Gratulálok fiúk, ügyesen loptatok

Szerk: elirtam a nullákat :D 43 M/user. De attól még a dolog áll...

Hozzászólások

Szerinted a "fiúk" olvassák a HUP-ot? Miért nem oda írod meg ezt, ahova kell?

(modlog gyanús - ne csodálkozz, ha el lesz távolítva)

--
trey @ gépház

Elolvastam. Eufemisztikus mellébeszélés az EB részéről. Attól, hogy menekültnek nevezik a migránst, az még idegen lesz továbbra is.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

ez mar nagyon szar, avittas tereles.
az ellenzeki politikusok szakmanyban teszik a feljelenteseket, amit polt pot peter ugyeszsege 99%ban meg a nyomozasig sem enged eljutni.
neha mikor vki keresztbe tesz vmelyik donnak, akkor kapnak kilovesi engedelyt (pl. voldemort, speder), kulonben ezerrel vedik a fidesz segget.

ennel jobb lett volna a fizetett uldozesi mania is. haver a bizonyitvanyod kohogos magyarazkodasa es a rem gyenge terelesed utan inkabb meg szeretelek kerni: a pereputtyod tagjaira altalanositsd a lopast, ne ram. nalatok talan romantikaja lehet amilyen jol huzod masra a kinod latatlanul, nalunk viszont feher emberek elnek.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

oké, választok: nem védtem a fityeszt, ezt csak a megélhetési vélemények megtámasztására lehet belelátni abba amit írtam. tőlem beleláthatod egy sör lehúzásába is, végtére Debrecen több évtizede fityeszes és én meg itt iszom. de nyomhatod tovább, nemigen érdekel miként égeted magad. egyre azonban figyelj, a fidemszplmpjobbik kedveli szavaid: az összes politikusbűnöző csettinthet, mindenkinek jól jön a bölcseleted. kétharmadban sírvaröhögve konstatálhatják: csak ennyire futja, a maradék harmadban meg jobb híján a retek mániákus üldözési agybajt is valami eredményként írhatják le. ezzel be is zárul a kör, kész az aktuálisan tartandó egyensúly, jó pénzért máris folytatható a kimért pankráció.

btw még szerencse, hogy a vitatkozást csak beleláttad, szerencsére nem vitatkoztunk: remélem leesett, hogy ennél hamarabb próbálom elvarrni a képzelt sebeid. ma ilyen jó fej leszek, eldöntöttem.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Szerintem rosszul számolsz. 43 millió forint lesz az.
echo '6500*10^9/(150*10^3)' | bc
43333333

6 évre elosztva évi 7,2 millió, havi 600eFt/kopf. Ez master bruttónak számolva is nettó ~300eFt-os havi fizetés. Ez végülis nagyságrendileg reális, csak sajnos arra utal, hogy egyszerűen a bérek fedezésére ment el a pénz és nem valamiféle gazdasági növekedést indított be, ami többszörös hasznot hozott volna.
---
Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

21milliard euro az 6500milliard Ft
150e munkahelyre az 140e euro/munkahely
43millio HUF/munkahely

--
Live free, or I f'ing kill you.

ennyi penz, es meg mindig nincs kesz a felcsuti urallomas? Hat mire koltik ezek e suskat? Kulonben sem ertem, mit agaltok a stadionok ellen, mondvan inkabb korhaz kene. Kasa Lajos holnap jelenti be a maga rendkivul ertelmes stilusaban, hogy "Hatttooo, ize... a magyar embereket megvedjuk az izetol... az ooo a magyar emberektol, es minden stadionban korhazi reszleg is lesz. Felteve, hogy meg a 2080-as valasztasokat is mi, azazaza polgari osszefosas...-gas nyeri".

OK, nem tul hiteles igy, mert ebben mar osszetett mondat is volt...

EU nélkül mi is Ukrajna vagy Fehéroroszország szintjén lennénk már mostanra.
Azaz: teljes orosz befolyás, elit szétlopja az országot, gazdaság a padlón, aki teheti lelép, diktatúra stb.
Igaz most is efelé megyünk, de EU-nak köszönhető, hogy még nem jutottunk idáig. Ha kilépünk az EU-ból, nekünk annyi. Olvass Ukrajnáról, Fehéroroszországról, az lenne a szomorú sorsunk. Óriási szerencse, hogy egyelőre a lakosság többsége EU-párti.

Ugye megvan, hogy Svájc földrajzi elhelyezkedése "kicsit" más, mint Magyarországé, illetve pl. mindkét világháborúból kimaradtak, nincs ott a szomszédban Putyin, gazdagok oda viszik a tőkéjüket, előző 100+ évben nyugodtan tudták építeni a gazdaságukat, mert pl. nem bombázták szét az országukat stb. csak néhány különbség...

Csak írtam egy akkora baromságit mint te.
Egyébként 5 percbe telet, hogy rájöjjek hova lett a hozzászólásod a válaszommal együtt, mert miután rád írtam eltűnt a tiéd és az enyém is.
A válasz egyszerű: Benne vagy a hupper trolfilterében, ami valószínű bugos, mert csak miután rádírtam akkor tüntetett el téged.
Hogy miért vagy ott nem tudom, de biztos jó okom volt rá, hogy oda tegyelek.

Mondjuk EU és NATO nélkül Putyint mi akadályozná meg, hogy minket is annektáljon, mint a Krímet? Vagy egyszerűen csak teljes orosz befolyás alá kerüljünk? Ha nem tűnt volna fel, két nagyhatalom között vagyunk, hatalmi vákuum nincs. Vagy nyugati demokrácia, EU, NATO, vagy mordori Oroszország.

Ahhoz képest, hogy Magyarországon voltak az akkori szovjet csapatok, mégis kimentek az országból. Krím esete egész más, ott egyrészt igen nagy számban oroszok élnek, másrészt van egy kikötő a Fekete-tengeren, ami fontos katonai bázisa az oroszoknak. Az anexió kötelezettségekkel is jár, nem csak valamiféle hobby. Teszem azt, az annektált terület szociális ellátása is az orosz költségvetést terheli.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

én még emlékszem az 'ideiglenesen hazánkban állomásozó'kra, azok egész nap fel le furikáztak az uazaikkal, meg a ziljeikkel, meg a gaz66-osaikkal a mécsi úton, és gázolajat, meg benzint árultak, meg mindenféle vacak ruszki árut, meg mahorkát, és egy csomó ilyesmit.

és akart a fene velük szövetségben lenni, de nem volt választás, mert ők tényleg megszállók voltak, ugyanis ha nem emlékeznél, mi megtámadtuk a szovjetuníót, önként és dalolva!

a natonak meg közmegegyezéssel lettünk a tagja, és ha most azzal jössz, hogy a többség akarata nem minden, emlékeztetnélek arra, hogy te mondtad, hogy a többség az többség, amikor a fidesz allamszétverő törvényeiről volt sző, meg a nyuggerezésről, meg a választási törvényről.

hagyd is, fennakadt a NATO bázison ami itt állomásozott egy ideig...

Idegen hatalmak. Végülis teljesen összehasonlítható helyzet az, hogy egy zárt bázison NATO egységek tevékenykednek vs. szovjet tankok masíroznak az utcákon.

Ez vállalható teljesen. Ugyan az a kettő!!! ....

ps.: mivel NATO szövetségesek vagyunk, bizony vannak kötelezettségeink is.. És ha egy "bázist" kell ide telepíteni akkor azt kell. De azért azt te is beláthatod, hogy ez nem azonos azzal, hogy a KP bizottság megmondja majd hogy mennyi haderő kell ide és hogy milyen ideológia mentén menjen a rendszer ... Mert a NATO bázis az kurvára nem szól bele ilyesmibe ...

ps2.: bocs, ez egyel feljebb ment volna válaszra locsemegééének..

Tudod, Varsói Szerződés tagállamként is voltak szerődéses kötelezettségeink. :) Az, hogy a NATO mibe szól bele, egy érdekes kérdés. Ha kidobnánk a kapitalista piacgazdaságot, mint társadalmi berendezkedést, csinálnánk egy másikat helyette, lehet, mégis beleszólna ebbe-abba.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Hmm..Taszár, Pápa, teljesen mind1, mindet tönkreb.szta az aktuális kormány. És nem, nem a külföldi "erők". SOROS!!! ..
A kecskeméti reptér még úgy ahogy áll ... mert az az egyetlen bázis MOn ami NATO kompatibilis! ... Ellenben azt is sikerült tönkreb.szni az MSZP / Fidesz kormányok által..

Nade az idegen hatalmak mikor rontották el a dolgokat idehaza ? Már ha a szovjeteket Te _nem_ számolod idegen hatalomnak.

(hint: bujtatott sorosgyörgy!)

De, a szovjeteket annak számolom, de már nincsenek itt. Sőt, már nincsenek egyáltalán sehol. Ez valahogy úgy lett volna jó, hogy 1991-ben távoznak az oroszok, de nem jött volna helyükre senki. De kicsik vagyunk mi ehhez, a rendszerváltásnak nevezett mizéria sem rólunk szólt, mindössze annyi történt, hogy egy másik érdekszférába kerültünk.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Áh nincsennek itt, Mogamed, vagy Mohamed :D ugye. Elvonatkoztatva attól hogy milyen emlékmű és mi történt vele. Az azért elég nagy gond, ha Mo"hamed" Úr bejelentkezik és
megfenyeget valakit, majd a parlament erre azt mondja, hogy tegyen feljelenést..... Köszi :D A csecsenek / oroszok ellen inkább nem tenném :)

Szerintem a Szovjetunió megszűnt 1991-ben. Azzal én sem értek egyet, hogy nálunk önbíráskodjanak külföldi pofák, még akkor sem, ha tartalmi kérdésben igaza is van az arcnak. Tudniillik az a szovjet katona, aki felszabadított, s elhajtotta az élete árán is a nácikat, nem tehetett arról, hogy Sztálin aztán berendezkedett itt néhány évtizedre. Nyilván ezen oknál fogva ez a felszabadítás azzal a lendülettel megszállásunk is lett. :(

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Igen, a harcoló katonák nem tehetnek arról, hogy hova vezénylik őket, hol ölik meg őket. És ezért jár nekik a tisztelet az emberiesség jogán, nyugodtan lehetne egy emléktáblája, vagy tőlem szobra is az elhúnyt katonáknak. De vörös csillag ne legyen rajta! Ahogy a második világháborúban elesett német katonák emlékművére se teszünk horogkeresztet. Mert ha annak az embernek állítunk emléket, aki szintén áldozat, akkor ne tegyük rá az önkényuralmi jelképet!

A Varsói szerződés kötelező "választás" volt, próbáltunk volna nemet mondani! A NATO-ból holnap is kiléphetünk, lesz némi szájkarate és egyebek, de megtehetjük. Azért nem tesszük többek között, hogy ne legyen újra kötelező "választás" a Varsói szerződés új verziója.

Azok után, hogy az USA-nak sikerült hazánkat nyugati érdekkörbe vonni, gondolod, hagyná, hogy kilépjünk a NATO-ból, sőt, amire célzol, esetleg megint orosz érdekszférába kerüljünk? Ahhoz képest, ami Ukrajnában történt, elég naivnak tűnik ez az elképzelés.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A Szovjetuniót max. annyira "önként és dalolva" szálltuk meg, mint amennyire Irakba és Afganisztánba "önként és dalolva" katonákat küldözgetünk.

Birkáék megszavaznak neked bármit, ha jól van marketingezve.

Itt az a probléma, hogy idegen hatalom kényének kedvének szolgáltatjuk ki a hazánkat. Nem az, hogy ezt birkáék jónak látják így. Ha holnaptól arról kéne szavazni, hogy ingyensörre költsük a lóvét, vagy egyetemekre, lehet, hogy nyerne az ingyen sör. De ha beállna mögé néhány sörgyár reklámhadjárattal, állami pénz reményében, akkor biztos.

irakba, meg afganisztánba, meg ciprusra, meg még egy csomó helyre a nátó kötelékében megyünk, de ensz felkérésre, és bizony önként.

annyira, hogy nem hajlandó a magyar kormány harcoló alakulatokat küldeni. csak építő, rendészeti/őrző/védő és orvosi alakulatok mennek ki. és nem köteleznek minket másra, akaratunk ellenére.

ez azért a varsói szerződésben nem így volt.

nem tudom mi lenne az az idegen hatalom:))

nem lehet elszigeteltségben élni, a környezetedhez alkalmazkodni kell, hacsak nem akarsz észak-korea lenni.
:)

amióta előszór végigment egy karaván a selyemúton, azóta folyik a globalizáció, nem lehet kimaradni, v. lemaradni. ahogy azt orbán-moricka elképzeli :)

egy dakota közmondás szerint: Ha valamit nem tudsz megállítani, állj az élére.

ez csak a kereskedelem teljes beszüntetésével lehetséges.
mert ahol áru áramlik, ott emberek is áramlanak.
ahol meg emberek áramlanak, ott előbb utóbb tudás, eszmék, munkaerő, tőke is áramlani fog.

nem lehet kilépni, csak haladni. vagy háborúzni, esetleg elzárkózni.

Egyfelől nem gondolom így, másfelől valójában teljesen mindegy, kinek mi a hibája, az a tényeken mit sem változtat. Máris jobb sz.rul élni azzal a tudattal, hogy a mi hibánk? Mert szerintem ezek független dolgok.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Valószínűleg a józan esze akadályozná meg. Az akadályozná meg, ami téged abban nem, hogy Krím helyzetét a szélsőségesen demagóg nyugati propaganda alapján szemléled, és elsiklasz afölött, hogy 90%-ban oroszok lakta terület volt és korábban is oda tartozott. Igen, biztos Erdély lesz a következő kérdésed. Igen, lehetne annektálni a többségben magyarok lakta részét. Hiszen erőszakkal vették el (háborúban).

btw, miért nem olvastad tovább :)

A 2014–2020-as költségvetési időszakban a magyarországi beruházások
várhatóan több mint 25 milliárd euró (7,8 billió forint) uniós támogatásban részesülnek, ami magyar
állampolgáronként évente 368 eurót (115 000 forintot) tesz ki.

Ebből mennyit lopnak akkor? :) Bár még nincs 2020.. de na, elég közel vagyunk :) Bár na, ez "beruházásokra" vonatkozik, dehát ahol beruházás van ott azért teremtődik munkahely is. Jobb esetben :)

figyelembe véve a ma aktuális túlárazásokat, kb a 3/4-ét.
ebből a kb 5 billióból 1/3 kerül offshore számlákra, 1/3-a a haldokló baráti cégek megmentésére, és cégek/bankok vásárlására, kamu alapítványok pénzelésére, a maradék meg ibizai nyaralásra, meg ilyesmire :))

EU csatlakozás előtt is voltak munkahelyek. A munkanélküliség pedig alacsonyabb volt mint most.

Én nem sajnálom, ha kilépünk.

Térjünk vissza arra az apró kis problémára, hogy a topiknyitó mekkorát hazudott (három nulla). Ha az ellenzéknek ilyen emberei vannak, nem csoda, hogy ott tartanak, ahol :D

Innentől kezdve az, hogy szerinte milyen dolog áll, erősen kérdőjeles.

--
trey @ gépház

Tisztázzuk, nem kértem elnézést, a "szerk" azt jelenti, hogy észrevettem az elirást. Hazafele menet gondolkodtam és rájöttem magamtól is, hogy elirtam, de mire hazaértem beindult a flamewar.

Szarok rá, flameljetek :)

A eredeti állitás attól független áll, szépen ellopták ezt a szép nagy összeget munkahelyteremtés cimszóval.
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Tehát volt egy állításod, hogy valakik 43 milliárd forint / munkahely pénzt loptak el. Kiderült, hogy ez nem igaz (hazugság), majd javítottad 43 millióra.

De a bizonyíték felmutatása még mindig várat magára. Azt állítod, hogy azok a cégek, amelyek ezt a pénzt felhasználták mondjuk bérek kifizetésére, azok loptak.

Így kategorikusan? Vagyis azok a munkavállalók, akik ebből bért kaptak, bűnrészesek?

Vagy netán azt állítod, hogy a pénz el sem jutott a cégekhez mert már előtte ellopták?

Tudnád a lopást egy kicsit pontosítani? Sj, bthomyka és a többi segíthetnek.

--
trey @ gépház

Az megvan, hogy a bíróságon egy vádat meg kell tudni védeni? A levegőbe pufogtatott lózungokkal maximum kinevettetni tudod magad.

Nekem "sorosgyörgyözhetsz", a számból még sosem hangzott ez el. Nevetséges vagy, ha szerinted annak ez jár, akit érdekelnek egy állítás részletei.

--
trey @ gépház

Az "ellopták" nem vád. Nincs mit tiltakozni ellene. Nem lehet védekezni se. Ahhoz azt kellene tudni állítani, hogy pontosan ki lopta el, mikor, hogyan és nem csak állítani kellene, hanem bizonyítani is. Itt az "ellopás" fogalmilag nem igényel semmiféle bizonyítást. "A fiúk lopnak". Ennyi. Ez szlogen. Aki rákérdez, hogy névszerint ki, mit, mikor, hogyan, az hülye fideszes. Nem érti az idők szavát.

Aki rákérdez, hogy névszerint ki, mit, mikor, hogyan, az hülye fideszes.

nos, aki nem egy ko alatt elt az elmult7evben, azt mar nem az erdekli, hogy nev szerint (el-o-el) ki, mit, mikor, hogyan (ez is el-o-el) lopott, mert ez ugyanolyan evidencia, mint hogy az oroszlan harap, a viz meg nedves, etc. De csak a te kedvedert 1-2 pelda:

- voldemort nagyur alkotmanyos koltsege lopas
- ahanyszor M. Lorintz vesz valamit, elnyer egy bizniszt, az lopas
- ahanyszor egy fidesz oligarcha (pl. Karancsi) elnyer egy bizniszt, az lopas
- K. Simon ketes dolgai detto lopas
- a vizes vb epitese egbe kialto lopas
- ...

Eléggé gyenge inditás, mintha te nem irtál volna még el soha semmit. Ha törlöm szó nélkül, akkor pedig az lett volna a baj. Van sapkája, nincs sapkája.

Örülök, hogy ilyen nagy neves retardokkal emlitesz egy lapon :) Köszönöm.

Megint elővetted az arrogáns szokásos "Trey like" stilust. Ezzel el is vetted a kedvem az érveléstől. Vágom én, hogy Győrben fasza Fideszesnek lenni, de ez nem igaz az egész országra.

Pontositsam a lopást? A lopás az az, amikor a haverok cégei adnak egy jó kis árajánlatot a konzorciumukkal, utána pedig morzsáért kiszervezik. Ezért kerül 1 km autópálya 3-4 mrd forintba. A tényleges szaki aki az aszfaltot felkeni pedig kap 161k bruttót (minimálbér). Ezt nevezem lopásnak. De erre van az a kifejezés tudod, hogy fehérgalléros bűnözés. Persze tekinthetjük úgy, hogy az autópálya elkészült, igy ne sirjon a szám, mert kaptam valamit a pénzemért (adó).

De akkor vegyül elő a kedvenc témámat (rasszizmus következik figyelem!): Farkas Flórián hű maradt a származásához és szépen elbaszott a semmire 1,5 mrd forintot. Vagyis nem épp a semmire, hanem a saját és a sleppje fizetésére. Egy petákot nem kapott belőle Kolompár Ronáldó (munkanélküli) Mucsaröcsögén. Viccess, hogy pont a "Híd a munkába" programmal esett ez meg és pont egy cigányokra kiirt programban....

igy könnyű a Fideszt védeni, hogy nem a tényekre reagáltok, hanem elkezditek szétcincálni a mondandót és leragadtok.
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

"Örülök, hogy ilyen nagy neves retardokkal emlitesz egy lapon"
részemről a szerencse. de kérlek, legközelebb válogasd meg a szavaidat - köszi.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

az elosztás a faszság: adsz pénzt a multinak, hogy a nála termelő delikvens fizetése meglegyen...? akkor kibaszott jó üzlet, a jövő héten veszek is egy teszkót.
bár még mindig jobb, mint amikor egyes gázszerelők strómanságával kerülnek magánkézbe olyan pénzek, amikhez ennek a brigádnak ilyen formában semmi köze nincs.

apropó, nem lenne gond ha a Te fizetésedből élnék?

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

"Tudnád a lopást egy kicsit pontosítani?"
ne haragudj, kifelejtettem az előző postomból egy kérdést:
hová lett a manyup lóvé - ahhoz képest amit pofáztak...?
nyugdíjkasszába? nem. létrehoztak mindenkinek egyéni nyugdíjszámlát? nem. elmondták hova költötték? nem.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

"Fura ez a balos nyelvjárás"
egyes jobboldali közgazdászok 1-2 éve nyilatkozták hogy az orbáni gazdasági irány úgy szar ahogyan van.
r-go akkor ezek a jobboldali közgazdászok is balosok... vagy nem?
egyes jobboldali szavazók szerint a fidesz-kdnp kormányzat elmehet a qrva anyjába ezért-azért. tehát ezek a jobboldali szavazók is balosok... vagy nem?

(mikor lesz vége a csak a két végletet alkalmazó tudatlanságnak/a tudatlanul csak két véglet alkalmazásának...?)

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Félve kérdezem, te néha elolvasod, hogy mire válaszolsz?

1) Először is, itt ordas matematikai tévedésre hívták fel egyesek a figyelmet. Semmi köze a politikához annak, hogy valaki "véletlenül" ezermilliós nagyságrendűt téved. Ha ezt megabyte átváltásban követte volna el, ugyanúgy megkapta volna a magáét itt. Abban biztos lehetsz.

2) Után volt egy állítás, miszerint a "tévedéséért" elnézést kért, holott maga jelentette ki, hogy nem.

Ezek után mindenki el lett mondva mindenféle bérencnek, aki nem a te és a topiknyitó nótáját fújja. Szalmabábok állítása, mellébeszélés, sorosozás, zsidózás kezdődött tőletek.

Csoda, hogy titeket senki sem vesz ezek után komolyan?

--
trey @ gépház

"Félve kérdezem, te néha elolvasod, hogy mire válaszolsz?"
dehogyis, vaktában dobálódzok a postokkal.

"Ezek után mindenki el lett mondva mindenféle bérencnek"
általam? hol?

"aki nem a te és a topiknyitó nótáját fújja."
többet vártam tőled annál, mintsem két kibaszott véglet közé osztályozd a népeket véleményük miatt (jobb/bal)...
(bizonyára elkerülte a figyelmedet, hogy a topiknyitóval nem vagyunk puszipajtások. viszont ettől függetlenül részben vagy egészben egyezhet a véleményünk pl a fideszt illetően.)

"sorosozás, zsidózás kezdődött tőletek."
tőlem? hol?

ide kérnék értelmes, elfogadható, hihető választ.

"Csoda, hogy titeket senki sem vesz ezek után komolyan?"
ja nem is kell, hiszen viccelődik itt mindenki -veled együtt- :D

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

?
2010-2011 között megpróbáltam. aztán rájöttem hogy átbasztak. aztán rájöttek hogy rájöttem. aztán két évvel ezelőttig szopattak ahol tudtak.
fingom nincs, milyen szempontokat kellene megértenem abban, hogy miért fasza engem tönkre tenni... de tudod mit? kíváncsian várom erről a Te véleményedet, szempontjaidat.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

ha azt vesszük alapul, hogy kormányprogram nélkül indultak és nyertek, akkor legfeljebb csak kellemetlen meglepetésekről beszélhetünk...?
vagy neked elmesélték, hogy mit, mikor államosítanak/lopnak el/tesznek tönkre a saját gyarapodásuk érdekében...?

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Már leírtam, talán nem olvastad. A dolgok természeténél fogva mindenképpen lejteni fog a pálya. Ha balliberális erők nyernek, akkor ahhoz az oldalhoz kötődő cégek fognak gyarapodni. Megakadályozni nem tudod, mert ki lehet írni közbeszerzést úgy, hogy véletlenül éppen az a cég tudja legjobban és azonnal teljesíteni a feltételeket, akinek meg kell nyernie a tendert. Mondtam azt is, hogy 2010-ben a lényegi változás az volt, hogy a Strabag feliratok helyett Közgép feliratok lettek az építkezéseken. Vajon addig miért épp a Strabag? De beszélhetnék a DBR Metró projectről akár. Ennélfogva számomra nem ez a rendezőelv, sokkal fontosabb kérdés az, hogy jövőre esetleg naponta ötször Mekka felé fordulva kell-e imádkoznom, vagy megtarthatom-e keresztény hitemet úgy, hogy emiatt ne éljek fenyegetettségben, valamint az, hogy ebben az országban, ahol születtem, szeretném, ha magyar szót hallanék lehetőleg mindenkitől, esetleg a turisták képezzenek kivételt. Annak is örülnék, ha magyar emberektől magyar szokásokkal és kultúrával, a megszokott gondolkodásmóddal és gesztusokkal, adott helyzetekben a szokásos reakciókkal találkozzak továbbra is. Ne fordulhasson elő, hogy egy ezen a vidéken ártatlan gesztus, kézmozdulat valakiből indulatos reakciót váltson ki, mert számára az mást jelent. Ne kelljen a saját hazámban idegen emberekhez alkalmazkodnom. Mészáros Lőrincre magasról teszek, sohasem találkoztam vele, semmi dolgom vele, nem fenyegeti az életemet, de ha téged zavar a tevékenysége, tudsz bizonyítható törvénytelenségről, jelentsd fel, pereld be. Hidd el, az sem fog izgatni, ha te nyered meg a pert. Pont hidegen hagy.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Valamit vészesen félreértesz. Nem az a baj, hogy a Közgép vagy a Strabag nyeri a közbeszerzéseket, az, hogy egy vagy néhány céget favorizál a kormányzat, nem magyar sajátosság, mindenütt így megy. Az azonban már szemet szúr, hogy míg például a Strabag egy nemzetközileg is bizonyító, szakértelemmel rendelkező cég, addig a Közgép konkrétan tönkremenne, ha az állam nem tömné ki periodikusan pénzzel.

Ez a nagyon szomorú a dologban. Ha olyan cég gazdagodna, aki már tett le valamit az asztalra, arra az ember azt mondja, hogy ejnye-bejnye, de elmegy. De a Simicska mit tett le az asztalra? Az üres kalapját, semmi egyebet. Hibát hibára halmoz a kivitelezéseknél, ahol meg épp nincs hiba, ott egyszerúen csak minőségtelen a munka, vagy pár hónap múlva lehet újracsinálni az egészet. Ráadásul még magyar viszonyok közt is túlárazottan dolgozik.

"magyar emberektől [...] megszokott gondolkodásmóddal [...] találkozzak továbbra is."

Ha ez tényleg így lesz, én elhúzok. A magyar gondolkodásmód egyszerűen siralmas. Ez az összefogásra képtelenség, a mindenkiben csak a hiba keresése, minden jár, de semmiért se akarok fizetni, a becsületesség kivesző szikrája... na ez mind nem hiányzik az életemből.

A magyar gondolkodásmód elég komoly reformra szorul, első körben egy kis nyitottság és emberség kellene, de nagyon.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Ezt nem vitatom. Az a gyanúm, hogy a korrupciónak két fő oka van. Az egyik, hogy a politikához pénz kell, így a pártok anyagi támogatása nem minden érdek nélkül történik, a választások megnyerését követően benyújtják a számlát. A vesztes oldalt pénzelő körök számára nagy az anyagi veszteség, ezért is tesznek meg mindent, hogy gyengítsék a kormányoldalt, függetlenül attól, hogy néha a konszenzus lenne célszerű és erkölcsös.

A másik tippem az a sima emberi önzés. Ha van remény könnyen megszerezhető pénzre, azt nem szabad kihagyni, már csak azért sem, mert akkor majd megszerzi más. Ebben az esetben az erkölcs lényegében sima balfácánsággá degradálódik.

Ezért említettem, hogy a lopás örök. Nincs ez másképp akkor sem, ha a balliberális oldal nyeri a választásokat. Egyik esetben sem a kórházak kapják a pénzeket, de ha mégis, akkor pedig ott fog valamelyik beszállító túlárazni, s némi pénzt visszaadni a kórházigazgatónak a megrendelésért cserébe.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Akkor ebben megegyeztünk :)
Kiegészíteném még azzal, hogy a harmadik ok az lehet, hogy a választásokon az aktuális győztes túlnyeri magát. Ekkor ugyanis, ha nem elég erkölcsös, akkor a túlzott hatalmát arra használhatja, hogy minden döntéshozó pozícióba a saját embereit betonozza be, leépítve ezzel a független hatalmi ágak ellenőrző/korlátozó szerepét (állami média, ügyészég, alkotmánybíróság, stb-stb.), és gyakorlatilag állami alapokon nyugvó maffiát épít ki, törvényesen.
--
♙♘♗♖♕♔

Valóban úgy érzem, amit erről gondolok, elmondtam itt néhány topicban. Nem a meggyőzés volt a célom, inkább arra törekedtem, hogy megmutassak egy, a fősodortól eltérő gondolkodásmódot, az ahhoz kapcsolódó érzelmeket és okokat. Azért, mert itt szerintem az átlagos netes dühöngőknél talán magasabb a látogatók intelligenciája, ennélfogva van esély személyeskedés, indulatos szitkozódás nélkül történő eszmecserére. Ez hellyel-közzel meg is történt, aki akarta, érthette, miért az a véleményem, ami. Ebből még nem következik, hogy egyet kell velem érteni. Újra megfutni viszont nem vágyom már ezeket a köröket, így inkább szakmai, elsősorban hardware-es vonatkozású témákhoz szeretnék hozzászólni.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ezzel a "lopás" szóval az a probléma, hogy kísértetiesen összecseng a soros-simicska-jobbikos plakátprogram "nagyonfriss" üzenetével. Ennek nyomdokain, fantáziaszegényen, "levéve a falról", az ellenzék acsarkodva "lopás"-ozik, aki fideszes az persze meg "migráns"-ozik. Nem lehetne valahol árnyaltabban, egy nemzet folyamatos létezéséről, és fejlődésének lehetséges alternatíváiról beszélni-fórumozni. (Ti. így nagyon gáz, amilyen bizonyítványt "nemzetközileg" mindkét magyar tábor kiállít magáról.)

Itt a nemzet érdekében nincs olyan, hogy kooperatív együttműködés? Mindenképpen szét kell pártpolitikai és idegen külföldi érdekek alapján "tépkedni" egymást és az országban élő, másik 9 millió, csendben itt élő vagy nap mint nap munkába menő emberek életét, jövőjét? (Mert azt jelenleg nem a Fidesz "lopkodja" el, de az ellenzéknek nevezett csőcselék szintű megnyilvánulások + köpönyegfogatások "egy tál lencséért" inkább.

Konstruktivabb ellenzék kéne, nem a hazudozásokon, mocskolódásokon alapuló. Mert így hosszabbtávon, Brüsszel és mindenki a témában érdekelt rajtunk, Magyarokon röhögve elveri a port, és az nem csak a Fidesz bűne lesz, de minden ököré, aki politikával ostoba módon, csak saját pénzét-érdekeit tekintve áll ki "okosakat" mondani a "nagyérdemű" elé.) Talán kellene közös célokat keresni és egyűttműködni, mert minden nemzetet az tud igazán naggyá tenni. Nem a széthúzás és a külföldi, "civil" pénzügyi támogatók keresése. Ezt kérné a politikával foglalkozóktól, - ha egyszerüen tehetné, - a többi 9 millió magyar ember!

Emberek! Ti egy valamilyen közös múlttal, egy(!) szép szakmában dolgoztok, és itt (is?) folytogatjátok egymást?

Az, hogy "ellenségkép" kialakítására törekszik minden "semmire-valamirevaló politikus, - azaz így próbál maga iránt szimpátiát és szavazókat gyűjteni, - nem mást fog eredményezni a magyar szavazók körében, - hozzáteszem, egyszerű ésszel, - mint a "POLITIKA = GONOSZTEVŐK" világa. Éppen erre van szüksége MAGYARORSZÁGON(!) minden a munkáját "JÓL VÉGEZNI KÍVÁNÓ" politikusnak. (Minden szülőnek gondolkodni kéne, mielőtt mocskolni kezdik egymást a "gyerekek" előtt.)

Nem, csak értetlenkedem. (Ha akár jobbról, akár balról, v. akár, mindegy is honnan, de több forrásból ellenőrizhetően alátámasztott.., - megalapozott, vagy egyszerűen csak megalapozatlan információkat hallok, az általában nem az információt adó alany "bűne", ennél fogva nem lehet haragom v. diszkriminatív véleményem érintettje sem.)

Meg egy közhely, - igaz az egész mai magyar politikára, - "aki sárban bírkózik, az sáros lesz"

Miért nem javítod ki inkább a nullákat a posztban, miért csak a végére írod oda a jó eredményt?

Nem nézek utána Wikipédián, meg sehol most. Én még úgy tanultam a számok elnevezését, hogy 6-osával csoportosítjuk a számjegyeket, tehát a százmillió nagyságrendje után az ezermillió jön, nem pedig a milliárd, csak a **** közgazdászok ámokfutnak egyet. Ennélfogva százezermillió - közgazdászul százmilliárd - nagyságrendjét az egybillió követi, ami közgazdászul ezermilliárd, de ilyen szám nincs. Mint ahogyan a százbilliót az ezerbillió követi, nem pedig a billiárd. Mert az egy játék, amelyekhez asztal, golyók és dákók kellenek. :)

Szerk.: kabbe! :)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Hát, én ugyan neutrínónak írtam, de értékelem, hogy válaszoltál :-)

Viszont lehet, hogy elvesztettem a fonalat.

Azt odáig értem, hogy szerinted ezer millió az jó és ezt a számot nem milliárdnak hívják.
Ha jól értem, akkor millió*millió az billió.

Mikor tanultad így a számokat? Érdekelne, hogy korábban, vagy később, mint amikor én.

Én úgy tanultam, hogy ezresével váltunk:
ezer
ezer*ezer = millió
ezer*millió = milliárd
ezer*milliárd = billió
ezer*billió = billiárd
ezer*billiárd = trillió
és így tovább

Jól gondolom, hogy te csak az -ió végűeket szereted a listából, az -iárd végűeket nem?

Nem tudom, mit értesz az alatt, hogy közgazdászul (pl. ezer milliárd). Én úgy tudtam, hogy azt mindenki billiónak hívja magyarul.

'80-as évek közepe. Most már kénytelen leszek utánanézni, de tényleg úgy tanultam, hogy nem ezresével, hanem milliósával váltunk, s ahogy írod is, én tagadásban vagyok az iárdok tekintetében, s a billiárd egy játék, nem pedig egy szám. Tévedés joga fenntartva, meg fogom nézni. :)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Annyiból érdekes ez, hogy a milliárd és társai nem új találmányok.

1946-ban pl. egy milliárd pengős bankjegyet adtak ki.

Nem tudom, hogy magyar nyelven mikor kezdték el használni, de más nyelvekben is használatos, pl. franciában.
Ahogy olvasom, ott már az 1600-as években milliard-nak írták, és az 1500-as években már létezett ugyanez a szó, csak akkor még milliar vagy milliart formában írták.

Na, nézem már. Nem eszik olyan forrón a skálát. Magyarul a long scale-t használjuk, ha jól látom, de úgy tűnik, igény lenne az ezres váltásra a gyakorlatbam, így jön ez az öszvér iárd végződés. Majd még olvasom... :)

Szerk.: Én így tanultam.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE