Magyar word prediction adatbázis

Szia Mindenki,

Van egy Jolla telefonom amire szeretnék egy Presage alapú word prediction-t (sajnálom nem tudom mi a magyar kifejezés rá) reszelni, mivel kiderült, hogy egy Nuance-tól licenszelt enginet használnak, amibe nem tudok magyar nyelvet beletenni csak feltanítási alapon. (Igen ettől nem kicsit bevérzett a szemem, hogy egy opensource, meg freedom jelszavakkal hypolt telefonnál ez van.)

Van-e bárkinek infója arról, hogy mekkora adatbázist célszerű használni? Mondjuk pld. az Android mekkorát használ magyar nyelvre.

Találtam ezt itt:
http://mokk.bme.hu/resources/webcorpus/

Nyilván az egészet behúzni értelmetlen lenne, a top 100K meg nekem olyan csekélynek tűnik.

Hozzászólások

"opensource, meg freedom jelszavakkal hypolt telefon"
A Sailfish OS open source alapú, és tartalmaz egy csomó closed-source dolgot. Amikor megvetted, elfogadtad az EULA-t, ami ezt le is írja.
https://jolla.com/sailfish-eula/
"Although we encourage you to develop our Software to make it better, we cannot allow such development, modifying or any harmful interaction with the version of our Software distributed integrated in a product. This is because the integration version includes proprietary components from third parties who do not allow it. In case of Free Software, have fun but do not do anything harmful and remember to respect the applicable free license terms. If you want to receive a version of our Software that can be more freely hacked, see http://www.sailfishos.org for further details."

Köszönöm a kioktatást, ettől még változatlanul zavar, hogy a telefonom nem tud magyar word predictiont, és jelenleg lehetőségem sincs szótár betöltésére. Nyilván tíz magyar felhasználó kedvéért meg nem fogják a vendortól megvenni a supportot a magyar nyelvhez, így marad a hekkázás.