Asztali gépről telefon vezérlés?

Fórumok

Sziasztok!

Nem tudom, hogy a megfelelő helyen kérdezek-e, remélem igen.
Linux Mint Cinnamon-t használok gépeimen és egy Galaxy S7-es telefonom van.
Valami olyasmi megoldást keresek, amivel a számítógépen láthatom és lereagálhatom a telefonomra érkező üzeneteket, eseményeket anélkül, hogy a telefont kellene nézegetni, feloldani, nyomkodni. Viszonylag sok SMS és Viber üzenet váltásom van napközben, tudom, a Vibernek van asztali gépre szánt változata is, de egyrészt nem tudom, linuxra is létezik-e, illetve úgy tudom, hogy csak egy gépre tehető fel a telefonon kívül. Nekem három gépem van, amit aktívan használok, helytől függően.

Régebben, úgy 2004 körül volt egy Symbianos Sony Ericsson P800-as "okostelefonom". Érintőképernyős volt már ez is. Wifit még nem tudott, USB-n, vagy bluetooth-on keresztül lehetett asztali géphez kapcsolni, amihez létezett egy gyári PC-s program. Ez el tudott futni a háttérben, buborékablakban tájékoztatott, ha valami esemény történt a telefonon. Magát a programot behívva ugyanazt láttam a monitoron, mint ami a telefon kijelzőjén volt. Ha a szoftveres billentyűzetére kattintottam egyet egérrel, akkor azt a gombot "lenyomtam" a telefonon. Ha a PC billentyűzetével kezdtem gépelni, azt írta a telefonomba.
Olyasmi volt ez, mint mondjuk most egy távoli asztal, vagy egy Teamviewer kapcsolat egy másik gépre.

Szóval valami ilyesmit keresnék Android telefonhoz, Linux Minthez (Gnome). Az AirDroid-ot néztem, de annyira nem szimpatikus, hogy böngészőben kell futtatni az asztali gépen, illetve úgy látom, hogy nem tud mindent, amit a telefon igen. Pl a viber jelenleg nem megy vele.

Tudtok valamit ajánlani, ismertek valami ilyesmit?

Hozzászólások

sub

Airdroid-ot javasoltam volna én is, de valóban nem 100%.

Új kocsikban screenshare van, illetve néhány app ikonjának áthozása, de ott is az app a telefonon fut, nem a kocsi oprendszerében (pedig már az is android (kolléga új Honda HRV/FRV-je)), csak a képe megy át. Szóval nem tudom, hogy van-e valami a remote screen és az airdroid között...

Ezt ismerem, próbáltam én is KDE alól. Egyfelől igen, maga a KDE a gond, emiatt nem váltanék rá, amúgy meg félő, hogy felpakolja a fél KDE-t :) - viszont én eleve "read only"-nak láttam desktopon. El tudtam olvasni egy frissen bejött SMS-t, de válaszolni desktopról nem tudtam rá.

A Vysor mindenhol működik, csak Chrome kell. Full control.

ezt csinálta a Blend BlackBerry-n, sajnos leállították, de hibátlan megoldás volt. Netről beszinkronizált, otthon hagytam a telót és az irodából elértem mindent.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Hasonlót keresek én is, de nekem lenne még plusz egy feltételem.
Jó lenne, ha a PC-ről ( lehet windows is) lehetne telefonálni az androidos telefonnal. Ne csak tárcsázás indítása legyen benne, hanem hozza át a PC-re a hangot is, és a PC mikrofonját használja.

Van ilyen?

Noha macOS Mojave rendszeren még egykor, de 2019-ben ezt használtam.

Handsfree 2

iMAC-ről tudtam telefonálni és a számítógép beépített mikrofonját és hangszóróját használtam a munkám során. Androidra semmit sem kellett letölteni, csupán csak össze kellett párosítanom Bluetooth-on az iMac-kel.

Ha kell elküldhetem a fizetett változatát. Úgy tudom, hogy az Apple gyorsan megvásárolta, majd meg is szüntette a programot. Így további támogatás már nem érhető el rá.

Texty-vel, pedig SMS-ek küldhetők MAC-ről. A Google Messages-en keresztül.