RE: Brain Sizes

Hozzászólások

nem látszik az amerikai ;]
illetve hol vannak az angol hülyék? :)

--
nincs aláírásom

ezt nonap kellett volna bedobnod a no ismeroseidnek gopro-val a fejeden...

(A konteósoké miért nincs rajta?! Igazán nem kellett volna sok hely hozzá! Ez máris alap egy jó kis összeesküvéselméletre!)

Itt nem a kisebb a jobb? :)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ez legalább annyira vicces mint a vak komondoros sztori

Zavar van az erőben, ugyanis a feminizmus jó, a feminácizmus meg rossz. Olvass utána, mit jelentenek.

--
arch,debian,retropie,osmc,android,windows

Nem. Ma mar a gyakorlatban a ketto ugyanaz.

a 1st wave es 2nd wave feministak annak idejen tenyleg fontos dolgokert harcoltak: nok vezethessenek autot, dolgozhassanak, legyen szavazati joguk, bemehessenek oda, ahova a ferfiak, stb.

Ma egy nonek es egy ferfinak ugyanannyi a tarsasagi ado, a felveteli ponthatar, a jovedelem ado, minden mast a piac hataroz meg. a 3rd wave feministaknak ez nem tetszik, azaz logikusan levezetheto, hogy az o elvarasuk:
no jogai > ferfi jogai

Es ezert bizony a jo k*rva anyjukat. Raadasul ekozben szeretik elfelejteni elvegezni a tenyleges munkat: kozel keleten 1st es 2nd wave feministnek lenni. Pedig ok olyan batrak!

Aki szerint ma egy nonek kevesebb joga van, mint egy ferfinak, az rosszindulatu es hazudik.

Elen azokkal a magazinokkal, amik atvettek egy atlagkereseti statisztikat, es hozzakamuztak, hogy "ugyanazert a munkaert", ami allitasrol azonnal kiderult, hogy hamis, amint megnezted a forrast, amire hivatkoznak. (Hint: nok kevesebb hianyszakmaban vannak elhelyezkedve, ami megint nem a ferfiak hibaja).

A feministak legalabb 90%-a aldozatkomplexusos idiota, aki mast akar hibaztatni sajat jelentektelensegeert. Pedig joga es lehetosege is van sikeresnek lenni. Nem az osszes ferfi hibaja hogy ehelyett o hozzament egy olyan faszkalaphoz, aki pofan bassza.

Ritkán értek veled egyet, de +1.

Amúgy vicces a rugózás is a keresetek körül némi kettős mércével megtámogatva: a nő ugyanannyit keressen, mint a férfi, de az „alap”, hogy a férfi legyen gáláns, vegyen virágot, hívja meg a nőt vacsorázni, stb. Furcsamód a kiadási oldalon már nem küzdenek az egyenjogúságért.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Oke, tegyuk fel, hogy ez a jelenseg tenyleg letezik. Akik ma ez ellen "kuzdenek", azok szerinted a jelenlegi modszereikkel el fognak barmit is erni?

Meg nezzunk akkor egy ellenpeldat is, a pincereket. A ferfiember az eletben nem fog olyan borravalot osszeszedni, mint egy nagy csocsu csaj.

Nincs ezzel semmi baj, vannak szakmak amik ferfiaknak es vannak szakmak amik noknek egyszerubbek.

A baj itt kezdodik: https://github.com/blog/2176-diversity-and-inclusion-at-github

"... For example, GitHub has grown from under 1% women of color at the end of 2014 to over 10% today ..."

A pozitiv diszkriminacio rossz. Nagyon rossz. Megbukott mindenhol minden korulmenyek kozott. Es akik azt allitjak hogy jo, azok sorban vesztik el a hitelesseguket. Es ami a legfontosabb: az altalad linkelt indexes cikk kimenetelen pozitiv iranyban biztosan nem valtoztat.

Az a jó, amikor X-ről, Y-ról és Z-ről beszélünk egyszerre és felváltva, hátha valamelyik jó lesz...

Ragadjuk ki például ezt a részt:

A feministak legalabb 90%-a aldozatkomplexusos idiota, aki mast akar hibaztatni sajat jelentektelensegeert. Pedig joga es lehetosege is van sikeresnek lenni. Nem az osszes ferfi hibaja hogy ehelyett o hozzament egy olyan faszkalaphoz, aki pofan bassza.

Ezt te írtad? És úgy is gondolod, hogy ez egy korrekt hozzájárulás egy szociológiai kérdésekről szóló beszélgetéshez?

"És úgy is gondolod, hogy ez egy korrekt hozzájárulás egy szociológiai kérdésekről szóló beszélgetéshez?"

Korrektebb, mint amit Kozel-Keletrol hoznak hozzank olyan himnemuek (oket nem nevezem ferfinak), akiket kevesebben akarnak megvaltoztatni, mint a "magunkfajtat". En sose utottem meg es sose utnek meg not peldaul, es talalkoztam mar olyan feminista csoporttal, aki kiallt a muszlim bevandorlok mellett, ahol ez mindennapos es normalis, sot, vallasi elvaras. Nos, biztosan allitom, hogy normalisabban allok a nokhoz, es "szociologiailag elfogadhatobban", mint ok.

Úgy általában egyetértek az általad leírtakkal, de a muszlimokat illetően biztosan tévedsz. Lehet, hogy a muszlim nők európai mércével mérve jogafosztottan élik az életüket, de egyrészt nehogy azt gondold, hogy az ottani házasélet jelentősen eltér az általunk megszokottól (családi ügyekben közösen döntenek sőt olyan is van, hogy a nő irányít), másrészt pedig ez az "alárendeltség" a kultúrájuk része, amiből nem tudnának és nem is akarnának kibilleni. A tapasztalataim alapján (éltem a köztük) a férfiak egyáltalán nem bánnak erőszakosan a feleségeikkel. Bár ez esetben sem lehet általánosítani, a muszlim nem egy népcsoport, biztosan vannak kultúrált és kevésbé kultúrált népek és emberek. Én szerencsémre csak pozitív tapasztalatokkal tudok szolgálni…
--------------
„If there were no hell, we would be like the animals. No hell, no dignity.”

Torokoknel lattam hasonlot, amirol beszelsz, ok meg a legkonszolidaltabbak, gyanitom te is ott lattad ezeket. Nos, akiknek a keritest epitettuk, azok azok, akikbol a torokok mar kiszurtek a hasznalhato munkakepeseket, sajat tarsadalmukba beintegralhatoakat. A szemetet meg "tovabbkergettek". Es ok amugy messzebbrol, kevesbe civilizalt helyekrol jottek (nem mind, de sokan, olyan helyen, ahol a nok meg autot sem vezethetnek).

Az hogy mi van a jog betüjével leirva és mi történik a valóságban két különböző dolog.

"a 3rd wave feministaknak ez nem tetszik, azaz logikusan levezetheto, hogy az o elvarasuk:
no jogai > ferfi jogai"

Ez továbbra is a feminácizmus, és nem a feminizmus. Aki mást állit az nincs tisztában a fogalmakkal.

A fentiek akkor is igazak, ha rengeteg a femináci és úgy érzékeled hogy nagyobb teret kapnak a közbeszédben, médiában, mint a feministák.

--
arch,debian,retropie,osmc,android,windows

Egyetlen ertelmes celt mondjal ami mellett ma a nyugati feministak tobbsege kiall az europai tarsadalmakkal kapcsolatban, es nem lenne semmilyen hatrannyal a tarsadalom artatlan tagjaira. A 1st es 2nd wave feministek olyan dolgokert kuzdottek, amik nem voltak hatranyosak masok szamara, ott tenyleg azt ertek el, hogy a torveny szine elott egyenloek legyenek. A 3rd wave feministek viszont hibaztatnak teljesen artatlan ferfiakat is, vagy jogilag hatranyos helyzetukert lobbizik. De mondj egy olyan USA-ban vagy Europaban meg el nem ert celt, aminel ez nem igy van.

Kiragadott peldak de sok van.
Ha nem lenne szukseg feminizmusra, akkor ez se letezne: http://skool.org.hu/
Es az IT-ben / szoftverfejlesztesben dolgozok nem 5-10, hanem kb. 50%-a lenne no. Mert peldaul nem beszelnek le gyerekkorukban a lanyokat a realtudomanyokrol, IT-rol.
Ezen kivul ott van a berkulonbseg, ami letezik, ha gondolod keresek rola forrast.

--
arch,debian,retropie,osmc,android,windows

Valamiert tudtam hogy ezzel a kettovel fogsz jonni.

Tobb ferfi mukormost esetleg nem akarsz, hogy ott is 50-50 legyen az arany? Valamint nekunk se tart senki pisztolyt a fejunkhoz, hogy ne menjunk a noi tobbletu szabadbolcsesz szakra. Aki ennyire gyenge es alkalmatlan a tarsadalmi eletre, annak tekintsuk a helyen a panaszat, amiert szerinte ezert masok a hibasak: tekintsuk hisztikent.

"Ezen kivul ott van a berkulonbseg, ami letezik, ha gondolod keresek rola forrast."

Keress, mert a legtobb egy olyan tanulmanyt jelol meg forraskent, ahol mas munkaert kapnak atlagosan kevesebbet (kevesebb no van hianyszakmaban, ez nem a "szemet tobbetkereso ferfiak hibaja"). Olyan tanulmanyt nem fogsz talalni, ami kimutatja az "ugyanazert a munkaert" reszt, es nem kovet el mas jellegu statisztikai hibat. Ha megis, esetleg bele van szamitva a szulesi szabadsag varhato erteke, ergo a munkaltato varhato koltesege egysegnyi munkaert ugyanannyi lesz. Mert ezt a piac donti el, nem a "szemet patriarchatus tarsadalom", aki szegyellje magat es diszkriminaljon pozitivan a "hatranyos helyzetert".

Es most mint munkaltato szolalok meg: eszembe nem jutott nekem szemely szerint soha nonek kevesebbet fizetni. Se pozitivan se negativan diszkriminalni, mikor egy no jelentkezett egy fejlesztoi poziciora. Ha csak picivel is tobbet tud, mint a masik jelentkezo, felvesszuk, altala megjelolt berigenyhez igazitott berert, pont mint egy ferfi eseteben, ennyi. Ugyanigy ha a ferfi tud tobbet, azt veszem fel. A piac pedig olyan, hogy ha mas munkaltato nem ilyen igazsagos logikaval gondolkodna, akkor tolodnanak az ajtomon a noi fejlesztok. Nem teszik, konnyen kapnak igenyeiknek megfelelo allast mashol is, barmennyire is szeretnek mast hazudni a feministak.

"-azonos fizetés azonos munkáért"

Gyuszkhoz hasonloan toled is varom a tanulmanyt. Az "azonos munkaert" resz kimutatasa nem fog menni.

"-azonos esély előléptetésre / vezető pozícióra, csak teljesítmény és tudás alapján, nemtől függetlenül"

Amig nem voltam vallalkozo addig is igy lattam ezt mukodni mas munkahelyeimen. Illetve a holgy ha attraktiv volt, esetleg "nem volt hideg es unalmas a fonokkel", meg az eselye is nagyobb volt, mint egy ferfie az eloleptetesre akar kisebb tudassal. :) (Hangsulyozom, nalunk ilyen nincs :P )

Es egyebkent a csucspoziciot (vallalattulajdonos) pont ugyanannyi eselye van elerni, mint egy ferfinak, es utana a tarsasagi ado is ugyanakkora a cegere, meg az osztalek utani ado is. Ha tenyleg kevesebbet keresnenek ugyanazert a munkaert, akkor jobban lennenek motivalva arra, hogy vallalkozzanak. Nem latok olyan sok vallalattulajdonos not. Amelyik pedig megis megteszi es a piacabol el, azonnal nem ilyen hulyesegekkel van elfoglalva, hanem tiszteletre melto teljesitmenyt nyujt.

Valamit nagyon félreértettél.

Azt kérted, mondjunk egy olyan értelmes célt, ami mellett a mai feministák kiállnak a nyugati világban, és nem jár mások számára hátránnyal.

Erre írtam kettőt.

Értelmes célok. Kiállnak mellettük. Nem jár mások számára hátránnyal.

Ettől független az, hogy van-e tanulmány vagy nincs, valós-e a probléma vagy nem.

Ők úgy érzik a saját bőrükön, hogy ez egy valós probléma, és szeretnék, ha a jövőben nem éreznék így.

Az utolsó bekezdéshez: a tulajdonos, nagy cégek esetén igen ritkán irányít. A csúcspozíció a CEO, ami egy kinevezés. Most így hirtelen, fejből, úgy rémlik, pl. a HP-nek és a Thomas Cooknak is nő a CEO-ja.
Valaki, aki benne van a témában jól, most biztos tudna számokat mondani, hogy CEO, Cxx, board pozíciók nemek közti megoszlása hogyan alakul, és ezt összeveti mondjuk a középvezetői réteg nemek közötti megosztásával. Ha jól emlékszem, azt szokták mondani, hogy középvezetői szinten az arány elfogadható (vagy jó?), ehhez képest felső vezetői szinten már nem jó. És állítólag ez nem a hölgyek tudása, szorgalma vagy ilyesmi miatt van így.

Bennem azért felmerül, hogy miért kell semlegesnemű embert csinálni. Vannak készségek, amelyekben jellemzően a nők jobbak, másokban a férfiak, s jó volna meghagyni mindenkit a testhezálló feladatokban. Szép világ lesz, amikor kvóta lesz arra, hogy a férfiak legalább 20 %-a szüljön.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"Bennem azért felmerül, hogy miért kell semlegesnemű embert csinálni"

Ha ezzel az adott dolgot mindket nemnek el tudod adni, akkor most nyertel-e?

Szoval ugyanazert, amiert a nyugati eletmod az extrovertizmust reszesiti elonyben tekinti normalisnak az introvertizmus karara. Az utobbiakban nincs (annyi) penz.

Azért, mert egy cég managelése nehéz, sokszor bátor döntések sorozata, valahol harc a versenyben. Erre a viselkedésre, mármint a versenyre, a harcra a tesztoszteronban dúskáló férfi alkalmasabb általában. Persze értem én, hogy nem egyszemélyes küzdelem ez, vannak tanácsadók, jogászok, az anyagokat előkészítik, továbbá sok esetben a nők kooperatív készségei jól jönnek, mégis úgy érzem, a felsővezetés inkább férfinak testhezálló feladat. Szerintem nem arról van szó, hogy a nőket nem engedik oda, vannak nő felsővezetők is. Egész egyszerűen nem vágyik a legtöbb nő ennyire a sűrűjébe.

Mondok egy hasonlatot: utálok vásárolni. Nem tiltottak engem ki a plázákból, én magamtól nem járok ilyen helyeken, csak nagyon ritkán, ha már elengedhetetlenül szükséges. A legtöbb nő szeme ugyanakkor felcsillan, ha beszabadulhat egy ilyen helyre.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Fogalmam sincs, hogy ez így van-e, ahogy írod, ez nem az én szakterületem, és nem is olvasgattam erről szóló tanulmányokat.

Viszont még mindig nem értem, hogy ezt miért írtad az én hozzászólásomra, amikor én nem írtam semmit arról, hogy szerintem hogy lenne jó.

Úgy tűnik, vitatkozni próbálsz valamivel, amit én nem mondtam.

Segítek: azt gondold végig, hogy ez vajon az én véleményem, vagy idézem azt, hogy mit szoktak mondani erről a témáról mások?

Mondom újra: velem hiába próbálsz vitatkozni, mert én nem állítottam, hogy ez így van. Fogalmam sincs, ugyanis, nem foglalkoztat a téma, nem készítettem és nem is olvastam statisztikákat erről.

off

Picit az az érzésem, hogy kötekszel. Úgy gondolom, amikor az ember valakinek a hozzászólására reagál, nem csak vitatkozhat azzal, hanem például egyetértőleg kiegészítheti azt, de akár azért ahhoz a hozzászóláshoz ír az ember, mert az abban olvasottak ébresztettek releváns gondolatokat. Írhattam volna sima hozzászólásként, nem a tiédre reagálva, de az előzmény ismerete nélkül eléggé összefüggéstelen lenne a gondolatsor. Szerintem lépj ezen túl, mert hasogatjuk a szőrszálat, ami nem igazán vág a témába.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Hagyjad

Nagyjabol annyi tortent hogy

1. allitott valamit ("A")
2. levezettuk hogy "A" hamis. Ezzel p[arhuzamosan nyitottan megkertuk, hogy vezesse le ha A megis igaz lenne szerinte
3. "A" nem az o velemenye, hanem csak egy ertelmes lehetseges cel. O "A"-t soha nem is allitotta, csak leirta "masok" velemenyet.

Nem megy a szövegértelmezés?

Segítek.

Carcolt:
Egyetlen ertelmes celt mondjal ami mellett ma a nyugati feministak tobbsege kiall az europai tarsadalmakkal kapcsolatban

gee:
-azonos fizetés azonos munkáért

Na akkor fussunk neki ismét! A kérdésedre, hogy mi mellett állnak ki a feministák, adtam egy választ. Az azonos fizetés mellett állnak ki a feministák.

Hol van itt ebben az, hogy én azt állítom, hogy a nők nem kapnak annyi fizetést, mint a férfiak?

"Ettől független az, hogy van-e tanulmány vagy nincs, valós-e a probléma vagy nem."

Fuggetlen, de a bizonyitekok nemletezese bizonyiteka annak, hogy hulyek, akik ugy beszelnek rola, mintha leteznenek (nem keves ilyen van, az elozo kommentedben te is mintha ilyennek tuntel volna :P ). Plane ha egy olyannal vitatkoznak, akinek van fogalma errol, es ala is tudja tamasztani allitasat.

Es a CEO onnantol pozicio, hogy a founder lemondott rola. Foundernek meg egyenlo joguk vannak lenni de pl. Zuckerberg nem mondott le rola meg nagyon sokaig Jobs sem, meg amugy se lattam meg nem-alapito tagot, vagy legalabb nem eros reszvenyest nagyon CEO pozicioban.

Mert csak alkalmazottként lehet ellenszolgáltatásért dolgozni? Kezdjük ott, hogy ez az egész céges-alkalmazotti viszony egy nagyon újkori találmány.

Erősen kétlem, hogy a tizen nemsokadik században a jobbágyság a földesúrtól fizetést kapott a megtermelt javakért és a HR-es toborozta volna a földekre az embereket. Ugyanígy erősen kétlem, hogy adott munkára nem lett volna befogva a kicsit is nagyobb gyerektől a még munkaképes idősekig mindenki.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

African size == European size? Még viccnek is rossz…
És hogy jön ide a rasszista a 3 kontinens után?

--------------
„If there were no hell, we would be like the animals. No hell, no dignity.”

A kutatások szerint csak az észak ázsiaiaknak.
De ha már humorizálunk, akkor ez közelebb állhat a valósághoz:
http://marchofthetitans.com/wp-content/uploads/2013/08/brain-size-by-ra…

--------------
„If there were no hell, we would be like the animals. No hell, no dignity.”