4K streaming, gaming TV-n?

Fórumok

Sziasztok, nézegettem, hogy 200-250e körül már lehet 4K-s TV-ket kapni.
1) Mi most a tudomány állása a 4K-ra való streamelés ügyében? Láttam LAN-t a tévék seggén, ergo ha valami csoda Androidosat veszek, akkor megoldja a netflixet / yt-ot magában, ez oké. Talán tudnak valami mediaszervert is elérni, és akkor onnan streamelek magamnak?

2) S mi van, ha én mondjuk Steamről akarnék a PC-ről streamelni gamékat (és xbxox controllerrel játszani, ahogy eddig is)?
A PC és a jövendőbeli TV között kb 2m van légvonalban, tehát Steam Linkre meg NVidia Shieldre sem lenne szükségem ha jól értem, csak egy olyan videokártyára, amiből kijön a 4K felbontás valami módon minimum 30fps-sel, és HDMI 2.0 kimenettel?
Milyen kártyát vennétek?

3) tévét milyet javasoltok?

Hozzászólások

3. LG valamilyen WebOS v2-vel. Motion-s távirányító király. Nekem 1 éve van 4K-s ilyen TV-m, nem volt vele gond, kivéve... lásd 1-es pont.

1. Ez a 4K semmire sem jó, kivéve, ha a géped meg tud hajtani egy kimenetet, amin 1 helyett 4 teamviewer ablak fér el. De 4k-s tartalom nem megy át a hálózaton (100mb), csak ha az USB-t bedugod a TV-be. (A forrás lehet zyxel vagy synology nas is). Streamelni még vacakabbul lehet szvsz.

TV natív módon jeleníti meg a FullHD-t, azaz a HDMI inputra és az MKV-ra is azt írja, hogy 1920x1080px. Emiatt nincs/nemhasználom a software-es upscale-t. Maga a LED-es upscale (több led van benne, mint kellene) pedig élesebb képet ad szerintem, mint egy sima FullHD-s screen. Ez 150cm-es TV, kb. 3-5 m-ről nézzük.
LG és Samsung között ég és föld a különbség, mindkettő volt, LG nyer (nálam)

Hiába van gigabited, ha a TV-n csak 10/100-as Ethernet van. Egyébként meg mi értelme van? Az egyetlen 4k-s tartalom talán Netflixen van, de az is max. 25 MBit/s-re le van tömörítve, de egy jó FullHD-s mkv is 10-15 MBit/s körül van, egy 4k-s tényleg túllépi a 100-at? Amúgy is, hol tárol az ember ekkora videokat?

0. Mindenképpen a nagyon jó HDR technikás dolgot vegyél. Ennek nézzél utána, annyit tudok, hogy a HDR nagyobb durranás mint a 4k, valamint vannak gagyi megoldások és jók. a gagyit kerülni kell, mert az nem ad semmit, a jóktól meg cserélheted az alsónadrágot. Valamelyik témába vágó podcast-ban mondták, hogy PS4 Pro, Horizon Zero Down, 4K HDR, és "nem lehetett belenézni a napba".
1. streamről nem sokat tudok.
1.5 meg lehetne gondolni a konzolt a ps4 pro tudja, de az új xbox-ot most fogják bemutatni, állítólag lesz bill+egér támogatás. Igazából a játékfelhozatal dönt a két konzol között.

2, 4K-nál szerintem sok ram-os nvidia 1080, esetleg indi címeknél gyengébb is elég, de ez játékfüggő, viszont a sok ram az kell.
3. passz.

Nagyon függ attól milyen játékok érdekelnek, Ha FPS, akkor PC, bár ha az új xbox tudja majd a bill+egér kombót és az ára is olyasmi mint amit pletykálnak, akkor az ajándék, azt kell akkor venni.
Ha Stratégia akkor mindenképpen pc (bár elkezdtek kijönni stratégia játékok konzolra, szóval lehet mégis igaz a pletyka, de játékkínálat és preferencia dönt).
Ha ilyen Dark Souls, Horizon Zero Down.. stb. Akkor konzol, a jó játékok azok most ps4-re jelennek meg.
Ha Indi fan vagy, stratégia, managelős, indi lövöldözös, platform... stb, akkor meg valami PC, ami azért elbírja 4k-ban, de ez azért nem olyan drága.

Én mindenképpen várnék még egy kicsit, de az irányok ezek.

Egy HDR TV, ami nem csak fogadja a jelet de valóban 10 bites panellal rendelkezik, 600k-nál kezdődik.
Én pár hónapja vettem 200k körül egy samut, csodát nem kell tőle várni, helytelen lenne azt gondolni hogy ez felső kategória, inkább közép-alja. Ettől függetlenül nekem tökéletesen megfelel, 5 év múlva pedig ugyanennyi lesz egy HDR10 8k TV.
Egyelőre a linux iso-s videotékákban is szinte csak upscale-elt szarokat látni 4k-ban, hacsak nem vagy megszállott pornó gyüjtő.
PS4 pro a kb. 6 évnél régebbi játékokat tudja max. natívan 2160p-ben.
GTX1080-at én biztosan nem használnék filmnézésre (ha lenne mit), már csak a fogyasztás miatt sem. Játszani jó lehet de annak azért elég borsos a végösszege.
Én arra jutottam, hogy netflix az egyetlen értelmes 4k content forrás.

"szinte csak ... hacsak nem vagy megszállott pornó gyüjtő.": csak akkor van 4K tartalmad, ha pornó függő vagy. Mást én még nem láttam. Pontosítok, youtube-ról is leszedhető 4K MKV-ban (természetfilm != néni+bácsi), de 10 perc, 2.1GB :)

Netflix, ahol streamelnek, átviszi a 4K-s tartalmat "átlagos" (30-80Mbit/sec) interneten?

----------------
www.symbolweb.hu

1 streamelésben nem vagyok otthon.
2 Nekünk 3 darab 4k-s samsung TV-t hajt meg egy ilyen:GIGABYTE GeForce GTX960 OC 2GB GDDR5 (WindForce 2X) displayport-hdmi átalakítókkal.
3 Samu Pana vagy LG

Androidos Sony-t vegyél, nem fogod bánni.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

pont azt vettem végül - nagyon durva! A régi xboxról a HD szép, a gépről a FullHD Game mégszebb, és a Netflix 4K stream gyönyörű! Google Casttal a telóról / tabletről csomó féleképp lehet áttolni képernyőt, sőt desktop chrome-ból is megy a sharing :) nagyon durva flash!