Címjegyzék átvitele Windows Phone-ról Android-ra

Az egyik nap betévedt egy ügyfél, hogy kapott egy "használhatatlan" androidos telefont a telekomtól. Nincs rajta egy telefonszám se. A másik készülékén pedig minden rajta van.

Nem erősségem a Windows Phone, de mondom jól megcsinálom. Irány az Áruház -> Contacts + message backup vagy hasonló az alkalmazás neve. Leszed, telepít. Indít. Nincs SD kártya panaszkodik, mondom nem baj másold egy mappába, mappa kiválaszt, megad elindít, panaszkodik nincs SD. Mondom másold mappába, mappa megad, elindít, megint panaszkodik. A vicc az egészben, hogy ennek ellenére megcsinálta. Ott van már 2 példányban is a mentés.

Gépre rádug, telefon felismer, telefon megnyit, hurrá, VCF fájl lemásol. Örülés.

Gépre rá az androidos jóság, telefon felismer, megnyit, fájl bemásol. Örülés

Telefonon elindítom a Névjegyeket és kérem, hogy akkor most másolja be jól. Na itt estem pofára, a VCF formátuma nem támogatott. Na baz*eg. Ez mi a fakkom? Biztos a fájlnévben lévő ,- zavar be, de nem hiszem. Azért átnevezem gyorsba 0.vcf-re, de így sem eszi.

Mondom már pedig de meg fogom csinálni csak azért is. Lássuk mi van még. Bluetooth. Elindít a másolás varázsló, telefont keres, telefon meg van, kapcsolódás, pin ok itt is ott is. Gyerünk. Képeket is? Persze mindent. Másolás megtörténik. Kontaktok mind megvannak. Hurrá!

Örülés. Még hogy nem egyszerű a telefonok világa. A legegyszerűbben megoldható dolgot jól megkavartam :)

Hozzászólások

1) a windows telefonhoz legtöbbször kellett windows account. az outlook.com-on be tudsz lépni a webes felületbe és ott le tudod menteni, majd a gmailbe belépve tudod importálni egyben. [Ezt én már csináltam többször is]
2) lementeni sem kell, mert a gmail egyből tud outlook.com-ből importálni!!

VCF -> CSV ?
Vagy egyéb konvertáló?

Néhány éve viszont jártam úgy, hogy kézzel írtam bele azt az 50 kontaktot, ha neki 100+ van, akkor ez nem járható út.

"ha neki 100+ van, akkor ez nem járható út"

Hah, dehogynem. Jópár éve, még a butatelefonos időkben, a (nem IT-s) főnököm a titkárnőjével felváltva írogatták át napokon keresztül, amikor új telót vett, én meg szabadságon voltam. Két napig röhögtem rajtuk, amikor visszamentem és elmesélték... (bluetooth volt a régi és új telón is)

Alapvetően tudja a gyári tárcsázó, évek óta használom.
Persze az OEM ha fejleszt másikat és ezt nem csinálja meg, akkor az nem vígasz szegéyn betévedő user-nek.

Szerencsére weben is meg lehet csinálni, Google fiók eszik vcf-et.

A vcf exportnak es importnak 10-bol 8 esetben az a vege, hogy

VCF -> WTF

pedig azt hittem raktál rá slackware-t :)

csalódtam :P