Kisméretű, gyors szkenner okmányokhoz

 ( nuhac | 2017. március 13., hétfő - 12:47 )

Nővérem pénzváltóban dolgozik és egy új szabályozás miatt másolatot kell készíteni a Bankfelügyeletnek azok személyes okmányairól (személyi, lakcímkártya), akik egy bizonyos összeg fölött vásárolnak. Eddig okostelefonokkal fotózták az okmányokat, ám ez több szempontból is aggályos, a legtöbb így készült képet a Bankfelügyelet se fogadja el.

Keresnék a célnak megfelelő, nem túl nagy, de semmiképp nem A4-es, gyors letapogatású szkennert. Fő szempont még a gyorsaság, tehát ne menjen az idő bemelegítéssel és másodpercek alatt "húzza le" a képet. Mérete kicsi, egy A5-ös vagy C6-os. Üzembiztos, tartós, stabil, dizájnos animálós lefagyós sajátprogram nélkül, szabványos TWAIN driver-rel. Szép, éles képet csináljon. Windows 7-tel legyen kompatíbilis.

Ötletek? :)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

kedvenckeresőd://útlevél+szkenner

Üdv,
Marci

Egyértelmű. De nem azért ír az ember egy ilyen fórumra, mert lusta keresni, hanem azért, mert nem marketingszöveget akar olvasgatni, hanem tapasztalatokat. Lehetőleg hozzáértők tapasztalatait. Például olyanét, aki már üzembe helyezett ilyet és tud róla egyet s mást.

Eléggé speciális az igény ahhoz, hogy itt érdemi merítésed legyen a véleményekből.
Szerintem - látatlanban - mivel ezek professzionális használatra készült készülékek, brand gyártó Magyarországon is kapható termékével nagyon nem nyúlhatsz mellé, pláne, ha a neten picit utánaolvasol a véleményeknek.

Üdv,
Marci

Rendben, megfogadom a tanácsod.

bookscanner ???
itt vettem 1 ilyent, nekem jó ...kukucs:
http://rbx.hu/iris-iriscan-book-5-piros-p456755
//usb kábellel felcsatolod mint 1 kamerát, debian jessivel, ubuntu mókussal m1, windózom nincs, nem próbáltam, de van hozzá telepítő, biztos működik//
:):):)
_____________________
www.pingvinpasztor.hu

Azt lehet tudni, hogy a felügyelet miért nem fogadja el a fényképet?

Sokszor rosszul sikerül a kép, homályos, elmosódott. Fényszegény környezetben, ami átlag irodai fénycsöves megvilágítást jelent, nehéz értelmes képet csinálni, pláne okostelefonnal, amit nem a közelre fókuszálásra találtak ki.

ha mekmesterkent akarod megcsinalni akkor fogsz egy tetszoleges _normalis_ webcamot, felrogzited fix helyre, csinalsz neki normalis megvilagitast (mittudomen led szallaggal) + hozza egy pc/minipc/rpi/akarmi

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

„Fényszegény környezetben, ami átlag irodai fénycsöves megvilágítást jelent”

Egy rendes asztali lámpa beszerzése fel sem merült?

A három éves okostelefonom 12 centiről tökéletesen fókuszál és a 40W-os kislámpa fényénél elfogadható képet csinál szig-ről. Ha egy 100-as alatt csinálnám egészen jó minőség lenne még a felügyeletnek is.
Továbbá egy tetszőleges dokumentumkezelő alkalmazás automatikusan levágja a keretet és pdf-et csinál a fényképből, valamint eltárolja a neked szimpatikus felhőtárhelyen.

Ennél kényelmesebb és egyszerűbb megoldást nehéz találni.

Adatvédelmi szempontból természetesen tele van lyukakkal.

+ adatvédelmi szempontok - bár ez nem bankfelügyelet.
(az is igaz, hogy senkinek nincs köze ahhoz, hogy mikor/hol/hányszor/mennyi valutát milyenre váltok...)

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

peldaul,
de ez nem a hobbi kategoria, ennek megfeleloen az ara sem az.

NEm a témához kapcsolódóan, de az adatvédelmi biztos már vagy tíz éve kijelentette, hogy személyi azonosító okmányokat másolni tilos (le is szoktak róla a szolgáltatók), akkor, hogy követelheti meg egy másik állami szerv ezt központilag?

Oké, a számok felírása, meg ellenőrizni, hogy nem hamis, de másolni?

Bennem is pont ez merult fel, hogy meg bankban sem volna nekik szabad, nemhogy egy sarki penzvaltoban!
Egyik ismeros, mar jo regen (es nekem is csak halvanyan remlik, mar pl. az se, hogy ki is volt) meselt ilyet, hogy tilos es O explicit elmagyarazta nekik, hogy fenymasolasra nem adja oda. Semilyen torveny nem hatalmazza oket fel ra, csak arra, hogy beazonositsak.

Nem tudom mennyit docogott a szamlanyitasi folyamattal igy, hogy kiallt a jogaiert.
Azert itt is kivancsi lennek, ahogy egy TASZ-s, vagy valami mas tokos szabadsagharcos ember odamegy, es elb...a a napjukat!

iOS-re van egy Scanner Pro nevu alkalmazas, amivel nagyon konnyen lehet fenykepekbol egy PDF file-t csinalni. Igy nem kell neked semmilyen HW csak egy okostelo.
https://itunes.apple.com/us/app/scanner-pro-pdf-document-scanner-app-with-ocr/id333710667?mt=8
tokeletesen alkalmas Szig. scannelesre is. leszedi a felesleges nem oda tartozo keretet.

Mekk Elek verzió jutott csak eszembe.
Kellene hozzá egy olcsó webcam, aminek van objektive cserélhető. Ezt kicserélném olyanra ami széles látószögű.
Ezt alulra tenném, felfelé nézne a tárgyüveg felé. Kb. mint egy scanner. Természetesen kapna az alsó szabad területen egy raklapnyi fehér LED-et, vagy ami épp szükséges, pl. akár UV-t is. Így a biztonsági jelek is láthatóak lennének.

Random digitális fényképező lefelé nézve egy megfelelő állványon? :)