PVR-t keresek

Fórumok

Alaphelyzet: Az internet szolgáltatóm ad IPTV-t is (amin ugyanaz a kb. 100 csatorna jön, mint amit a közeli TV torony sugároz), és egy Tivo set top boxot.

Le akarom mondani ezt a szolgáltatást. A Tivo-nak van pár funkciója, amit szeretnék valamivel kiváltani:
1, ki tudok jelölni az EPG-ben műsort, és azt rögzíti
1 bis, ki tudok jelölni az EPG-ben több műsort, amik egyszerre futnak, és ezeket mind rögzíti (Tivo 3+1 műsort tud)
2, ki tudok választani az EPG-ben egy műsort, és annak a jövőben sugárzott adásait automatikusan tudja rögzíteni (különböző feltételekkel, pl. csak új részek vagy ismétlések is, csak egy csatornáról vagy akár többről, stb)
3, meg lehet állítani az aktuális TV adást*
4, el lehet indítani az épp nézett adás rögzítését, és azt az elejétől menti el (szóval valami olyasmi lehet, hogy ha bekapcsolom, csatornát váltok, akkor automatikusan rögzít, és ha valamikor a műsor közepén megnyomom a piros gombot, hogy ez kell, akkor nem törli le automatikusan később, ha nem nyomom meg, akkor meg letörli)*

*: mivel a Tivo felülete szörnyű, ezért TV nézésre nem szoktam használni, hanem simán a TV-n nézem az antennával fogott jelet Tivo nélkül ezért ez inkább csak elméleti lehetőség, de jó lenne.

Szóval valami olyan eszközt keresek, ami legalább a következőket tudja:
- antenna bemenete van, legalább HD digitális TV tuner van benne
- be lehet neki állítani, hogy melyik műsort vegye fel
- amit felvett, valami értelmes módon el tudom érni - DLNA, HDMI-n át direktben a TV-re, stb.

Legjobban az tetszene, ha az eszköz adna egy weboldalt, amit laptopról, telefonról, akármiről el tudok érni, akár másik szobából a TV bekapcsolása vagy az épp futó műsor megzavarása nélkül, és ezen keresztül tudnám megmondani, mit rögzítsen. Persze más megoldás is szóba jöhet. Még az is lehet, hogy van ennél jobb megoldás is :-)

Nagyon jó lenne, ha be tudnám állítani, hogy egy műsor érdekel, és ha abból új részt sugároznak bármelyik figyelt csatornán, akkor magától rögzítené.

Nem bánnám, ha több tuner is lenne benne, hogy egyszerre több műsort is tudjon rögzíteni (a Tivo hármat tud egyszerre. Általában nem kell, de volt már, hogy jól jött).

Jó lenne, ha alapból helyben rögzítene akár beépített eszközre (sdd, hdd), akár általam csatlakoztatott külső eszközre (pendrive, SD kártya, USB-s hdd). Jó lenne, ha a rögzített műsort automatikusan fel tudná tölteni a NAS-ra, amikor a NAS épp üzemel (figyelje, vagy időnként próbálja meg). Ha magától nem tudja felmásolni, akkor legalább engedje, hogy én lemásoljam róla kézzel a műsorokat - ezt pl. a Tivo nem tudja.

Örülnék, ha nem lenne benne mozgó alkatrész - pl. hdd, ventilátor

Ha valami módon úgy tud integrálódni a TV-vel, hogy a TV távirányítóját és rendszerét használom, de valami módon az új eszközön aktiválva a funkciót (ideális esetben a TV távirányítójával), az épp futó TV adást meg tudja állítani, az nagyon tetszene. Bár most hirtelen nem jut eszembe értelmes ötlet, hogy lehetne ezt megvalósítani :-)
Ha ez nem megy, akkor legalább az jó lenne, ha valami nem túl bonyolult módon aktiválva a funkciót elkezdené rögzíteni az aktuális adást, így mondjuk átváltva antennáról HDMI42-re azt látnám, hogy megállította az adást, és ha visszajövök a pisilésből/kávézásból/oroszlánsétáltatásból, akkor innen folytathatom.

Van valami bevált eszközötök?

Hozzászólások

Nem egy konkrét eszköz, de én így oldottam meg:
- otthon van egy RPi, egy USB-s DVB-C tunerrel (lehet több is), az RPi-n fut a TVHeadend
- a TV-(k)nél van egy LibreELEC-es TV-box/HTPC/RPi, Kodi-val, amikben van TVHeadend kliens.
Ha a Kodi-n keresztül nézem a TV adást, akkor bármikor meg lehet állítani, be lehet állítani időzített felvételt, van EPG is. A telefonomon is van egy TVHeadend kliens, ezen keresztül is lehet nézni, illetve beállítani felvételt. Felvenni a szerver veszi fel, az ott beállított tárhelyre, ami nálam eleve egy NAS.
Akár az intereneten keresztül is nézhető, ha van elég sávszélesség. A HD adásokhoz olyan ~10 Mbit/s kell.

Működik persze CEC segítségével a távirányító is, az alapvető dolgokat azzal szoktam kezelni. Néha azonban a webfelületen kényelmesebb/intuitívabb gyorsan megkeresni egy adott sorozatrészt, vagy gyorsan beletekerni valamibe, mint mire a távirányító iránygombjaival elnavigálok a megfelelő helyre.
Illetve van egy kényelmi funkciója is: be van állítva, hogyha leállítom a kodi-t, akkor kapcsolja ki a tv-t is. Ha úgy maradt a rendszer a nappaliban, nekem meg az ágyban fekve jut eszembe, akkor telefonról le tudom kapcsolni.

A kliens a Kodi. Igazabol 3 reszre van bontva a dolog. A Tvheadend a server, ami kezeli a tunert es streameli a kivant tartalmat. Szukseg van meg egy Tvheadend addonra, ami a Kodi kliens kereseit tovabbitja a Tvheadend-nek. Gondolom azert van a koztes addon, mert igy ugyanaz a PVR kliens a Kodiban tobb tipusu forrast is tud hasznalni.
Tovabb a Kodi-t pedig tudod telefonrol vagy CEC-vel a TV taviranyitojaval is kezelni.

Update:
Tvheadend kliens van mas platformra is (Android, iOS), es a felvetelt azokrol is el tudod inditani.

Sic Transit Gloria Mundi

+1, dvb-t tunerekkel nekem is így van. Fel van csatolva a nas és be van állítva tvheadend, hogy arra mentsen. A felvétel nem csak konkrét, hanem ismétlődő is lehet a feltételt megadva.

Raspi-t is használtam kliensnek is, mostanában amlogic s905(x) boxokat libreeleccel (komplett cucc, távirányítóval, gyárilag általában ótvarul optimalizált androiddal, legalábbis az olcsóknál). De most kliensként android tv -t futtató mi boxra váltottam (netflix, youtube, kicsit butább de működő kodi)

Szóval ez a tvheadend intézi a felvételt.

itt azt írja, hogy beállíthatom, hogy bármelyik csatornán adják a Scooby Doo-t, vegye fel.

Látom, hogy ezen lehet még finomítani. De nem látom, mennyire.

Vannak olyan csatornáim, pl. E4, E4+1, amiken pl. bizonyos a műsorokat folyamatosan ismételnek, a +1-en meg minden jön egy órával késleltetve megint.
Ha tehát a Scooby-nak hetente van egy új epizódja, mondjuk kedden, akkor emellett kedden leadnak még mondjuk 3 régi epizódot, és szinte az összes többi napon szintén adnak 4-8 régi részt belőle. Általában ami kedden volt új, azt is leadják még a héten 1-2 alkalommal, de egyébként a többi teljesen random, hogy melyik évad melyik epizódja jön.

Előfordulhat, hogy mindent rögzítenék (de akkor minden epizódot csak egyszer - gondolom erre való a duplicate handling opció), de jellemzőbb, hogy csak az új epizódot szeretném hetente egyszer (ha épp van új epizód, mert időnként szünetek is vannak).

Egy Technotrend CT2-4650 CI -t. Tud fogadni kártyát, van CI csatlakozója, de nálam Digi van, így ezt még nem próbáltam. Viszont van egy olyan problémája, hogy az alacsonyabb frekvenciás MUX-okat nem kezeli, így az M1, M2, M4, Duna, stb. nem jönnek (Diginél ezek vannak alacsony frekvencián), de az összes többi működik. Írtam a gyártónak, azt írták volt egy hibás sorozat, amiben valami bemeneti osztóval gond volt. Visszaküldtem, küldtek egy másikat (épp tegnap kaptam meg), beszereltem, ugyanaz a baj vele. TV, másik tuner (MyGica T230C, ennek mondjuk más baja van...) megy ezeken a frekiken is...

"CI+"-os modult kezelő pécés megoldástról nem tudok.
De van sok "előnye" az új rendszernek
https://www.youtube.com/watch?v=cvroR8cN6To

Bár mintha létezne olyan box, ami ci+ fogadó és streamelni is tudja a tartalmat hálózatban (dreambox enigma2?).
http://www.netboard.hu/searchuser_full.php?id=22936&x_p=1