Kisméretű, gyors szkenner okmányokhoz

Fórumok

Nővérem pénzváltóban dolgozik és egy új szabályozás miatt másolatot kell készíteni a Bankfelügyeletnek azok személyes okmányairól (személyi, lakcímkártya), akik egy bizonyos összeg fölött vásárolnak. Eddig okostelefonokkal fotózták az okmányokat, ám ez több szempontból is aggályos, a legtöbb így készült képet a Bankfelügyelet se fogadja el.

Keresnék a célnak megfelelő, nem túl nagy, de semmiképp nem A4-es, gyors letapogatású szkennert. Fő szempont még a gyorsaság, tehát ne menjen az idő bemelegítéssel és másodpercek alatt "húzza le" a képet. Mérete kicsi, egy A5-ös vagy C6-os. Üzembiztos, tartós, stabil, dizájnos animálós lefagyós sajátprogram nélkül, szabványos TWAIN driver-rel. Szép, éles képet csináljon. Windows 7-tel legyen kompatíbilis.

Ötletek? :)

Hozzászólások

kedvenckeresőd://útlevél+szkenner

Üdv,
Marci

Egyértelmű. De nem azért ír az ember egy ilyen fórumra, mert lusta keresni, hanem azért, mert nem marketingszöveget akar olvasgatni, hanem tapasztalatokat. Lehetőleg hozzáértők tapasztalatait. Például olyanét, aki már üzembe helyezett ilyet és tud róla egyet s mást.

Eléggé speciális az igény ahhoz, hogy itt érdemi merítésed legyen a véleményekből.
Szerintem - látatlanban - mivel ezek professzionális használatra készült készülékek, brand gyártó Magyarországon is kapható termékével nagyon nem nyúlhatsz mellé, pláne, ha a neten picit utánaolvasol a véleményeknek.

Üdv,
Marci

Azt lehet tudni, hogy a felügyelet miért nem fogadja el a fényképet?

A három éves okostelefonom 12 centiről tökéletesen fókuszál és a 40W-os kislámpa fényénél elfogadható képet csinál szig-ről. Ha egy 100-as alatt csinálnám egészen jó minőség lenne még a felügyeletnek is.
Továbbá egy tetszőleges dokumentumkezelő alkalmazás automatikusan levágja a keretet és pdf-et csinál a fényképből, valamint eltárolja a neked szimpatikus felhőtárhelyen.

Ennél kényelmesebb és egyszerűbb megoldást nehéz találni.

Adatvédelmi szempontból természetesen tele van lyukakkal.

+ adatvédelmi szempontok - bár ez nem bankfelügyelet.
(az is igaz, hogy senkinek nincs köze ahhoz, hogy mikor/hol/hányszor/mennyi valutát milyenre váltok...)

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

NEm a témához kapcsolódóan, de az adatvédelmi biztos már vagy tíz éve kijelentette, hogy személyi azonosító okmányokat másolni tilos (le is szoktak róla a szolgáltatók), akkor, hogy követelheti meg egy másik állami szerv ezt központilag?

Oké, a számok felírása, meg ellenőrizni, hogy nem hamis, de másolni?

Bennem is pont ez merult fel, hogy meg bankban sem volna nekik szabad, nemhogy egy sarki penzvaltoban!
Egyik ismeros, mar jo regen (es nekem is csak halvanyan remlik, mar pl. az se, hogy ki is volt) meselt ilyet, hogy tilos es O explicit elmagyarazta nekik, hogy fenymasolasra nem adja oda. Semilyen torveny nem hatalmazza oket fel ra, csak arra, hogy beazonositsak.

Nem tudom mennyit docogott a szamlanyitasi folyamattal igy, hogy kiallt a jogaiert.
Azert itt is kivancsi lennek, ahogy egy TASZ-s, vagy valami mas tokos szabadsagharcos ember odamegy, es elb...a a napjukat!

Mekk Elek verzió jutott csak eszembe.
Kellene hozzá egy olcsó webcam, aminek van objektive cserélhető. Ezt kicserélném olyanra ami széles látószögű.
Ezt alulra tenném, felfelé nézne a tárgyüveg felé. Kb. mint egy scanner. Természetesen kapna az alsó szabad területen egy raklapnyi fehér LED-et, vagy ami épp szükséges, pl. akár UV-t is. Így a biztonsági jelek is láthatóak lennének.

Random digitális fényképező lefelé nézve egy megfelelő állványon? :)